האם כדאי לחבר נגן DVD דרך הרסיבר שיבצע UPSCALE ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068

שליחה

הי

יש ברשותי נגן DVD של פיוניר יחסית ישן , אבל ישנם אצלי המון כותרי DVD מקוריים שברצוני לראות.
החיבור האיכותי ביותר למיטב הבנתי הוא קומפוננט וכך גם חיברתי ישירות למסך ולאודיו כבל אופטי לרסיבר.
השאלה שלי היא האם כדאי לחבר את הנגן לרסיבר שיבצע UPSCALE , יש באמת הבדל שנראה לעין ?
שאלה שניה - האם חיבור HDMI OUT היחיד שקיים אצלי כרגע יתפוס במקרה הזה או שאצטרך חיבור OUT נוסף ..

תודה רבה !
נערך לאחרונה על ידי LiorShap ב 17/01/2011 17:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

שאלה רשונה תשובה פשוטה = תנסה=תחבר=תראה=תדע.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

mp3lll ,
לא יודע איך אצלך , אצלי בשביל לעשות שינוי של החלפת כבל מהמסך לרסיבר צריך להזיז מזנון ששוקל 100 ק"ג ,
לחפש כבל קומפ' בתוך ערימה של 20 כבלים אחרים , לפרק את הכבל קומפ' שכבר מחובר בגב של הפלזמה שתלויה
על הקיר.. קיצר , בשביל זה קיים הפורום , להקל על חברים מנסיונם של אחרים. אם אין באפשרותך לעזור תשאיר זאת לאחרים שאולי כן יכולים.

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840

שליחה

חיבור HDMI OUT איפה בDVD?, אם כן לא צריך עוד כלום רק חבר לשם כבל ומשם לאחד מחיבורי הHDMI ברסיבר ותקבל כבר תמונה ואודיו.
איזה רסיבר ?, איזה DVD ?

smaster_1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219

שליחה

ניסיתי לבצע UPSCALE מ DVD ל 1080P בפיוניר SC35 שלי, שיש בו צ'יפ מארוול. אומרים שהוא ברמה גבוהה. לא נפלתי מהרגליים ולא התרשמתי.
לדעתי, אל תצפה לגדולות.

רן

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

LiorShap כתב:mp3lll ,
לא יודע איך אצלך , אצלי בשביל לעשות שינוי של החלפת כבל מהמסך לרסיבר צריך להזיז מזנון ששוקל 100 ק"ג ,
לחפש כבל קומפ' בתוך ערימה של 20 כבלים אחרים , לפרק את הכבל קומפ' שכבר מחובר בגב של הפלזמה שתלויה
על הקיר.. קיצר , בשביל זה קיים הפורום , להקל על חברים מנסיונם של אחרים. אם אין באפשרותך לעזור תשאיר זאת לאחרים שאולי כן יכולים.
...
אל תכעס חבר זה לא ברור.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

איזה רסיבר זה?
ברמת העיקרון - אם הוא תומך UPCONVERSION - רק אז הוא יעזור לך.
אם הוא מסדרות נמוכות, גם הצ'יפ יהיה פחות איכותי, וגם הוא לא יתמוך בפונקציה האמורה לעיל.

באיזה מסך מדובר?

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840

שליחה

בשום רסיבר, גם לא בLX90, לא תרגיש הבדלים ברמות של להפוך סרט DVD לסרט בלו ריי או אפילו מתקרב...

כך שאל תפתח ציפיות יותר מדי :wink: .

LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

חברים תודה רבה על התגובות , מדובר ברסיבר אונקיו 608 ומסך פלזמה פנאסוניק PV-80 הקשיש :)
כמובן שלא חשבתי שאקבל תמונה HD פרופר מביצוע אפסקייל , אבל שיפור מסויים ומורגש אפשר לצפות אני מניח.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

במקרה של DVD השיפור העיקרי שאתה יכול לצפות לו הוא יותר ב Deinterlacing ופחות בחידוד/החלקה/שיפור צבע. עם ה 608 לדעתי לא יהיה לך שיפור כי מעבד הוידיאו שלו הוא של Faroudja ומה לעשות שה DCDi שלהם מתאים יותר לטיפול בחומר NTSC והרבה פחות מוצלח בטיפול ב PAL.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

smaster_1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219

שליחה

אם מעבד הוידאו של האונקיו זהה למעבד שיושב בהרמן קרדון 255, ונראה לי שזה המצב (שוב, טעון בדיקה), אז אומר לך
שאני בספק אם תראה שינוי. היה לי בזמנו את ה 255 עם ה Faroudja והשקעתי רבות בניסיונות להוציא משהו מ UPSCALE.

בסופו של דבר, פשוט עזבתי את זה, כי ההבדלים הם כל כך מינוריים מחד, ומאידך - כלל לא בטוח שמה שתראה יחשב בעינך כשיפור.

בהצלחה,

רן

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181

שליחה

ברמת המחיר של הרסיבר שיש לך אל תצפה לשינוי מהותי ,הכי טוב לחבר את ה-DVD בקומפוננט למסך .
אם תרצה לשפר מעבר ויש לך תקציב אז אני ממליץ על מעבד וידאו כדוגמאת DVDO EDGE
עלותו בחו"ל כ-550$ (Y)
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”