DD/DTS HD בקולנוע ביתי

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
מוסיקאי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 406

שליחה

שלום.
החלפתי כרטיס מסך במערכת הביתית שלי ל- GT-430.
כרטיס זה אמור לספק תמיכה מלאה לפורמטים השונים של ה- Audio, כולל DD/DTS HD.
כמו בכרטיס הישן שלי, גם כאן אני מקבל בצורה מלאה את כל הפורמטים (כולל חיוויים ברסיבר) אך למעט הפורמטים של ה- HD Audio שבגללם החלפתי את הכרטיס.
אשמח לשמוע דעה ממי שניסה / מכיר / או יודע ויכול לעזור.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי

שליחה

מוסיקאי כתב:שלום.
החלפתי כרטיס מסך במערכת הביתית שלי ל- GT-430.
כרטיס זה אמור לספק תמיכה מלאה לפורמטים השונים של ה- Audio, כולל DD/DTS HD.
כמו בכרטיס הישן שלי, גם כאן אני מקבל בצורה מלאה את כל הפורמטים (כולל חיוויים ברסיבר) אך למעט הפורמטים של ה- HD Audio שבגללם החלפתי את הכרטיס.
אשמח לשמוע דעה ממי שניסה / מכיר / או יודע ויכול לעזור.
...
לא ברור לי מה הקשר בין כרטיס מסך לפורמטים של אודיו
הקישורים שהבאת לא פועלים.

במפרט אני לא רואה התיחסות בכלל לפורמטים של אודיו:
http://www.nvidia.com/object/product-ge ... 30-us.html

השאלה היא איך מחוברת המערכת: אנו צריכים לדעת מהי השרשרת:

המקור הדיגיטלי: הכונן במחשב או בסטרימר, או נגן BD.

מי צריך לפענח את הפורמטים : כרטיס הקול DAC, קדם מגבר או רסיבר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

יוסי, הכרטיס הזה תומך בפורמטי האודיו החדשים. אם תקליק בלינק שהבאת על Features (מתחת ל-Overview) תראה שיש שם איזכור מפורש ל-DTS-HD ו-True-HD.

מוסיקאי, חסרים פרטים כדי שנוכל לעזור לך. האם התכנים אותם אתה מנסה לנגן כוללים פסקול DTS-HD? באיזו תוכנה אתה משתמש לניגון התכנים? בדקת את המדריכים של פורום HTPC (למשל, נספח מספר 2 של "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD")?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

yosihary,
ה"גל החדש" של מעבר לתכני וידאו / אודיו עשירים (בלוריי בפרט) הוביל לכך שהרבה כרטיסי מסך (בפרט אלו המיועדים למחשבי מדיה ביתיים) יכללו יציאת HDMI.
בגלל שתכני בלוריי מכילים את הפורמטים החדשים, יצרניות כרטיסי מסך הגיעו למסקנה שהן צריכות לשלב ולהוסיף את הפענוח של פסי הקול האלו על גבי הכרטיס עצמו, וכך לחסוך ללקוח את הצורך בשילוב פענוח אודיו נפרד - כרטיס המסך מבצע את כל העבודה ומעביר את המידע הלאה על גבי ממשק יחיד - HDMI.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

רק תיקון קטנטן שלמעשה כרטיס הקול הדיגיטלי הנמצא בכרטיס המסך לא מפענח כלום, הוא רק מעביר את ה-Stream הדיגיטלי של האודיו כמו שהוא ללא שום פענוח.
את הפענוח ל-PCM דיגיטלי ולאחר מכן המרה לאות אנלוגי עושה הרסיבר.
נערך לאחרונה על ידי pixies ב 13/01/2011 13:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

צודק, הערה במקומה.
יש גם כרטיסים שיודעים להוציא את זה מפוענח כ Multichannel PCM לרסיברים בעלי HDMI שלא תומכים בפורמטים החדשים?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

למעשה, אפשר לעשות את זה עם אותם כרטיסי מסך "טיפשים" (וגם כרטיסי מסך ישנים יותר שתומכים רק ב-LPCM 7.1 כמו האנוידיה GT2xx ו-ATI HD4xxx), רק שהפענוח ל-LPCM 7.1 מתבצע ע"י התוכנות/מקודדים במחשב.
כיום, עבור רסיברים התומכים רק ב-LPCM 7.1 ובפורמטים הישנים יותר (DD ו-DTS), המקודד החינמי FFDShow יודע לפענח Dolby TrueHD ל-LPCM7.1 אבל הוא לא יודע לפענח באופן מלא DTS-HD (הוא ישלוף את ה-DTS Core במקום).
מקודדים שכן יודעים לפענח גם DTS-HD אלה הם מקודדים לא חינמיים הנמצאים בתוך תוכנות ניגון בלו ריי מסחריות כמו TMT ו-PDVD.

מוסיקאי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

pixies - תודה על התגובה.
אני מנסה לנגן קובץ Demo קטן שתוכנת madiainfo מצהירה שהוא בפורמט DTS-MA.
אני משתמש במדיה סנטר של WIN-7 וחבילת הקודקים העדכנית של SHARK7.
הרסיבר שלי הוא ימהה 1900 שיודע לתרגם את כל הפורמטים.
כאמור - אין לי שום בעיה בניגון הפורמטים האחרים (DTS, DTS-EX,DD) ואני מקבל את החיוויים הנכונים ברסיבר ושומע היטב.
המדיה מנוגנת מהדיסק הקשיח.
יתכן שהבעיה בקובץ הדמו? אם כן - מישהו יכול לעזור בקטע דמו מתאים?
תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

בהחלט ייתכן שיש בעייה בקובץ הדמו. עדיף להוריד ריפ מלא של בלו ריי (קובץ M2TS).
אבל בהנחה שהקובץ תקין, תנסה קודם לנגן עם MPC HC, על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", כולל נספחים 1 ו-2, לאט לאט ובלי קיצורי דרך. בדוק שכל התנאים מתקיימים לפני שאתה ניגש לניגון הקובץ.
כשהכל עובד כמו שצריך עם ה-FFDShow Audio ב-MPC HC, תעבור למדיה סנטר, ובדוק את הדברים הבאים:
1. האם האייקון הכחול של FFDShow Audio מופיע במגש האייקונים כשאתה מנגן את הקובץ?
2. האם האייקון הלבן עם סמל האומגה של Haali Media Splitter מופיע לך גם?

מוסיקאי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה.
בשבת אני "אצלול" למדריך.

מוסיקאי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שלום,
עברתי על המדריך. מאחר ואני לא מעונין להשתמש ב- MPC זה לא מקדם אותי למעשה לשום מקום.
בדקתי פעם נוספת את כל ההגדרות שלי ואני נוטה להניח שקובץ ה- Demo שלי אינו בפורמט המתאים - על אף מה שכתוב.
אחזור לנושא כאשר אמצא קובץ אחר.
אם יש למישהו רעיון אחר בנתיים - אשמח לשמוע.
תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

מוסיקאי, לקפוץ ישר אל המדיה סנטר עם הבעייתיות הקשה שיש לתוכנה הזו עם מקודדים חיצוניים זאת לא הדרך הנכונה לפעול. ברור ש-MPC HC הוא לא המטרה הסופית בשבילך, אולם זהו הנגן שהכי קל בו לשלוט על המקודדים המשתתפים בתהליך. הרעיון הוא ללכת "פרה פרה".
בנספח מספר 2 של "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" הסברתי את השלבים הנחוצים כדי להביא בהדרגה את המערכת לבעלת יכולת מלאה להעברת פורמטי אודיו חדשים. חשוב מאוד שתפעל שלב אחר שלב עד שתגיע לתוצאה הרצוייה.
בהחלט כדאי שתשיג ריפ מלא של סרט בלו ריי. רק להוריד קובץ דמו קטנטן שלא בטוח שהוא תקין זוהי לא באמת המטרה שלך בסופו של דבר, נכון?
אחרי שאתה רואה ש-MPC HC עובד כמו שצריך, אפשר להפשיל שרוולים ולהמשיך לעבר תוכנות אחרות כמו מדיה פורטל ודומיהן.

ואם בכל זאת, כמו שכתבת - "רעיון אחר בינתיים"? תנסה את התוכנה Boxee. יש בה תמיכה מלאה בפורמטי האודיו החדשים ללא שום צורך במקודדים חיצוניים. אלא אם כן גם זו תוכנה ש"אתה לא מעוניין להשתמש בה", ואז באמת שאזלו לי ה"רעיונות".

בהצלחה! (Y)

מוסיקאי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שלום,
לאחר העדרות של מספר ימים חזרתי לבדיקות כשבידי קטע DD. TrueHD מוכח, וקובץ DTS-MA שלא הוכחה אמינותו עדיין.
pixies - כעצתך, התחלתי עם ה- MPC. ובכן- קובץ ה- TrheHD פועל בצורה מלאה, ונורית החיווי TrheHD ברסיבר נדלקת (הללויה!!!).
קובץ ה- DTS-MA מופיע ברסיבר כ- DTS רגיל 5.1 אך למיטב הבנתי ffdshow לא יודע להעביר את הפורמט הזה ולכן הוא שולף ומעביר את ה- core, כך שאולי זה תקין.
מכאן אני בעצם חוזר לנקודת הפתיחה ממנה התחלתי. המדיה סנטר של WIN7 לא מצליח לנגן קבצים אלה כפי שצריך.
אני מנסה עם ה-WMP בנפרד, נורית ה-ffdshow נדלקת, אך קטע ה- trueHD מופיע כ- DD 5.1 רגיל, וכמובן לא נדלקת נורית החיווי של ה- trueHD. את קטע ה- DTS-MA אני בכלל לא שומע, והחיווי הוא כשל קטע דו ערוצי רגיל.

ובכן - אני חזרה בנקודת הפתיחה. השאלה אם מה שאני רוצה בכלל אפשרי או שאני רודף אחרי הרוח.
אשמח לשמוע בעלי נסיון.
תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

לא מדוייק. FFDShow אמנם לא יודע לפענח DTS-HD ל-LPCM, אבל הוא כן יודע לעשות לו Passthrough כך שברסיבר אתה רואה חיווי של DTS-HD.
אצלי FFDShow מעביר לרסיבר בלי בעייה DTS-HD גם עם MPC HC וגם עם מדיה פורטל.
האם הורדת את ה-MPC HC העדכני מהלינק המופיע ב"מדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (ולא מ-sourceforge)?
איזה גירסאות של MPC HC ו-FFDShow (או Shark007) מותקנות אצלך?
כשאתה מנגן עם MPC HC, מה ה-FFDShow מציג לך (מלבן צהוב שמופיע) כשאתה מעביר את העכבר על האייקון הכחול שלו בעת ניגון תוכן ה-DTS-HD?

מוסיקאי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מותקן אצלי shark 7 עדכני.
את ה- MPC הורדתי מהאתר שמופיע במדריך.
כפי שכתבתי - אני לא בטוח בטיבו של קטע ה: DTS-MA שיש לי, כך שלא כדאי להתמקד בו.
קובץ ה- TrueHD שיש לי עובד בצורה מושלמת עם ה- MPC ולא עובד עם ה- WMP והשאלה היא אם יש דרך לגרום לו לעבוד. אני מניח שאם כן - הוא יעבוד גם עם המדיה סנטר.

מוסיקאי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בהמשך למה שכתבתי...
צר לי אך העברתי נתון שגוי - מרוב רשימות שעשיתי התבלבלו לי הנתונים.
ב-WMP ה- ffdshow לא נדלק באף אחד משני קובצי הבדיקה. (ב- MPC כן).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

אתה עם מערכת הפעלה של 32 או 64 ביט?

מוסיקאי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

32 ביט

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

אתה צריך כמובן שהאייקון הכחול של FFDShow audio יופיע לך כדי שהפורמטים המתקדמים יעבדו.

פעלתי עכשיו על פי תתי סעיפים a,d,e,f של סעיף 8 (בסעיפים b ו-c לא היה צורך) בחלק של ההגדרות עם Shark007 במדריך הזה:
http://www.mediasmartserver.net/2010/02 ... c-part-ii/
והכל עובד לי יפה, גם ב-WMP וגם ב-7MC.

הנה סיכום בעברית של הסעיפים - שים לב - יש להריץ את תוכנת ההגדרות של Shark007 כ-Administrator (כמנהל) ע"י כפתור ימני על אייקון התוכנה, אחרת ההגדרות בלשונית ה-SWAP לא יעבדו לך:

a. הגדר את לשונית ה-Audio כפי שמודגם כאן:
תמונה

כמו כן, כנס שוב להגדרות ה-FFDShow audio (דרך לשונית ה-Config ב-Shark007):
תמונה

ותוודא שלשונית ה-Output עדיין מוגדרת כמו קודם:
תמונה

d. בלשונית MKV בחר ב-Use Gabest’s splitter:
תמונה

e. בלשונית MPG~MP4 בחר ב-use Gabest’s Blu-ray splitter:
תמונה

f. זאת כנראה הלשונית הכי חשובה בשביל שזה יפעל במדיה סנטר. בלשונית SWAP, סמן את הריבועים
Use MPC-HC for WVC1 instead of Microsoft
Disable Microsoft’s Audio Decoder
Disable Windows Media Foundation
שים לב שבגירסה הכי חדשה (2.7.3 נכון להיום) החלון טיפה שונה. פשוט סמן רק את הריבועים שציינתי.
תמונה

עכשיו נסה לנגן ב-WMP ואחרי זה ב-7MC. שוב, אתה חייב שהאייקון הכחול של FFDShow audio יופיע כדי שזה יעבוד.
בהצלחה! (Y)

מוסיקאי פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה על הסיוע - הכל עובד מצויין.

להשכלה כללית: בסעיף f - מדוע מגדירים דווקא MPC ולא ffdshow כפי שזה בברירת המחדל?

חזור אל “תוכנה - KODI”