מאצר מיני אלקטרונית או קומפאק K3
אם זה המצב אז למה לקנות מאצר בגלל השם??אייסמן כתב:אתה מתכוון במבחן טעימה עיוור, או מהתבוננות בטחינה עצמה (מהירות, אחידות, רעש, ניקיון וגושים)? במבחן טעימה לא נראה לי שמישהו יוכל להבדיל...שתיהן נפלאות....
כמעט בכל בית קפה מכובד יש מאצר צריכה להיות סיבה!
א. פופלריות
ב.סוס עבודה
ג.אמינות
ד.סמל סטטוס
ה.ותק
ו.עיצוב
ז.תפעול
ח.כיול
ט.כל התשובות נכונות
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בתי קפה עובדים עם מה שנותנים להם - הם לא קונים.
מי שקונה לא בורר ובדרך כלל קונה obel כי הן מאוד נפוצות.
מאצר נחשבות מטחנות מצוינות בכל העולם אבלמאצר מיני עולה פי 2 מקומפאק K3.
מאצר יותר יפה ומאוד פופלרית- ופה תלוי התקציב שלך.
מי שקונה לא בורר ובדרך כלל קונה obel כי הן מאוד נפוצות.
מאצר נחשבות מטחנות מצוינות בכל העולם אבלמאצר מיני עולה פי 2 מקומפאק K3.
מאצר יותר יפה ומאוד פופלרית- ופה תלוי התקציב שלך.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
טוב דיברנו על זה קצת בפרטי
אבל לדעתי הכל תלוי במחיר ...
כמובן שהמאצר עדיפה מבחינת נוחות ואיכות חומרים, ה K3 יותר פשוטה ו"עממית" לעומתה אך מבחינת איכות טחינה אני ממש בספק אם מישהו ירגיש בהבדל אלא רק באספקט של כמות הגושים שבמאצר כמעט ולא קיימים.
הכיוונון העדין במאצר של עובי הטחינה נוח יותר מה K3, דיסקיות הטחינה הן 64 מ"מ לעומת 58 מ"מ ב K3 וזה יתן לך טחינה יותר מהירה.
עיצוב זה עניין של טעם, ה K3 קומפקטית ומנימליסטית, למאצר יש יותר נוכחות ולטעמי היא יותר יפה ומאסיבית.
לסיכום: ההגיון אומר K3 אך כיוון שזה כבר ממש לא שיקול כל כך הגיוני (הרי התחלת ממשהו לקפוצ'ינו וסיימת בצ'ימבלי מקצועית
) אז כנראה שכדאי שתקנה את המאצר.
בכל מקרה 4K זה מחיר מופרז לכל הדעות, לטעמי בטווח של 3K וקצת היא קניה יותר משתלמת.
כמובן שהמאצר עדיפה מבחינת נוחות ואיכות חומרים, ה K3 יותר פשוטה ו"עממית" לעומתה אך מבחינת איכות טחינה אני ממש בספק אם מישהו ירגיש בהבדל אלא רק באספקט של כמות הגושים שבמאצר כמעט ולא קיימים.
הכיוונון העדין במאצר של עובי הטחינה נוח יותר מה K3, דיסקיות הטחינה הן 64 מ"מ לעומת 58 מ"מ ב K3 וזה יתן לך טחינה יותר מהירה.
עיצוב זה עניין של טעם, ה K3 קומפקטית ומנימליסטית, למאצר יש יותר נוכחות ולטעמי היא יותר יפה ומאסיבית.
לסיכום: ההגיון אומר K3 אך כיוון שזה כבר ממש לא שיקול כל כך הגיוני (הרי התחלת ממשהו לקפוצ'ינו וסיימת בצ'ימבלי מקצועית
בכל מקרה 4K זה מחיר מופרז לכל הדעות, לטעמי בטווח של 3K וקצת היא קניה יותר משתלמת.
כפיר אתה מתכנן על איזו מאצר? אולי יהיה לנו איזה K3 בלוח מכירה?כפיר_ש כתב: , עיצוב זה עניין של טעם, ה K3 קומפקטית ומנימליסטית, למאצר יש יותר נוכחות ולטעמי היא יותר יפה ומאסיבית.
לסיכום: ההגיון אומר K3 אך כיוון שזה כבר ממש לא שיקול כל כך הגיוני (הרי התחלת ממשהו לקפוצ'ינו וסיימת בצ'ימבלי מקצועית) אז כנראה שכדאי שתקנה את המאצר.
בכל מקרה 4K זה מחיר מופרז לכל הדעות, לטעמי בטווח של 3K וקצת היא קניה יותר משתלמת....
(אני כבר מוכן להציע מחיר)
שמע אתה צריך מטחנה מכובדת ליד האלקטרה אין מה לעשות אתה מתאים למאצר.
היי רפיrafic8 כתב:אני משתמש בk3 כשבוע ומאוד מרוצה,
למרות שאם היו לי עוד כמה שקלים פנויים הייתי פוזל לכיוון המאצר.....
אם טוב לך למה לפזול בגלל הסיבות שרשומות למעלה?
זאת הבעייה שכל חובבי הקפה שואפים למאצר
למרות שקומפאק לא נופלים ואולי אפילו מבחינת טחינה עדיפה...
כפיר_ש כתב:טוב דיברנו על זה קצת בפרטיאבל לדעתי הכל תלוי במחיר ...
לסיכום: ההגיון אומר K3 אך כיוון שזה כבר ממש לא שיקול כל כך הגיוני (הרי התחלת ממשהו לקפוצ'ינו וסיימת בצ'ימבלי מקצועית) אז כנראה שכדאי שתקנה את המאצר.
בכל מקרה 4K זה מחיר מופרז לכל הדעות, לטעמי בטווח של 3K וקצת היא קניה יותר משתלמת....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני אהיה קצת קיצוני בתגובה שלי הפעם... 
מאצר מיני מול K3 זה בערך כמו BMW סדרה 3 מול מאזדה לנטיס. בעצם לא בערך. בדיוק!
אני זוכר את הדיונים על K3 וגם את ההשוואה המפורסמת והמאוד מפורטת שמישהו בארה"ב עשה, בה הוא טען שה-K3 זהה למיני.
שטויות במיץ עגבניות!
אני עם המיני כבר חצי שנה. לפני שבועיים הייתי אצל כפיר וטחנתי עם ה-K3. זה מרגיש כמו לרדת מ-BMW למאזדה. כן, שתיהן נוסעות על הכביש, ואולי אפילו מספקות נסיעה דומה. בסופו של דבר אתה מגיע לאותו מקום (כלומר, אני אפילו מוכן להניח שאין הבדל באיכות הטחינה, לפחות באופן פרקטי).
אבל המאצר מרגישה ביד לא פחות ממושלמת. הכל מאסיבי, כל כפתור מרגיש כמו כפתור. היא יציבה מאוד, בנויה לתלפיות. אין חלקים עקומים, אין פלסטיק. זו הרגשה של מכונה שטוחנת קפה. מכונה, לא מטחנה.
ה-K3 מרגישה זולה. הפלסטיק שבאיזור שבו קובעים את גובה הטחינה עקום כזה, ויש מרחק בינו לבין הגוף. נראה כאילו הוא הודבק שם איכשהו, ממש לא איכותי. הציפוי שלה נראה טוב, אבל רחוק שנות אור מהאיכות המשפריצה לכל עבר של המאצר. הרעש נשמע אחרת. הטחינה נראית פחות טוב (הרבה יותר גושים, גם אם הם פלאפיים). כיוון דרגות הטחינה ממש מגוחך, לא רואים כלום. כיוון הטיימר לא נוח.
בקיצור - פשוט אין מה להשוות. ממש ליגה אחרת של מכונה.
שים לב - אם אתה מתעניין אך ורק באיכות טחינה, ולא אכפת לך המסביב, אז באמת שאין הבדל בין K3 למאצר מיני. לך על K3 בלי לחשוב פעמיים.
אבל כשמשווים בין המטחנות, לא משווים רק איכות טחינה, אלא גם את כל מה שמסביב. וכאן - פשוט אין על מה לדבר.
אגב, לפני שקניתי את המטחנה בדקתי וראיתי גם מאקאפ, שנחשבת אחת המתחרות הגדולות למאצר. עבדתי עם הגרסא ללא מחלק המנות (M4D). היא מרגישה בליגה אחרת מה-K3, כמובן, אבל לטעמי המאצר עדיפה עליה מבחינת איכות בניה והרגשה ביד. מבחינת איכות הטחינה אין על מה לדבר, היא הגרועה מבין כל האלטרנטיבות, עם כמות גושים בלתי נתפסת ממש.
לסיכום: מאצר קונים לא רק בגלל איכות הטחינה, אלא בגלל הכיף שבהפעלה שלה, על כל המשתמע מכך.
(בדיוק כמו ש-BMW זה לא רכב לאנשים שרוצים להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. BMW זה רכב לאנשים שרוצים להנות מהדרך).
אני זוכר את הדיונים על K3 וגם את ההשוואה המפורסמת והמאוד מפורטת שמישהו בארה"ב עשה, בה הוא טען שה-K3 זהה למיני.
שטויות במיץ עגבניות!
אני עם המיני כבר חצי שנה. לפני שבועיים הייתי אצל כפיר וטחנתי עם ה-K3. זה מרגיש כמו לרדת מ-BMW למאזדה. כן, שתיהן נוסעות על הכביש, ואולי אפילו מספקות נסיעה דומה. בסופו של דבר אתה מגיע לאותו מקום (כלומר, אני אפילו מוכן להניח שאין הבדל באיכות הטחינה, לפחות באופן פרקטי).
אבל המאצר מרגישה ביד לא פחות ממושלמת. הכל מאסיבי, כל כפתור מרגיש כמו כפתור. היא יציבה מאוד, בנויה לתלפיות. אין חלקים עקומים, אין פלסטיק. זו הרגשה של מכונה שטוחנת קפה. מכונה, לא מטחנה.
ה-K3 מרגישה זולה. הפלסטיק שבאיזור שבו קובעים את גובה הטחינה עקום כזה, ויש מרחק בינו לבין הגוף. נראה כאילו הוא הודבק שם איכשהו, ממש לא איכותי. הציפוי שלה נראה טוב, אבל רחוק שנות אור מהאיכות המשפריצה לכל עבר של המאצר. הרעש נשמע אחרת. הטחינה נראית פחות טוב (הרבה יותר גושים, גם אם הם פלאפיים). כיוון דרגות הטחינה ממש מגוחך, לא רואים כלום. כיוון הטיימר לא נוח.
שים לב - אם אתה מתעניין אך ורק באיכות טחינה, ולא אכפת לך המסביב, אז באמת שאין הבדל בין K3 למאצר מיני. לך על K3 בלי לחשוב פעמיים.
אבל כשמשווים בין המטחנות, לא משווים רק איכות טחינה, אלא גם את כל מה שמסביב. וכאן - פשוט אין על מה לדבר.
אגב, לפני שקניתי את המטחנה בדקתי וראיתי גם מאקאפ, שנחשבת אחת המתחרות הגדולות למאצר. עבדתי עם הגרסא ללא מחלק המנות (M4D). היא מרגישה בליגה אחרת מה-K3, כמובן, אבל לטעמי המאצר עדיפה עליה מבחינת איכות בניה והרגשה ביד. מבחינת איכות הטחינה אין על מה לדבר, היא הגרועה מבין כל האלטרנטיבות, עם כמות גושים בלתי נתפסת ממש.
לסיכום: מאצר קונים לא רק בגלל איכות הטחינה, אלא בגלל הכיף שבהפעלה שלה, על כל המשתמע מכך.
(בדיוק כמו ש-BMW זה לא רכב לאנשים שרוצים להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. BMW זה רכב לאנשים שרוצים להנות מהדרך).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
חיכיתי לתגובה שלךmoti_r כתב:אני אהיה קצת קיצוני בתגובה שלי הפעם...
שטויות במיץ עגבניות!
(בדיוק כמו ש-BMW זה לא רכב לאנשים שרוצים להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. BMW זה רכב לאנשים שרוצים להנות מהדרך)....
בגלל זה העדפתי את הצימבלי אותה הרגשה בגוף ובאיכות הבנייה.
והמאצר בדרך...
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תסדר לי איזו אלקטרה נינו ואני נותן לך את ה K3 במתנהeliel1010 כתב: כפיר אתה מתכנן על איזו מאצר? אולי יהיה לנו איזה K3 בלוח מכירה?
(אני כבר מוכן להציע מחיר)
![]()
![]()
![]()
שמע אתה צריך מטחנה מכובדת ליד האלקטרה אין מה לעשות אתה מתאים למאצר.![]()
...