שמעתי רמקול DIY - נפלתי יואו..יואו...יואווווו..איזה מדהים
-
agiv10
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
הוזמנתי אתמול אל נהוראי, מכר טוב שמספר לי הרבה זמן על רמקולים שהוא בונה. האמת שאני לא ממש האמנתי שרמקולים בבנייה עצמית יכולים להיות מעניינים, זה נראה לי תמיד תחום שדורש הרבה מו"פ ואינו בר השגה אצל אודיופיל מצוי, גם אם הוא מבין.
השתכנעתי להגיע לנהוראי לטעימה מרמקול שנמצא בחצי הדרך מבחינת הפיתוח שלו, לדברי המזמין, הגעתי כי אני מכיר את הטעם של הבחור, שהיה משובח מאוד ועברו דרכו רמקולים מאלפים מהפרואק 3.8, מונטנה (מהפחות מוצלחים), MBL ועוד יצירות מופת,ה סט-אפ שלו חלומי, מדהים ויקר (ורק מכיוון שלא קיבלתי אישור ממנו אני לא מפרסם).
אכן בחדר יושבים זוג רמקולים עם ציבת עץ מצחיקה (דמו) MDF חשוף ללא גימור (הולך להיות מוחלף), הקרוס אובר יושב על הרצפה מורכב בצורה פרוביזורית בקיצור העסק נראה מצחיק.
הדלקנו את המערכת שמתי דיסק ראשון של Boyka עם הקטע Triffo, ואז מתוך בליל החוטים והקופסא הלא גמורה בקעו צלילים מרגשים, המיד טוויטר היו מדויקים ומפורטים בצורה יוצאת דופן, הבאס בהתחלה קצת ביאס, אבל השתפר פלאים בהמשך והיה מהודק ומדוייק. היתה בעיה קטה של חור קטן בתדרים הנמוכים, בעיה שנהוראי מודע לה והיא תפתר בשדרוג הבא שהוא יעשה, אבל נשארתי המום, החלפתי דיסק אחר דיסק, והעסק הרגיש כמו ארוחת גורמה, יכולתי להישאר שם כל הלילה ורק לשמוע דיסק ועוד דיסק. מה שמפתיע בכל הסיפור שכל העסק עומד לעבור קפיצת מדרגה משמעותית, עם תיבות חדשות ואלמנטים חדשים שהולכים להחליף אצ המיד והבאס הקיימים וכמובן שיפורים בקרוס וברכיבים שלו. אני כבר מחכה לשמוע את הגירסא הבאה. אומנם הושקעו ביחידות מאות שעות חשיבה, תכנון ועבודה ולא מעט כסף, אמרקנו גורמה, אז נהוראי הולך על חומרי הגלם הכי טוןבים ונכונים.
סיכום: הפתעה, נוק אאוט, לא האמנתי שב DIY ניתן להגיע כ"כ רחוק. זה וואוו אמיתי וגדול.
וכיף לראות אנשים עם חזון שמגשימים אותו. נהוראי כבר לפםני 10 שנים שיתף אותי בחלום שלו, הוא הסתובב בעולם סביב החלום, למד אצל כל מיני מומחים בעולם והנה תוצר סופי ומופלא.
לסיום ושנהוראי לא יהרוג אותי, תתחנפו שיזמין אתכם לשמוע, עוד כמה שנים זוג רמקולים שלו יעלו יותר מרכב. באחריות !!!!
השתכנעתי להגיע לנהוראי לטעימה מרמקול שנמצא בחצי הדרך מבחינת הפיתוח שלו, לדברי המזמין, הגעתי כי אני מכיר את הטעם של הבחור, שהיה משובח מאוד ועברו דרכו רמקולים מאלפים מהפרואק 3.8, מונטנה (מהפחות מוצלחים), MBL ועוד יצירות מופת,ה סט-אפ שלו חלומי, מדהים ויקר (ורק מכיוון שלא קיבלתי אישור ממנו אני לא מפרסם).
אכן בחדר יושבים זוג רמקולים עם ציבת עץ מצחיקה (דמו) MDF חשוף ללא גימור (הולך להיות מוחלף), הקרוס אובר יושב על הרצפה מורכב בצורה פרוביזורית בקיצור העסק נראה מצחיק.
הדלקנו את המערכת שמתי דיסק ראשון של Boyka עם הקטע Triffo, ואז מתוך בליל החוטים והקופסא הלא גמורה בקעו צלילים מרגשים, המיד טוויטר היו מדויקים ומפורטים בצורה יוצאת דופן, הבאס בהתחלה קצת ביאס, אבל השתפר פלאים בהמשך והיה מהודק ומדוייק. היתה בעיה קטה של חור קטן בתדרים הנמוכים, בעיה שנהוראי מודע לה והיא תפתר בשדרוג הבא שהוא יעשה, אבל נשארתי המום, החלפתי דיסק אחר דיסק, והעסק הרגיש כמו ארוחת גורמה, יכולתי להישאר שם כל הלילה ורק לשמוע דיסק ועוד דיסק. מה שמפתיע בכל הסיפור שכל העסק עומד לעבור קפיצת מדרגה משמעותית, עם תיבות חדשות ואלמנטים חדשים שהולכים להחליף אצ המיד והבאס הקיימים וכמובן שיפורים בקרוס וברכיבים שלו. אני כבר מחכה לשמוע את הגירסא הבאה. אומנם הושקעו ביחידות מאות שעות חשיבה, תכנון ועבודה ולא מעט כסף, אמרקנו גורמה, אז נהוראי הולך על חומרי הגלם הכי טוןבים ונכונים.
סיכום: הפתעה, נוק אאוט, לא האמנתי שב DIY ניתן להגיע כ"כ רחוק. זה וואוו אמיתי וגדול.
וכיף לראות אנשים עם חזון שמגשימים אותו. נהוראי כבר לפםני 10 שנים שיתף אותי בחלום שלו, הוא הסתובב בעולם סביב החלום, למד אצל כל מיני מומחים בעולם והנה תוצר סופי ומופלא.
לסיום ושנהוראי לא יהרוג אותי, תתחנפו שיזמין אתכם לשמוע, עוד כמה שנים זוג רמקולים שלו יעלו יותר מרכב. באחריות !!!!
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
רק הערה - שמעת לא רק את הרמקול אלא את השילוב של הרכיבים - רמקולים, הגברה, מקור, כבילה וחשמל.
אם היית מביא איתך מספר רמקולים שונים, במחירים שונים, אז היית יכול לעשות השוואה ולהעריך את יכולתו, או נכון יותר את מידת התאמתו, של הרמקול ה DIY לשאר רכיבי המערכת.
ארז
אם היית מביא איתך מספר רמקולים שונים, במחירים שונים, אז היית יכול לעשות השוואה ולהעריך את יכולתו, או נכון יותר את מידת התאמתו, של הרמקול ה DIY לשאר רכיבי המערכת.
ארז
- danlior
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
ברכות לנהוראי - אילו רכיבים יש שם?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78947
- שם מלא: עפר לאור
-
agiv10
-
- חבר שרק התחיל

בוקר טוב לכולם - תגובה לשאלות וההערות
את הסט-אפ אני מכיר, ושמעתי אותו אצל נהוראי עם רמקולים אחרים MBL, מונטנה כך שבהבט הזה האלקטרוניקה לא השתנתה.
לגבי תמונה של הרמקול והסבר על רכיבים וכאלה אני אפנה את הבקשה לבחור שיגיב, זו כבר הטריטוריה שלו והפרטיות שלו.
לגבי תמונה של הרמקול והסבר על רכיבים וכאלה אני אפנה את הבקשה לבחור שיגיב, זו כבר הטריטוריה שלו והפרטיות שלו.
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- יוסףחורי
-
- חבר פעיל

- תגובות: 79
אם נהוראי יסכים אז תביא תמונות..
ויפה על הפירגון!!
חוץ מזה שאם התלהבת אולי תוכל אתה לבנות רמקול@!
(זה מה שאאני עושה .. )
ויפה על הפירגון!!
חוץ מזה שאם התלהבת אולי תוכל אתה לבנות רמקול@!
(זה מה שאאני עושה .. )
- נהוראי
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 611
תודה על הפירגון
אני חושב שזה רחוק לטעמי מלהיות מוצר מוגמר
אף על פי שהרמקול מצלצל באמת טוב עדיין ישנה עבודה
בשעות הצטברות עבדתי על הקרוס 16 שעות (הוא באמת רחוק מלהיות מוגמר)
ולמרות כל זאת לטעמי הוא נשמע יותר טוב מהרבה BRANDS שהיו אצלי בבית
גבי הרכיבים
SCAN SPEAK 18W8535 X2
AUDIO TECHNOLOGY 18I52 (שעבר מודיפיקציה ניתוח הסרת גידול DUST CUP)
FOCAL BERILUM CUSTOM MADE(שממשיך איתי לפרוייקט הבא לא מוותר על הדרייבר הזה)
קבלים מהסדרה הפשוטה של BENNIC
נגדים DALE
סלילים הכי פשוטים שיש
כבילה לרמקולים סופר פשוטה ובדיל עם אחוז עופרת יחסית גבוה
הרמקול נבנה לתקופת מעבר להעביר איתו את הזמן עד שאתקבע על הדרייברים האולטימטיביים
והתיבה האולטימטיבית הן מבחינה אקוסטית והן מבחינה של דזיין פרוייקט ה COST NO OBJECT שלי
כרגע התיבות בשלב עבודה אצל נגר וב"ה בעוד כמה שבועות יכילו כבר את הדרייברים החדשים
הכבילה תיהיה אמריקאית הקרוס ברובו יהיה מבוסס על DUELUND CAST וחלקו האחר כולל הטרמינלים MUNDORF
אני חושב שזה רחוק לטעמי מלהיות מוצר מוגמר
אף על פי שהרמקול מצלצל באמת טוב עדיין ישנה עבודה
בשעות הצטברות עבדתי על הקרוס 16 שעות (הוא באמת רחוק מלהיות מוגמר)
ולמרות כל זאת לטעמי הוא נשמע יותר טוב מהרבה BRANDS שהיו אצלי בבית
גבי הרכיבים
SCAN SPEAK 18W8535 X2
AUDIO TECHNOLOGY 18I52 (שעבר מודיפיקציה ניתוח הסרת גידול DUST CUP)
FOCAL BERILUM CUSTOM MADE(שממשיך איתי לפרוייקט הבא לא מוותר על הדרייבר הזה)
קבלים מהסדרה הפשוטה של BENNIC
נגדים DALE
סלילים הכי פשוטים שיש
כבילה לרמקולים סופר פשוטה ובדיל עם אחוז עופרת יחסית גבוה
הרמקול נבנה לתקופת מעבר להעביר איתו את הזמן עד שאתקבע על הדרייברים האולטימטיביים
והתיבה האולטימטיבית הן מבחינה אקוסטית והן מבחינה של דזיין פרוייקט ה COST NO OBJECT שלי
כרגע התיבות בשלב עבודה אצל נגר וב"ה בעוד כמה שבועות יכילו כבר את הדרייברים החדשים
הכבילה תיהיה אמריקאית הקרוס ברובו יהיה מבוסס על DUELUND CAST וחלקו האחר כולל הטרמינלים MUNDORF
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
"The infinite passion & desire for perfectioN"
- nirses
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
מעניין בהחלט - כל הכבוד על ההשקעה . 
לו הייתי רוטשילד ...
- partner11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 488
מאיפה השגת פוקל בריליום?
- נהוראי
-
- חבר פעיל במיוחד

יש לי חבר טוב שחי בחו"ל עם קשרים מפה ועד לחלל
בין שאר הקשרים שלו זה כולל את פוקאל
הנקודה היא שהיחידה הזו אינה יחידה סטנדרטית
היא למעשה מורכבת מכיפת בריליום שנלקחה מ FOCAL TBU והתיישבה על מגנט
שחברת פוקאל עשתה קאסטום ל WILSON AUDIO עם מגנט FERRIT גדול בניגוד ל TBU המשתמש
במגנט סאבמריום קובלט ואילו היחידת בריליום החדשה של פוקאלIAL2 משתמשת במגנט נאודימיום
בנוסף לכך היחידה הזו עברה עוד סדנת שיפורים קלה בבית והודבקה טבעת ספיגה קטנה בעובי מילימטר בין הדום למגנט
להקנות סאונד חלק וליניארי יותר ואכן היא נשמעת טוב יותר גם מ ה TBU וגם מ ה IAL2
בין שאר הקשרים שלו זה כולל את פוקאל
הנקודה היא שהיחידה הזו אינה יחידה סטנדרטית
היא למעשה מורכבת מכיפת בריליום שנלקחה מ FOCAL TBU והתיישבה על מגנט
שחברת פוקאל עשתה קאסטום ל WILSON AUDIO עם מגנט FERRIT גדול בניגוד ל TBU המשתמש
במגנט סאבמריום קובלט ואילו היחידת בריליום החדשה של פוקאלIAL2 משתמשת במגנט נאודימיום
בנוסף לכך היחידה הזו עברה עוד סדנת שיפורים קלה בבית והודבקה טבעת ספיגה קטנה בעובי מילימטר בין הדום למגנט
להקנות סאונד חלק וליניארי יותר ואכן היא נשמעת טוב יותר גם מ ה TBU וגם מ ה IAL2
- נהוראי
-
- חבר פעיל במיוחד

IAL2
-
agiv10
-
- חבר שרק התחיל

ליוסף, אני באמת חושב בכיוון ויש מצב שאני אכן אכנס לזה.
- יוסףחורי
-
- חבר פעיל

- תגובות: 79
כן ... זה מאוד מעניין!!! אני עכשיו לומד על כל הנושא... ובקרוב בעזרת ה' אני יבנה את הרמקול הראשון !!!!!!agiv10 כתב:ליוסף, אני באמת חושב בכיוון ויש מצב שאני אכן אכנס לזה....