שלום לכולם, התחדשתי בפטיפון מסוג פרוגקט דביוט שלוש.
ארגנתי לי כמה תקליטים והכל טוב ויפה אבל יש לי בעיה שחשבתי שהיא נובעת מאיכות התקליטים אך נראה לי שזה משהו בפטיפון... כולם מכירים את הפצפוצים הנחמדים שיש מדי פעם בתקליט...
הבעיה אצלי שזה נשמע כל הזמן בצורה קצת מציקה ולפעמים בקול של זמר שעולה קצת גבוה אפילו עיוות מסוים...
האם אני אמור לשמוע פצפוצים מתמשכים כאלו כל הזמן? יש לציין שאני בודק את העניין עם תקליטים שמצבם מצוין
ללא שריטות וכאלו...
עזרה ? אני קצת מבואס מכל העניין
בראש ובמחט לא נגעתי הפטיפון חדש מהקופסה הכיוון אולי לא נכון...
יכול להיות שדפקתי את המחט בכיוונון ? איך בודקים?
אשמח לתגובה מאילפור הוא היבואן נכון?
אייל השמיע קול...
נראה לי שמשקולת איזון משקל המחט מאחורי הזרוע פשוט הסתובבה לכיוון פנים הזרוע ומשקל המחט כעת פשוט משקיע אותה יותר מידי ונוצר CLIPING. יכול להיות שזה נבע מהובלה לא זהירה.
תכוון שוב את משקל המחט לפי המלצת המשקל של יצרן המחט.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תודה על ההתעניינות...
דיברתי היום עם אילפור לדעתו הבעיה היא בתקליטים (כולם מיד 2 ללא ניקוי כמו שצריך...)
מה שאעשה זה לבדוק את התקליטים ששמעתי על פטיפון אחר ואז אהיה יותר חכם...
במידה והבעיה בפטיפון אייל הבטיח לבדוק את העניין...
אעדכן בהמשך...
דרך אגב חנן כשאתה שומע תקליט איך תגדיר את תדירות הרעשים?
אולי זה המצב הנורמלי ואני רגיל לדיסקים פשוט?
חחחח...
מי שרגיל לדיסקים ובעצם "נולד" לאחר תום תקופת התקליטים המסיבית, עלול "לסבול" בהאזנה לתקליטים שחוקים.
אני רגיל לרעשי תקליטים מילדות ולכן אני מסוגל לסנן אותם בתודעתי ולהתרכז במוזיקה עצמה. אולם אם התקליט שחוק מידי והמוזיקה מעוותת איני יכול להאזין לו.
תקליט חדש ונקי נשמע מצויין כמעט כמו CD מבחינת הרעש הנלווה (בהנחה שהפטפון וההגברה באיכות טובה).
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
chalmh כתב:חחחח...
מי שרגיל לדיסקים ובעצם "נולד" לאחר תום תקופת התקליטים המסיבית, עלול "לסבול" בהאזנה לתקליטים שחוקים.
אני רגיל לרעשי תקליטים מילדות ולכן אני מסוגל לסנן אותם בתודעתי ולהתרכז במוזיקה עצמה. אולם אם התקליט שחוק מידי והמוזיקה מעוותת איני יכול להאזין לו.
תקליט חדש ונקי נשמע מצויין כמעט כמו CD מבחינת הרעש הנלווה (בהנחה שהפטפון וההגברה באיכות טובה).
...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
...
...
תראו אין לי בעיה עם הפצפוצים הנחמדים מדי פעם... זה אפילו חלק מהקטע של פטיפון בעיניי...
אבל כשזה בצורה מתמשכת כל הזמן אז כבר אין טעם למוזיקה... לא ?
דרך אגב אני מתחיל לחשוב שהבעיה נובעת מהתקליטים... לא סגור אבל נראה לי ככה...
...
...
תראו אין לי בעיה עם הפצפוצים הנחמדים מדי פעם... זה אפילו חלק מהקטע של פטיפון בעיניי...
אבל כשזה בצורה מתמשכת כל הזמן אז כבר אין טעם למוזיקה... לא ?
דרך אגב אני מתחיל לחשוב שהבעיה נובעת מהתקליטים... לא סגור אבל נראה לי ככה...
...
אתה חייב לנקות את התקליטים.
ורק לאחר מכן להקשיב,,,השינוי מאוד משמעותי.
תקליטים ישנים שנוגנו הרבה פעמים עם אבק, הסיכוי הוא שנגרם להם נזק בילתי הפיך, האבק נדחס לתוך הויניל ואין הרבה סיכוי לנקות אותו לגמרי. כמו כן תקליט שנוגן עם מחט פגומה, קרוב לוודאי ש"נחרט" ונגרם לו נזק בילתי הפיך. אלה חסרונות גדולים של הויניל הישן והטוב שיש לי אליו המון סימפטיה ורגשות נוסטלגיים, בגלל סיבות אלה אני מעדיף את המדיה הדיגיטלית. אני חוזר מידי פעם לויניל כשהגעגועים לזכרונות העבר מתגברים עלי...