שאלה - מים חמים ממכונות HX
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
במכונת מחליף חום יש דוד מלא מים בטמפרטורה של כ 120 מעלות - מה שמייצר קיטור להקצפה.
בתוך הדוד הזה עובר צינור אלהראש ודרכוזורמים מים מהמיכל שמתחממים בדרך.
כשאתה פותח את הברז של המים החמים אתה מרוקן מים מהדוד.
בתוך הדוד הזה עובר צינור אלהראש ודרכוזורמים מים מהמיכל שמתחממים בדרך.
כשאתה פותח את הברז של המים החמים אתה מרוקן מים מהדוד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לא ממליץ לך להשתמש בברז מים חמים בשביל המטרה הזאת.
דבר ראשון ברגע שתוציא כמות מים אתה הורס את
כל הלחץ שהמכונה בנתה בזמן ההתחממות.
דבר שני מכל בחור בתחום(טכנאים,מוכרים) לא המליצו לי להשתמש בברז הזה כמקור מים חמים בכמות מוגזמת, אין בעיה לחמם כוסות אם המים האלה אבל לרוקן את כל תכולת הדוד במכה לתוך סיר כנראה לא יעשה למערכת יותר מדי טוב( יש בזה היגיון בגלל שכל החלקים בתוך הדוד עומדים בכ120 מעלות ברגע שתרוקן את הדוד במכה אוט׳ המכונה תתמלא=במים קרים, אני לא יודע אם זה יהיה בריא לחלקים הרותחים לקבל מכה של קור(וכנראה זו גםהסיבה שהרוב לא ממליצים על זה).
בכל מקרה עד שהמים בדוד לא רתחו ונבנה לחת בדוד, לא יוצא כלום מהברז.
דבר ראשון ברגע שתוציא כמות מים אתה הורס את
כל הלחץ שהמכונה בנתה בזמן ההתחממות.
דבר שני מכל בחור בתחום(טכנאים,מוכרים) לא המליצו לי להשתמש בברז הזה כמקור מים חמים בכמות מוגזמת, אין בעיה לחמם כוסות אם המים האלה אבל לרוקן את כל תכולת הדוד במכה לתוך סיר כנראה לא יעשה למערכת יותר מדי טוב( יש בזה היגיון בגלל שכל החלקים בתוך הדוד עומדים בכ120 מעלות ברגע שתרוקן את הדוד במכה אוט׳ המכונה תתמלא=במים קרים, אני לא יודע אם זה יהיה בריא לחלקים הרותחים לקבל מכה של קור(וכנראה זו גםהסיבה שהרוב לא ממליצים על זה).
בכל מקרה עד שהמים בדוד לא רתחו ונבנה לחת בדוד, לא יוצא כלום מהברז.
חימום כוסות, שתיה חמה, אבל לא מילוי של סיר... אי אפשר להשוות את ה 100 מיליליטר שנמלא בכוס ל2 ליטר שנמלא בסיר זוכמות אחרת לגמרי, ובטח שאם אין לנו דוד של 6 ליטר זה לאהגיוני להוציא כזאת כמות ויותר מזה לדעתי בדודים הסטנדרתיים שיש לרובנו ב hx המומצע 1.8-2 ליטר, אחרי שתוציא ליטר מים לא יצא יותר כלום, הרי המים מגיעים לברז בזכות הלחץ שנבנה בדוד ומה שבטוח שאחרי שיצא מהדוד ליטר מים לא תשאר בתוכו אפילו טיפת לחץ.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אני דווקא מחבב אמריקנו.. אבל לא 'חלש בכוס גדולה' כמו שבדרך כלל מכינים, אלא 3\1 אספרסו, 2 שליש מים (מנה כפולה + 120 מ"ל מים).
הטריק שלי הוא לחלוט את האספרסו על הכוס עם המים החמים ולא מים על אספרסו - כך הקרמה נשמרת.
הטריק שלי הוא לחלוט את האספרסו על הכוס עם המים החמים ולא מים על אספרסו - כך הקרמה נשמרת.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מעשית, גם עם דוד של 2.7 ליור כמו במכונה שלי אפשר להוציא כ-500 מ"ל מים בלבד לפני שמד המפלס מגיב ומתחיל להזרים מים קרים לדוד. כשזה קורה הטמפרטורה בדוד צונחת בבת אחת ואיתה הלחץ והופ - בזה נגמר הענין עד לחימום מחדש של המים שאורך מספר דקות.
כפי שכבר נאמר - לא ראלי לכמויות של מעבר לחימום כוסות או לכמה כוסות תה.
עוד נקודה - מי שמעוניין להשתמש במים מהדוד לשתיה רצוי ש"יחליף" את המים בדוד בצורה תדירה (ע"י ריקון מברז המים החמים והזרמת מים טריים במקומם לדוד). מדוע? מאחר וכשאנחנו משתמשים בקיטור אנחנו מוציאים מים מהמערכת אבל לא מלחים שבאים עם המים. לכן ריכוז המלחים במים בדוד הולך ועולה עד ל"החלפתם" במים טריים. אם תנסו לשתות מים מדוד ששימש תקופה ארוכה רק להוצאת קיטור תגלו שהם.... מלוחים!
כפי שכבר נאמר - לא ראלי לכמויות של מעבר לחימום כוסות או לכמה כוסות תה.
עוד נקודה - מי שמעוניין להשתמש במים מהדוד לשתיה רצוי ש"יחליף" את המים בדוד בצורה תדירה (ע"י ריקון מברז המים החמים והזרמת מים טריים במקומם לדוד). מדוע? מאחר וכשאנחנו משתמשים בקיטור אנחנו מוציאים מים מהמערכת אבל לא מלחים שבאים עם המים. לכן ריכוז המלחים במים בדוד הולך ועולה עד ל"החלפתם" במים טריים. אם תנסו לשתות מים מדוד ששימש תקופה ארוכה רק להוצאת קיטור תגלו שהם.... מלוחים!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אפשר להוציא וזה באמת תלוי בגודל הדוד, אבל בעקרון גוף החימום מצליח דיי מהר להחזיר את הטמפ' וככל שהדוד יותר גדול ההשפעה של הוצאת המים תהיה קטנה יותר.
אני מניח שזה זמן ההתאוששות גם תלוי בעוצמת גוף החימום ונראה לי שדווקא דוד קטן יותר (נאמר כ 1.5 ליטר) יתאושש מהר יותר כי עוצמת גוף החימום במכונות E61 למיניהן דיי קרובה.
אני לא מרבה להשתמש במים מהדוד מעבר להקצפה אך בהחלט דואג להוציא קצת מים פעם בכמה ימים כדי שיכנסו מים טריים לדוד מהסיבה שיונתן ציין ...
אני מניח שזה זמן ההתאוששות גם תלוי בעוצמת גוף החימום ונראה לי שדווקא דוד קטן יותר (נאמר כ 1.5 ליטר) יתאושש מהר יותר כי עוצמת גוף החימום במכונות E61 למיניהן דיי קרובה.
אני לא מרבה להשתמש במים מהדוד מעבר להקצפה אך בהחלט דואג להוציא קצת מים פעם בכמה ימים כדי שיכנסו מים טריים לדוד מהסיבה שיונתן ציין ...
כל הכבוד יונתן, למדתי עוד משהו חדש שמעולם לא ידעתי שהוא קיים! ובאמת נתקלתי בזה שבהקצפה לפעמים יש למים מאין ריח שמופיע רק כאשר המים בדוד עומדים כמה ימים ולא הוחלפו.
מה שבטוח שאני מוסיף לעצמי את התהליך לרשימת התחזוקה! לפחות אחת ליומיים להוציא כמות מים לדוד כדי שיוחלפו בחדשים.
תודה רבה

מה שבטוח שאני מוסיף לעצמי את התהליך לרשימת התחזוקה! לפחות אחת ליומיים להוציא כמות מים לדוד כדי שיוחלפו בחדשים.
תודה רבה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא רואה שום בעיה להוציא מים מהדוד. נכנסים מים קרים? אז מה...
כמו שיונתן אומר זה רק ירענן קצת את מה שהולך שם.
מכסימום תחכה קצת שייבנה הלחץ חזרה.
כמו שיונתן אומר זה רק ירענן קצת את מה שהולך שם.
מכסימום תחכה קצת שייבנה הלחץ חזרה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

דוד מנחושת - מה כל כך מסוכן?
דרך אגב, לה פבוריטה משווקים את המכונה כשלברז מים חמים הם קוראים ברז תה...
דרך אגב, לה פבוריטה משווקים את המכונה כשלברז מים חמים הם קוראים ברז תה...