איזה קובץ של סרט נחשב לאיכותי יותר?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
השני, כי יש לו שם ארוך יותר. ארוך יותר = טוב יותר
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14360
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
שניהם HD....
הראשון מקובץ.
השני בלו-רי מלא...בעיקרון יותר איכותי.
הראשון מקובץ.
השני בלו-רי מלא...בעיקרון יותר איכותי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

טלHD, שניהם קידודים חוזרים מ BD.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- טלHD
- גורו

ברור...מי אמר שלא? קידוד דחוס MKV מגיע מBD במקור.....50G שהופך ל 4-12GCatskinner כתב:טלHD, שניהם קידודים חוזרים מ BD....
- טלHD
- גורו

ממש לא בטוח שהראשון ריפ למרות שכתוב....כי גם כתוב HDR.mp3lll כתב:Catskinner כתב:השני, כי יש לו שם ארוך יותר. ארוך יותר = טוב יותר...![]()
![]()
![]()
![]()
אז איך זה מתחבר עם התשובה הזו? שניהם ריפ מקובץ.טלHD כתב:שניהם HD....
הראשון מקובץ.
השני בלו-רי מלא...בעיקרון יותר איכותי.......
אתה מכיר BD HDR? אני לא.
אם נדע את גודל/משקל הקובץ זה יוכל לעזור...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אין לדעת לפי השם.stas כתב:איזה קובץ של סרט נחשב לאיכותי יותר?
Inglourious Basterds Rip 1080HDR.mkv
או
Inglourious.Basterds.2009.1080p BluRayDTS.x264-WiKi...
יש להכניס ל media info ולקבל נתונים אמיתיים.
גם אז, יתכנו קידודים שונים שיכולים להשפיע על האיכות.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
מצטער שאני נכנס באמצע או בעצם בסוף
, אבל לא יכולתי שלא לתהות לגבי מה שלימדו אותי אבות אבותיי.
ממה שאני יודע, ככל שגודל הקובץ הוא גדול יותר, כך הוא איכותי יותר. הלא-כן?! אחרת, איך אפשר להבחין?! שהלא הרשת מציעה לנו ל"רכוש" עשרות גרסאות מכל סרט והפרמטר הכמעט יחיד (לפי הידע שלי ועניות דעתי) שניתן לנו כדי להשוות בן כולן הוא הגודל של הקובץ.
השמות בסוף כגון: "WiKi" , "EuReKA" ושאר ירקות, הם בעצם שמות הקבוצות שפורצות את הקובץ ומשחררות אותו לרשת.
אם אני טועה, אשמח להבין למה. אני פה בשביל ללמוד
ממה שאני יודע, ככל שגודל הקובץ הוא גדול יותר, כך הוא איכותי יותר. הלא-כן?! אחרת, איך אפשר להבחין?! שהלא הרשת מציעה לנו ל"רכוש" עשרות גרסאות מכל סרט והפרמטר הכמעט יחיד (לפי הידע שלי ועניות דעתי) שניתן לנו כדי להשוות בן כולן הוא הגודל של הקובץ.
השמות בסוף כגון: "WiKi" , "EuReKA" ושאר ירקות, הם בעצם שמות הקבוצות שפורצות את הקובץ ומשחררות אותו לרשת.
אם אני טועה, אשמח להבין למה. אני פה בשביל ללמוד
gilos כתב: "מצטער שאני נכנס באמצע או בעצם בסוף
, אבל לא יכולתי שלא לתהות לגבי מה שלימדו אותי אבות אבותיי.
ממה שאני יודע, ככל שגודל הקובץ הוא גדול יותר, כך הוא איכותי יותר. הלא-כן?! אחרת, איך אפשר להבחין?! "
לא בהכרח. גודלו של קובץ יכול להיות "מנופח" בגלל ערוצי סאונד שהוספו לו, ואין זה מעיד כלל על איכות התמונה.
מה שיקבע בסופו של דבר את איכות הריפ, הוא כמובן המקור ממנו נקרע, הרזולוציה (720p/1080p), איכות הדחיסה וקצב הנתונים וכמובן גם סוג קידוד הסאונד (ומספר הערוצים...). את כל אלה ניתן לראות לפני ההורדה ב- Info המצורף, או לאחר ההורדה בעזרת MediaInfo.
כמובן שרצוי לבחור בהפצות של קבוצות מוכרות ואיכותיות: לצורך העניין, WIKI היא קבוצה כזו, שרוב ההפצות שלה מצויינות ואיכותיות, אשר עונות על דרישות הרף העליון של חוקי ה"סצינה"...
ממה שאני יודע, ככל שגודל הקובץ הוא גדול יותר, כך הוא איכותי יותר. הלא-כן?! אחרת, איך אפשר להבחין?! "
לא בהכרח. גודלו של קובץ יכול להיות "מנופח" בגלל ערוצי סאונד שהוספו לו, ואין זה מעיד כלל על איכות התמונה.
מה שיקבע בסופו של דבר את איכות הריפ, הוא כמובן המקור ממנו נקרע, הרזולוציה (720p/1080p), איכות הדחיסה וקצב הנתונים וכמובן גם סוג קידוד הסאונד (ומספר הערוצים...). את כל אלה ניתן לראות לפני ההורדה ב- Info המצורף, או לאחר ההורדה בעזרת MediaInfo.
כמובן שרצוי לבחור בהפצות של קבוצות מוכרות ואיכותיות: לצורך העניין, WIKI היא קבוצה כזו, שרוב ההפצות שלה מצויינות ואיכותיות, אשר עונות על דרישות הרף העליון של חוקי ה"סצינה"...
נערך לאחרונה על ידי Lee ב 13/01/2011 11:47, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אין שום בעיה בלייצר קובץ גדול מאוד שיהיה עם איכות נוראית. הטריק הגדול הוא בהצלחה של יצירת קובץ קטן תוך שמירת האיכות. יש קבוצות שחרור שיודעות לעשות זאת ואחרות שלא.gilos כתב:מצטער שאני נכנס באמצע או בעצם בסוף, אבל לא יכולתי שלא לתהות לגבי מה שלימדו אותי אבות אבותיי.
אם אני טועה, אשמח להבין למה. אני פה בשביל ללמוד...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אתה טועה משום שאבותיך הטעו אותך.gilos כתב:מצטער שאני נכנס באמצע או בעצם בסוף, אבל לא יכולתי שלא לתהות לגבי מה שלימדו אותי אבות אבותיי.
אם אני טועה, אשמח להבין למה. אני פה בשביל ללמוד...
גודל הקובץ הוא פרמטר אחד מתוך מספר רב של פרמטרים שקובעים את האיכות.
מעבר לאיכות הקידוד השונה של קבוצות שחרור שונות ( בהינתן מקור זהה ), אין גם שום בעיה לייצר קובץ "גדול" נניח 1080p ב bitrate של 12Mbps ממקור שהוא HDTV 720p ( שידור לווין \ כבלים ).
רוב הסיכויים הם שקידוד ל 720p ממקור שהוא BD ( בהנחה שהמקודד יודע מה הוא עושה ) יתן תוצאה טובה יותר.
למעשה אפשר לייצר כל קובץ מכל מקור. גם ממקור שהוא DVD רגיל 576/i אפשר לכאורה לייצר קובץ 1080p.
זה יהיה קובץ גדול אבל ממש לא איכותי..
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
Lee כתב:gilos כתב: "מצטער שאני נכנס באמצע או בעצם בסוף, אבל לא יכולתי שלא לתהות לגבי מה שלימדו אותי אבות אבותיי.
כמובן שרצוי לבחור בהפצות של קבוצות מוכרות ואיכותיות: לצורך העניין, WIKI היא קבוצה כזו, שרוב ההפצות שלה מצויינות ואיכותיות, אשר עונות על דרישות הרף העליון של חוקי ה"סצינה"......
אני לא יכול שלא למחות על חלק מדבריך כאן.
קודם-כל, לגבי הרזולוציה, ברור שנניח אם נבחר סרט כלשהו אז בשביל ההשוואה נוריד את שתי הגרסאות ברזולוציה זהה (1080p או 720p) אבל עדיין, לפעמים אני נתקל בקבצים של קבוצות שחרור מאוד שכיחות כמו "EuReKA" או אפילו "Wiki" ולמרות זאת הקובץ שלהם ששוקל לכל הפחות 8 ג'יגה (באיכות של 1080) באיכות גרועה! איכות שאני יכול לסווגה כלא רחוקה מ-DVD.
וחוץ מזה, עוד משהו שאני לא מבין.
למה סרטים ישנים שוקלים בערך פי 1 וחצי מסרטים של 2009-2011 וכל זאת עם אותה קבוצת שחרור.
ולמה אני מתכוון.
קחו את הסרט קינג קונג ששיחררה קבוצת "EuReKA" שוקל 15.6 ג'יגה ולעומת זאת סרט שיצא בשנת 2010 (ויש מלא דוגמאות זה לא חשוב כרגע) באותה רזלוציה ושאותה קבוצת שחרור "שיחררה" ברשת שוקל בן 8-10 ג'יגה.
האמנם!?
אשמח לתובנות בנושא.