כמה שאלות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ltklev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום

קיבלתי מסך LCD של LG אתמול וברצוני לשאול מספר שאלות:
קודם כל,יש לי מריחות בצדדי המסך כאשר המצלמה זזה.. זה קורה בערוצי הTV הרגילים.. הם אי אפשר להיפטר מזה ( יש לציין שאני מדבר על מצב 16:9/full screen).. כי כשאני עובר ל4:3 זה די מקטין את התמונה וזה די מוזר.. יש פתרונות אחרים?
דבר שני..
קניתי כבל 21 פין כמו שכולם המליצו .. האם מספיק רק לחבר אותו לDVD ולטלויזיה ולצפות בDVD כרגיל דרך הערוץ הרגיל שלו (איפה שהחוטים האדום הלבן והצהוב נכנסים לטלויזיה?) או שצריך להגדיר משהו מיוחד?

אני בור גדול בענייני LCD וDVD (כן כן) אז אשמח אם תאירו את עיניי וגם תביאו עצות לחיים..
תודה ויום טוב!

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

איזה דגם של מסך LG קיבלת?
אתה מחובר ל-YES או ל-HOT?
איך אתה מחובר בין הממיר למסך (בעזרת איזה כבל ולאיזה יציאה בממיר ואיזה כניסה במסך)?
החיבור של ה-DVD שתיארת (אדום+לבן+צהוב) הוא החיבור הכי נחות שיש. המחבר הצהוב הוא חיבור
הקומפוזיט שמעביר לך את התמונה, והמחברים הלבן והאדום הם החיבורים שמעבירים לך את הסאונד
(סטריאו בלבד) בצורה אנלוגית למסך.

בעיקרון את ה-DVD מומלץ לך לחבר בעזרת חיבור הקומפוננט (אדום+כחול+ירוק Y Pb Pr - חיבור זה יעביר לך את התמונה למסך באיכות יותר טובה מאשר חיבור הקומפוזיט (הצהוב). אך תלוי איזה יציאות יש לך ב-DVD ואילו כניסות יש לך במסך.
את חיבור הסאונד מה-DVD כדאי לך לחבר בצורה דיגיטלית (optical או coaxial) לרסיבר (במידה ויש לך מערכת קולנוע) -בכדי שתוכל להינות מחווית סראונד (כלומר לשמוע ב- 5.1 ערוצי שמע במקום 2 ערוצים בלבד בסטריאו).

כפי שרשמתי מקודם חשוב מאוד שתרשום איזה סוג מסך ואיזה סוג ממיר ו-DVD יש לך בכדי שנוכל לעזור לך כיצד לחבר את המכשירים בצורה העדיפה ביותר...
-golan-

ltklev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הDVD שלי הוא פיוניר 2850s
הממיר של הוט ,ישן עוד מהתקופה של תבל דיגיטל (שחור ומכוער כזה)
הטלויזיה lg 32LC2R

אז איך כדאי לחבר את כל העסק?
תודה

ויש לי עוד שאלה
הורדתי כמה סדרות שכביכול הן בפורמט 16:9.. עכשיו למה לעזאזל אני לא יכול לצפות בהן בLCD שלי שתומכת כמובן ב16:9 בצורה נורמלית? השוליים השחורים פשוט לא נעלמים! מה עושים?

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

היציאות של ה-DVD שלך, הם: קומפוננט , SCART , S-VIDEO וקומפוזיט.
היציאות של הממיר שלך , הם: 2 יציאות SCART ו- 2 יציאות קומפוזיט.

מבחינת ה- DVD עדיף לחבר דרך יציאת הקומפוננט , ומבחינת הממיר עדיך לחבר דרך יציאת ה-SCART.
אך כמובן שבשביל זה חשוב שתרשום את הכניסות שיש לך במסך (אני מכיר את הדגם של ה- 37" אבל לא את הדגם של ה- 32" כמו שלך לכן אני לא בטוח אילו כניסות יש לך במסך) , כדי שאוכל להגיד לך איך תוכל לחבר אותם.

יכול להיות שהסדרות שהורדת הם ב- ASPECT RATIO (יחס מסך) של 1:2.35 - כדאי שתקרא את המאמר באתר: (תריץ חיפוש במאמרים) "כותנת הפסים של הקולנוע הביתי" שם תקבל הסבר רחב ומעמיק לגבי העניין ולמה זה קורה...
-golan-

ltklev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

טוב אז ככה :
יש לי 2 של SCART
COMPONENT INPUT
RGB/AUDIO INPUT
HDMI INPUT
S VIDEO INPUT
AUDIO/VIDEO INPUT X 2

RS-232C Input
Variable audio input
antenna output

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

תחבר את הממיר מיציאת ה-SCART התחתונה שלו לכניסת ה-SCART במסך שתומכת ב-RGB (תבדוק אילו משני הכניסות של ה-SCART במסך תומכת ב-RGB - אמור להיות רשום לך במפרט הטכני של המסך).
תוודא שגם בממיר אתה מוגדר על RGB ביציאת וידאו:
SERVICES > הגדרות המערכת > תמונה > תוודא שביציאת וידאו רשום לך RGB

את ה- DVD תחבר למסך דרך יציאת הקומפוננט ב-DVD לכניסת הקומפוננט במסך.

מבחינת הסאונד אם אין לך רסיבר אז אין לך הרבה ברירות אלא לחבר את יציאת הסאונד האנלוגית של ה-DVD לכניסת הסאונד סטריאו האנלוגית של המסך (לבן+אדום).
-golan-

ltklev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

ok thank u very much

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”