קניית מגבר ראשון - לסלון קטן בדירת חדר 8O

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2093
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

שלום!

אני גר בדירת חדר לה יש איזור של סלון מאד קטן...

אני רוצה לשפר את איכות הסאונד של הטלוויזיה שלי ולקנות משהו שיספק אותי לכל הזמן בו אני מתגורר בדירת חדר.
(עד ש...אמצא את בחירת ליבי ונגור יחד בדירה עם סלון גדול יותר).

תקציב גדול אין לי ... כשם שצרכי אינם גבוהים בכלל (מוכר בחנות סאונד רצינית גרם לי להבין כי אינני פריק של סאונד...).

היום הייתי בחנות על יד מקום עבודתי ("סיריוס") והושמעו לי זוג רמקולים סטליטיים של חברת PURE ACUOSTICS ובהחלט אהבתי את הסאונד (2 רמקולים כה קטנים מביאים לאיכות כה טובה).

העיניין הוא: הרמקולים היו מחוברים למגבר - הוא ציין זאת כמובן ...

וכאן אני רוצה לשאול אתכם: האם למשתמש מאופיין כמותי - הייתם ממליצים לקנות איזה מגבר מיד 2 בן איזה כמה שנים טובות תוצרת אחת מהחברות המוכרות בתחום?

דבר נוסף:
האם זה שהסאונד של 2 הסטליטיים הרשימו אותי זה משום שפשוט יכול להיות שזה מספיק לי לצרכיי (אף פעם לא הייתי פריק של זה והפעם האחרונה שהיתה לי מערכת עם מגבר היתה באמצע שנות התשעים) או מפאת חיבור למגבר ממש ממש רציני ואיכותי?

קחו שאלה זאת ב-MIND של מישהו שאינו ציוד חובב קולנוע בייתי , אינו חובב ציוד סאונד וכ'ו...כזה שרוצה לשפר את הסאונד של הטלווזיה.

סליחה על המגילת אסתר הזו...
מודה לכם מאד!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

לחלל כזה תוכל להנות מסאונד של סרטים גם בסטריאו (למעשה בכל חלל :wink: ). אם אתה מוגבל תקציבית לך על מגבר סטריאו וינטאג' + זוג רמקולים מדפיים יד שנייה - אם אהבת את הדגם שהזכרת למעלה, יש סיכוי שתאהב עוד יותר מדפיים מהממלכה הבריטית. סה"כ תקציב - כ-1500 ש"ח.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

היי,
תודה על תגובתך.

לא כ"כ הבנתי למה כוונתך "בחלל כזה תוכל להנות גם סטריאו" ...
איזה סוגים נוספים של מגבר יש למעט מגבר סטריאו?

אכן התרשמתי מהרמקולים לוויין שעליהם כתבתי כאן...ממש סאונד מעולה.

"יש סיכוי שתאהב עוד יותר מדפיים מהממלכה הבריטית"...
האם PURE ACOUSTICS אכן חברה שנחשבת לטובה בתחום?

התקציב שלי זה אולי קצת מעל ל-1/3 מ-1500ש"ח שנכתבו כאן על ידך... :roll:

בכל אופן - לנסות למצוא מגבר ישן(עד 10 שנים זה בסדר לדעתכ/ם?) של חברה מוכרת ולהשתמש בו? זה עדיף ממגבר חדש/מצב חדש/תצוגה של חברה סינית לא מוכרת - נכון?

תודה רבה!

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

Pure Acoustics הם חברה סינית.
הם לא חברת מדבקה אבל גם לא נחשבים לחברה מובילה בתחום הרמקולים (שמעתי דברים שלהם שנשמעו בהחלט לא רע אבל גם שמעתי מוצרים שנראים טובים אבל ראויים כעץ למדורה).

אני לא יודע איזה מגבר דחף את הסטלייטים ששמעת אבל רק כדי לישר קו - התקציב שלך הוא סביב 600 ש"ח למגבר + רמקולים?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

ב-600 ש"ח קנה מנוי לסינמטק. חבל להביא הבייתה צעצועי פלסטיק שיימאס לך מהם כעבור חודש.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #6 

yairf כתב:ב-600 ש"ח קנה מנוי לסינמטק. חבל להביא הבייתה צעצועי פלסטיק שיימאס לך מהם כעבור חודש.
...
יאיר, בתקציב מעט יותר גבוה אפשר כבר למצוא רמקולים מוגברים לא רעים בכלל, כמו ה solo6c.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #7 

uriler כתב:
yairf כתב:ב-600 ש"ח קנה מנוי לסינמטק. חבל להביא הבייתה צעצועי פלסטיק שיימאס לך מהם כעבור חודש.
...
יאיר, בתקציב מעט יותר גבוה אפשר כבר למצוא רמקולים מוגברים לא רעים בכלל, כמו ה solo6c.
...
בהמשך לשיחה הקודמת שלנו - גם כאן לרכוש רמקולי מחשב עבור סלון זה טעות. אלא אם הסולו 6 יש סאונד גדול ואז הם לא מתאימים להיות רמקולים "דסקטופ"
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #8 

danlior,
קרא את הביקורת שנעשתה פה על ה solo7c.
מניסיוני (גם עם ה 6 וגם עם ה 7) הם יותר nearfield מרמקולים המתאימים לחלל אבל בחדר קטן הם נותנים תמורה לא רעה בכלל, ולטעמי יותר טובה משל רוב הטלויזיות בהן נתקלתי.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

שלום לכולם,

uriler
כמו שציינתי קודם לכן - אינני צריך משהו מוביל בתחום (גם אין לי את הכסף)...אינני פריק של סאונד.
גם לי אין מושג איזה מגבר דחף את הרמקולים...אני מניח שהם משתמשים במגברים טובים מן הסתם.
אכן כן - איזור ה-600-500ש"ח לכל היותר.
הדירה שלי קטנה מאד...

yairf
אין לי צורך במשהו ברמה (שאין לי כסף אליו)...אני לא שומע מוזיקה בבית , לא רואה סרטים ב-DVD.
רואה את תכני ערוצי הכבלים (כבר בודדים).

לגבי ה-solo6c של MICROLAB: אין לי מקום לכאלו רמקולים...
בכוונה אני מתכנן לרכוש רמקולים קטנים על מנת שאוכל לתלות אותם על הקיר מעל ה-TV.

תודה רבה!

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #10 

uriler כתב:danlior,
קרא את הביקורת שנעשתה פה על ה solo7c.
מניסיוני (גם עם ה 6 וגם עם ה 7) הם יותר nearfield מרמקולים המתאימים לחלל אבל בחדר קטן הם נותנים תמורה לא רעה בכלל, ולטעמי יותר טובה משל רוב הטלויזיות בהן נתקלתי.
...
סבבה, סומך עליך. מה שכן, אם מה שכתבת נכון, אז הם מתאימים פחות להיות רמקולים דסקטופ ואחרי שמיעה ממושכת עלולים להטריד ולעייף בישיבה קרובה.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #11 

shaby,
בתקציב שלך אולי תמצא בשוק היד השניה זוג סטלייטים + מגבר אבל לבד הם לא יתנו תמורה טובה יותר משל הטלויזיה.
יכול להיות שבחנות, בהתרשמות ראשונית הם נשמעו מצוין, אבל בהאזנה ממושכת היית שם לב לפגמים.

בכל מקרה, אם אין לך מקום לרמקולים מדפיים, איפה חשבת לשים מגבר?

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

uriler כתב:shaby,
בתקציב שלך אולי תמצא בשוק היד השניה זוג סטלייטים + מגבר אבל לבד הם לא יתנו תמורה טובה יותר משל הטלויזיה.
יכול להיות שבחנות, בהתרשמות ראשונית הם נשמעו מצוין, אבל בהאזנה ממושכת היית שם לב לפגמים.

בכל מקרה, אם אין לך מקום לרמקולים מדפיים, איפה חשבת לשים מגבר?
...
אין לי מושג למה...אך ממה ששמעתי היום בחנות - 2 הסטלייטים הללו מוציאים ממש אח'לה צליל.
יכול להיות באמת שלאורך זמן אני כן ישים לב לפגמים...וזה שוב מחזיר אותנו לשאלה = כמה באמת אני יושב מול ה-TV בכדי שאוכל לשים לב לפגמים?
אני יודע שזה לא אולי בלתי אפשרי - אך תנסה לצאת מנקודת הנחה שאתה ממליץ למישהו שמחפש סאונד טוב (לא מדבר על משובח) ... אני רוצה בסה"כ שידרוג קל לסאונד של ה-TV - משהו שיביא לשיפור...לא שיפור מהפכני...

לגבי המגבר: יש לי שולחן טלווזיה - יש שם מקומות לממיר וקומפט/מגבר ...

תודה רבה... :D

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #13 

שבי, מבלי להיכנס למה נכון ומה לא נכון - בתקציב של 600 ש"ח - יהיה לך מאוד-מאוד-מאוד קשה להצליח לבנות אפילו מערכת סטריאו סבירה. ממליץ לך לחכות קצת ולחסוך לפחות עוד 400 שקל - וגם אז אתה מעט גבולי, או לחשוב בכיוון של רמקולים מוגברים למחשב.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

ran,
האם לדעתך , הטכנולוגייה על פיה תוכננו המגברים של העשור האחרון (בא נתחם זאת עד 2007-2008) לא יעצימו את חווית הצפייה אפילו לצרכיי?

אני שב ומדגיש - 2 הסטלייטים הללו ששמעתי בחנות - ממש נשמעו לי כלכך טובים...ושידרוג של ממש לסאונד מה-LCD-ממיר.

אני מנסה לחשוב עם עצמי אם זה אכן (כמו שנאמר כאן) לאחר זמן מה ירגיש לי שוב פעם כסאונד לא טוב עבורי...
12 שנה ויותר שחלק מהזמן לא היתה לי טלוויזיה , חלק מהזמן היתה לי טלוויזיה טושיבה בומבה כזו...כל הזמן הזה לא הרגשתי שזה מגביל אותי.
(עברתי ל-LCD כי הטושיבה פסקה לעבוד).

לגבי מה שכתבת בסוף דבריך (לחשוב לכיוון רמקולים מוגברים למחשב) :
יש לכ\ם המלצות ספציפיות במסגרת התקציב (שהסאב לא יהיה גדול מידי)?

תודה רבה!

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #15 

לדעתי? לשים בצד עוד 400 שקלים זה לא דבר שייקח כל כך הרבה יותר זמן, או ידרוש כל כך הרבה זמן - ביחס לרמת השיפור שתוכל להשיג.
בוא נגיד ככה - אני מצטרף ליאיר וממליץ לך בחום לחכות ולחסוך עד ל-1500 ש"ח ואז כבר תוכל ליהנות ממשהו באמת סבבה.

קח בחשבון שני דברים - 1 - זה אף פעם, אבל אף פעם (!) לא נגמר, ותמיד יש יותר טוב. 2 - נכנסת לפורום מקצועי, שהאנשים בו מתייחסים לגווני צליל ואופי של מגברים ורמקולים. זה נכון, זה אמיתי ויש הרבה דברים בגו. מצד שני - יש אנשים שבאמת מסוגלים ליהנות גם מרמקולים מחברת מדבקה. אני, לפני שנחשפתי לאיכויות הטמונות ברמקולים טובים מחברות מוכרות - הייתי עם רמקולים מדבקה ולא הפריע לי כהוא זה. לפעמים, הבורות היא ברכה. ממליץ לך בחום לבחון את כל האופציות. אם אתה רוצה רק לקבל איכות גבוהה יותר מהטלוויזיה ולא בנאדם שבאמת משנה לו - שקול אולי לקנות מוצרי מדבקה.
www.odc.co.il. תוכל לקנות שם מערכת מדבקה משולבת ב-800 ש"ח. 5.1. רק מה? לך תשמע לפני שאתה עושה את הצעד הזה.

מה שאני עושה עכשיו לא יזכה להרבה הערכה לדעתי, אבל אני באמת ובתמים מאמין שיש שם מספיק אנשים שלא חייבים להיכנס לתחום לעומקו ולרוחבו - ולפעמים גם סתם רמקולים שיתנו חוויה יותר מלאה מטלוויזיה יכולים לעשות את זה. אח שלי, למשל, הוא אחד מהם.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

שלום,

לא רואה עצמי חוסך 1500ש"ח עבור רמקולים – זאת משום שלא קורה יותר מידי שיש לי הרבה כסף וכשהוא קיים = אני מעדיף להשקיעו בתחביביי (אופניים...מחשב...בילויים מידי פעם)
1000ש"ח זה כן מתקבל על הדעת...אך עדיין מעדיף שלא.

אל תשכח – אני חי בדירה קטנה (דירת חדר בגודל 35מ"ר) , חיי כך שנים...כנראה שעד שאמצא בת זוג לחיים (-:
ונכון למה שהיה בעבר וכעת – להרכיב מערכת שניתן לרכוש ב-1500ש"ח זה אובר-קיל עבור סלון ששטחו3-4מ"ר.

אף פעם לא הייתי פריק (אפילו פריק קטן ומתחיל) של סאונד ... איני רואה סיבה שאהיה כזה בגיל 31.
כך שבמסגרת הכסף שעומד לרשותי כל חודש – לא רואה סיבה להשקיע 1000ש"ח וצפונה (יותר דרומית ל-1000ש"ח) – משום שאני מסתדר היטב עם הציוד שעומד לרשותי כיום (טלוויזיה וממיר).

בסה"כ חשבתי שאם ניתן לשפר מעט את הסאונד מהטלוויזיה במסגרת תקציב של 500-600ש"ח זה יהיה נחמד.

דרישותיי אינן גבוהות משום שכיום שאין לי תלונות מיוחדות על הסאונד מהטלוויזיה...אני מסתדר מצויין איתו
פשוט רוצה לבדוק אם ניתן לשפר אותו בצורה כזו או אחרת מבלי להיכנס להוצאות כבדות.
וזו הסיבה שפניתי אליכם...

תודה רבה!

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #17 

תסתכל ביד-2:
יש מודעה על מגבר משולב של פיוניר (שנות ה-80-90 אני מניח), שנמכר ב-350 ש"ח. בנוסף רמקולים מדפיים קטנים של Wharphedale ב-100 ש"ח.

תראה שהכל עובד ותקין, ולך על זה.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

לא מצאתי מגבר פיוניר ב-300ש"ח. הן באתר WWW.YAD2.CO.IL ולא בלוח יד 2 באתר...
אולי תוכל לכוון אותי נקודתית היכן זה נמצא?
תודה!
נערך לאחרונה על ידי shaby ב 17/01/2011 11:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #19 

נכון. שיהיה בהצלחה.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

האם התכוונת למודעה הזו (של המגבר של פיוניר):

http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2_info.ph ... ID=4042840

לגבי Wharphedale...לא מצאתי כלום כי זה Wharfedale...אני יחפש כעת ביד 2 (אתר יד 2, נכון?).

אולי תוכל לכוון אותי נקודתית היכן זה נמצא? (המגבר של פיוניר).

תודה!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”