לפי מה נקבע האם הסרט מתנגן על מסך מלא
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה בראש וראשונה נקבע לפי ה OAR שפרושו : Original Aspect Ratio, כלומר יחס הרוחב לאורך של הסרט כפי שצולם במקור.
סדרות טלביזיה מצולמות ביחס של 16:9 הממלא את כל המסך ואילו סרטים מצולמים ביחסים רחבים יותר כשהנפוץ ביותר הוא 1:2.35 (למעשה זה 1:2.40 אבל נעזוב את זה). למיטב ידיעתי כמעט כל הסרטים המופצים ברשת הם ב OAR ללא עריכה.
סרט קולנוע שהותאם להקרנה על מסך טלביזיה עובר עריכה שבה מקצצים חלק מהתמונה בשוליים הימניים והשמאליים כדי לקצר את יחס התמונה. כך שייתכן ותקבל סרט הממלא את כל המסך ויהיה לך רושם שהרווחת ובגדול אבל האמת היא שאתה מקבל תמונה מקוצצת.
סדרות טלביזיה מצולמות ביחס של 16:9 הממלא את כל המסך ואילו סרטים מצולמים ביחסים רחבים יותר כשהנפוץ ביותר הוא 1:2.35 (למעשה זה 1:2.40 אבל נעזוב את זה). למיטב ידיעתי כמעט כל הסרטים המופצים ברשת הם ב OAR ללא עריכה.
סרט קולנוע שהותאם להקרנה על מסך טלביזיה עובר עריכה שבה מקצצים חלק מהתמונה בשוליים הימניים והשמאליים כדי לקצר את יחס התמונה. כך שייתכן ותקבל סרט הממלא את כל המסך ויהיה לך רושם שהרווחת ובגדול אבל האמת היא שאתה מקבל תמונה מקוצצת.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 16/01/2011 8:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אם אני מבין נכון
סדרות טלויזיה וחלק מהסרטים(כאלו שצולמו מראש לא עבור הקולנוע), מצולמים ביחס אורך-רוחב
שמתאימים ל16:9, ואילו סרטים שהיו מיועדים לקולנוע צולמו ביחס שונה, וכשאלו משודרים הטלויזיה
מתקבל האפקט של הקטעים הריקים למעלה ולמטה. מעצבן ביותר, אבל זה מה יש.
אז כל הסרטים (החדשים) שאני רואה, כאלו שמשודרים מYES לדוגמא, והם ללא הפסים הריקים
למעלה ולמטה, הם סרטים שצולמו במקור עבור טלויזיות? כי לפי מה שאני מבין מיכם, YES לא
עושים המרה ומשדרים AS IS
שמתאימים ל16:9, ואילו סרטים שהיו מיועדים לקולנוע צולמו ביחס שונה, וכשאלו משודרים הטלויזיה
מתקבל האפקט של הקטעים הריקים למעלה ולמטה. מעצבן ביותר, אבל זה מה יש.
אז כל הסרטים (החדשים) שאני רואה, כאלו שמשודרים מYES לדוגמא, והם ללא הפסים הריקים
למעלה ולמטה, הם סרטים שצולמו במקור עבור טלויזיות? כי לפי מה שאני מבין מיכם, YES לא
עושים המרה ומשדרים AS IS
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כפי שמרטין אמר לפני, ייתכן מאוד ו Yes רוכשים סרטים שהותאמו לשידור טלביזיוני.
למה זה כל כך מעצבן אותך, זה לא שאתה משלם ארנונה על שטח המסך וחייב לנצל את כולו. לדעתי היה מעצבן יותר היה אילו כל סרטי הקולנוע שהיו מופצים בשידור טלביזיוני או תקליטורי BD היו עוברים עריכה ואנחנו הצופים היינו מפסידים בקביעות 24% מהסרט.
למה זה כל כך מעצבן אותך, זה לא שאתה משלם ארנונה על שטח המסך וחייב לנצל את כולו. לדעתי היה מעצבן יותר היה אילו כל סרטי הקולנוע שהיו מופצים בשידור טלביזיוני או תקליטורי BD היו עוברים עריכה ואנחנו הצופים היינו מפסידים בקביעות 24% מהסרט.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לא בדיוק מעצבן, יותר מציק בעין. לי לפחות יותר נוח לראות סרט על כל המסך, ולאCatskinner כתב:כפי שמרטין אמר לפני, ייתכן מאוד ו Yes רוכשים סרטים שהותאמו לשידור טלביזיוני.
למה זה כל כך מעצבן אותך, זה לא שאתה משלם ארנונה על שטח המסך וחייב לנצל את כולו. לדעתי היה מעצבן יותר היה אילו כל סרטי הקולנוע שהיו מופצים בשידור טלביזיוני או תקליטורי BD היו עוברים עריכה ואנחנו הצופים היינו מפסידים בקביעות 24% מהסרט....
כזה שמתנגן לי כמלבן עם קטעים ריקים למעלה ולמטה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
זה מה יש ועם זה נסתדר... יש כבר בפורומים לינקים למסך עם יחס 21:9 אבל שם סרט 16:9 רגיל יראה עם פסים שחורים בצדדים.
YOU CANT WIN IT ALL.... יש יחסים שונים ומסכים עם יחסים שנים.
YOU CANT WIN IT ALL.... יש יחסים שונים ומסכים עם יחסים שנים.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אז תעשה זום ותפסיד מעט מהצדדים.itzikc78 כתב:לא בדיוק מעצבן, יותר מציק בעין. לי לפחות יותר נוח לראות סרט על כל המסך, ולאCatskinner כתב:כפי שמרטין אמר לפני, ייתכן מאוד ו Yes רוכשים סרטים שהותאמו לשידור טלביזיוני.
למה זה כל כך מעצבן אותך, זה לא שאתה משלם ארנונה על שטח המסך וחייב לנצל את כולו. לדעתי היה מעצבן יותר היה אילו כל סרטי הקולנוע שהיו מופצים בשידור טלביזיוני או תקליטורי BD היו עוברים עריכה ואנחנו הצופים היינו מפסידים בקביעות 24% מהסרט....
כזה שמתנגן לי כמלבן עם קטעים ריקים למעלה ולמטה....