הידוק התקליט לצלחת
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מתוך נסיון הצמדת התקליט יוצרת טונאליות שונה.yosis3 כתב:לאחרונה ראיתי כמה מקרים של הצמדת תקליטים לצלחת-חלק עם וואקום וחלק עם תושבת בעלת הברגה המתהדקת על הציר ומצמידה את התקליט לצלחת.
כיצד משפיעה פעולה זו?...
לא כל אחד אוהב את זה אני כן
נערך לאחרונה על ידי Soli ב 16/01/2011 11:29, נערך 3 פעמים בסך הכל.
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
הצמדת התקליט לצלחת בד"כ משפרת את הסאונד תוך השפעה על התדרים הנמוכים בעיקר. הסיבה נעוצה בעקמומיות הויניל (כמו שמרטין ציין כבר) מסיבות שונות. העיוותים בויניל מאופיינים בתדר נמוך מ-20HZ ומשפיעים מאוד על עצמת תדר רזוננס הזרוע מה שעלול ליצור איפנון הדדי בין התדרים הנמוכים היוצרים "מריחה" של הבסים (וגם מידת הנידנוד של ממברנת הרמקול בתדרים התת קוליים). מאידך ישנה חשיבות לגודל כוח ההצמדה. הצמדה חזקה מדי עלולה ליצור עוות התקליט כל שהמאט בחלק הפנימי נמעך יותר מהחלק החיצוני ויוצר מעין "קערה". זה גורם בעצם לכוח "סקייטינג" (משיכת הזרוע למרכז) מוגבר (בגלל השיפוע לכוון המרכז). יש להדק את המהדק (באופצית הברגה) עדל למצב בו התקליט עדיין לא מתקער למרכז.
במהדקים על עיקרון משקולת אין אפשרות כיוון אך המשקל כבר אופטימלי אם המהדק הוא של דגם הפטפון המקורי.
לדעתי מהדקי תקליטים משפרים את הסאונד בצורה משמעותית (בעיקר בבסים).
במהדקים על עיקרון משקולת אין אפשרות כיוון אך המשקל כבר אופטימלי אם המהדק הוא של דגם הפטפון המקורי.
לדעתי מהדקי תקליטים משפרים את הסאונד בצורה משמעותית (בעיקר בבסים).
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
המשך..
תודה ,אכן יש מיקוד של הבס,וגם הבמה של הפטיפון שהיתה קרובה מאד אלי התרחקה ,ויש הפרדה טובה יותר בין הכלים.
בפועל אני בוחן מצמד הברגה. הפטיפון הוא לין זונדק 12LP
האם צריך להתיחס למשקל הנוסף של המצמד? יש לו משקל מסוים שמתווסף למשקל התקליט. האם צריך לנטרל אותו או שאין לו השפעה על המתלים הרגישים שיש לפטיפון המפונק שלי.?,
בפועל אני בוחן מצמד הברגה. הפטיפון הוא לין זונדק 12LP
האם צריך להתיחס למשקל הנוסף של המצמד? יש לו משקל מסוים שמתווסף למשקל התקליט. האם צריך לנטרל אותו או שאין לו השפעה על המתלים הרגישים שיש לפטיפון המפונק שלי.?,
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
המשקל הנוסף של המצמד (בהנחה שאינו שוקל קילוגרמים אלא עד לכמה מאות גרם) לא אמור להוות בעיה. תוספת המשקל לא אמורה להשפיע על יציבות ודיוק מהירות התקליט, אולי רק בהאצה הראשונית שעלולה לקחת עוד שניה בערך (אם המשקל אכן מהווה בעיה). להיפך, תוספת המשקל של המהדק אפילו משפרת את יציבות המהירות (יותר אינרציה). אתה רק צריך לשים לב לעובדה שציינתי לגבי "התקערות" התקליט. אם זה לא קורה, אז אתה עובד באיזור הבטוח.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!