שלום,
קניתי LCD אני מעוניין לקנות מערכת סטריאו לחדר בשביל שיהיה לי הגברה לטלויזיה ולסרטים.
איזה סטיראו אתם ממליצים בעוצמה שמתאימה לחדר וגם שלא יהיה בה יותר מדי אופציות כי זה לא משנה אני רק צריך את ההגברה. את הדיסקים אני שם מהDVD. בתקציב נורמלי
מה גודל החדר?
תגדיר "תקציב נורמלי"
מה הכוונה "רק צריך את ההגברה"? רמקולים יש? אם כן, איזה?
אילו תכנים אתה שומע? רק סרטים? מוסיקה?
אם כבר סרטים, חשבת על סראונד?
לדעתי אתה טועה בנושא הסראונד כי אני כרגע נמצא בחדר 4X3 וסראונד זה פשוט עולם אחר.
אבל בתקציב שלך הייתי מתחיל ברסיבר וזוג רמקולים יד שניה (כך גם אני התחלתי, אגב)(התקציב עדיין צפוף מאוד, אם יש אפשרות לסחוט עוד טיפה זה ישתלם ביותר), כך אתה גם משאיר לעצמך אופציה לשדרוג בעתיד בלי להחליף את כל המערכת ומקבל תוצאה הרבה יותר טובה מכל מוצר חדש שתמצא במחיר הזה.
לגבי המערכת שציינת...
חוץ מזה שהיא מגבילה אותך בעתיד, היא תסרבל אותך קצת מבחינת שלטים, רסיברים מודרניים כוללים בתוכם מיתוג וידאו, כלומר, אתה מחבר גם את כל מקורות הוידאו (DVD, Playstation, מחשב, סטרימר...)והוא מעביר את הוידאו והאודיו מהמקור הנכון ליעד הנכון בלחיצת שלט אחת ובלי התעסקות עם שלטים נוספים. רסיברים גם כוללים מגוון רחב של כניסות ויציאות, כך שלא תצטרך לעבוד עם מתאמים וממירים שלא יעשו טוב לאות ולא תצטרך לנתק ולחבר שם דבר (אני מניח שלמערכת שציינת יש כניסת AUX אחת), מחברים פעם אחת וגמרנו. אני מניח שלמערכת שציינת אין כניסה דיגיטלית משום סוג, שזה יהווה בעיה עם אודיו מהמחשב או מקורות דיגיטליים אחרים.
תודה אח שלי אתה צודק
יש לי בינתיים זוג רמקולים של סטיראו של פנסוניק אני יכול להשתמש בהם בינתים עם אני קונה רסיבר?
ואני יכול למתוח את התקציב עד 1000 שקל . איזה רסיבר חדיש וזול אתה ממליץ לקנות במחיר הזה?
אפשר לשקול יד שניה אבל נראה לי שעדיף משהו חדש
מה אין רסיבר טוב ב1000 שקל? אני לא מחפש את הדבר הכי עוצמתי ואיכותי בעולם זה בסדך הכל חדר ולראות סרטים ומוזיקה לפעמים
זה נכון, אבל תהיה פשרה באיכות.
קח בחשבון שנכנסת לפורום מאוד מקצועי בתחום. סכומי המערכות של אנשים פה חוצות מחיר של עשרות אלפי שקלים לרכיב אחד (רסיבר, זוג רמקולים, נגן...)
עניין של צורך בסופו של דבר. אם אתה מחפש סטריאו, זה אחד. אם ק"ב - זה אחד. תתחיל בלהינעל על מה בא לך - משם נוכל לעזור לך באופן יותר ממוקד.