אקולייזר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Dudu-1001 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי מגבר שיש בו אקולייזר גרפי מובנה (מנופים של אקולייזר)
במגבר יש לי יציאה של AUX
האם אני אוכל לחבר למגבר אקולייזר נוסף? של יותר ערוצים
ואם כן- לאיזה יציאה אני מחבר את זה?
תודה! :roll:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

למה שתרצה לעשות את זה? 8O
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

MartinHSabag כתב:למה שתרצה לעשות את זה? 8O
...
RC למשל (לפחות באופן חלקי)...

אפשר לעשות זאת אם לרסיבר יש יציאת Monitor. דרך אחרת - להשתמש בכניסות של איקוולייזר, ואת היציאה שלו לחבר לאחת הכניסות של רסיבר.

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

איקוליזר נוסף ממש מיותר . האנלוגי לא יוכל לבצע R C כמו שצריך
אולי יוסיף מעט עוצמה לא יותר

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אלי777 כתב:איקוליזר נוסף ממש מיותר . האנלוגי לא יוכל לבצע R C כמו שצריך
אולי יוסיף מעט עוצמה לא יותר
...
אתה טועה.קודם כל, Dudu-1001 לא דיבר על סוג של איקוולייזר שהוא רוצה להוסיף (אנלוגי או דיגיטאלי). יש לי את Behringer DEQ2496 (אמנם דיגיטאלי) והוא עושה RC מצוין (הרבה יותר טוב ממערכת RC מובנית של הרסיבר).

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10104
נתן תודות: 589 פעמים
קיבל תודות: 613 פעמים

שליחה #6 

באקוליזר גם יש הגברה..?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

אקוליזר משמש גם כקדם מגבר לכל דבר כך שהוא יוסיף עוצמה..
אל תחבר אקולייזר .
יכול להיות שמיקומים טובים יותר של המערכת יפתרו לך את הבעיה .
אקולייזר הוא אינו תמיד פיתרון הולם לבעיה של גלים עומדים וכ'ו.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

נמר כתב:אל תחבר אקולייזר .
...
אתה נשמע פסקני מדי – במיחד בהתחשב בעובדה שנותן עצות לחבר חדש של הפורום. לפי מה שאתה כותב, אני כמעט בטוח שאף פעם לא ניסית איקוולייזר טוב (ואם ניסית - לא הצלחת לממש את היכולות התמונות בו) – לכן אין לך מושג עד כמה הוא יכול לשפר צליל בחדר.
יכול להיות שמיקומים טובים יותר של המערכת יפתרו לך את הבעיה .
...
לא תמיד יש אפשרות לשנות את מיקום הרמקולים (במיוחד עם מדובר בסלון). חוץ מזה, לרוב המרחבים בדירות יש פגמים אקוסטיים שלא ניתן לתקנם רק ע"י הזזת רמקולים. גלים עומדים הם לא הצרה היחידה. טיפול אקוסטי פסיבי לעתים קרובות נראה מכוער - לא כול אחד ירצה להכניס את זה לסלון. לכן איך שלא מסתכלים על זה - איקוולייזר טוב ( אבל – טוב!) – הוא כן הפתרון, אם כי לא מושלם (כמו רוב הפתרונות האחרים).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

למשל (לפחות באופן חלקי)...
...
אקולייזר הוא פרמטר אחד בלבד של RC.
הבעיה באקולייזרים אנלוגיים כאלו היא שהם יותר מזיקים מאשר מועילים.
הבהרינגר עושה את זה, כמו שאמרת, דיגיטלית, ופה ההבדל הגדול.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

מרטין,
vitalyi כתב: Dudu-1001 לא דיבר על סוג של איקוולייזר שהוא רוצה להוסיף (אנלוגי או דיגיטאלי).
...
לא אמרתי שאני מתכוון לאיקוולייזר אנלוגי....
אבל אודה שלפני שקניתי Behringer, כן השתמשתי באנלוגי – לא לצורך RC כמובן. יש (לי לפחות) הקלטות לא מוצלחות במיוחד מבחינה טכנית (אבל אני אוהב אותן בגלל הביצוע). איקוולייזר אנלוגי יכול לאזן במידה מסוימת את ספקטרום ההקלטות הללו.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

vitalyi

אני חיברתי על המערכת שלי בשביל הספורט לפני חודש אקולייזר של קלארק 9000 {אני לא חושב שקיים אקולייזר יותר טוב ממנו
בטווח מחירים של עד 5000 דולר. :wink: }
נגיד שהוא יוסים אקולייזר טוב כמו שאתה אומר {אבל טוב} יעלה לפחות את ה-2000 שקל ..
רום קורקשין עולה בערך אותו הדבר ..
עכשיו תגיד לי מה עדיף. :wink:
ב2000 שקל אתה גם יכול לעשות תקרה אקוסטית ..
וגם דפיוזרים ובס טראפ וקיר קידמי אקוסטי בעומק 15 סמ' ..
במילים אחרות...

במחיר של אקולייזר טוב {אבל טוב } יש לך פיתרונות טובים הרבה יותר.
וכמו שמרטין אמר ברוב המקרים אקולייזר הורס את הסאונד ויחד עם זאת לא כולם יודעים לחתוך את התדרים הנכונים והורגים
את הרמקול.. ואם אתה שואל אותי טיפול אקוסטי הוא פיתרון יעיל הרבה יותר {כל עוד הוא נכון כמובן .. כמו שיש אצלי}
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

vital אני ממש לא טועה הבחור דיבר על איקולייזר הוא לא ביקש לבצעה RC לשיפור אקוסטיקה
אקולייזר יותר יזיק מאשר ישפר . אולי לקלטות זה ישפר מעת אבל בימנו מי עדייו שומע קלטות
לגבי ניסיון באקולייזר טוב . לפני למעלה מי 20 שנה היה לי איקולייזר (כשהייתי עדיו ילד ) וזה הוסיף לי עוד "חלק במערכת"
וקצת יותר עוצמה . אבל מאז היתבגרתי

pinlopi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה #13 

נמר כתב:
וכמו שמרטין אמר ברוב המקרים אקולייזר הורס את הסאונד ויחד עם זאת לא כולם יודעים לחתוך את התדרים הנכונים והורגים
את הרמקול.. ואם אתה שואל אותי טיפול אקוסטי הוא פיתרון יעיל הרבה יותר {כל עוד הוא נכון כמובן .. כמו שיש אצלי}[/quote]

השאלה שלי עם אני מדבר על רסיבר סטריאו מדור ישן יותר של HARMAN KARDON שאני שוקל להוסיף לו אקולייזר של SHERWOOD שלדעתי אינו באותה רמת איכות כמו הרסיבר האם הצליל יכול להיפגע?

pinlopi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

נמר כתב:
את הרמקול.. ואם אתה שואל אותי טיפול אקוסטי הוא פיתרון יעיל הרבה יותר {כל עוד הוא נכון כמובן .. כמו שיש אצלי}[/quote]

השאלה שלי: אם אני מדבר על רסיבר סטריאו מדור ישן יותר של HARMAN KARDON שאני שוקל להוסיף לו אקולייזר של SHERWOOD שלדעתי אינו באותה רמת איכות כמו הרסיבר האם הצליל יכול להיפגע? שאר המערכת מורכבת מרמקולים INFINITY BETA 50 (אין בארץ) וDV 6400 של מרנץ. והרסיבר מחובר כ פראמפ לרסיבר מתקדם יותרHARMAN AVR 525. האם האיקולייזר בכלל יוסיף משהו?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

נמר,

אי-אפשר לערער על אף מילה שכתבת – לא לגבי העליות של sound processor טוב מול טיפול פסיבי, לא לגבי הכיוון המאוד לא פשוט וממושך של איקוולייזר (sound processor ) ולא לגבי היתרון של טיפול פסיבי. מובן, ש-RC תמיד בא ממצב מצוקה, וכאן הפואנטה. אני ראיתי את התמונות שלך, ומה אגיד לך... חוויה מוסיקלית חשובה לי, אבל האסטטיקה של הסלון חשובה לי לא פחות. בלי להעליב, לעולם לא אכניס לסלון את מה שאתה הכנסת לחדר. אם היה לי חדר יעודי למערכת –זה היה סיפור אחר. הייתי מת לעשות את מה שעשית, אבל לא יכול אפילו להפריד בין הרמקולים בסלון (בעיות לוגיסטיות). ואני בטוח שיש עוד רבים כמוני – בשבילם הפתרון עליו אני מדבר.
אלי777 כתב: לגבי ניסיון באקולייזר טוב . לפני למעלה מי 20 שנה היה לי איקולייזר (כשהייתי עדיו ילד ) וזה הוסיף לי עוד "חלק במערכת"
וקצת יותר עוצמה . אבל מאז היתבגרתי
...
אני לא מדבר על צעצועים שהיו לך בבית ספר ועל קלטות ששמעת... יכול להיות, יש כאן בלבול טרמינולוגי - אני מתכוון ל- sound processor דיגיטאלי מקצועי שעולה אלפי שקלים בשילוב עם ציוד שעולה עשרות אלפי שקלים. אפילו חלק מהאודיופילים המושבעים בפורום הזה לא זונחים את השימוש ב- sound processor(לצורך RC ). וכמובן לא לקלטות התכוונתי אלא לתקליטים (שמעת על re-mastering?).

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

pinlopi כתב: השאלה שלי עם אני מדבר על רסיבר סטריאו מדור ישן יותר של HARMAN KARDON שאני שוקל להוסיף לו אקולייזר של SHERWOOD שלדעתי אינו באותה רמת איכות כמו הרסיבר האם הצליל יכול להיפגע?
...
זה לא עניין של איכות הרסיבר אלה גם של איכות וטיב האיקוולייזר. במקרה שאתה מדבר עליו אני חושב שיהיה יותר נזק מתועלת.

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

vitalyi לעניות דעתי הבחור לא מעונין לקנות איקולייזר בעשרות אלפי שקלים
סך הכול שאל על אפשרות לשפר מעט את איכות המגבר שלפי הבנתי לא מהשורה הראשונה מגבר פשוט / סביר
ואל תזלזל בציוד ישן למרות שהוא לא מחובר ובמחסן אני לא בטוח שהציוד "החדיש " שלך טוב יותר :מכונת יריה:

pinlopi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

תודה על העצות.
רשית, אומנם הרסיבר הוא לא HIGH END אבל בזמנו עלה 500 פאונד ובכלל לא הביאו את הדגם לארץ!
לכן זה רסיבר טוב , למה דרך אגב, דברים ישנים נשמעים לפעמים טוב יותר מחדשים?
השאלה אם להוסיף איקולייזר מתייחסת לסאונד, האם זה ישנה?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

pinlopi

איקוולייזר פשוט יכול רק לקלקל (כפי שרבים כבר ציינו כאן). אני לא יודע על איזה דגם של "שרבוד" אתה מדבר. הדגם שאני ראיתי (מה שנמכר בזמנו בארץ) לא שווה הרבה.
בכלל, אם יש לך בעיות אקוסטיקה בחדר , איקוולייזר אנלוגי לא יעזור, יש צורך ב-sound processor דיגיטאלי. ראה למשל את זה:
http://hometheater.co.il/modules.php?na ... le&sid=608
גם אם אתה רוצה סתם ליהנות יותר מהקלטות באיכות לא גבוהה (כמו תקליטים ישנים למשל), אתה צריך איקווליזר טוב יותר משרבוד.

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

vitalyi תשובה טובה לסיכום השרשור :beer:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”