ייעוץ בהתאמה לחדר - Z5500 או מקרן קול?
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3757
הי,
אני מתכוננן לרכוש את המערכת הזו שבוע הבא (ההורים שלי טסים לחו"ל ובדיוטי פרי זה אמור להיות מחיר נמוך).
אין לי שום הבנה בתחום. אני מתכונן לחבר את המערכת ל Xtreamer בסלון דרך כבל אופטי.
הסתכלתי בקישור המצורף ופתאום הבנתי שיש לי בעיה:
אין לי אפשרות להציב את הרמקולים האחוריים מאחורה לפי ההמלצה. בקושי יש לי מקום לפזר את 5 הרמקולים + מרכז הבקרה על הכוננית מבלי לפגוע באסטטיות של הסלון.
השאלה אם זה עדיין ייתן אפקט כלשהו: כל הרמקולים בחזית עם הטלויזיה.
לגבי הסאבוופר: אני אניח אותו על הריצפה. אבל הזהירו שם שלא יהיה בפינה. עד כמה צריך להרחיק אותו מהמפגש בין כוננית לקיר כדי שלא יהיה "פינה" ?
ושאלה אחרונה: יש משמעות גדולה לאיכות כבל אופטי במערכת בתקציב כזה ?
מדובר על מרחק די קצר בין ה Xtreamer לחיבור.
תודה
גיל.
אני מתכוננן לרכוש את המערכת הזו שבוע הבא (ההורים שלי טסים לחו"ל ובדיוטי פרי זה אמור להיות מחיר נמוך).
אין לי שום הבנה בתחום. אני מתכונן לחבר את המערכת ל Xtreamer בסלון דרך כבל אופטי.
הסתכלתי בקישור המצורף ופתאום הבנתי שיש לי בעיה:
אין לי אפשרות להציב את הרמקולים האחוריים מאחורה לפי ההמלצה. בקושי יש לי מקום לפזר את 5 הרמקולים + מרכז הבקרה על הכוננית מבלי לפגוע באסטטיות של הסלון.
השאלה אם זה עדיין ייתן אפקט כלשהו: כל הרמקולים בחזית עם הטלויזיה.
לגבי הסאבוופר: אני אניח אותו על הריצפה. אבל הזהירו שם שלא יהיה בפינה. עד כמה צריך להרחיק אותו מהמפגש בין כוננית לקיר כדי שלא יהיה "פינה" ?
ושאלה אחרונה: יש משמעות גדולה לאיכות כבל אופטי במערכת בתקציב כזה ?
מדובר על מרחק די קצר בין ה Xtreamer לחיבור.
תודה
גיל.
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
היי גיל, אם תוכל לעלות שירטוט של החדר אולי אני אוכל לעזור לך בנושא. לגבי הכבל האופטי, אני לא רואה שום סיבה לבוא ולהשקיע סכום כסף גדול על כבל אופטי במקרה הזה.
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

מדובר על ספה תלת מושבית מול כוננית באותו אורך, שניהם צמודים לקיר שלהם.zeev78 כתב:היי גיל, אם תוכל לעלות שירטוט של החדר אולי אני אוכל לעזור לך בנושא. לגבי הכבל האופטי, אני לא רואה שום סיבה לבוא ולהשקיע סכום כסף גדול על כבל אופטי במקרה הזה....
המרחק בין הקירות הוא 3.9 מטר. ז"א מרחק בין הראש ל TV הוא קצת פחות.
יש גם כורסאות בצדדים. סה"כ מדובר מצורה המקובלת של סלון ישראלי.
משמאל לכוננית (ימין כשיושבים ממול) יש בערך 60 ס"מ עד הקיר (חלון) שם אני רוצה למקם את הסאבוופר.
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

gilg7 כתב:מדובר על ספה תלת מושבית מול כוננית באותו אורך, שניהם צמודים לקיר שלהם.zeev78 כתב:היי גיל, אם תוכל לעלות שירטוט של החדר אולי אני אוכל לעזור לך בנושא. לגבי הכבל האופטי, אני לא רואה שום סיבה לבוא ולהשקיע סכום כסף גדול על כבל אופטי במקרה הזה....
משמאל לכוננית (ימין כשיושבים ממול) יש בערך 60 ס"מ עד הקיר (חלון) שם אני רוצה למקם את הסאבוופר....
תעשה שירטוט או תעלה תמונות של הסלון...
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

מצ"ב 2 תמונות: 1 בישיבה על הספה ממול + 2 מהצד.zeev78 כתב:gilg7 כתב:מדובר על ספה תלת מושבית מול כוננית באותו אורך, שניהם צמודים לקיר שלהם.zeev78 כתב:היי גיל, אם תוכל לעלות שירטוט של החדר אולי אני אוכל לעזור לך בנושא. לגבי הכבל האופטי, אני לא רואה שום סיבה לבוא ולהשקיע סכום כסף גדול על כבל אופטי במקרה הזה....
משמאל לכוננית (ימין כשיושבים ממול) יש בערך 60 ס"מ עד הקיר (חלון) שם אני רוצה למקם את הסאבוופר....
תעשה שירטוט או תעלה תמונות של הסלון......
הטלויזיה תתחלף בקרוב בפלאזמה 46 אינץ' כנראה על הקיר ולא על הכוננית. עוד לא סגור על זה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

אני לא רואה שום בעיה להציב את הרמקולים הקידמיים ב2 הצדדים של הטלוויזה ואת הסנטר מעליה או בחלל שיש לך מתחתיה.
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

כן, אבל מה עם הרמקולים האחוריים ?zeev78 כתב:אני לא רואה שום בעיה להציב את הרמקולים הקידמיים ב2 הצדדים של הטלוויזה ואת הסנטר מעליה או בחלל שיש לך מתחתיה....
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

אין לך קיר מאחורי הספה?gilg7 כתב:כן, אבל מה עם הרמקולים האחוריים ?zeev78 כתב:אני לא רואה שום בעיה להציב את הרמקולים הקידמיים ב2 הצדדים של הטלוויזה ואת הסנטר מעליה או בחלל שיש לך מתחתיה.......
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

zeev78 כתב:אין לך קיר מאחורי הספה?gilg7 כתב:כן, אבל מה עם הרמקולים האחוריים ?zeev78 כתב:אני לא רואה שום בעיה להציב את הרמקולים הקידמיים ב2 הצדדים של הטלוויזה ואת הסנטר מעליה או בחלל שיש לך מתחתיה..........
זו השאלה שבה פתחתי:
אין לי אפשרות להעביר חוטים מאזור הכוננית לספה מבלי לכער את הקירות בחוטים.
לכן שאלתי עד כמה זה נורא מבחינת אפקט של ק"ב למקם איכשהו את כל הרמקולים בכוננית.
פשוט אין לי אפשרות אחרת.
- bg1987
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1232
gilg7
לפי דעתי זה יאבד את רוב\כל האפקט של הרמקולים ההיקפיים.
כמה דברים, הכבלים שמגיעים עם הרמקולים הם ארוכים מאוד, די בטוח שתוכל להעביר את הכבל של שני הרמקולים השמאליים ליד החלון מאחורי הספות (אפשר להסתיר ככה בהמון דרכים).
svo27:
חיברתי אותם לXTREAMER בכבל אופטי.
כמה דברים, הכבלים שמגיעים עם הרמקולים הם ארוכים מאוד, די בטוח שתוכל להעביר את הכבל של שני הרמקולים השמאליים ליד החלון מאחורי הספות (אפשר להסתיר ככה בהמון דרכים).
svo27:
חיברתי אותם לXTREAMER בכבל אופטי.
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

אם אתה רוצה למקם את כל הרמקולים באותו מקום זה לא יתן את אותו האפקט. תעביר את החוטים דרך תעלות או קרניסים מעוצבים ואז תשפר אפילו את מראה הסלון. זה מה שאני עשיתי.
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

לא נראה לי שזה ילך.bg1987 כתב:gilg7
svo27:
חיברתי אותם לXTREAMER בכבל אופטי....
הקיר מאחורי הספה הוא ממש קיר גדול וחלק מלבד 2 מנורות (מכוערות לטעמי) שהייתי שמח להחליף ברמקולים.
מצורף צילום
אבל מדובר בתשתית חשמל. אני לא יכול להשחיל בה חוטים לרמקולים כמו בתשתית כבלים וטלפון.
מה דעתך ?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

הי זאב, בדיוק עניתי ל bg1987. אודה לך אם תעיף מבט בתמונה.zeev78 כתב:אם אתה רוצה למקם את כל הרמקולים באותו מקום זה לא יתן את אותו האפקט. תעביר את החוטים דרך תעלות או קרניסים מעוצבים ואז תשפר אפילו את מראה הסלון. זה מה שאני עשיתי....
אבל קרניסים (שפעם ראשונה נתקלתי במילה הזו עכשיו) לא באים בחשבון.
אני די תקוע עם זה.
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

אני לא חשמלאי ככה שאני לא יכול לקחת אחריות ולהגיד לך שזה בסדר (מה עוד שנראה לי שאסור להשתמש באותה תשתית של חשמל). אני מציע שתזמין מישהו מיקצועי שיעשה לך את ההתקנה, זה יעלה לך עוד כסף אבל בסוף זה יראה יפה כפי שאתה רוצה.
- bg1987
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1232
אפשר תמיד להשתמש במעמדים לרמקולים.
(אם אתה לא רוצה לקנות, אפשר להכין בעלות של 130 שקל וחומרים מאיקאה http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =1#1111853)
אני התכוונתי לשים את הכבל בפינה של הרצפה\קיר.
אפשר לארגן משהו מעל הפנלים ולהדק עם המסמרים שבאים עם מחזיק כבלים. (אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון)
אם הכבל לא ארוך מספיק, אפשר לקנות ארוך יותר בחנויות אודיו (זה הכבל הרגיל שמחברים איתו רמקולים).
(אם אתה לא רוצה לקנות, אפשר להכין בעלות של 130 שקל וחומרים מאיקאה http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =1#1111853)
אפשר לארגן משהו מעל הפנלים ולהדק עם המסמרים שבאים עם מחזיק כבלים. (אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון)
אם הכבל לא ארוך מספיק, אפשר לקנות ארוך יותר בחנויות אודיו (זה הכבל הרגיל שמחברים איתו רמקולים).
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

אבל אין לי פנלים בקיר המחבר בין 2 הקירות. זה בעצם חלון עם תריסים גדול הפונה לרחוב.bg1987 כתב:אפשר תמיד להשתמש במעמדים לרמקולים.
אם הכבל לא ארוך מספיק, אפשר לקנות ארוך יותר בחנויות אודיו (זה הכבל הרגיל שמחברים איתו רמקולים)....
יש רצפת שי בסלון ומתחת לחלון עד הרצפה (בערך 80 ס"מ) יש אותו שיש בלי פנלים.
אז כל חוט יבלוט מאוד.
חשבתי אולי להוציא את החוטים דרך החלון ולהכניס שוב בקיר של הספה. אני אחשוב עוד קצת על זה.
לא הבאתי בחשבון כזה פרוייקט. תכננתי לקנות רמקולים, לחבר וזהו.
עכשיו אני כבר לא בטוח אם כדאי לקנות את הרמקולים (למרות המחיר המגוחך ב duty free).
כי לפי מה שאמרתם, זה לא שווה בלי ליצור אפקט של רמקולים אחוריים.
בכל מקרה תודה על היעוץ.
- cohen777
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 24
gilg7 , קודם תוודא שהסרטים שתיראה אכן יתמכו בסראונד עם הZ5500!
כי לפי מה שהבנתי פה אם אתה הולך לראות סרטי HD עם סאונד HD הוא לא יתן לך את אפקט הסראונד חכה לתגובות אחי
כי לפי מה שהבנתי פה אם אתה הולך לראות סרטי HD עם סאונד HD הוא לא יתן לך את אפקט הסראונד חכה לתגובות אחי
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

אני אחכה לתגובות.cohen777 כתב:gilg7 , קודם תוודא שהסרטים שתיראה אכן יתמכו בסראונד עם הZ5500!
כי לפי מה שהבנתי פה אם אתה הולך לראות סרטי HD עם סאונד HD הוא לא יתן לך את אפקט הסראונד חכה לתגובות אחי...
בינתיים יושבים לי על ה HDD מאות סרטים בפורמט DivX ומעט מאוד HD, אולי 1 או 2.
-
gilg7
-
- חבר מביא חבר

אז אולי יש פתרונות שלא מצריכים כזה בלגן ?zeev78 כתב:אם אתה רוצה למקם את כל הרמקולים באותו מקום זה לא יתן את אותו האפקט. תעביר את החוטים דרך תעלות או קרניסים מעוצבים ואז תשפר אפילו את מראה הסלון. זה מה שאני עשיתי....
שמעתי על משהו שנקרא "מקרן קול"
וגם לפני שנים ראיתי פרסומת לרמקולים אלחוטיים.
מה דעתך ?
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
מקרן קול אמיתי יעלה הרבה יותר מ 200$ (עשה חיפוש בפורום לפי YSP).
תחליף חביב הוא קונסולת רמקולים מרכזית שכוללת הרבה דרייברים קטנים ויוצרת אמולציה של במה רחבה, למרות שזה לא באמת סראונד.
מוכרים אחד חביב מאוד בדיוטי פרי ב 200 דולר, אם אני זוכר נכון של Logic 3.
תחליף חביב הוא קונסולת רמקולים מרכזית שכוללת הרבה דרייברים קטנים ויוצרת אמולציה של במה רחבה, למרות שזה לא באמת סראונד.
מוכרים אחד חביב מאוד בדיוטי פרי ב 200 דולר, אם אני זוכר נכון של Logic 3.