ערוצים 2 ו-10: האם להשתמש בממיר המובנה שבמסך או בממיר HD של הוט?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
moonlight פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש ברשותי מסך של סוני 46w5500. היא מחוברת כיום לממיר HD של הוט.
למיטב הבנתי יש לה גם ממיר דיגיטלי מובנה.
שאלתי היא: האם, לצורך צפייה בערוצים ישראלים (למשל, ערוץ 2 ו-10) - כדאי להשתמש בממיר המובנה או להמשיך להשתמש בממיר ה-HD? האם הממיר המובנה ייתן איכות שידור טובה יותר לערוצים אלו?
ואם כן - איך עושים את זה? האם אפשר להשתמש בממיר כמו שהוא, או לחבר אנטנה?
אילו אנטנות מומלצות לדגם הספציפי הזה של המסך? ממש אודה על המלצות ספציפיות....

תודה רבה מראש!

pazitush
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

במידה ולדגם הספציפי ממיר דיגיטלי מובנה לקליטת שידורים קרקעיים, ניתן לנסות ולקלוט אותם גם עם אנטנה פנימית. אני מניח שלסוג זה של שידורים כוונתך ולא לאפשרות שלמקלט קיים גם ממיר לוייני מובנה ( יש גם מסכים כאלו רק שאני מסופק אם מייובאים לכאן..) :wink:

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

אתם מתכוונים לטיונר מובנה, לא ממיר. למסך יש טיונר דיגיטלי, לכן אין צורך בממיר.
ולעניין, איכות ה-SD בהוט היא די טובה בממיר ה-HD, ההבדל לא יהיה משמעותי כל כך.
אם תרצה לנסות, צריך לחבר את האנטנה לחיבור ה-RF, אך ככל הנראה חיבור האנטנה בקיר משמש את התשתית של הוט.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

ההבדל -כן- משמעותי, כל איכויות ה-SD למיניהם בשתי החברות (יס והוט) ממש דחוסים, פחד דחוסים, DTT הוא היחיד בארץ שמשדר וידאו לא דחוס כל כך (היתרון של MPEG4), קניתי לא מזמן ממיר DTT מובנה ואנחנו משתמשים בו רק לצפות בחדשות (כי מגוון הערוצים בעידן+ לא ממש מאפשר עוד ערוצים), האיכות של ה-DTT לעומת יס טובה פי 2 יותר, ממליץ.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

UserName יש לך ממיר HD של הוט? ההבדל לא משמעותי בכלל. ביס האיכות לא טובה ויש הבדל.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

asaf23 כתב:UserName יש לך ממיר HD של הוט? ההבדל לא משמעותי בכלל. ביס האיכות לא טובה ויש הבדל.
...
אין לי, אבל בהתנסות אצל חברי משפחה אני מודע לכך שהאיכות של ה-SD יותר טוב מ-ממירי הHD של יס, אבל זה לוקח מחיר כבד בשידורי ה-HD, איכות ה-HD אצלה הוט נמוכה יותר משל יס.
לעומת זאת ה-DTT משדר את כל הערוצים שלה ב-MPEG4 לעומת יס והוט המשדרים את ה-SD ב-MPEG2, פורמט דחוס מאד, התוצאה - איכות לא רעה בכלל, סופסוף אפשר לראות שידורי SD ברמה שצריך לראות - איכות שידור אירופאי כמו שזה בא במקור.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

אכן ה-DTT משודר באיכות גבוהה אך ההבדל בממיר הוט HD ממש לא משמעותי לדעתי בשביל לרכוש אנטנה במיוחד.

לגבי ה-HD אני נהנה מאוד, ייתכן שצפית בתכניות שעשו להם אפסקייל?

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

asaf23 כתב:אכן ה-DTT משודר באיכות גבוהה אך ההבדל בממיר הוט HD ממש לא משמעותי לדעתי בשביל לרכוש אנטנה במיוחד.

לגבי ה-HD אני נהנה מאוד, ייתכן שצפית בתכניות שעשו להם אפסקייל?
...
אני מדבר על ערוצים שיש בשתי החברות.
NGHD ביס משדרים מעברונים ב-1080i לעומת הוט שמשדרים את כל NGHD ב-720p.
MGMHD עובר קידוד בהוט לתרגום מובנה, דבר המוריד המון מהאיכות! שלא לדבר על כך שהסרטים של אז גם ככה לא מתאפיינים באיכות ברמה גבוהה כמו הסרטים של היום ב-HD (למרות שזה סגנון הקלאסיקה של לכלוכי הקולנוע וסימני הסיגריות בתמונה), yes מעבירים את MGMHD בצורה ללא קידוד בו הכתוביות עוברות באופן בחירתי כמו בכל ערוצי yes - אתה יכול להוריד את התרגום לבחירתך, החיסרון זה שהכתוביות של yes תמיד ברזולוציה נמוכה, אבל עדיף על קידוד מחדש.
יורוספורט HD בהוט משדר באיכות נמוכה יותר (ביטרייט מועדף לטובת ערוצים אחרים), ביס אני רואה אותו כמו את ספורט 1 HD.
הערוץ הראשון HD גם מקבל תפנית לא נעימה בHOT, אצלנו כל משחק כדורגל בערוץ חד ונעים לעין, בהוט הוא נראה ממש לא ככה.
ככה זה שHOT מעדיפים לתת יתרון למעבד ה-MPEG2 בממירים שלהם, שלא לדבר שהממשקים שלהם עדיין לא עברו לגרפיקת HD, דבר שכבר יש בyes.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

התרגום בהוט לא מובנה. והאיכות מצויינת.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

asaf23 כתב:התרגום בהוט לא מובנה. והאיכות מצויינת.
...
בהשוואה ליס היא לא ממש מצויינת.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”