האם כדאי לחבר נגן DVD דרך הרסיבר שיבצע UPSCALE ?
-
LiorShap
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3068
הי
יש ברשותי נגן DVD של פיוניר יחסית ישן , אבל ישנם אצלי המון כותרי DVD מקוריים שברצוני לראות.
החיבור האיכותי ביותר למיטב הבנתי הוא קומפוננט וכך גם חיברתי ישירות למסך ולאודיו כבל אופטי לרסיבר.
השאלה שלי היא האם כדאי לחבר את הנגן לרסיבר שיבצע UPSCALE , יש באמת הבדל שנראה לעין ?
שאלה שניה - האם חיבור HDMI OUT היחיד שקיים אצלי כרגע יתפוס במקרה הזה או שאצטרך חיבור OUT נוסף ..
תודה רבה !
יש ברשותי נגן DVD של פיוניר יחסית ישן , אבל ישנם אצלי המון כותרי DVD מקוריים שברצוני לראות.
החיבור האיכותי ביותר למיטב הבנתי הוא קומפוננט וכך גם חיברתי ישירות למסך ולאודיו כבל אופטי לרסיבר.
השאלה שלי היא האם כדאי לחבר את הנגן לרסיבר שיבצע UPSCALE , יש באמת הבדל שנראה לעין ?
שאלה שניה - האם חיבור HDMI OUT היחיד שקיים אצלי כרגע יתפוס במקרה הזה או שאצטרך חיבור OUT נוסף ..
תודה רבה !
נערך לאחרונה על ידי LiorShap ב 17/01/2011 17:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
שאלה רשונה תשובה פשוטה = תנסה=תחבר=תראה=תדע.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
LiorShap
-
- חבר מביא חבר

mp3lll ,
לא יודע איך אצלך , אצלי בשביל לעשות שינוי של החלפת כבל מהמסך לרסיבר צריך להזיז מזנון ששוקל 100 ק"ג ,
לחפש כבל קומפ' בתוך ערימה של 20 כבלים אחרים , לפרק את הכבל קומפ' שכבר מחובר בגב של הפלזמה שתלויה
על הקיר.. קיצר , בשביל זה קיים הפורום , להקל על חברים מנסיונם של אחרים. אם אין באפשרותך לעזור תשאיר זאת לאחרים שאולי כן יכולים.
לא יודע איך אצלך , אצלי בשביל לעשות שינוי של החלפת כבל מהמסך לרסיבר צריך להזיז מזנון ששוקל 100 ק"ג ,
לחפש כבל קומפ' בתוך ערימה של 20 כבלים אחרים , לפרק את הכבל קומפ' שכבר מחובר בגב של הפלזמה שתלויה
על הקיר.. קיצר , בשביל זה קיים הפורום , להקל על חברים מנסיונם של אחרים. אם אין באפשרותך לעזור תשאיר זאת לאחרים שאולי כן יכולים.
- shapin
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 840
חיבור HDMI OUT איפה בDVD?, אם כן לא צריך עוד כלום רק חבר לשם כבל ומשם לאחד מחיבורי הHDMI ברסיבר ותקבל כבר תמונה ואודיו.
איזה רסיבר ?, איזה DVD ?
איזה רסיבר ?, איזה DVD ?
- smaster_1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 219
ניסיתי לבצע UPSCALE מ DVD ל 1080P בפיוניר SC35 שלי, שיש בו צ'יפ מארוול. אומרים שהוא ברמה גבוהה. לא נפלתי מהרגליים ולא התרשמתי.
לדעתי, אל תצפה לגדולות.
רן
לדעתי, אל תצפה לגדולות.
רן
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
אל תכעס חבר זה לא ברור.LiorShap כתב:mp3lll ,
על הקיר.. קיצר , בשביל זה קיים הפורום , להקל על חברים מנסיונם של אחרים. אם אין באפשרותך לעזור תשאיר זאת לאחרים שאולי כן יכולים....
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
איזה רסיבר זה?
ברמת העיקרון - אם הוא תומך UPCONVERSION - רק אז הוא יעזור לך.
אם הוא מסדרות נמוכות, גם הצ'יפ יהיה פחות איכותי, וגם הוא לא יתמוך בפונקציה האמורה לעיל.
באיזה מסך מדובר?
ברמת העיקרון - אם הוא תומך UPCONVERSION - רק אז הוא יעזור לך.
אם הוא מסדרות נמוכות, גם הצ'יפ יהיה פחות איכותי, וגם הוא לא יתמוך בפונקציה האמורה לעיל.
באיזה מסך מדובר?
- shapin
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 840
בשום רסיבר, גם לא בLX90, לא תרגיש הבדלים ברמות של להפוך סרט DVD לסרט בלו ריי או אפילו מתקרב...
כך שאל תפתח ציפיות יותר מדי
.
כך שאל תפתח ציפיות יותר מדי
-
LiorShap
-
- חבר מביא חבר

חברים תודה רבה על התגובות , מדובר ברסיבר אונקיו 608 ומסך פלזמה פנאסוניק PV-80 הקשיש
כמובן שלא חשבתי שאקבל תמונה HD פרופר מביצוע אפסקייל , אבל שיפור מסויים ומורגש אפשר לצפות אני מניח.
כמובן שלא חשבתי שאקבל תמונה HD פרופר מביצוע אפסקייל , אבל שיפור מסויים ומורגש אפשר לצפות אני מניח.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
במקרה של DVD השיפור העיקרי שאתה יכול לצפות לו הוא יותר ב Deinterlacing ופחות בחידוד/החלקה/שיפור צבע. עם ה 608 לדעתי לא יהיה לך שיפור כי מעבד הוידיאו שלו הוא של Faroudja ומה לעשות שה DCDi שלהם מתאים יותר לטיפול בחומר NTSC והרבה פחות מוצלח בטיפול ב PAL.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- smaster_1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 219
אם מעבד הוידאו של האונקיו זהה למעבד שיושב בהרמן קרדון 255, ונראה לי שזה המצב (שוב, טעון בדיקה), אז אומר לך
שאני בספק אם תראה שינוי. היה לי בזמנו את ה 255 עם ה Faroudja והשקעתי רבות בניסיונות להוציא משהו מ UPSCALE.
בסופו של דבר, פשוט עזבתי את זה, כי ההבדלים הם כל כך מינוריים מחד, ומאידך - כלל לא בטוח שמה שתראה יחשב בעינך כשיפור.
בהצלחה,
רן
שאני בספק אם תראה שינוי. היה לי בזמנו את ה 255 עם ה Faroudja והשקעתי רבות בניסיונות להוציא משהו מ UPSCALE.
בסופו של דבר, פשוט עזבתי את זה, כי ההבדלים הם כל כך מינוריים מחד, ומאידך - כלל לא בטוח שמה שתראה יחשב בעינך כשיפור.
בהצלחה,
רן
- yuria
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
ברמת המחיר של הרסיבר שיש לך אל תצפה לשינוי מהותי ,הכי טוב לחבר את ה-DVD בקומפוננט למסך .
אם תרצה לשפר מעבר ויש לך תקציב אז אני ממליץ על מעבד וידאו כדוגמאת DVDO EDGE
עלותו בחו"ל כ-550$
אם תרצה לשפר מעבר ויש לך תקציב אז אני ממליץ על מעבד וידאו כדוגמאת DVDO EDGE
עלותו בחו"ל כ-550$
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.