גרופר נמכרה ב15 מיליון דולר

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Nunatak פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4012184,00.html

אני לא יודע מי יותר טיפש, זה שרכש אותם ב15 מיליון דולר או מי שחשב שהדבר הזה יכניס לו כסף והקים אותו?
ואולי זה אני הטיפש והם הגאונים? אחרי הכל גרופר נמכרה ב15 מיליון וגוגל הציעה לקנות את גרופון ב6 מיליארד. (!!!)

אני בכל זאת חושב שאני הגאון והם הטיפשים, לגרופר סתם היה מזל וגרופון מטומטמים שהם לא מכרו. זה קונספט שניתן להעתיק בקלות רבה כ"כ וזה אכן מה שקורה שלא ברור לי מי הגאון שרוכש אתר כזה ביותר מעלות ההקמה שלו + אחוזים על המוניטין שנצבר, הרי בעוד כמה שנים יהיו אלפי אתרים זהים וגרופון תהיה שווה כמה עשרות מיליונים בודדים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

במקור אחר קראתי שהעיסקה היתה על 10 מיליון ש"ח (נשמע לי הרבה יותר הגיוני).
ללא קשר אם גרופון עשו מהלך חכם או אם הם היו בכלל צריכים את גרופר, סחתיין למקימים של גרופר. מהלך יפה בפחות משנה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #3 

אולי זה יעזור לך להבין: http://emoney.allthingsd.com/20110111/g ... uth-africa
גרופון גייסה מיליארד דולר, ויצאו לקניות בכסף קטן.
יותר קל ומהיר לקנות מאשר לבנות נוספים.
זה שעלות ההקמה נמוכה (וגרופר הישראלית אכן עשו רווח נאה ביותר) זו לא סיבה לחסוך (את הכסף הקטן מבחינתם) ולבנות. הזמן שלוקל להקים דבר כזה הוא קריטי ושווה המון. זה הכל עיניין של מי ממצב את מותגו קודם .

אותו שיקול היה מן הסתם לגוגל כשהציאו מיליארדים על גרופון. בלי קשר לכמה זמן היה לוקח לגוגל להקים אופרציה דומה (וזה היה לוקח זמן), המותג של גרופן כבר תפס. זה מאוחר מידי בשביל גוגל (למרות שאולי עכשיו כשלא הצליחו לקנות, דווקא כן ינסו להקים לבד).

אתה יודע כמה קל (קל יחסית כמובן) להקים חברה שמייצרת משקה קולה? העלות של זה היא חלק קטנטן מהשווי של חברה בשם קוקה קולה. עדיין זה לא אומר שחברה כזו תצליח כמו החברה בעלת המותג קוקה קולה.
משה

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7661
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #4 

אחת הרכישות היותר תמוהות מהזמן האחרון. הבנתי שהוא אתר הקופונים הראשון שקם פה אבל איזה תחרות הוא מהווה שכל השאר לא? יש לו נתח שוק של יותר משאר 20 האתרים האחרים בארץ ? הרי הם כולם מוכרים את אותו הדבר כמעט, מסעדות וספא בעיקר.
הכי מצחיק - הם בעצם הודו בכתבה שהם לקחו את המודל של אותה חברה ויישמו אותו ועכשיו הם מוכרים את הקרח לאסקימוסים. מדהים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #5 

במחשבה ראשונה דבילי.

במחשבה שניה הגיוני. במקום ללמוד שוק מקומי, הם רוכשים עובדים שמכירים את השוק וכבר יש להם קשרים. זה פשוט קל יותר לגדול כך.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #6 

מצד אחד אני מפרגן לחבר'ה האלה, כל הכבוד על כך שהם ייבאו לפה את הרעיון, יישמו אותו בהצלחה ובמינימום השקעה וגם לי יצא להנות מכמה וכמה שוברים שלהם.

מצד שני, המהלך לא ברור לי עד הסוף, אני מבין את עניין הרכישה אבל ניראה לי שיכלו לקנות אותם בהרבה פחות, התחרות בתחום כה רבה מכיוון שאין פה חסם של העתקה ובשיווק חסם ההעתקה הוא קריטי ומכאן שאני לא מבין כיצד זה ימשיך לאורך זמן, כיום אנחנו מוצפים בקופונים מכל הכיוונים והאטרקטיביות של הרעיון יורדת כי הוא כבר לא בוטיקי ונישתי, כל מסעדה בכל חור הופכת לאיזה "מסעדת גורמה יוקרתית" והעניין לאט לאט מתמוסס.
אז נניח שעכשיו גרופר היא גרופון ישראל, איזה ערך מוסף יש להם בתחרות מול אתרים אחרים ולמה שאני כבית עסק אבחר בהם ולא בוואלהשופס למשל, הרי בסופו של דבר מעניינת אותי העמלה והחשיפה וכנראה שהיא די זהה בין כולם.

מבחינה עסקית אני רק יכול להבין את כל הסטארטפיסטים שמסתכלים על כל העניין בגיחוך/קינאה... בעוד שהם משקיעים מחשבה ומאמצים על מנת להשיג מימון ולקוחות באו פה כמה חבר'ה, העתיקו רעיון קיים, יישמו אותו זהה לחלוטין למקור, השקיעו די כלום (האתר שלהם לו היה עובר בדיקה של יועץ לבניית אתרים היה נקטל בגסות) ועוד בסוף מרוויחים מזה ים של כסף...לא פלא שמגדירים את זה כולם כמכירת קרח לאסקימוסים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

mulder,
אנחנו לא יודעים איזה עוד חברות בארץ נבדקו , איזה התאמה נמצאה וכמה ביקשו עליהן.
יכול מאוד להיות שזו הייתה החלטה פזיזה מסתם מישהו שלא חקר את השוק המקומי לעומק, אבל יכול להיות שלא. מעצם העסקה אי אפשר לדעת.

ברור שגרופר יותא מתאים לרכישה (במחיר הזה) מאשר Buy2 כי האחרון שייך למאקו ולא נראה סביר שימכרו את זה כדי לעשות מכה חד פעמית.
גרופר, לעומת זה, הוא סטארטאפ שמכירתו, מן הסתם, היה החלום הרטוב של מקימיו.

אגב, לא יודע מה נתחי השוק אבל משיחות ,הרבה אנשים מודעים לקיומו של גרופר ולא לאחרים (חוץ מBuy2 כמובן שמפורסם בטלוויזיה).
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #8 

בקשר למחיר, הוא בכלל לא פורסם וכנראה לא יפורסם.
כל מה שפורסם, זה "על פי הערכות" שבעברית פירושו " אין לי (לעיתונאי) שמץ של מושג וגם לא קיבלתי הדלפה בנושא אבל אתקע מספר כי זה מה שהקוראים מחפשים".
ראיתי את זה קורה גם במקרים שהיה לי מידע אמיתי כדי להשוות.
עצם זה שYNET כתבו 15 מיליון וגלובס כתבו 8 מיליון (רק 100% הבדל) צריך להבהיר את הנקודה הזו. ואין גם שום סיבה לחשוב שהמספר האמיתי הוא דווקא בין שני המספרים הללו. באותה מידה יכול להיות 4 מיליון או 20 מיליון.

מה שבטוח, שבשביל גרופון מדובר בכסף קטן ואני בטוח שעיקר עיניינם ברכישות האחרונות הוא לא למצוא מציאות בזול, אלא לחפש מה הכי מתאים עבורם כדי להתפרס בשווקים המקומיים.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

ובהמשך לאותו נושא:

גוגל לא חיכתה יותר מידי אחרי סירובה של גרופון להיעתר לחיזוריה, וכבר החלה בהקמת שירות משלה : Google Offers.
אולי זו בעצם פעילות שהחלה כבר קודם לכן, ורק עכשיו מפרסמים אותה.

http://searchengineland.com/google-read ... port-61930
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”