מתלבט לגבי מחשב נייד - עזרו לי להחליט
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני לא אתן פה 17 דגמים ואבקש שתעזרו לי עם הדגם המנצח. ברור שאין תשובה אחת נכונה ..
רקע + דרישות
אני לא סטודנט, לא ממש אכפת לי מהמשקל, הגודל הפיזי או זמן סוללה.
כעיקרון אני צריך מחשב פשוט וזול לגלישה בלבד ( סקייפ + מסנג'ר ) 99% מהזמן בבית ( אחד כזה שאפשר להעביר מחדר אחד לשני ).
מכיוון שהדגש הוא על זול, חשבתי בהתחלה ללכת על מחשב מיני בתקציב של 1300-1500 שקלים. אבל אז גיליתי שבכולם אין כונן אופטי ( עניין של עוד 200 שקלים לכונן חיצוני ). הכונן האופטי חשוב לי. לא ניכנס כרגע למה, אבל הוא חשוב לי והוא הכרח מבחינתי. חוץ מזה הצג הקטן קצת מלחיץ אותי.
בסוף מצאתי ב 2150 שקלים נייד פשוט של lenovo ( לא מיני ). יש בו כל מה שאני צריך ( כולל הכונן האופטי ) והוא מגיע עם מערכת הפעלה ו 2 גיגה RAM.
בהתחשב בעובדה שמיני סביר + כונן אופטי יגיע לאזור ה 1700-1800 שקלים ( צריך גם תיק .. ) האם הבחירה בנייד, גם אם הוא נחשב entry level, שאמור באופן עקרוני לתת יותר ( צג גדול יותר, מעבד חזק יותר, יותר זיכרון ולמעשה יותר מהכל ) וכל זה תמורת 300 שקלים נוספים הוא צעד נכון ? ( שוב, מחשב לגלישה בלבד ! סקייפ, מסנג'ר, אולי אקסל. בוודאות לא יותר מזה )
יש למישהו התנגדות משמעותית ל lenovo G550 ?
http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... atCode=315
ברור לי שמדובר באיכות פלסטיקה הגרועה ביותר, זה לא Think Pad אבל מצד שני גם מחשבי המיני לא מיוצרים מהחומרים הכי משובחים.
תודה ,
ליאור
רקע + דרישות
אני לא סטודנט, לא ממש אכפת לי מהמשקל, הגודל הפיזי או זמן סוללה.
כעיקרון אני צריך מחשב פשוט וזול לגלישה בלבד ( סקייפ + מסנג'ר ) 99% מהזמן בבית ( אחד כזה שאפשר להעביר מחדר אחד לשני ).
מכיוון שהדגש הוא על זול, חשבתי בהתחלה ללכת על מחשב מיני בתקציב של 1300-1500 שקלים. אבל אז גיליתי שבכולם אין כונן אופטי ( עניין של עוד 200 שקלים לכונן חיצוני ). הכונן האופטי חשוב לי. לא ניכנס כרגע למה, אבל הוא חשוב לי והוא הכרח מבחינתי. חוץ מזה הצג הקטן קצת מלחיץ אותי.
בסוף מצאתי ב 2150 שקלים נייד פשוט של lenovo ( לא מיני ). יש בו כל מה שאני צריך ( כולל הכונן האופטי ) והוא מגיע עם מערכת הפעלה ו 2 גיגה RAM.
בהתחשב בעובדה שמיני סביר + כונן אופטי יגיע לאזור ה 1700-1800 שקלים ( צריך גם תיק .. ) האם הבחירה בנייד, גם אם הוא נחשב entry level, שאמור באופן עקרוני לתת יותר ( צג גדול יותר, מעבד חזק יותר, יותר זיכרון ולמעשה יותר מהכל ) וכל זה תמורת 300 שקלים נוספים הוא צעד נכון ? ( שוב, מחשב לגלישה בלבד ! סקייפ, מסנג'ר, אולי אקסל. בוודאות לא יותר מזה )
יש למישהו התנגדות משמעותית ל lenovo G550 ?
http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... atCode=315
ברור לי שמדובר באיכות פלסטיקה הגרועה ביותר, זה לא Think Pad אבל מצד שני גם מחשבי המיני לא מיוצרים מהחומרים הכי משובחים.
תודה ,
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Splashy
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 886
- נתן תודות: 195 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אם לא חשוב לך המשקל, הייתי מעדיפה מחשב נייד רגיל מבחינת ביצועים ונוחות שימוש.
למחשב נייד יש לרוב מעבד יותר חזק ממעבדי האטום שיש בנטבוקים, מה שאומר שהמחשב יעבוד ויגיב יותר מהר ויאפשר מולטיטסקינג בצורה חלקה יותר.
כמו כן, ציינת שחשוב לך כונן אופטי ואת זה יש במחשב נייד רגיל (מובנה מגודל 15" ומעלה).
למחשב נייד יש לרוב מעבד יותר חזק ממעבדי האטום שיש בנטבוקים, מה שאומר שהמחשב יעבוד ויגיב יותר מהר ויאפשר מולטיטסקינג בצורה חלקה יותר.
כמו כן, ציינת שחשוב לך כונן אופטי ואת זה יש במחשב נייד רגיל (מובנה מגודל 15" ומעלה).
ליאור
על הלנובו הספציפי אני לא יכול לחוות דיעה כי אני לא מכיר אותו (אני מתאר לעצמי שברמת כניסה ההבדלים מול חברות / דגמים אחרים הם לא משמעותיים), אבל בגדול השיקול שלך של תוספת מחיר זעומה שמקנה תוספות חיוניות - הוא בהחלט במקום.
לפני מס' שבועות רכשתי נייד מיני סמסונג "10, לאותם שימושים כשלך - קצת אינטרנט וכו'... - 1500 ש"ח, + צורב חיצוני סמסונג - 190 ש"ח, + תיק שרוול - 60 ש"ח. סה"כ: 1750 ש"ח.
היום במחשבה שנייה הייתי מעדיף לרכוש נייד בסיסי כמו שהבאת בלינק, עם מסך גדול יותר (זה הדבר שכרגע הכי מפריע לי), מעבד חזק יותר, זיכרון גדול יותר, ונפח איחסון גדול יותר (320GB לעומת 250GB). וכמובן כולל כונן מובנה שלא צריך כל פעם לחבר ב- usb (למרות שצורב הסמסונג קטן ואלגנטי, אין ספק שנוח יותר מובנה). כל זאת בתוספת זעומה של כ- 400 ש"ח ממחיר הרכישות הכולל.
לכן, המלצתי היא די חד משמעית - לך על הלנובו או דומה לו במחיר שציינת בלי היסוס.
אגב, לסטודנט שצריך לנייד את המחשב רוב הזמן, ולא ממש זקוק לכונן אופטי, דווקא כן הייתי ממליץ על מיני נייד "10...
רכישה מוצלחת,
ליאור
על הלנובו הספציפי אני לא יכול לחוות דיעה כי אני לא מכיר אותו (אני מתאר לעצמי שברמת כניסה ההבדלים מול חברות / דגמים אחרים הם לא משמעותיים), אבל בגדול השיקול שלך של תוספת מחיר זעומה שמקנה תוספות חיוניות - הוא בהחלט במקום.
לפני מס' שבועות רכשתי נייד מיני סמסונג "10, לאותם שימושים כשלך - קצת אינטרנט וכו'... - 1500 ש"ח, + צורב חיצוני סמסונג - 190 ש"ח, + תיק שרוול - 60 ש"ח. סה"כ: 1750 ש"ח.
היום במחשבה שנייה הייתי מעדיף לרכוש נייד בסיסי כמו שהבאת בלינק, עם מסך גדול יותר (זה הדבר שכרגע הכי מפריע לי), מעבד חזק יותר, זיכרון גדול יותר, ונפח איחסון גדול יותר (320GB לעומת 250GB). וכמובן כולל כונן מובנה שלא צריך כל פעם לחבר ב- usb (למרות שצורב הסמסונג קטן ואלגנטי, אין ספק שנוח יותר מובנה). כל זאת בתוספת זעומה של כ- 400 ש"ח ממחיר הרכישות הכולל.
אגב, לסטודנט שצריך לנייד את המחשב רוב הזמן, ולא ממש זקוק לכונן אופטי, דווקא כן הייתי ממליץ על מיני נייד "10...
רכישה מוצלחת,
ליאור
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה לשניכם,Lee כתב:ליאור
רכישה מוצלחת,
ליאור...
שכנעתם אותי.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3877
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
רכשתי לאישתי לפני כשנתיים דגם קודם של לנובו G530 והוא עובד מצוין לישומים שהיזכרת
איכות הבניה שלו טובה מאוד , בקושי פולט חום ואיורור שקט במיוחד
2 דברים שחסרים בו (תבדוק גם ב550 )
1-חיבור HDMI
2- אין תמיכה אלחוטית בתקן N
איכות הבניה שלו טובה מאוד , בקושי פולט חום ואיורור שקט במיוחד
2 דברים שחסרים בו (תבדוק גם ב550 )
1-חיבור HDMI
2- אין תמיכה אלחוטית בתקן N
And the meek shall inherit the earth
...
...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני הייתי מחפש דווקא יד שנייה איכותי בתקציב הזה
בכל מקרה נקודות חשובות
א. גודל מסך - ממליץ לך לשחק עם לפטופים של חברים ולהרגיש איפה הכי נוח לך לגלוש - לדעתי צריך מסך של לפחות 13.3 בשביל לחיות סביר.
ב. התחממות - כדאי לקרוא ברשת או לשאול עד כמה המחשב נוהג להתחמם - לי ולנוספים מחשבים מבית HP מתחממים ומגיעים לטמפ' לא הגיוניות ולא נעימות על הברכיים.
ג. לגבי צורב/DVD - לשיקולך - היום אני לא רואה ממש את הטעם בכך.
ד. - אם זה בעיקר בבית - אולי כדאי בכל זאת ללכת על נייח - לדעתי תוכל להגיע למחשב הרבה יותר טוב והרבה יותר נוח
בכל מקרה נקודות חשובות
א. גודל מסך - ממליץ לך לשחק עם לפטופים של חברים ולהרגיש איפה הכי נוח לך לגלוש - לדעתי צריך מסך של לפחות 13.3 בשביל לחיות סביר.
ב. התחממות - כדאי לקרוא ברשת או לשאול עד כמה המחשב נוהג להתחמם - לי ולנוספים מחשבים מבית HP מתחממים ומגיעים לטמפ' לא הגיוניות ולא נעימות על הברכיים.
ד. - אם זה בעיקר בבית - אולי כדאי בכל זאת ללכת על נייח - לדעתי תוכל להגיע למחשב הרבה יותר טוב והרבה יותר נוח
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

איתי תודה,Itay_Pollak כתב:אני הייתי מחפש דווקא יד שנייה איכותי בתקציב הזה
בכל מקרה נקודות חשובות
ד. - אם זה בעיקר בבית - אולי כדאי בכל זאת ללכת על נייח - לדעתי תוכל להגיע למחשב הרבה יותר טוב והרבה יותר נוח...
יש לנו שני נייחים בבית אז אין טעם לרכוש עוד אחד. יש לנו גם נייד של יב"מ Think Pad בן 4 כמעט. העניין הוא שהוא בדרך להתאדות. ( כמו תחתונים של גבר הוא פשוט מתפורר .. ).
הרעיון הוא למצוא משהו שיחליף את הנייד במחיר סביר. ה lenovo נשמע כמו פיתרון לא רע. כל שאר החברות משום מה יקרות בכ 300 שקלים עבור משהו דומה מינוס.
אני לא אקנה יד שניה בכל מקרה. לא נראה לי שמחשב נייד זה משהו שכדאי לקנות ללא אחריות. גם לא ממש בא לי על פירורי הביגלה בין מקשי המקלדת שהשאיר הבעלים הקודם ..
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אפשר גם לשקול אייפד - שזה מחשב ה-10" היחידי שהייתי מוכן לחשוב עליו 
איתי אתה מפספס את הנקודה.Itay_Pollak כתב:אפשר גם לשקול אייפד - שזה מחשב ה-10" היחידי שהייתי מוכן לחשוב עליו...
הוא מעדיף מסך גדול יותר מ- "10, וגם כונן אופטי צויין בהודעה הראשונה כמשהו שחשוב לו. כך שאייפד לא יענה לו על הצרכים האלה, וזה עוד לפני שדיברנו על המחיר...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

Lee - אני יודע שזה לא בדיוק מה שהוא ביקש - אבל לדעתי בתור מחשב נוסף לבית - שישמש בעיקר לגלישה - דווקא יש מצב לקחת אותו - למרות ה"מגבלות"
ברמת המחיר הרי שהדגם הבסיסי - עולה 2250 - שזה קרוב אם לא בגדר התקציב
ברמת המחיר הרי שהדגם הבסיסי - עולה 2250 - שזה קרוב אם לא בגדר התקציב
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אני עובד עם Lenovo think pad SL-500 שנקנה ביד שנייה בתקציב שציינת, 4G זכרון, מסך 15.6", מריץ Win7-64 באופן מושלם. איכות בנייה והרכבה מאד גבוהה, כרטיס רשת אלחוטי בתקן N, בלוטוס, יציאת HDMI, מאיץ גרפי חזק מאד של אינטל, מה עוד אפשר לבקש...?
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה,Itay_Pollak כתב:אפשר גם לשקול אייפד - שזה מחשב ה-10" היחידי שהייתי מוכן לחשוב עליו...
אבל איפד זה לא מחשב. זו קופסא שחורה שעושה את מה שהמהנדסים של Apple החליטו בשבילך.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

כתבת סקייפ גלישה ומסנג'ר...
זה לא עומד בקריטריונים?

סתם רעיון.
זה לא עומד בקריטריונים?