תקליט מרקיד ספקטרום אנלייזר :music:

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

החלטתי להראות מעט ממה שמתרחש במרחב התדר של תקליט.
הספקטרום אנלייזר מרקד לצלילי המנגינה הבוקעת מהתקליט. על מנת להמחיש עד כמה רוחב הספקטרום של תקליט ויניל גדול משל CD (רגיל) ניתן לראות בסוף הקליפ פיקים של הרמוניות מעבר ל-30KHz ועד קצה סקלת הספקטרום (מצד ימין) ב-48KHz (דגימה של 96KHz 24bit). עשיתי זום על האיזור. בקטע המוזיקה הזה ישנם צלילי קסילופון גבוהים שניתן לשמוע באזניות ויש להם הרמוניות תדר מעבר ל-30KHz. לצערי מה שנשמע באזניות קצת חוטא לאמת כי התקליט האנלוגי באותו מקום נשמע "חי" יותר.

מקווה שתיהנו. :music:

חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

יפה הריקוד הזה!
מעניין שיש אינפורמציה בתדר הזה בתקליט וויניל, מה שכן היא נמוכה ביותר מ30db מהחומר שבתחום השמע המוצהר.
איך זה בא לידי ביטוי בשמיעה? האם באמת שומעים או חשים את זה איכשהו?
אני יודע שאני לא שומע מעל לכ14 קילוהרץ (סינוס טהור) - בדקתי :(
הכלבים שלי שומעים 25 קילוהרץ בקלות - גם בדקתי 8)

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

אריה,

גם אני "סובל" ממגבלת השמיעה כמוך. עניין של גיל ולא יעזור לאף אחד. מי שעובר את ה-50 כבר לא מסוגל לשמוע יותר מ-14KHz בערך ושלא יספרו סיפורים.

אכן גם אני מבחין בהבדל בין מה שנשמע בקליפ למה ששומעים מהתקליט בצילצולים הגבוהים. אין לי הסבר למה אבל כנראה שלמות הצליל כולל ההרמוניות הגבוהות עדיין איכשהו משפיעה על השמיעה. אולי זה עניין של rise/fall time של הסיגנל כשהוא כולל את ההרמוניות הגבוהות הללו. הייתי מגדיר את זה אולי הבדל בין ציצול "מרוח" לצילצול עם "תקיפה" בתחילתו (מעין הלם).

אגב לא בכל התקליטים ניתן לראות הרמוניות מעל 30KHz. כנראה שהקסילופון מפיק הרמוניות שכלי נגינה אחרים מתקשים.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”