נראה לי קניתי בסוף מטחנה לא טובה
למה אני לא מצליח לכוון את הדרגה של הטחינה באי מיני? אני סובבתי את הבורג עשרות סיבובים לפחות עם כיוון השעון ואני לא מבים איך אני אמור למדוד את עובי הטחינה זה ממש מעצבן
למה אין לי משהו שיגיד לי כמה העובי שאני טוחן? יש תמונה של גדלים שונים של טחינה והבורג לא קשור לתמונה הזאת
למה אין לי משהו שיגיד לי כמה העובי שאני טוחן? יש תמונה של גדלים שונים של טחינה והבורג לא קשור לתמונה הזאת
יש בה 2 בעיות רציניות
1. לבורג אין סוף לסיבובים ואפשר לסובב אותו כל הזמן ללא גבול עליון או תחתון
2. אין לבורג שום מד שאומר מה גודל הטחינה או אפילו איזהשהיא אינדיקציה הכי פשוטה לאיזה רמת טחינה אני נמצא
משהו שאפילו במטחנות הכי בסיסיות יש
1. לבורג אין סוף לסיבובים ואפשר לסובב אותו כל הזמן ללא גבול עליון או תחתון
2. אין לבורג שום מד שאומר מה גודל הטחינה או אפילו איזהשהיא אינדיקציה הכי פשוטה לאיזה רמת טחינה אני נמצא
משהו שאפילו במטחנות הכי בסיסיות יש
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אין סקאלה על הטחנה וזה באמת חסרון אבל תירגע כי קנית מטחנה מעולה !
אתה צריך לכוון ע"פ הזרימה של הקפה מהמכונה, פשוט טחן מנה תדחס היטב ותחלוט. אם זורם מהר מידי תן עוד 2 סיבובים של הבורג לכיוון הדק וכך הלאה ...
ההמלצה להמשיך כך עד שהמכונה נחנקת (ומוציאה אם בכלל טיפות) ואחר כך לסובב קצת קצת חזרה לכיוון הגס במטחנה עד שתראה שהקפה יזלוג בזרם דק מאוד ותקבל מנת אספרסו בסביבות 25 שניות.
אין מנוס מזבוז קפה בדרך ואני מקווה שאתה לא עושה נסיונות עם קפה יקר.
לאחר שתכוון תוכל לסמן על המטחנה שתהיה לך נקודת ייחוס, אני מציע לשים 2 מדבקות קטנות ...
עוד טיפ, קח בחשבון שקפה אחר ידרוש כיוונון (אבל עדין) של רמת הטחינה, אפילו אותו קפה כשיהיה יותר ישן גם ידרוש כיוונון שוב. המלצה שלי אל תמלא את ההופר של המטחנה בפולים, שפוך כמות יומית וזהו.
בהצלחה ! לא להתייאש, צריך סבלנות ולבסוף הכול יסתדר לטובה ואתה תהיה מאוד מרוצה מהמטחנה הזו.
אתה צריך לכוון ע"פ הזרימה של הקפה מהמכונה, פשוט טחן מנה תדחס היטב ותחלוט. אם זורם מהר מידי תן עוד 2 סיבובים של הבורג לכיוון הדק וכך הלאה ...
ההמלצה להמשיך כך עד שהמכונה נחנקת (ומוציאה אם בכלל טיפות) ואחר כך לסובב קצת קצת חזרה לכיוון הגס במטחנה עד שתראה שהקפה יזלוג בזרם דק מאוד ותקבל מנת אספרסו בסביבות 25 שניות.
אין מנוס מזבוז קפה בדרך ואני מקווה שאתה לא עושה נסיונות עם קפה יקר.
לאחר שתכוון תוכל לסמן על המטחנה שתהיה לך נקודת ייחוס, אני מציע לשים 2 מדבקות קטנות ...
עוד טיפ, קח בחשבון שקפה אחר ידרוש כיוונון (אבל עדין) של רמת הטחינה, אפילו אותו קפה כשיהיה יותר ישן גם ידרוש כיוונון שוב. המלצה שלי אל תמלא את ההופר של המטחנה בפולים, שפוך כמות יומית וזהו.
בהצלחה ! לא להתייאש, צריך סבלנות ולבסוף הכול יסתדר לטובה ואתה תהיה מאוד מרוצה מהמטחנה הזו.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

דבר נוסף, אל תסובב את הבורג יותר מידי לכיוון הדק "על עיוור" כי אז תסגור את הדיסקיות יותר מידי ותפעיל "על ריק" את המטחנה הדיסקיות תיגענה זו בזו. עדיף לעשות את זה בפעם הראשונה עם קפה כפי שהסברתי קודם ...
זה בגלל שהעובי שאתה טוחן ייתן תוצאה שונה אם תשנה את הקפה או את המכונה או אפילו אם הקפה יישב עוד יומיים במטחנה...למה אין לי משהו שיגיד לי כמה העובי שאני טוחן?...
את העובי אתה קובע לא לפי הנייר או לפי תמונה של פולים אלא לפי הזרימה של הקפה.
התבליט של גדלי הפולים השונים רק בא להמחיש את העובדה שכשתכוון את הבורג לכיוון שבו יש פול יותר גדול, הטחינה תצא יותר עבה.
גם אני בזבזתי הרבה קפה בהתחלה על הכיוון אבל עכשיו לוקח לי 2-3 שוטים עד שהמטחנה מכוונת שוב לקפה החדש
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

הסימון שימושי רק כאשר משנים דרגות טחינה באופן קיצוני נאמר מדרגה גסה של פילטר לדרגה דקה מאוד של אספרסו אז באמת חייבים מספרים כדי להיזכר.
אבל אם המטחנה מיועדת רק לאספרסו, מכוונים פעם אחת ואז מנק' ייחוס זו מזיזים ממש מעט לכיוון דק/עבה ע"פ הצורך וזהו. זה ממש קל לאחר שמתרגלים.
אבל אם המטחנה מיועדת רק לאספרסו, מכוונים פעם אחת ואז מנק' ייחוס זו מזיזים ממש מעט לכיוון דק/עבה ע"פ הצורך וזהו. זה ממש קל לאחר שמתרגלים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מטחנה עם בורג יותר מסובכת בהתחלה. לא רק דרגת הטחינה משפיעה אלא גם כמות הקפה.
תמדוד 18 גרם קבוע ואז תשנה דרגת טחינה עד שתראה שאתה בכיוון.
תדחס בכל הכח תמיד ככה תקבל עקביות במשקל ובדחיסה ונשאר לך הפרמטר של דרגת הטחינה למשחק.
בהמשך תגלה שהמטחנה שלך טובה - לאט לאט.
(אתה רואה מוטי? בורג זה לא נח בעיקר למי שמתחיל)
תמדוד 18 גרם קבוע ואז תשנה דרגת טחינה עד שתראה שאתה בכיוון.
תדחס בכל הכח תמיד ככה תקבל עקביות במשקל ובדחיסה ונשאר לך הפרמטר של דרגת הטחינה למשחק.
בהמשך תגלה שהמטחנה שלך טובה - לאט לאט.
(אתה רואה מוטי? בורג זה לא נח בעיקר למי שמתחיל)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
hosq כתב:קח בחשבון שצריך מספר סיבובים לשינוי רציני בעובי. הבעיה הזו של כוונון בורג קיימת ברוב המטחנות הביתיות, לא רק בשלך. שיטה גרועה שמיועדת רק לפיינשמקרים....
אין מטחנות בורג עם איזהשהוא מד או איזהשהיא דרך לפחות לדעת כמה סיבובים אני יכול לעשות או כמה סיבובים עשיתי כבר? משהו? אולי איזה מידה כלשהיא שתגיד לי עכשיו באיזה מידה זה טוחן?
אין במטחנות בורג אחרות סימונים? מספרים?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

אם מיכל הפולים מסתובב בזמן שאתה מסובב את הבורג (כמו באיבריטל למשל) אז תוכל לסמן נקודה גם על גוף המטחנה וגם על מיכל הפולים ותוכל לראות כמה התרחקת (הרי מיכל הפולים יסתובב ממש מעט בתגובה לסיבוב אחד של הבורג) וזה יהווה סקאלה מצוינת עבורך.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
סמייליל, תעצור לרגע ותרגיע את ההיסטריה המיותרת. יש לך מטחנה מעולה, אולי הטובה ביותר שאפשר לקבל במחיר ששילמת עליה. אינסוף אנשים קנו אותה ושכמותה, ואף אחד לא כתב על הבעיתיות הזו בפורום הזה עד היום (כבר מעל שנה).
אין שום סיבה להשתמש בסקאלה. זה לא אומר כלום וזה לא עוזר בכלום.
לא הצלחתי להבין מה הבעיה שלך עם המטחנה, חוץ מזה שאין לך סקאלה. מה חסר? הקפה לא טוב?
אין שום סיבה להשתמש בסקאלה. זה לא אומר כלום וזה לא עוזר בכלום.
לא הצלחתי להבין מה הבעיה שלך עם המטחנה, חוץ מזה שאין לך סקאלה. מה חסר? הקפה לא טוב?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- udi610
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 106
- שם מלא: אודי
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
לי הסבירו בחנות שאת הבורג יש לסובב רק בעת הטחינה עצמה, כלומר כאשר המטחנה עובדת וטוחנת, אחרת הסבוב הוא על ריק. על כל פנים אצלי הסבוב בפרוש משפיע. כדי להגיע לאזור הנכון היה צורך לסובב מספר סבובים שלמים עם כיוון השעון.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אין שום סימון גם בלליט. תעצור לרגע ותסביר לעצמך ולי למה אתה צריך בכלל סימון.
בוא נניח שיש לך סימון והוא עכשיו על 4.7
מה הלאה? מה תעשה?
אם אתה צריך להקטין את הטחינה, אתה תרד ל-4.6 נכון?
אבל 4.6 זה מספיק או לא? אולי צריך 4.5?
איך יודעים? טוחנים ומנסים!
זו הסיבה שלא צריך סימון. כמו ש-udi610 כתב כאן מעלי - פשוט מסובבים, וזה משפיע על הטחינה.
(נכון מאוד שצריך לסובב כשהמטחנה עובדת, אבל רק כשמסובבים לכיוון של טחינה דקה יותר. אם הטחינה גסה יותר, אז זה לא באמת משנה).
בוא נניח שיש לך סימון והוא עכשיו על 4.7
מה הלאה? מה תעשה?
אם אתה צריך להקטין את הטחינה, אתה תרד ל-4.6 נכון?
אבל 4.6 זה מספיק או לא? אולי צריך 4.5?
איך יודעים? טוחנים ומנסים!
זו הסיבה שלא צריך סימון. כמו ש-udi610 כתב כאן מעלי - פשוט מסובבים, וזה משפיע על הטחינה.
(נכון מאוד שצריך לסובב כשהמטחנה עובדת, אבל רק כשמסובבים לכיוון של טחינה דקה יותר. אם הטחינה גסה יותר, אז זה לא באמת משנה).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אין לי שום דרך לדעת מה האזור הנכון זה לא רציני מטחנה צריכה שהמינימום שיהיה זה דרך לדעת איפה אתה נמצא בסיבוב כשקניתי את המטחנה ראיתי שיש את הפולים הגדולים והקטנים וחשבתי שזה דרגות כלשהם אן לפחות שיש איזהשהו קשר לציור למשל איזהשהיא סמן שעובר בין הציורים ואומר לי איפה אניudi610 כתב:לי הסבירו בחנות שאת הבורג יש לסובב רק בעת הטחינה עצמה, כלומר כאשר המטחנה עובדת וטוחנת, אחרת הסבוב הוא על ריק. על כל פנים אצלי הסבוב בפרוש משפיע. כדי להגיע לאזור הנכון היה צורך לסובב מספר סבובים שלמים עם כיוון השעון....
אבל בתכלס מה שקורה שהבורג לא קשור לציורים האלה ואין שום סמן והציורים האלה לא אומרים כלום סתם 6 גדלים של פולים מצויירים