שאלה לגבי מכונה krups xp 5240 שנמכרת בדיוטי פרי
שלום,
ההורים שלי רוצים לקנות מחר בדיוטי פרי מכונת קפה מסוג
krups xp 5240 שעולה 200$
(יש גם דגם נוסף ב 200$ של Delongi EC700)
לא מצאתי כמעט כלום ב google על krups xp 5240.
מישהוא מכיר ?
מדובר על על צורך באספרסו ביתי ל 2 אנשים.
תודה
ההורים שלי רוצים לקנות מחר בדיוטי פרי מכונת קפה מסוג
krups xp 5240 שעולה 200$
(יש גם דגם נוסף ב 200$ של Delongi EC700)
לא מצאתי כמעט כלום ב google על krups xp 5240.
מישהוא מכיר ?
מדובר על על צורך באספרסו ביתי ל 2 אנשים.
תודה
אם אתה שואל אותי זו מכונה שלא הייתי משקיע עליה סכום כזה אפילו בצחוק, ובמיוחד שניתן להשיג גאגיה קולור ב 890 שקלים שזו מכונה שתפיק קפה הרבה יותר טוב.
לפני שאתם מחליטים לקחת מכונה ״ידנית״ אתם צריכים לדעת שיש לה חסרונות: צריך מטחנה מתאימה, טמפר טוב, ולעבוד כדי שהקפה יצא.
לעומת זאת היתרון הוא קפה מעולה.
אז תחשבו קודם אם יש לכם רצון להתעסק אם המכונה והלכלוך.
אולי ההורים שלך יעדיפו את הניקיון וקלות ההכנה ואם ככה הייתי ממליץ להם לחזור אם מכונת קפסולות של נספרסו מהדיוטי פרי.
אם אתה שואל אותי זו מכונה שלא הייתי משקיע עליה סכום כזה אפילו בצחוק, ובמיוחד שניתן להשיג גאגיה קולור ב 890 שקלים שזו מכונה שתפיק קפה הרבה יותר טוב.
לפני שאתם מחליטים לקחת מכונה ״ידנית״ אתם צריכים לדעת שיש לה חסרונות: צריך מטחנה מתאימה, טמפר טוב, ולעבוד כדי שהקפה יצא.
אולי ההורים שלך יעדיפו את הניקיון וקלות ההכנה ואם ככה הייתי ממליץ להם לחזור אם מכונת קפסולות של נספרסו מהדיוטי פרי.
טוב, הייתי צריך להביא עוד פרטים:eliel1010 כתב:200$ הם כ740 שקל
אולי ההורים שלך יעדיפו את הניקיון וקלות ההכנה ואם ככה הייתי ממליץ להם לחזור אם מכונת קפסולות של נספרסו מהדיוטי פרי....
ראשית, ההורים שלי רוצים מכונה בלי קפסולות מטעמי חיסכון: 2 כוסות ביום זה בערך 120 ש"ח בחודש רק על קפסולות.
שנית, היום יש להם מכונת אספרסו פשוטה שהבאתי להם לפני מספר שנים:
Morphy Richards 4200 או משהו כזה. זו מכונה מהסוג שעולה 200 שקל ונותנות אספרסו "בסיסי".
ז"א: שהם עמדו במבחן החשוב שרוב האנשים לא עומדים: הם מכינים קפה בקביעות ומנקים את המכונה כבר חודשים.
עכשיו הפ פשוט רוצים קצת לשפר את האיכות עם מכונה עם לחץ וכל זה.
אשמח לקבל המלצות על מכונה בתקציב פחות מ 1,000 ש"ח כשהשיקול עלות-מול-תועלת הוא מרכזי.
תודה
עלות מול תועלת- שמע אני לא בעד להחזיק מכונה בלי מטחנה כי ההבדל בקפה משמעותי אבל אם כבר:
אני במצב כזה הייתי קונה גאגיה פיור/קולור+טמפר טוב זה אמור לצאת כ 1000₪ ויתן תוצאות באמת טובות
תשתדל לקנות קפה קלוי טרי וטחון בדרגה כזאת שנוסתה על המכונה הנ״ל(בכל חנות מתמחה בקפה שמוכרת מכונות ותערובות, תמיד יש גאגיה ואני מציע להתעקש לפני כל טחינה לבדוק את הדרגה במקום ועל מכונה מהיצרן ועדיף מאותו דגם ורק אז לטחון לשקיות הביתה) אל תקנה יותר מחצי קילו וגם אותו תשתדל לחלק לשקיות קטנות ולהקפיא אותן.
כך בחשבון שתוך זמן קצר אתם תרצו לשדרג תעסק אם מטחנה, ואת זה אפשר לפתור דרך יד 2 בתקציב זול יחסית( מטחנה בדרך כלל אין בעיה לקנות ביד 2)

אני במצב כזה הייתי קונה גאגיה פיור/קולור+טמפר טוב זה אמור לצאת כ 1000₪ ויתן תוצאות באמת טובות
תשתדל לקנות קפה קלוי טרי וטחון בדרגה כזאת שנוסתה על המכונה הנ״ל(בכל חנות מתמחה בקפה שמוכרת מכונות ותערובות, תמיד יש גאגיה ואני מציע להתעקש לפני כל טחינה לבדוק את הדרגה במקום ועל מכונה מהיצרן ועדיף מאותו דגם ורק אז לטחון לשקיות הביתה) אל תקנה יותר מחצי קילו וגם אותו תשתדל לחלק לשקיות קטנות ולהקפיא אותן.
כך בחשבון שתוך זמן קצר אתם תרצו לשדרג תעסק אם מטחנה, ואת זה אפשר לפתור דרך יד 2 בתקציב זול יחסית( מטחנה בדרך כלל אין בעיה לקנות ביד 2)
דבר נוסף
אתה יכול בטוח שהמכונות שדיברתה עליהן לא יגיעו לקרסולי הגאג׳יה
תזכור שגם הפוך טוב מתחיל באספרסו טוב
ובאספרסו בטוח שיהיה הבדל גדול בין המכונות
ובכוח ההקצפה גם כן.
נכון שביקשתם עלות בעדיפות
אבל אין מה לעשות תחום הקפה הוא עסק יקר (והיום עוד המחירים ירדו!)
אז תעשו בחירה נכונה ולכו על הגאגיה, ולא על הצעצועים הסיניים שיחסכו לכם 300₪ אבל יפיקו את אותו קפה שאתם שותים היום.
ובכוח ההקצפה גם כן.
אז תעשו בחירה נכונה ולכו על הגאגיה, ולא על הצעצועים הסיניים שיחסכו לכם 300₪ אבל יפיקו את אותו קפה שאתם שותים היום.
תודה, אני אנסה לשכנע אותם.eliel1010 כתב:דבר נוסף
ובכוח ההקצפה גם כן.
אז תעשו בחירה נכונה ולכו על הגאגיה, ולא על הצעצועים הסיניים שיחסכו לכם 300₪ אבל יפיקו את אותו קפה שאתם שותים היום....
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני מסכים עם ההמלצה של eliel ובהחלט גאג'יה מהווה אופציה עדיפה על פני המכונות שיש בדיוטי ב 200$, אבל אם בכל זאת הם מתעקשים לקנות מהדיוטי תאמר להם לקנות כבר את הדלונגי EC700 שהיא מכונה טובה יותר מהקרופס וגם איכותית יותר ...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
גאג'ה עם פודים תהיה יותר טובה.
אבל אם הם לא רוצים להסתבך בכלל הייתי הולך על הקרופס.
יש לה מגביר קרמה ודוחסן מובנה למנה בודדת או כפולה. בסוף הקצפה היא מורידה לקרור מים אוטמטית (גם הדלונגי)
קרופס מתמחים במכונות הפשוטות האלה.
אבל גאג'ה תהיה עדיפה עם פוטנציאל גדילה לקפה טחון טרי עם מטחנה והקצפה נורמלית כי יש דוד.
יש לה מגביר קרמה ודוחסן מובנה למנה בודדת או כפולה. בסוף הקצפה היא מורידה לקרור מים אוטמטית (גם הדלונגי)
אבל גאג'ה תהיה עדיפה עם פוטנציאל גדילה לקפה טחון טרי עם מטחנה והקצפה נורמלית כי יש דוד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אבל אתה וכפיר ממליצים לי הפוךדבוטאנט כתב:גאג'ה עם פודים תהיה יותר טובה.
אבל גאג'ה תהיה עדיפה עם פוטנציאל גדילה לקפה טחון טרי עם מטחנה והקצפה נורמלית כי יש דוד....
מכיוון שאני מחזיק משניכם מומחים, זה בעצם נקודת ההתחלה, לא ?
לפחות בקשר לדגמים בדיוטי פרי.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
שנינו ממליצים הפוך כי שנינו מעדיפים משהו אחר במכונות שהצעת.
אני חושב שהדלונגי בנויה טוב יותר וגם לה יש ידית עם מגביר קרמה ממש כמו בקרופס, לקרופס יש מוניטין עולמי במכונות הללו אך הדלונגי הזו היא סוס עבודה ובנויה מחומרים יחסית איכותיים לרמת המחיר שלה.
אגב לדלונגי כמדומני גם יש דוד ...
בכל מקרה לא משנה אם אני ועופר לא מסכימים על הדלונגי והקרופס, שנינו מסכימים (ועוד כמה אנשים) שעדיף לך להמליץ להם לקנות את הגאג'יה במקום שתיהן
אני חושב שהדלונגי בנויה טוב יותר וגם לה יש ידית עם מגביר קרמה ממש כמו בקרופס, לקרופס יש מוניטין עולמי במכונות הללו אך הדלונגי הזו היא סוס עבודה ובנויה מחומרים יחסית איכותיים לרמת המחיר שלה.
בכל מקרה לא משנה אם אני ועופר לא מסכימים על הדלונגי והקרופס, שנינו מסכימים (ועוד כמה אנשים) שעדיף לך להמליץ להם לקנות את הגאג'יה במקום שתיהן
טוב, תודה.כפיר_ש כתב:שנינו ממליצים הפוך כי שנינו מעדיפים משהו אחר במכונות שהצעת.
בכל מקרה לא משנה אם אני ועופר לא מסכימים על הדלונגי והקרופס, שנינו מסכימים (ועוד כמה אנשים) שעדיף לך להמליץ להם לקנות את הגאג'יה במקום שתיהן...
אני אתן להורים שלי להחליט ולפי הקפה שיכינו לי נראה מה יצא.
אמרתי להם שהמלצתם על הגאג'יה .