מאגר מידע של האתר, WIKI או פתרון אחר? [פוצל]

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
שלח תגובה
מאור_בר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #1 

אני מציע שנכתוב מדריך חלופי משלנו בהתבסס על המאמר הזה באופן שיתופי, ככה אחרי כמה הגהות יהיה לנו מאמר מנצח.
נערך לאחרונה על ידי מאור_בר ב 13/01/2011 2:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

שמע מאור, זה רעיון משהו משהו!
כבר דיברנו בעבר על מודול WIKI שישמש למילון מונחי קפה. אבל הרעיון הזה של מדריך שכותבים ביחד - זה כבר ליגה אחת מעל. גם של סיבוך, גם של שת"פ ובמיוחד של התוצר.

אהבתי מאוד! חייבים לחשוב טכנית איך עושים דבר כזה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

מוטי, google docs זו הפלטפורמה המושלמת לזה, רק צריך להגדיר מראש איזו טבלת צבעים למשל לעורכים השונים (אתה - כחול, דבוטאנט - ירוק, כפיר - שחור, מאור - אדום וכו').
צריך להגדיר כותב בסיס לכל פרק ולאחר שהוא מסיים (למשל - לפתוח מסמך נוסף של עדכונים הדדיים) אחרים יערכו ויעדכנו במסמך השני.
לאחר פרק זמן מסוים של עריכות - עושים דיון פתוח (סקייפ? google buzz?) לסגירות אחרונות.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

החל מדקה וחצי:
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מאור_בר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

גדול :)

גם אני חשבתי על גוגל דוקס באופן טבעי, אבל בפעם האחרונה שניסינו את זה (עם פרופילי הקלייה) זה די גווע. אבל אולי כאן זה דווקא יצליח.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #6 

גוגל דוקס זה לא הפתרון. גוגל דוקס מתאים למדריך אחד, שאולי עובדים עליו ביחד, אבל בסופו של דבר "עושים שיחת טלפון וסוגרים את המדריך".
WIKI מתאים לנושאים מתגלגלים, וזה הרבה יותר רלוונטי עבורנו.

- למה להגביל משתמשים? אפשר שכל אחד לתרום. אפשר להגדיר מנהלים שרק הם יכולים לאשר שינויים לעמודים (כך שנהיה מוגנים מ-SPAM)
- תמיד יהיו רעיונות לתוספות - אפילו למשל, עדכונים של מחירים לדוגמא של מכונות
- תוספות של נושאים וכו'

WIKI זו הפלטפורמה המושלמת, במיוחד כי אפשר לנהל דיונים על עמודים. היא נועדה בדיוק ל-use case של הרבה אנשים שמייצרים תוכן אחד.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

לגבי wiki כללי אתה צודק, חשבתי שאתה מדבר על מדריך אחד שיעלה פה אח"כ.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #8 

אורי, כבר אמרתי לך שתמונת הפרופיל שלך גורמת לי לקרייבינג מטורף לבירה, בכל פעם מחדש? :)

WIKI כבר עלה בהקשר של מילון מונחי קפה. יש מונחים ממש פשוטים ("פורטה-פילטר") אבל יש מונחים שאפשר להמשיך ולערוך עוד ועוד ("הקצפת חלב").
הפתרון כ-WIKI יהיה ממש נחמד.

מאור_בר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

לא הספקתי להתעמק אבל ראיתי שיש כל מיני שינויים בגוגל דוקס (כנראה הטמעה של כל מיני פיצ'רים שפותחו במקור עבור גוגל באז ז"ל), למשל היסטוריה משופרת של המסמך.
בנוסף יש אפשרות עריכה לכל מי שיש בידו את הלינק אז מדובר בסופו של דבר על משהו מאוד קרוב לויקי, רק שמתאים יותר ליצירת מאמר בודד ולא לויקי רחב היקף.
צריך פשוט להחליט מה המטרה, מאמר אחד או יריעה יותר רחבה (או שניהם).

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #10 

לדעתי צריך לכוון גבוה, למאגר מידע מסודר על תחום הקפה.

מאגר התערובות שבניתי הוא רק דוגמא אחת - אתה צריך מקום שבו יהיה אפשר לקרוא, ב-read only לקהל הרחב, מידע. אח"כ אפשר לדון במידע הזה בפורומים, כדי לשאול ולענות.

הנה use case אמיתי: דורון קנה ג'ין קפה לפני שבועיים. הוא התחיל לחפש מידע וטיפים לשימוש בקולה, בפורום הקליה שלנו. היה לו קשה - כי מבנה הפורום הוא של דיונים, ואין מקום מרוכז עם מדריך מסודר. דורון, במקרה הזה, בנה לעצמו קובץ WORD שמכיל copy-paste של פוסטים שונים. אנחנו אפילו מתכננים להפוך את הקובץ הזה לשרשור מדריך לקולה המתחיל בג'ין. השרשור הזה (שיכיל הודעה אחת ארוכה או אולי מס' הודעות, כולן ע"י דורון) יהיה נעול, כדי שהוא לא "יתלכלך" בדיונים. תמיד אפשר יהיה לפתוח דיון חדש עם שאלה על השרשור, שאולי יוביל לעדכון השרשור ע"י דורון.

שים לב שאנחנו משתמשים כאן בשרשור לא בדיוק למטרה שלשמה הוא נועד (שהיא כמובן דיון פתוח).

כשאני חושב על זה, ה"שרשור" הזה הוא בדיוק עמוד ב-WIKI שכותרתו "המדריך לקולה המתחיל בג'ין" שאותו מנהל דורון או אולי קבוצה של מנהלים, והוא מכיל לינקים וטקסט רלוונטי.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #11 

לפני שבועיים התחלתי כבר לעבוד על להקים אתר + וויקי בתחום הקפה, יש לי כבר חבילת אחסון שקניתי לאתר שלי שבע"ה אמור לקום בקרוב, סגרתי כבר עם בחור שיבנה את האתר שלי וגם את האתר וויקי (אני יכול גם לחזור בי מהקטע עם הויקי), ובאמת הדבר נחוץ מאוד לדעתי, אני בהחלט ישמח שמישהו שמבין יותר באינטרנט יעשה את זה במקומי, זה יקל עלי, רק תנשו להחליט בזמן הקרוב שאני יוכל לעדכן אותו, זה באמת צירוף מקרים נחמד.

מאור_בר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אני לא רואה סתירה בין הדברים. אפשר לעשות את שניהם.
בתור מי שיש לו חיבה לאפליקציות שעושות דבר אחד קטן אבל ממש ממש טוב, אני מעריך שגם משתמש חדש שמגיע לקבל מידע לפני רכישת מכונה יעדיף לקבל מידע ממוקד בדומה למאמר ב-WiseBuy ולא להיות מוצף. המאמר עצמו יכול כמובן להכיל קישורים למונחים בויקי, שזה פרויקט ראוי בפני עצמו.

ההצעה שלך shtud היא אחלה, אבל נראה לי שמאגר מידע כזה צריך להיות בידיים ציבוריות ולא בידי אדם שעוסק בתחום (לא שאני חלילה חושד בכוונות הטובות שלך).
אז בואו נבנה את זה יחד, שרת זה באמת לא הבעיה (אם אי אפשר כאן אני מוכן לתרום אחסון ולתת גישה לכל מי שיהיה מעורב). לא התקנתי ויקי בעבר לבד אבל התקנתי מערכות אופן סורס אחרות והייתי שותף להקמה של הויקי-בצלאל, לא נראה ביג דיל.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #13 

לי יהיה הרבה יותר קל(וגם זול) להוסיף לינק מאשר להקים אתר, ואני מוכן לתרום הרבה ידע מעשי בתחום הקלייה.
סך הכל המטרה שלי היא שיהיה ידע נגיש ולאו דווקה באתר שלי.

מאור_בר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

(Y)

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”