מאצר מיני אלקטרונית או קומפאק K3

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
son פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

היי

לאחר קריאה בפורומים לא הצלחתי למצוא הבדל או יתרון

משמעותי לטובת המאצר מיני האם ההפרש במחיר מיותר לטעמכם?

יתרונות חסרונות מבעלי נסיון באתר אשמח לשמוע את דעתכם.

מישהו באמת יבחין בהבדל אם יעשו מבחן בינהם?

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

אתה מתכוון במבחן טעימה עיוור, או מהתבוננות בטחינה עצמה (מהירות, אחידות, רעש, ניקיון וגושים)? במבחן טעימה לא נראה לי שמישהו יוכל להבדיל...שתיהן נפלאות.
רק דגים מתים שוחים עם הזרם

son פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אייסמן כתב:אתה מתכוון במבחן טעימה עיוור, או מהתבוננות בטחינה עצמה (מהירות, אחידות, רעש, ניקיון וגושים)? במבחן טעימה לא נראה לי שמישהו יוכל להבדיל...שתיהן נפלאות.
...
אם זה המצב אז למה לקנות מאצר בגלל השם??

כמעט בכל בית קפה מכובד יש מאצר צריכה להיות סיבה!

א. פופלריות
ב.סוס עבודה
ג.אמינות
ד.סמל סטטוס
ה.ותק
ו.עיצוב
ז.תפעול
ח.כיול
ט.כל התשובות נכונות :o

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #4 

י. יבואן שממש ממש ממש דוחף אותן.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

בתי קפה עובדים עם מה שנותנים להם - הם לא קונים.
מי שקונה לא בורר ובדרך כלל קונה obel כי הן מאוד נפוצות.
מאצר נחשבות מטחנות מצוינות בכל העולם אבלמאצר מיני עולה פי 2 מקומפאק K3.
מאצר יותר יפה ומאוד פופלרית- ופה תלוי התקציב שלך.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

rafic8
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

אני משתמש בk3 כשבוע ומאוד מרוצה,
למרות שאם היו לי עוד כמה שקלים פנויים הייתי פוזל לכיוון המאצר..

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #7 

טוב דיברנו על זה קצת בפרטי :wink: אבל לדעתי הכל תלוי במחיר ...

כמובן שהמאצר עדיפה מבחינת נוחות ואיכות חומרים, ה K3 יותר פשוטה ו"עממית" לעומתה אך מבחינת איכות טחינה אני ממש בספק אם מישהו ירגיש בהבדל אלא רק באספקט של כמות הגושים שבמאצר כמעט ולא קיימים.

הכיוונון העדין במאצר של עובי הטחינה נוח יותר מה K3, דיסקיות הטחינה הן 64 מ"מ לעומת 58 מ"מ ב K3 וזה יתן לך טחינה יותר מהירה.

עיצוב זה עניין של טעם, ה K3 קומפקטית ומנימליסטית, למאצר יש יותר נוכחות ולטעמי היא יותר יפה ומאסיבית.

לסיכום: ההגיון אומר K3 אך כיוון שזה כבר ממש לא שיקול כל כך הגיוני (הרי התחלת ממשהו לקפוצ'ינו וסיימת בצ'ימבלי מקצועית :) ) אז כנראה שכדאי שתקנה את המאצר.
בכל מקרה 4K זה מחיר מופרז לכל הדעות, לטעמי בטווח של 3K וקצת היא קניה יותר משתלמת.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #8 

כפיר_ש כתב: , עיצוב זה עניין של טעם, ה K3 קומפקטית ומנימליסטית, למאצר יש יותר נוכחות ולטעמי היא יותר יפה ומאסיבית.

לסיכום: ההגיון אומר K3 אך כיוון שזה כבר ממש לא שיקול כל כך הגיוני (הרי התחלת ממשהו לקפוצ'ינו וסיימת בצ'ימבלי מקצועית :) ) אז כנראה שכדאי שתקנה את המאצר.
בכל מקרה 4K זה מחיר מופרז לכל הדעות, לטעמי בטווח של 3K וקצת היא קניה יותר משתלמת.
...
כפיר אתה מתכנן על איזו מאצר? אולי יהיה לנו איזה K3 בלוח מכירה?
(אני כבר מוכן להציע מחיר)
:lol: :lol: :lol:

שמע אתה צריך מטחנה מכובדת ליד האלקטרה אין מה לעשות אתה מתאים למאצר. :lol: (Y) (Y)

son פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

rafic8 כתב:אני משתמש בk3 כשבוע ומאוד מרוצה,
למרות שאם היו לי עוד כמה שקלים פנויים הייתי פוזל לכיוון המאצר..
...
היי רפי

אם טוב לך למה לפזול בגלל הסיבות שרשומות למעלה?

זאת הבעייה שכל חובבי הקפה שואפים למאצר

למרות שקומפאק לא נופלים ואולי אפילו מבחינת טחינה עדיפה...

son פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

כפיר_ש כתב:טוב דיברנו על זה קצת בפרטי :wink: אבל לדעתי הכל תלוי במחיר ...

כמובן שהמאצר עדיפה מבחינת נוחות ואיכות חומרים, ה K3 יותר פשוטה ו"עממית" לעומתה אך מבחינת איכות טחינה אני ממש בספק אם מישהו ירגיש בהבדל אלא רק באספקט של כמות הגושים שבמאצר כמעט ולא קיימים.

הכיוונון העדין במאצר של עובי הטחינה נוח יותר מה K3, דיסקיות הטחינה הן 64 מ"מ לעומת 58 מ"מ ב K3 וזה יתן לך טחינה יותר מהירה.

עיצוב זה עניין של טעם, ה K3 קומפקטית ומנימליסטית, למאצר יש יותר נוכחות ולטעמי היא יותר יפה ומאסיבית.

...
(Y)

rafic8
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #11 

son '
כמו כל דבר בחיים , השאיפה לטוב ביותר...
למרות שתכלס (ואני די חדש בעניין המטחנות) לטעמי הk3 משתלבת יופי ליד המכונה ועושה אחלה עבודה..
אתה מוזמן להתרשם..

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #12 

אני אהיה קצת קיצוני בתגובה שלי הפעם... :)

מאצר מיני מול K3 זה בערך כמו BMW סדרה 3 מול מאזדה לנטיס. בעצם לא בערך. בדיוק!

אני זוכר את הדיונים על K3 וגם את ההשוואה המפורסמת והמאוד מפורטת שמישהו בארה"ב עשה, בה הוא טען שה-K3 זהה למיני.
שטויות במיץ עגבניות!

אני עם המיני כבר חצי שנה. לפני שבועיים הייתי אצל כפיר וטחנתי עם ה-K3. זה מרגיש כמו לרדת מ-BMW למאזדה. כן, שתיהן נוסעות על הכביש, ואולי אפילו מספקות נסיעה דומה. בסופו של דבר אתה מגיע לאותו מקום (כלומר, אני אפילו מוכן להניח שאין הבדל באיכות הטחינה, לפחות באופן פרקטי).

אבל המאצר מרגישה ביד לא פחות ממושלמת. הכל מאסיבי, כל כפתור מרגיש כמו כפתור. היא יציבה מאוד, בנויה לתלפיות. אין חלקים עקומים, אין פלסטיק. זו הרגשה של מכונה שטוחנת קפה. מכונה, לא מטחנה.

ה-K3 מרגישה זולה. הפלסטיק שבאיזור שבו קובעים את גובה הטחינה עקום כזה, ויש מרחק בינו לבין הגוף. נראה כאילו הוא הודבק שם איכשהו, ממש לא איכותי. הציפוי שלה נראה טוב, אבל רחוק שנות אור מהאיכות המשפריצה לכל עבר של המאצר. הרעש נשמע אחרת. הטחינה נראית פחות טוב (הרבה יותר גושים, גם אם הם פלאפיים). כיוון דרגות הטחינה ממש מגוחך, לא רואים כלום. כיוון הטיימר לא נוח.

בקיצור - פשוט אין מה להשוות. ממש ליגה אחרת של מכונה.

שים לב - אם אתה מתעניין אך ורק באיכות טחינה, ולא אכפת לך המסביב, אז באמת שאין הבדל בין K3 למאצר מיני. לך על K3 בלי לחשוב פעמיים.
אבל כשמשווים בין המטחנות, לא משווים רק איכות טחינה, אלא גם את כל מה שמסביב. וכאן - פשוט אין על מה לדבר.

אגב, לפני שקניתי את המטחנה בדקתי וראיתי גם מאקאפ, שנחשבת אחת המתחרות הגדולות למאצר. עבדתי עם הגרסא ללא מחלק המנות (M4D). היא מרגישה בליגה אחרת מה-K3, כמובן, אבל לטעמי המאצר עדיפה עליה מבחינת איכות בניה והרגשה ביד. מבחינת איכות הטחינה אין על מה לדבר, היא הגרועה מבין כל האלטרנטיבות, עם כמות גושים בלתי נתפסת ממש.

לסיכום: מאצר קונים לא רק בגלל איכות הטחינה, אלא בגלל הכיף שבהפעלה שלה, על כל המשתמע מכך.
(בדיוק כמו ש-BMW זה לא רכב לאנשים שרוצים להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. BMW זה רכב לאנשים שרוצים להנות מהדרך).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

son פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

moti_r כתב:אני אהיה קצת קיצוני בתגובה שלי הפעם... :)

מאצר מיני מול K3 זה בערך כמו BMW סדרה 3 מול מאזדה לנטיס. בעצם לא בערך. בדיוק!

אני זוכר את הדיונים על K3 וגם את ההשוואה המפורסמת והמאוד מפורטת שמישהו בארה"ב עשה, בה הוא טען שה-K3 זהה למיני.
שטויות במיץ עגבניות!

אני עם המיני כבר חצי שנה. לפני שבועיים הייתי אצל כפיר וטחנתי עם ה-K3. זה מרגיש כמו לרדת מ-BMW למאזדה. כן, שתיהן נוסעות על הכביש, ואולי אפילו מספקות נסיעה דומה. בסופו של דבר אתה מגיע לאותו מקום (כלומר, אני אפילו מוכן להניח שאין הבדל באיכות הטחינה, לפחות באופן פרקטי).

אבל המאצר מרגישה ביד לא פחות ממושלמת. הכל מאסיבי, כל כפתור מרגיש כמו כפתור. היא יציבה מאוד, בנויה לתלפיות. אין חלקים עקומים, אין פלסטיק. זו הרגשה של מכונה שטוחנת קפה. מכונה, לא מטחנה.

ה-K3 מרגישה זולה. הפלסטיק שבאיזור שבו קובעים את גובה הטחינה עקום כזה, ויש מרחק בינו לבין הגוף. נראה כאילו הוא הודבק שם איכשהו, ממש לא איכותי. הציפוי שלה נראה טוב, אבל רחוק שנות אור מהאיכות המשפריצה לכל עבר של המאצר. הרעש נשמע אחרת. הטחינה נראית פחות טוב (הרבה יותר גושים, גם אם הם פלאפיים). כיוון דרגות הטחינה ממש מגוחך, לא רואים כלום. כיוון הטיימר לא נוח.

בקיצור - פשוט אין מה להשוות. ממש ליגה אחרת של מכונה.

שים לב - אם אתה מתעניין אך ורק באיכות טחינה, ולא אכפת לך המסביב, אז באמת שאין הבדל בין K3 למאצר מיני. לך על K3 בלי לחשוב פעמיים.
אבל כשמשווים בין המטחנות, לא משווים רק איכות טחינה, אלא גם את כל מה שמסביב. וכאן - פשוט אין על מה לדבר.

אגב, לפני שקניתי את המטחנה בדקתי וראיתי גם מאקאפ, שנחשבת אחת המתחרות הגדולות למאצר. עבדתי עם הגרסא ללא מחלק המנות (M4D). היא מרגישה בליגה אחרת מה-K3, כמובן, אבל לטעמי המאצר עדיפה עליה מבחינת איכות בניה והרגשה ביד. מבחינת איכות הטחינה אין על מה לדבר, היא הגרועה מבין כל האלטרנטיבות, עם כמות גושים בלתי נתפסת ממש.

לסיכום: מאצר קונים לא רק בגלל איכות הטחינה, אלא בגלל הכיף שבהפעלה שלה, על כל המשתמע מכך.
(בדיוק כמו ש-BMW זה לא רכב לאנשים שרוצים להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. BMW זה רכב לאנשים שרוצים להנות מהדרך).
...
חיכיתי לתגובה שלך :) :) :) (Y) (Y) (Y)

בגלל זה העדפתי את הצימבלי אותה הרגשה בגוף ובאיכות הבנייה.

והמאצר בדרך... :wink:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

מזל טוב! שחורה כמו של מוטי ?

תמונות ליד הצ'ימבלי בבקשה כשהיא תגיע ...

son פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

כפיר_ש כתב:מזל טוב! שחורה כמו של מוטי ?

תמונות ליד הצ'ימבלי בבקשה כשהיא תגיע ...
...
בשאיפה (Y)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

eliel1010 כתב: כפיר אתה מתכנן על איזו מאצר? אולי יהיה לנו איזה K3 בלוח מכירה?
(אני כבר מוכן להציע מחיר)
:lol: :lol: :lol:

שמע אתה צריך מטחנה מכובדת ליד האלקטרה אין מה לעשות אתה מתאים למאצר. :lol: (Y) (Y)
...
תסדר לי איזו אלקטרה נינו ואני נותן לך את ה K3 במתנה :lol:

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #17 

סליחה על הבורות, אבל, מה המחירים של המטחנות האלה?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים

שליחה #18 

2400 דולר ואני מפסיד עליך: http://www.1st-line.net/cgi-bin/categor ... ce=froogle

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #19 

אני מדבר על K3 ומיני מאזר

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים

שליחה #20 

K3 בסביבות 1600 ש"ח אצל רוני מקפה רות (אלא אם עלה המחיר בשנה האחרונה)
מיני מאזר אלקטרונית בסביבות 4000 לפי היבואן, ניתן להזמינה מחול כפי שעשה מוטי ואז העלות היא בסביבות 3000 (אם אני זוכר נכון)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”