שימוש בכונני CD של המחשב בציוד high-end

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
dart-vader פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחרונה שמתי לב שיותר ויותר חברות מכובדות במכשירים המכובדים שלהם התחילו
להשתמש במקום טרנספורט היעודי עבור המכשיר בכונני CD של המחשבים.
(אני לא מבקש לתת לי מכשיר ב 2-3K עם מכניקה כמו Philips CDM 4 :wink: )
הייתי שמח לקבל חוות דעת מקצועיות בנושא כיצד להסביר את התופעה הנ"ל.
יש כמה אופציות שעולות על הדעת:
א. הורדות עלויות על פיתוח המכשיר
ב. ייתכן וכונני CD יעילים בתפקיד טרנספורט (מדובר על נגנים לא זולים)
ג. חברות אודיו יודעות משהו שאנחנו לא יודעים

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #2 

תשובות א +ב+ג נכונות.
ליאור

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #3 

יתכן וטרנספורט זה וודו ולחברות היי אנד נמאס מזה בעצמן?
אתמול ראיתי טרנספורט שנראה כמו מסגד עלייה לרגל של האימפרייה העותומנית. (MBL). עם שחור וזהב ו 70 טון.
איפה עובר הקו ?

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #4 

איתי_הגיתי כתב:יתכן וטרנספורט זה וודו ולחברות היי אנד נמאס מזה בעצמן?
אתמול ראיתי טרנספורט שנראה כמו מסגד עלייה לרגל של האימפרייה העותומנית. (MBL). עם שחור וזהב ו 70 טון.
איפה עובר הקו ?
...
השאלה היא מה הוא הטרנספורט שנמצא בפנים? יכול מאוד להיות שזה גם CD ROM

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

אכן וודו!!!

שליחה #5 

אני מודיע לכם שחבר שלי שרכש בקנדה מרידיאן והתקלקל לו הטראנספורט פתח בעצמו את המכשיר וגילה בפנים יחידת טרנספורט כמו של מחשב והיא מתוצרת קוריאנית שעלתה לו 20 $ ...ועוד קנאדי....והחליף לבד כמו גדול...אם יהיו לי תמונות אני מוכן לשים בפורום..אז כל הגדולים שמים בחוץ מבנה של מיליון דולר ובפנים בחצר האחורית משתמשים גם בחלקים רגילים שקונים ב10-20 דולר..
הראש אומר שככל שיהיה בומבסטי יותר מבחוץ יפחדו לפתוח את המכשיר ולהיכנס פנימה....
חבל שאני לא מצליח לאתר את צילומי כבל ההיי האנד שהופיעו פעם בפורום תפוז ומה ראו כשפתחו בכח את הקופסאות השחורות שלפני החיבור לרמקול שנותנות לכבל לוק של מיליון דולר...איתי או מישהו ותיק שהיה בתפוז יוכלו אוליי למצוא.
ישראל

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

הכבל היה קבל של טרנספרנט- גם אני ראיתי את זה, וצחקתי, כי מוכר בחנות ניסה למכור לי את הקופסא הזו כשרק התחלתי לקנות רכיבים. לשמחתי, לא קניתי את הדגם הזה אלא כבל ררמקולים פשוט של אותה החברה, ששימש אותי עד לפני מספר חודשים.

אני מסכים מאוד עם IL62- כשמתחילים להכיר ולבדוק מחירים של רכיבים מתחילים להבין שמכשירי HIGH END - לפחות רובם הם צירוף של רכיבים לא מאוד יקרים (ברובם). אנחנו משלמים על הרכיבים תיכנון המעגלים (ויש לפעמים הרבה מאוד עבודה שמושקעת בכך), על עלות היצור ועל העיצוב.
המסקנה שלי מזה היתה, שאם קונים מכשיר שעולה 1000 דולר שנשמע לנו טוב, רוב הסיכויים שתכנון המעגל שלו סביר, כי בד"כ לפחות חלק מהרכיבים שבו זולים יחסית. ב"זולים" הכוונה לכך שיש רכיבים דומים העולים הרבה יותר ויש להם השפעה על איכות הצליל. לכן אתן את המכשיר לטכנאים שיודעים מה הם עושים, אשלם עוד 500 דולר ואקבל מכשיר ששווה לי (והדגש הוא כמובן על לי- לא כל אחד יסכים על זה, ובצדק) בערך 2500 דולר. עשיתי זאת כבר כמה וכמה פעמים, תמיד בתוצאה שהפתיעה אותי לטובה.
הבעיה העיקרית בגישה שלי, שמי שמשדרג מדי שבועיים לא יקבל תמורה טובה על השקעתו. לכן, לא אעשה זאת במכשיר שמראש איני אוהב את הצליל שלו - כי במקרה כזה המסקנה תהיה פשוט למכור אותו ולהחליף לאחר.
נועם

dart-vader פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

Story about price tags from TNT editor

שליחה #7 

very famous US name tube amp muted itself, so I was asked to look it over. I said I would, even if tube electronics are not my cup of tea. It turned out a rather hidden from sight fuse blew, so there was no repair as such, unless you count installing a new fuse as repair. But I had a wonderful opportunity to look over the product. It was a simply made unit, no frills, beautiful workmanship, but rather empty inside. I made a list of the parts, and looked over their retail prices when I got back home. Assuming high quality Audio Note transformers and van den Hul cabling, approximately same quality stuff as used inside the amp (though just how their transformers are made I don't know, so I could be wrong there), it worked out that the entire sum of parts could be purchased at regular retail prices for about $350, including a custom made case better and more robust than the one used. So where did the remaining $4,650 go?

Now, we all know the brains behind the product need to be paid, the company has expenses, advertising costs money, etc, etc, so it's to be expected the price will need to be say 4-5 times the amount of parts (and remember, they buy parts wholesale, and get them at terrific discounts), but here, we are talking about the price of parts times 13.3! I don't know how about you, but I think that is a legalized daylight robbery, though you are under no obligation to buy it.
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former- Albert Einstein

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

השורה התחתונה בציטוט שהבאת הוא נקודת המפתח.
זה שוק חופשי, אם יש יצרן/יבואן/חנות שרוצה להרוויח הרבה, תמיד יהיה מישהו שיהיה מוכן להתפשר על רווח קטן יותר ולכן תמיד יהיה מוצר בעל ביצועים דומים או טובים יותר, במחיר נמוך יותר....

האמנם כך הדבר?

העיניין הוא שלמוצרים הללו יש גם "שם" ועל זה משלמים לא מעט.
סוואטש מדוייק יותר מאומגה, אז למה אומגה עולה יותר?

הבעיה במוצרי אודיו היא שהוא בין מוצר "מותגי" למוצר "צריכה" ולכן, הסתכלות רק מההיבט של הצריכה הוא לא מדוייק.
גם ג'ינס אתה יכול לקנות ב-50 ש"ח ואותו חומר גלם גם ייצר ג'ינס ב-750 ש"ח.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

audiofreak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 321
קיבל תודות: 3 פעמים
יצירת קשר:

אני לא מסכים איתך לחלוטין! החלפת רכיב ל"טוב" יותר

שליחה #9 

nvinyl66 כתב:הכבל היה קבל של טרנספרנט- גם אני ראיתי את זה, וצחקתי, כי מוכר בחנות ניסה למכור לי את הקופסא הזו כשרק התחלתי לקנות רכיבים. לשמחתי, לא קניתי את הדגם הזה אלא כבל ררמקולים פשוט של אותה החברה, ששימש אותי עד לפני מספר חודשים.

אני מסכים מאוד עם IL62- כשמתחילים להכיר ולבדוק מחירים של רכיבים מתחילים להבין שמכשירי HIGH END - לפחות רובם הם צירוף של רכיבים לא מאוד יקרים (ברובם). אנחנו משלמים על הרכיבים תיכנון המעגלים (ויש לפעמים הרבה מאוד עבודה שמושקעת בכך), על עלות היצור ועל העיצוב.
המסקנה שלי מזה היתה, שאם קונים מכשיר שעולה 1000 דולר שנשמע לנו טוב, רוב הסיכויים שתכנון המעגל שלו סביר, כי בד"כ לפחות חלק מהרכיבים שבו זולים יחסית. ב"זולים" הכוונה לכך שיש רכיבים דומים העולים הרבה יותר ויש להם השפעה על איכות הצליל. לכן אתן את המכשיר לטכנאים שיודעים מה הם עושים, אשלם עוד 500 דולר ואקבל מכשיר ששווה לי (והדגש הוא כמובן על לי- לא כל אחד יסכים על זה, ובצדק) בערך 2500 דולר. עשיתי זאת כבר כמה וכמה פעמים, תמיד בתוצאה שהפתיעה אותי לטובה.
הבעיה העיקרית בגישה שלי, שמי שמשדרג מדי שבועיים לא יקבל תמורה טובה על השקעתו. לכן, לא אעשה זאת במכשיר שמראש איני אוהב את הצליל שלו - כי במקרה כזה המסקנה תהיה פשוט למכור אותו ולהחליף לאחר.
...
לאו דווקא משפרת אותו, רכיבים טובים מדי- משקפים את מה שלפניהם ואחריהם.
ברב המכשירים אסור לגעת, כיוון שאי אפשר לחזות את התוצאה.

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

Re: אכן וודו!!!

שליחה #10 

il62 כתב:אני מודיע לכם שחבר שלי שרכש בקנדה מרידיאן והתקלקל לו הטראנספורט פתח בעצמו את המכשיר וגילה בפנים יחידת טרנספורט כמו של מחשב והיא מתוצרת קוריאנית שעלתה לו 20 $ ...ועוד קנאדי....והחליף לבד כמו גדול
...
גם אני עשיתי את זה ב-CD הקודם שלי.
חבר שלך לקח ממיני איזה 700 ש"ח על הטראנספורט בלבד :מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:

זהו טראנספורט שנמצא בשימוש בנגנים רבים (ארקאם , קריק וכו').
הוא עולה אכן מאוד זול.
הוא לא מחזיק מעמד הרבה זמן - עם הזמן מתחיל להראיש.
מזל שהוא זול להחלפה :D

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

"לאו דווקא משפרת אותו, רכיבים טובים מדי- משקפים את מה שלפניהם ואחריהם.
ברב המכשירים אסור לגעת, כיוון שאי אפשר לחזות את התוצאה."
אני מכבד את דעתך. ניסיוני בדברים האלה, שנעזר בכמה טכנאים ידועים למדי, הוא שונה לחלוטין מהדעה שלך. כל עוד מדובר בשינוי שנעשה על ידי איש מקצוע, שיש לו ניסיון בתכנון ובניה של מכשירים, יש סיכוי סביר ולמעלה מכך שהשיפור יהיה משמעותי. זה כמובן, לא תמיד מסתדר עם אינטרסים של סוחרים, אבל אני בהחלט מוטרד מהצורך לחסוך את פערי התיווך.
:)
נועם

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

חברה באמת

שליחה #12 

הצלחתם לבלבל את האיש הכי ממוקד באתר-אני

אני מתחיל לחשוב שאם כך,אשתמש במחשב בתור מקור

כל מה שצריך כרטיס קול משובח ומחשב שקט,כל שאר החוליות בשרשרת

פאואר רמקולים מחוברים רגיל,מה אומרים חברה?
אמן מייסר

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #13 

ילדיעפים
שקשה לעשות מחשב שקט.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

איתי

שליחה #14 

נניח שיש לי דרך להשקיט אותו למינימום,?
אמן מייסר

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

ילדיעפים,

שליחה #15 

זה רעיון טוב ויש אנשים אודיופיליים שהולכים על זה.
טרנספורט- כונן CD או DVD של מחשב (רגילים לגמרי), וכרטיסי קול אודיופיליים שלמרות שאינם זולים, הם זולים בהרבה לאין ערוך מנגן CD שיוציא את אותה רמת צליל. ויש כרטיסי קול שאם תבדוק לגביהם תגלה, שהם אינם נופלים במאום מה DACים יקרים ביותר של נגני CD היי אנדים, ומיכוון שיש מבחר לא קטן, תוכל לבחור בצורה יותר ממוקדת מה אתה רוצה מהכרטיס.

המינוסים- מחשב פחות שקט, ולא שאני חושב שזה משפיע על איכות הצליל אלא פשוט רועש יותר בחדר, וכמובן הרבה פחות נוח להפעלה מאשר מכשיר פשוט עם שלט. עוד מינוס לחלק מהאנשים- מי שרוצה שילוב מנורות ב CD- אני לא מכיר שום סידור כזה בכרטיס קול.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

רוי צודק לגבי מנורות כנראה

שליחה #16 

רוי אז בוא נעשה סידור אחר:מחשב שיש לו הארדיסק 80 גיגה בתור טרנספורט

מחובר לפרה או משולב מנורות לחובבי המדיה במקרה הזה
אמן מייסר

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אם ההארדיסק הוא הטרנספורט, פירוש הדבר שאתה צריך להעתיק אליו כל CD שאתה רוצה לשמוע, מה שנראה לי טירחה לא קטנה, ואני לא חושב שיש איזשהו יתרון בצליל (מה גם שלא תוכל להעתיק אליו הרבה דיסקים מראש- כל דיסק הוא 703 מגה. ואם תתחיל לכווץ זה כבר סיפור אחר שהולך ומתרחק מהרעיון של לשים דיסק ולהאזין).

לגבי חיבור למנורות- לחבר לפרה מנורות זה אחלה פיתרון כמובן לקבלת אופי מנורתי, אבל זה לא ייתן פיתרון למי שרוצה דווקא יציאה מוגברת מנורות ב CD משום מה (אם זה משנה לך משהו).

אבל לדעתי, HTPC עם כרטיס קול טוב הוא פתרון מצויין, אם אתה יכול לחיות עם חוסר הנוחות הלא גדול שבדבר, ומוכן שלא להתעקש על מנורות ב CD דווקא.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

Re: חברה באמת

שליחה #18 

ילדיעפים כתב:הצלחתם לבלבל את האיש הכי ממוקד באתר-אני

אני מתחיל לחשוב שאם כך,אשתמש במחשב בתור מקור

כל מה שצריך כרטיס קול משובח ומחשב שקט,כל שאר החוליות בשרשרת

פאואר רמקולים מחוברים רגיל,מה אומרים חברה?
...

דיברנו על טרנספורט, לא על הנגן כולו.
כדי לעשות טרנספורט עם המחשב צריך יציאת SPDIF ולא כרטיס קול משובח, שזה דבר אחר לגמרי.

דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 900

שליחה #19 

חשוב לציין שמחשב זה פריט אולטימטיבי לאודיופיל והטוויקיונר המצוי:

1. כבל חשמל נתיק
2. ספק שניתן להחליף בקלות
3. D/A שניתן להחלפה בקלות (כרטיס קול)
4. רגליות שניתות להחלפה (ספייקים)
5. ניתן להעמיד אותו על פלטת מייפל צרה יחסית (לחסוך ברוחב הפלטה)
6. יש כרטיסי קול עם יציאות מאוזנות
7. יש כרטיס קול שיודעים להסנכרן על השעון חיצוני

><>
נציג AQUA-AUDIO

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

ועם זאת קצת פחות אידאלי משום ש:

-הוא רועש בהרבה ממכשיר אודיו רגיל (לי יש מארז עם 7 מאווררים למשל..)
-אינו ממותג ע"י מותג אחד, אלא מהווה אוסף של מרכיבים שונים
-לא בנוי מפלדה מחוסמת עם פרונט אלומיניום ותחתית בטון כך שישקול לפחות 50 קג"מ
-אין מעבדים או כרטיסים שעובדים על מנורות, הכל טרנזיסטורי By Definition
-אין "לימיטד אדישן" וחתימות אישיות של מהנדסים וקוסמי וודו

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”