NDS תמיד הציגו חדשנות ורעיונות עתידיים יפים עם מימוש עכשווי ונוח לשימוש. הבעיה שאני רואה זה שהרעיונות העתידנים שלהם לעיתים רחוקות מגיעות לידי מימוש אצל הלקוח הסופי.
ראו לדוגמה את הביקור שלנו ב NDS לפני כמעט 4 שנים: ביקור בחברת NDS - חלק א´, ביקור בחברת NDS - חלק ב´. הוצגו רעיונות מצויינים אשר אנחנו מצפים לראות כבר כיום בכל בית, אך המימוש לא התקיים. האם זה בגלל העלות הכספית של הפתרון? הסיבוך במימוש שלו?
אני באמת שלא יודע, אך אני מקווה שכל הרעיונות שהוצגו כאן לא יגיעו לאותו מקום.
קצת הערות
הממשק קצת מתלהב ועמוס. קונספט הדפדוף במרחב לא חדש ולא ממש הצליח עד כה ובצדק. יותר קשה להתמקד במשהו ספציפי. בנוסף התוספת של הרקע הדינמי מוסיפה עוד רעש וחוסר מיקוד.
אחת הבעיות הכי קשות היום היא להתאפק לנוכח עודף האפשרויות הקיימות בעיצוב הממשק. לעתים הבעיה היא לא המעצבים אלא במנהלים שדורשים לזרוק כל מה שקיים פנימה כדי להראות "יכולת". תסמונת ה-"שלי גדול יותר".
אבל תמיד טוב לדעת שיש עוד מישהו שחושב שצריך להעיף את השלטים הקיימים קבינימט. מדהים שהם עדיין קיימים ומדהים שעדיין משקיעים במשהו שדורש 54 כפתורים לתפעל חוויה שמטרתה בידור.
ziv_r,
השאלה שלך בהחלט במקום.
לדעתי יש כאן גורמים שתלוים ב NDS וחלקם לא.
ראשית, NDS היא כנראה החברה המובילה בשוק ההגנה על התוכן ויש לה נתח שוק לא מבוטל בתחום ה Middleware
היא בהחלט מסוגלת להוביל שינויים אצל הלקוחות הקיימים שלה והחדשים.
אולם, השינויים האלו דורשים השקעות גדולות בשינוי התשתית וציוד הקצה.
בנוסף, NDS הינה ספק פריום בשוק והלקוחות שלה לא יכולים להחליף ספק מדי כמה שנים.
ברור כי על כל שירות ערך מוסף, NDS גובה סכומים גבוהים יותר משאר החברות בשוק הרוצות להתחרות בה. מה שגם מאיט את קצב חדירת הטכנולוגיות החדשות.
בכל מקרה, תרומתה של NDS מבורכת לשוק.
נערך לאחרונה על ידי Nissim ב 17/01/2011 14:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
ברשותכם לא אגיב לאיכות החידושים המוצעים אלא לצורך בחידושים ומה החידושים הללו עושים לאוכלוסיה הרחבה וההומוגנית.
המון חידושים טכנולוגיים מוצגים ולא ממריאים בגלל שהמהתמש הסופי לא מוצא בהם ערך מוסף עבורו לדוגמא אקח את הממיר הדיגיטאלי מול ערוצי הטלוויזיה האנלוגיים הנקלטים ישירות על ידי הטלויזיה.
אני מכיר המון ואני ממש מדגיש המון אנשים בגילאי 35-90 שלא מסתדרים עם הממיר הדיגיטאלי ושואלים אותי איך יוצאים ממצב שהם לא יודעים איך הם הגיעו אליו והתוצאה הסופית היא שהם לא מצליחים לראותך מה שהם רוצים.
המצב שהיום במקומות מסויימים חברות הכבלים והערוצים המשודרים החליטו שרירותית לצאת מהעידן האנלוגי פגעה באיכות החיים של כמות די נכבדה של אנשים שלא יודעים להשתמש במוצר החדש ולא יכולים להשתמש במוצר שהיה עבורם בילוי מאוד מאוד חשוב. ואני מדבר מנסיון.
תהליך הלמידה של האוכלוסיה הלא מתוחכמת טכנולוגית הוא מאוד ארוך יחסית לקצב היציאה של פיתוחים הטכנולוגיים ומה שנוצר הוא מצב שהפיתוחים לא נקלטים על ידי מירב האוכלוסיה לפני שהם מתיישנים ומגיעים פיתוחים חדשים.
אולי בעוד עשר שנים כולם ידעו איך להשתמש במסך מגע ואיך לעשות slide כדי להגיע למקום מסויים על גבי המסך אבל היום המצב מאוד מאוד לא כזה.
למשל היום הורים לילדים בני טיפש עשרה לא מסוגלים להשתמש באינטרנט שהיא טכנולוגיה שקיימת כבר יותר מעשר שנים ולהתחקות אחרי התכתובות של הילדים שלהם בכל מיני רשתות חברתיות ולכן יש פריחה של פדופילים והתעללויות של נוער המשתמש במדיה הזו. האנלוגיה למוצרים המתפתחים עכשיו לעוד עשר שנים ברורה חלק נכבד מהמשתמשים לא יוכל לתפעל את המדיה בצורתה החדשה.
מה שאני רוצה לומר זה שהמשתמש הסופי לא מצליח בהרבה מקרים לעמוד בקצב השינויים הטכנולוגיים וכל מה שיצא זה שכרו בהפסדו לחלק נכבד מהאוכלוסיה ההומוגנית.
אני באמת מתגעגע לקלטות VHS. החיים היו הרבה יותר פשוטים פעם, אבל מה לעשות הקדמה ממשיכה למשוך קדימה, ובצדק.
תמיד יהיו פתרונות לאלה שלא יכולים להתמודד עם הקדמה, אבל אי אפשר לעצור ולהגיד, זהו - האנושות הגיעה למקסימום טכנולוגיה שהיא צריכה ועכשיו עוצרים לכמה עשרות שנים לנוח.
אני מסכים איתך במאה אחוז וקלטות ה VHS הן דוגמאות מצויינות
גם היום בעולם הטכנולוגי המסובך יש כאלו שעדיין משתמשים בקלטטת הללו ובהמון הנאה.
אני יוצא נגד המגמה של להפסיק שירותים ישנים ומוכרים עבור שירותים חדשים ושונים (חלק יגידו לא רק שונים אלא הרבה יותר מסובכים)
והדוגמה שלי לשידורים האנלוגיים היא דוגמה מצויינת יש לי שכן מעט מבוגר שקורא לי פעמיים ביום בממוצע ל"סדר לו את הטלוויזיה" וכל מה שעלי לעשות הוא ללחוץ על כמה כפתורים בשלט של הממיר שלו. בעידן האנלוגי לא היתה לו כלל בעייה היום איכות החיים שלו נפגעה בגלל הקדמה שנכפתה עליו.
אני מסכים איתך במאה אחוז וקלטות ה VHS הן דוגמאות מצויינות
גם היום בעולם הטכנולוגי המסובך יש כאלו שעדיין משתמשים בקלטטת הללו ובהמון הנאה.
אני יוצא נגד המגמה של להפסיק שירותים ישנים ומוכרים עבור שירותים חדשים ושונים (חלק יגידו לא רק שונים אלא הרבה יותר מסובכים)
והדוגמה שלי לשידורים האנלוגיים היא דוגמה מצויינת יש לי שכן מעט מבוגר שקורא לי פעמיים ביום בממוצע ל"סדר לו את הטלוויזיה" וכל מה שעלי לעשות הוא ללחוץ על כמה כפתורים בשלט של הממיר שלו. בעידן האנלוגי לא היתה לו כלל בעייה היום איכות החיים שלו נפגעה בגלל הקדמה שנכפתה עליו.
...
זה נושא לשרשור אחר, נשמח לשמוע כיצד אפשר לפתור את הבעיה של השכן שלך מבלי להתקדם.
אבל זה בדיוק המהלך שהובילו (רק שהמכרז נכשל) - לכבות את הרדיו. בעוד כמה שבועות גם יעלם לך הטלויזיה האנלוגית (לטובת DTT).
אי אפשר לצבור אין סוף טכנולוגיות, אם רוצים קדמה אז זה בא על חשבון העבר. אי אפשר גם וגם וגם, ולעמוד במקום חסר ערך גם הוא (האנושות עמדה דום טכנולוגי במהלך כמה מאות השנים של ימי הביניים, זה לא תרם דבר).
אין שום ערך למכשירי ה-VHS מעבר להיותם פרימיטיביים ולכן מתאימים למי שאינו מסתדר בעולם הטכנולוגי. מי שאינו מסתדר עם רכב, שימשיך לרכב על סוס ועגלה, אבל לדרוש שיהיה מסלול מיוחד לסוס ועגלה באיילון נראה לי טיפה הזוי.
אין מה לחשוב, העולם נוסע קדימה. פעם להולכי רגל היה את כל המסלולים. כיום יש להם בקושי מדרכה.
אם נשאיר את כל ההיסטוריה, לא יהיה מקום לעתיד. יש כאלה שמתלוננים שהורידו את הרשת האנלוגית של פלאפון, הם בוודאי היו מרוצים מהפלאפון בגודל לבנה שהיה להם. אבל בלי להוריד אותה, אי אפשר היה להוסיף רשתות מתקדמות יותר.
עופר / molvy
כנראה ששכחתם מה זה לקנפג מכשיר VHS להקליט סרט.
השלט והממשק שהוצגו ממש לא לעניין.
בעיני השלט מכוער ומינימליסטי מדי. הממשק touch מעניין אבל דורש עקומת לימוד. לא ברור מה מבצע swipe ימינה: הרצה מהר קדימה או התוכנית הבאה?
הממשק הגרפי מרשים אך עמוס ומעייף.
השליטה דרך ה- ipad זה גימיק נחמד אבל לא רואה הרבה משתמשים בו.
שיכניסו פונקציות שימושיות כמו מתיחה חכמה ל- 4:3...
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 18/01/2011 9:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
molvy,
האנלוגיה שלך אינה מתאימה כאן ואין קשר בין הולכי רגל ומכוניות לשידור אנלוגי ודיגיטאלי.
הליכה ונסיעה עונות על צרכים שונים (בהתחשב בעבירות, מהירות ועלות) ולכן אפשר לשלב את שתיהן.
אולם,שידור דיגיטאלי ואנלוגי עונים על צורך זהה בטכנולוגיה שונה. לכן, אין טעם להשתמש בשתיהן באופן קבוע.
בעולם נקבעה תקופת מעבר ארוכה יותר מתקופת המעבר בישראל, נכון שזה קצת מרגיז אבל זו ישראל ורוב התהליכים מתנהלים בצורה קצת מוזרה ולמעשה אנו צריכים להגיד תודה שיש פה שידור דיגיטאלי.
כנראה שלדעת הרוב פה המטרה מקדשת את האמצעים כי אני רואה שאני ממש בדעת מיעוט.
חישבו על כל המבוגרים שלא יודעים לתפעל את הממיר הדיגיטלי אלו שפעם יכלו לראות טלוויזיה והיום לא מסוגלים.
אלו אנשים שהמסך הקטן היה הבידור והבילוי הכמעט יחידי שנותר להם וגם את זה לקחנו מהם
האם זה דבר נכון לעשותו בשם הקידמה?? רוב המגיבים פה חושבים שהתשובה חיובית
במחילה מכבודכם אני אשאר בדעת המיעוט ואומר שאני מוכן ואפילו מעדיף לוותר על כל היתרונות של השידור הדיגיטאלי על מנת שהדור של ההורים שלנו יוכל להמשיך ולהינות משידורים אנלוגיים.
זה בדיוק העניין, אבא שלי לא הסתדר אף פעם עם טלפונים סלולריים, למרות שהוא אדם טכנולוגי מאוד. עם האייפון הוא מסתדר נהדר (חוץ מהתלונות שלו על זה שלא מייצרים אוזניה בודדת חוטית שלא מסתבכת לו בכיס).
ירון,
דווקא זה מאוד אינטואיטיבי, גם השלט וגם הממשק. זה בעצם סוג חדש של זאפינג. הערוצים מרחפים לך אבל אתה רואה preview שלהם ויש אפשרות לקבץ לפי נושאים או למיין. כמובן שבסופו של תהליך זה לא ממש יראה ככה, אלא שזו תמונת מצב של הממשק כפי שהם רואים אותו כיום. אני חושב שהוא יעבור אבולוציה ברורה, בכדי להפחית את העומס על הצופה.
לגבי הממשק והשליטה, זה באמת נראה מוזר בהתחלה והשימוש באייפד כשלט זה עניין זמני, לא היעד שלהם.