תגובות למאמר: תחזוקת מכונת קפה - ניקוי שובר ואקום
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
זה מאד תלוי במספר גורמים. בראש ובראשונה מס' ההדלקות/כיבויים מאחר ושובר הואקום עובד פעם אחת בכל מחזור כיבוי והדלקה. בכל הפעלה מותזים מים וקיטור דרך שובר הואקום ותורמים להצטברות של לכלוך ומשקעים. כמובן שהגורם השני הוא נקיון המים. מים נקייים ממשקעים ומרוככים היטב יאריכו מאד את הזמן שנדרש בין טיפול לטיפול. אצלי לקח כשנה וחצי עד שהחלטתי לטפל.roli_bark כתב:מעניין לדעת כמה זמן לקח למכונה עד הניקוי הזה ?...
שסתום ה-OPV עובד עם מים קרים ולא חמים, ולכן לא אמורים להווצר בו כמעט משקעים ובוודאי שלא אבנית, בהנחה שבמכונה זורמים מים מטופלים. אם עובדים עם מים לא מרוככים (מאד לא מומלץ בכל מקרה) סביר שבסוף גם ב-OPV תשקע מעט אבנית, אבל צריך לזכור שקצב שיקוע האבנית במים קרים הוא איטי ביותר.roli_bark כתב:שאלה נוספת היא האם גם שסתום ה- OPV - Over Pressure Valve זקוק לניקוי דומה ?...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
מאמר פשוט מצויין כולל כמובן התמונות ברמה
.
שאלה, במידה ואני פותח את הסטרימר במקצת עם הפעלת המכונה ,כך שזרזפים קטנים של מיים יזלגו תוך כדי חימום
המכונה ,תהליך זה לא יחליף את שובר הוואקום במידה ואין לי במכונה ( אוסקר ) שובר וואקום?.
שאלה, במידה ואני פותח את הסטרימר במקצת עם הפעלת המכונה ,כך שזרזפים קטנים של מיים יזלגו תוך כדי חימום
המכונה ,תהליך זה לא יחליף את שובר הוואקום במידה ואין לי במכונה ( אוסקר ) שובר וואקום?.
- joncafe
- גורו קפה

תודה. כבר כתבנו באיזה שרשור שהרבה מחובבי הקפה הם גם חובבי צילום...מוסקו כתב:מאמר פשוט מצויין כולל כמובן התמונות ברמה.
...
בדיוק! בגלל זה באוסקר חייבים לשחרר לחץ תוך כדי חימום. אפשר לעשות את זה תוך כדי החימום, או שאפשר לחמם, אח"כ לפתוח את הסטימר לכמה שניות ולתת לדוד להתחמם מחדש.מוסקו כתב: שאלה, במידה ואני פותח את הסטרימר במקצת עם הפעלת המכונה ,כך שזרזפים קטנים של מיים יזלגו תוך כדי חימום
המכונה ,תהליך זה לא יחליף את שובר הוואקום במידה ואין לי במכונה ( אוסקר ) שובר וואקום?....
אבל זה מציק למי שרוצה הפעלה עם טיימר, ולכן כמה חבר'ה פה בפורום חיברו שובר וואקום לאוסקר. זו פעולה שדורשת מס' חלקים והתעסקות קלה עם הצנרת, אבל בהחלט אפשרית ומומלצת למי שמעוניין.
- roli_bark
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
האם המיים אצלך עוברים טיפול ?joncafe כתב:זה מאד תלוי במספר גורמים. בראש ובראשונה מס' ההדלקות/כיבויים מאחר ושובר הואקום עובד פעם אחת בכל מחזור כיבוי והדלקה. בכל הפעלה מותזים מים וקיטור דרך שובר הואקום ותורמים להצטברות של לכלוך ומשקעים. כמובן שהגורם השני הוא נקיון המים. מים נקייים ממשקעים ומרוככים היטב יאריכו מאד את הזמן שנדרש בין טיפול לטיפול. אצלי לקח כשנה וחצי עד שהחלטתי לטפל.roli_bark כתב:מעניין לדעת כמה זמן לקח למכונה עד הניקוי הזה ?......
גם למיים לא מטופלים, אאל"ט שנה וחצי נשמע קצר מידי. גם בסצנריו של מיים קשים מאד, לאבנית לוקח זמן להצטבר.
קל וחומר אם אצלך הם עוברים טיפול [ריכוך או אוסמוזה].
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ה-OPV בהחלט יכול להתלכלך. זה קרה אצלי. לא מאבנית.
תופעת הלוואי היא צריחה מתכתית של המכונה, כשהחליטה מתחילה (כלומר, ה-OPV נכנס לפעולה). ממש רעש מתכתי חזק (בפורומים בחו"ל קראו לזה squeal, אין מילה מתאימה בעברית. "יללה מתכתית"
).
הפתרון דומה למאמר כאן - פשוט פירוק ה-OPV לחלקים, ניקוי במלח לימון ואח"כ סבון כלים במים רותחים ואז קרצוף, חיבור מחדש ו... זהו. המכונה שקטה לגמרי.
תופעת הלוואי היא צריחה מתכתית של המכונה, כשהחליטה מתחילה (כלומר, ה-OPV נכנס לפעולה). ממש רעש מתכתי חזק (בפורומים בחו"ל קראו לזה squeal, אין מילה מתאימה בעברית. "יללה מתכתית"
הפתרון דומה למאמר כאן - פשוט פירוק ה-OPV לחלקים, ניקוי במלח לימון ואח"כ סבון כלים במים רותחים ואז קרצוף, חיבור מחדש ו... זהו. המכונה שקטה לגמרי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- roli_bark
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
לא ברורה לי האמירה הזו ...joncafe כתב: שסתום ה-OPV עובד עם מים קרים ולא חמים, ולכן לא אמורים להווצר בו כמעט משקעים ובוודאי שלא אבנית,...
מוטי,במכונה שלך ה OPV נמצא במסלול החם לכן יש אפשרות שיצבור אבנית.ה-OPV בהחלט יכול להתלכלך. זה קרה אצלי. לא מאבנית.
תופעת הלוואי היא צריחה מתכתית של המכונה, כשהחליטה מתחילה (כלומר, ה-OPV נכנס לפעולה). ממש רעש מתכתי חזק (בפורומים בחו"ל קראו לזה squeal, אין מילה מתאימה בעברית. "יללה מתכתית" [חיוך] ).
הפתרון דומה למאמר כאן - פשוט פירוק ה-OPV לחלקים, ניקוי במלח לימון ואח"כ סבון כלים במים רותחים ואז קרצוף, חיבור מחדש ו... זהו. המכונה שקטה לגמרי....
בכל מקרה ניקוי מומלץ
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
יונתן תודה רבה על המדריך המצוין והמפורט !
אכן חלק זול ופשוט לתחזוקה ומאוד חשוב במכונת הקפה, הרבה אנשים לא מודעים לפשטות הטיפול בו ונרתעים ובזכותך זה נראה נגיש, פשוט ובהישג יד.
בכל מקרה כדאי לציין שגם אם חלק כזה מתקלקל עלות החלפתו היא שולית ביותר (בסביבות 10$) אך לרוב אין בכלל צורך להחליפו שנים רבות, מקסימום רק את הגומיה.
וסחתיין של המברשת של PALLO
, לא חבל לנקות איתה עם מלח לימון ?
אכן חלק זול ופשוט לתחזוקה ומאוד חשוב במכונת הקפה, הרבה אנשים לא מודעים לפשטות הטיפול בו ונרתעים ובזכותך זה נראה נגיש, פשוט ובהישג יד.
בכל מקרה כדאי לציין שגם אם חלק כזה מתקלקל עלות החלפתו היא שולית ביותר (בסביבות 10$) אך לרוב אין בכלל צורך להחליפו שנים רבות, מקסימום רק את הגומיה.
וסחתיין של המברשת של PALLO
- joncafe
- גורו קפה

איזו מכונה יש לך?roli_bark כתב:לא ברורה לי האמירה הזו ..., הרי שסתום ה- OPV פולט אדים בזמן שהוא נכנס לפעולה.
...
לא אמורים לצאת אדים מ-OPV
יש מכונות שבהם ה-OPV יושב על הזרם החם, אבל זה חסרון רציני.
המיקום העדיף הוא על הזרם הקר - דהיינו בין המשאבה לבין הכניסה למחליף החום. הסיבה היא בדיוק מה שדובר כאן - על הזרם הקר אין שיקוע אבנית.
תסתכל על השרשור שהיה כאן לא מזמן על עניין לחץ חליטה ב-GIOTTO - יש שם תרשים ותמונה שממחישים את מיקום ה-OPV.
Opv - שסתום שמקבל בצד אחד לחץ (בדרך כלל מהמשאבה) וביציאה שלו מוציא לחץ אחר (בדרך כלל יותר חלש ממה שהוא קיבל) ואת עודפי המים הוא מחזיר למיכל המים(בדרך כלל)roli_bark כתב:הי יונתן, כנראה שאני לא מבין מה תפקידו של OPV - שערתי שהוא פולט ייתר-לחץ בצורת אדים (כמו שיש במכונת לה-פבוני ידנית)....
זה הסבר ממש בכללי.