שאלה בסיסית ב5.1
במערכות קולנוע יש את הרמקולים האחוריים
שמה שאני חשבתי שומעים את האודיו שמסביב, כמו רכב שנוסע משמאל לימין וששומעים ברמקולים האחוריים רכב שנוסע מהרמקול השמאלי לימני
קניתי מערכת קולנוע ושמתי לב שלא שומעים חזק כמו הרמקולים הקדמיים בכלל. כאילו אני שומע רק מקדימה.
מישהו יכול להסביר לי אם זה בסדר או לא??
שמה שאני חשבתי שומעים את האודיו שמסביב, כמו רכב שנוסע משמאל לימין וששומעים ברמקולים האחוריים רכב שנוסע מהרמקול השמאלי לימני
קניתי מערכת קולנוע ושמתי לב שלא שומעים חזק כמו הרמקולים הקדמיים בכלל. כאילו אני שומע רק מקדימה.
מישהו יכול להסביר לי אם זה בסדר או לא??
שלום,
במוזיקה דו ערוצית (סטראו) אתה לא אמור לשמוע מהסנטר או מהאחוריים.
הם אמורים להכנס לפעולה רק כאשר משמיעים מדיה שהיא במקור בסראונד כמו דולבי דיגיטל 5.1 או DTS .
יש מערכות שיש להם DSP , כלומר צ'יפ שעושה הדמיה ממדיה סטראו לדולבי פרולוגי'ק או אפקט סראונד אחר. זה בעצם עיבוד של המקור למשהו אחר ובדרך כלל לא כל כך מוצלח.
אם יש לך מצבי סראונד במערכת הזאת אז נסה ותראה אם זה מוצא חן בעיניך.
ארז
במוזיקה דו ערוצית (סטראו) אתה לא אמור לשמוע מהסנטר או מהאחוריים.
הם אמורים להכנס לפעולה רק כאשר משמיעים מדיה שהיא במקור בסראונד כמו דולבי דיגיטל 5.1 או DTS .
יש מערכות שיש להם DSP , כלומר צ'יפ שעושה הדמיה ממדיה סטראו לדולבי פרולוגי'ק או אפקט סראונד אחר. זה בעצם עיבוד של המקור למשהו אחר ובדרך כלל לא כל כך מוצלח.
אם יש לך מצבי סראונד במערכת הזאת אז נסה ותראה אם זה מוצא חן בעיניך.
ארז
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
התשובה היא שזה תלוי בפסקול של הסרט. ברוב הסרטים - גם אלו שיש להם פסקול רב ערוצי - הערוץ החזק ביותר הוא דווקא הערוץ המרכזי (הסנטר) הנושא את הדיאלוגים. אחריו באים שני הערוצים הקדמיים ואילו שני הערוצים האחוריים משמשים בדרך כלל רק לאפקטים ולרקע והם באמת חלשים יותר ובאים לידי ביטוי רק בסצנות שיש בהם הרבה אקשן או שבכוונה מבליטים אותם כדי לתת תחושה של עומק.
אתה יכול לנסות להשמיע מוזיקה סטיריאו תוך הפעלת המגבר במצב All Channels Stereo אם אתה חושד שהמערכת לא מאוזנת. במצב זה הרמקולים האחוריים אמורים לקבל את אותו האות כמו הקדמיים ולהישמע חזקים באותה מידה.
אתה יכול לנסות להשמיע מוזיקה סטיריאו תוך הפעלת המגבר במצב All Channels Stereo אם אתה חושד שהמערכת לא מאוזנת. במצב זה הרמקולים האחוריים אמורים לקבל את אותו האות כמו הקדמיים ולהישמע חזקים באותה מידה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
אם מותר לי לשאול בשרשור הזה:
כלומר באופן עקרוני אמורים לשמור את כל הרמקולים ברמת עוצמה זהה ואם הפסקול תקין, אשמע את הדיאלוג ברמה סבירה מעבר לאפקטים?
האם גם לכם קורה שבסרטים מסוימים אתם נאלצים להגביר את עוצמת הסנטר כדי לשמוע דיאלוג ולא לפוצץ את הבית במקביל?
כלומר באופן עקרוני אמורים לשמור את כל הרמקולים ברמת עוצמה זהה ואם הפסקול תקין, אשמע את הדיאלוג ברמה סבירה מעבר לאפקטים?
האם גם לכם קורה שבסרטים מסוימים אתם נאלצים להגביר את עוצמת הסנטר כדי לשמוע דיאלוג ולא לפוצץ את הבית במקביל?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רוב הסיכויים שבאותם סרטים יש dialog normalization. זה די נפוץ עפ פסי קול של DD ומסוגל להנחית את עוצמת הקול בסנטר בעד 4dB.yes-man כתב:אם מותר לי לשאול בשרשור הזה:
האם גם לכם קורה שבסרטים מסוימים אתם נאלצים להגביר את עוצמת הסנטר כדי לשמוע דיאלוג ולא לפוצץ את הבית במקביל?...
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
הסרט האחרון שצפיתי בו והייתי צריך לשנות את ההגדרה הוא בלו ריי(מקורי) של "הדרקון הראשון שלי" עם פסקול באנגלית של Dolby True HD 5.1
אם אינני טועה הרסיבר לא דיווח על שינוי בעצמת בדיאלוג.
אם אינני טועה הרסיבר לא דיווח על שינוי בעצמת בדיאלוג.