טוב, אותי אפשר להגדיר the man by the hour ז"א אני הולך תמיד לפי האינסטינקים שלי, דילים ואטרקציות למינהם ש"נופלות" לעברי/דרכי.
אצלי שדרוג המערכת הוא מאוד תקופתי, אם זה התחדשות של רמקולים המובילים להתחדשות ושידוח הגברה חדשה, עד לכבלים חדשים או ציוד נילווה אחר באותה ה"נגלה".
אמנם אנחנו (אנוכי) בעלי תחביב לא זול במיוחד...ואצלי לפחות, תמיד ישנה החשיבה value for my money כאשר אני לפני סגירת עסקה (בכלל בחיים), תמיד אני בודק את האופציות שמסביב, לא תמיד המחיר מספק תמריץ או ש-רכשת מוצר אמין ומרהיב-אלא השילוב הנכון בזמן הנכון וכמובן במחיר הנכון, אמנם תמיד הייתי אדם השואף לשלמות אך לצערי תכונה זו ככל שהיא חיובית, דידקטית ונחרצת היא גם חסרון אם מסתכלים על היבטים "של מעבר".
אתם יודעים אך זה מתחיל, "בוקר טוב, טוב משהו חסר אצלי במערכת (ובראש) זה דורש שדרוג התייחסותי", אצלי זה הולך,"ציפור קטנה לחשה לי"...כאשר מוצר X מוצע למכירה במחיר ודיל אטרקטיבי אז כדי לבדוק זאת אצלי.
כמו כן נחתה עלי ההזדמנות מבחינתי "לשחק אותה"...ולהתחדש ב-
א. הגברה רב ערוצית
ב. פרה-פרוססור ייעודי
נתחיל ב-התחדשות סעיף א :
ההגברה:
התגלגלו אצלי הרבה הגברות למינהם, אם זה, Classe, Gamut, Sunfire, QUAD, B&K, ATI, ADA, aouiolab,
ANTHEM, Rotel, Adcom, nad, SONY, XINDAX ועוד...וכמובן הגברות של "ספינות דגל" למינהם...
ישנם איכותיים במיוחד, וישנם פחות.
התגנבה לאוזניי על אפשרות לשדרוג ההגברה הרב ערוצית (ADA) ממכר טוב, לאחר שאותו מכר "כבר חשב שהגיע
לנחלה-והתעוררה בו מחלת השדרגת" והחליט כי הוא הולך על הגברה עתירת כוח (מינימום 300 וואט לערוץ בק"ב-בעל חלל ייעודי גדול מעל 30 מ"ר)
מצד שני הוא ידע שהוא "יפסיד" איכות מוזיקלית-נעימה וחמה בקולנוע ביתי כאשר ייותר על שלו הנוכחי..
אם כן, החליט שעתה זה הזמן ופה אני נכנס לתמונה.
ההגברה המדוברת הינה tag mclaren 100x5r, אני מודה הגברה וחברה שפחות שמעתי עליה והיא שייכת לתחום ה-"הייאנד האקזוטי יותר" (אילו שלא במיינסטרים)...אמנם מביקורת לביקורת ושעורי הבית שעשיתי לפני שאפילו התחלנו לדבר, התגלה כמה יש לי "הימור בטוח"...רק מלראות ולהבין כיצד המכשיר הזה בנוי פשוט מתאהבים בו, כמו כן, ההגברה בנויה כ-5 מנובובלוקים מופרדים לחלוטין עם 5 שנאים טרודיאליים מופרדים לחלוטין!!, הערוצים מתיישבים בצורה אופקית וכגריד זה לצד זה, כל כבל/כרטיס/שנאי/מחברים בנוי בהפרדה טוטלית למניעת "רעשי רקע למינהם, החברה מסתבר שהיא חברה מאוד איכותית ואקסלוסיבית ופרט שלא ידעתי הוא ש-aoudiolab היא חברה בת ומסופסדת ע"י tag mclaren . תג מחירו של המגבר למי שרוצה קצת פירוט כלכלי וכמה הגברה זו שווה (עדיין-המגבר בן 4 שנים לערך) נע בין 5000-6000$..כאשר היה
נמכר בארץ כ-38,000 ש"ח.
אם עוד היה ספק לאיכות ההגברה לקחתי אותה אלי לביתי (כבד, כבד מעל 40 ק"ג), שידכתי אותו ישירות לפיוניר 81, (אל הערוצים הקדמיים, סנטר ואחוריים)...במצב הכי FLAT שניתן בפיוניר וכמובן במצב analoge PURE DIRECT,קיבלתי תוצאה שהצליחה לתלוש לי את הלסת מהמקום-מוזיקה, חמה/נעימה, מפורטת (וואי וואי כמה מפורטת), במה מדהימה ומפוקסת...מה שהראה לי כמה כיול אקוסטי הוא מיועד עבור רכיבים פחות איכותיים או רכיבים שלא עובדים בסנירגיה מתאימה או כמובן חלל סופר בעייתי (אמנם שלי לא רחוק מהסוגיה השלישית) ואם זאת ב-pre של פיוניר 81, ללא שום כיול וללא שום התערבות חיצונית במצב הכי FLAT התוצאות היו מעלפות!!
זה הראה לי כמה ההגברה ברשותי היא לא פחות מ-state of the art, הבהירות שהייתה לפיוניר נעלמה לחלוטין, הסאונד הפך לבשרני, צלול, ומאוד מאוד מאוד מוזיקלי ונעים.
עם כל ה-"100 וואט" לערוץ ב-8 אום ה-tag mclaren הצליח להרים, לדחוף ולהניע את ה-B&W 801 S3 "לא רחוק מהלקסמן"...אמנם הלקסמן הוא "עב בשר ובעל תמונה תלת מימדית מהמשובחים ביותר שאוזניי התפתו לשמוע"...ה-tag mclaren מולו, הוא יותר "בריטי מנומס ועדין".
כמו כן ה-ADA שהיה ברשותי (שהיה נהדר בדינאמיקה עבור קולנוע-בתכני מוזיקה הוא בהחלט היה "לא זה") טס למכירה באותוהיום(ואף נרכש באותו היום).
נתתי OK לבעל ה-tag mclaren 100x5r עוד לפני ששיחררתי את ה-ADA וגייסתי חמישית מהסכום.
בקשתי הלוואה מהבנק ויצאתי לדרך...
נמשיך לסעיף ב :
הפרוססור:
אמנם ציפיתי לשדרג את ה-81 בסביבות חודש אפריל כאשר משתחרר לי איזו השתלמות, אבל ניראה שמחלת השדרגת תקפה אותי מראש.
לא הספקתי להנות מהשילוב של ה-81 עם ה-tag mclaren 100x5r, פונה אלי חבר פורום יקר, שהתחדש גם הוא
בפרוססור ייעודי של INTEGRA DHC 80.2 לפני כשבוע ימים בלבד(לתוהים - לא יואב הנכבד istarmini)
ה-INTEGRA 80.2 הינו האח הגדול של הפרוססור של ONKYO 5508 ובעצם הפרוססור הכי איכותי, מושקע ועדכני (flagship) שיצא מבית ONKYO INTEGRA. (עם MSRP שיצא באוקטובר העומד על 2800$ לגרסת הפרוססור ו- 2400$ לגרסת הרסיבר).המחיר היה ללא תחרות במיוחד ה-value שמקבלים עבורו.
אותו חבר פורום בעל מערכת פנומנאלית שאותה לא אנציח מתוך התחשבות לפרטיותו, מה שאוכל לומר שהיא בין המערכות הקולנוע המושקעות ביותר שיצא לי להיתקל.
כמו כן, גם את המוצר שלו ה-integra החליט (ובצדק) להביא מארה"ב במחיר אטרקטיבי, עם זאת השתמש לפני ב-פרוססור הייאנד מטורף וסופר איכותי אך מדור קודם - ללא HD כלל), לאחר השוואה שערך בין שני המוצרים עמדו בד בבד, כאשר הייתה נטיה בקולנוע לכיוון האינטגרה ובמוזיקה לכיוון הפרוססור האיכותי (שעלה כ-6000$), עם זאת הדגם שמחליף את דגמו שלו יצא לשוק ובהזדמנות אטרקטיבית החליט כי הוא מעוניין יהיה יותר לשדרג את הפרוססור האיכותי לדגם שהחליף אותו (כ-8000$), כמו כן החליט להוציא למכירה את שני הפרוססורים, כאשר האינטגרה חדש בקופסא. כמו כן באותה שיחת הטלפון שקבלתי התנוסס ונמרח בפניי חיוך מאוזן לאוזן עם שלוליות של ריר במיוחד למחיר הסופר אטרקטיבי שקבלתי..התשובה הייתה כמובן חיובית אין ספק ובאותו היום פירסמתי והקפצתי שוב את מכירת ה-81 במחיר אטרקטיבי ובאותו הערב כבר הרסיבר נמכר.
זהו-הכסף ביידי, עם עוד השלמה, אמרתי נו מתי הפרוססור יועיל בטובו לנחות פה אצלי...
אם היה עוד ספק, עשיתי שעורי בית על האינטגרה ופשוט נפלתי מכמות הפיטשרים שהוא כלול בתוכו כגון:
(יואב היה צנוע כשהציג את המפלצת הזו...
* 8 כניסות 3D-Ready HDMI 1.4a , ו-2 יציאות (כמות בהחלט מכובדת של כניסות ופתרון מצויין לאילו בעלי מס' לא קטן
של מקורות-אני מכיר אדם שיש לו כ-7 מקורות והוא נאלץ לעבוד עם ממתג חיצוני - לי אישית יש 3 אבל אי אפשר לדעת...היד
עוד נטויה - וכשאשדרג את המקרן נניח בסוף השנה כניראה כבר ארכוש מקרן 3D)
* 9.2 ערוצים עם FRONT HIGH ו-WIDE כולל קליברציה וניגון בכל הפורמטים. (באיזה שלב אולי אכין הכנה ואוסיף זוג
רמקולים)
* תמיכת עיבוד הווידאו הכי מתקדם HQV Reon-VX processing כולל אפסקלינג ל-1080P/24 לכל מקור קיים ו-full
ISFccc Certified Calibration Controls to support individual color calibration for all video
inputs.
* Audyssey MultEQ XT32 כוללSUB EQ HT מערכת כיול מתוחכמת לכיוון ושידוח שני סאבים לחידות ומצב
אופטימלי.
* Audyssey MultEQ XT32 PRO READY הכנה לשדרוג מערכת הכיול למערכת המקצועית ביותר של חברת
Audyssey, שעלותה כ-600$ נוספים הכולל דיסק תוכנה להפעלה, ומיקרופון מיקצועי.
* מצב שמע Audyssey DSX ו-Audyssey Dynamic Volume ו-Dynamic EQ לשליטה נוספת על דינאמיקת
הסאונד - מזכיר את ה-X CURVE אצל פיוניר רק יותר מתוחכם וחכם ו-קבלת פירוט ועושר גם בווליום נמוך...
* טיפול אקוסטי החל מ-25hz עד 16Khz (כ-15 מצבי שינוי באינטגרה מול 9 בפיוניר למשל)
* THX ULTRA 2 PLUS וקליברציה מלאה.
* 192Khz/32Bit Audio DAC לכל 9 הערוצים וכמובן 32Bit DSP Chip for Advanced Processing
ועוד ועוד ועוד...לא חסר....
אני חייב לציין שהרכישה הייתה "עיוורת"..ואני בדר"כ כשאני לוקח מוצר בסדר גודל זה, אני בודק תחילה בחנות ומשווה ואף לוקח אלי לביתי ובודק פיזית בתנאיי...
המחיר של האינטגרה שאותו מכר הציע בהחלט שיחק תפקיד (מתחת למחצית ממחירו בארץ)...
לפרוטוקול שני המתחרים/חברות שעניינו אותי בעיקר הם ה-PIONEER SC-LX83 ו-ONKYO 5508/5008...שקראתי עליהם רבות ובהחלט ההתרשמות הייתה לטובה, לטעמי כיום הם המובילים, YAMAHA 3067 כמה שהוא בהחלט ניראה איכותי ובעל ביקורות מצוינות ברשת, עדיין לטעמי נחות יותר בכל פרמטר מהפיוניר והאונקיו...(במיוחד מהאונקיו).
את ה-83 שמעתי והשוואתי מול ה-81 שהיה באמתכתי, ההבדלים בהחלט נשמעו נקודתית במיוחד בדינאמיקה של הסאונד הכללי, אך התוצאה והאווירה הכללית הם לא של שדרוג שירגיש כ-שדרוג! אלא ירגיש "עליתי ברמה וטו לא" ההגברה בפיוניר (יש האוהבים ואף מעריכים את טכנולגית ההגברה הדיגיטלית ICE לי אישית היא צורמת אגרסיבית וללא fell בכלל, וכמובן לי אישית הגברה חיצונית משובחת יכולה לקחת את הפרוססור למקומות אחרים לגמרי...) בכל אופן ההגברה בין ה-81 ל-83 בהשוואה ישירה נשמעה לי כמעט זהה ל-81(אמנם השעה כבר הייתה מאוחרת אך בכל זאת הצלחתי לזהות כמה וכמה ניואנסים לטובת ה-83 עם צלילות בולטת יותר ונעימה יותר - גם הפרוססור במצב flat ללא התערבות ובמיוחד עם ההתערבות ה-high bit 32, הפסקול של AVATAR ב-HDmaster היה נשמע דינאמי יותר, במיוחד בתחום התחתון אבל באחוזים בודדים ולא באופן קיצוני שיצדיק שדרוג, כולל הקדם שכאמור וכניראה בעזרת ההגברה שהייתה צלולה יותר מה-81, הייתה עדיפות ל-83 אבל הרגשתי אישית שאני מחפש שינויים ולא מצליח כ"כ לשמוע בפועל ואף משכנע עצמי, אך כאמור אציין (למתלבטים) שישנם שינויים לטובת ה-83 אך כמו שאמרתי...המחיר לא מצדיק...שוב הכל לדעתי האישית. (מקווה שאני לא מתחיל מלחמת עולם, זו דעתי בלבד-אם וכאשר הייתי בוחר בו-ויכלתי להשיג את ה-83 במחיר מצוין
פה בארץ בשביל הפרוטוקול).
ה-5008 של אונקיו הרגיש כמו "ריענון בהחלט"...ולאחר ביקורות שקראתי עליו וכמובן כשערכו השוואות בינו לבין מתחרים אחרים הוא בהחלט ה-value לכסף מבחינתי ללא תחרות...(כמובן בחו"ל)
וכמובן הפרוססור הייעודי של אונקיו 5508 שכאמור בנוי יותר טוב מגרסת הרסיבר (5008) עם תחושה של סוס מנצח.
מכיוון שאני עובד עם הגברה חיצונית, כיוון של פרוססור ייעודי הוא הרבה יותר טבעי ונכון מאשר רסיבר עם הגברה לא מנוצלת, וכמובן איכות הבנייה של פרוססורים ייעודיים, איכות המחברים, איכות ה-pre-out היא שונה בתכליתה מרסיברים, ונחשבת להרבה יותר איכותית-ז"א הכיוון היה עתה לכיוון ה-5508 (לאחר שפסלתי את ה-83 וההעדפה שונתה לפרוססור ייעודי כגון ה-5508) עד שנחתה עלי ההזדמנות להביא את הדגם המשופר יותר של אינטגרה.
(לצערי פרוססורים הייאנד איכותיים במיוחד כגון: THETA או ANTHEM או CLASSE או SUNFIRE עולים לצרכן הון!!
הפתרון הנכון ביותר לקבל את מלא האיכויות, פורמטים, התקדמות במחיר שפוי היה פרוססור של איטגרה/אונקיו.
האינטגרה 80.2 כפרה-פרוססור ייעודי ובכלל כחברה INTEGRA משקיעה ומטפחת את מוצריה ומביאה אותם ל-levels גבוהים יותר ולהיי-אנד אמיתי (מניסיון עם ציוד אינטגרה ובעל נגן (וותיק) RDV-1.1 שעלה הון (כ-4500$) בתקופתו שכיום משמש כ-DAC איכותי ביותר ) ה-80.2 בגרסת הפרוססור נחשב ברמה גבוהה יותר מגרסת ה-5508 של ONKYO וכמובן כולל את ה- Audyssey MultEQ XT32 PRO READY המאפשר התחברות והתעדכנות עם תוכנת Audyssey MultEQ XT32 PROובעזרתהניתן להגיע לרמה הכי אופטימלית עם 32 אזורי מדידה!! ופירוט וכיול קליברציה מטורפים עם אין ספור פרמטרים לקבלת "שלמות". וזה גן-עדן עבורי כמובן...בתור אדם שבהחלט ניזון מההתעסקות ויצירת הסאונד האופטימלי במיוחד בחלל כשלי...אשר בעל אקוסטיקה רעועה...
ללא היסוס, וספירת הדקות עד קבלת הפרוססור, המתנתי בסבלנות עד שייתאפשר לנו להיפגש, וכמובן להתרשם.
ראשית כל,
"טוב לחזור לפרוססור ייעודי"...
וכמו רבים אחרים, זו תחושה טובה שאתה "מעודכן" עם כל מה שיש היום בחוץ להציע מבחינה טכנולוגית.
את ההתנסות שלי עם הפרוססור ארשום במועד אחד, מכיוון שההתרשמות אצלי היא מאוד נקודתית ודורשת התייחסות, מה שכן בחיבור ראשוני...ללא כיול במצב ה-DIRECT של המכשיר בשילוב ההגברה הנוכחית, העליונות הסופר איכותית על ה-81 (ועוד כשהיה מכויל בזמנו ותואם לסביבתו) בהחלט נשמע במרחב, מהזמן שנותר לי שמעתי ראשית את הדו-ערוצי וזה היה נשמע לי מצויין האווירה והתחושה בהחלט העלתה לי חיוך שובב על השפתיים ותחושת "מנצח"...
כאמור, עדיין לא הייתה לי ההזדמנות לשמוע ל-SETUP כראוי...נעדכן בהמשך...