מדוע ישנם הבדלי איכות תמונה בין סרטי אנימציה לסרטים רגילים בבלו-ריי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
masteraudio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #1 

מדוע ישנם הבדלי איכות תמונה בין סרטי אנימציה לסרטים רגילים בבלו-ריי ?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #2 

masteraudio כתב:מדוע ישנם הבדלי איכות תמונה בין סרטי אנימציה לסרטים רגילים בבלו-ריי ?
...
למה בדיוק אתה מתכוון ב"הבדלי איכות"? איזה פרמטרים אתה משווה בין סרט האנימציה לסרט הרגיל?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

ההבדלים הברורים יותר שאני מכיר זה שבסרטי אנימציה יש בעיה הרבה יותר גדולה של color banding מאשר בסרטים אחרים, אבל זה לא בהכרח מה ש masteraudio מתכוון
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

masteraudio פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #4 

אני מיתכוון שסרטי אנימציה ניראים יותר מפורטים ויפים ויזואלית ממש רואים כל פרט או שרק אני חושב כך
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #5 

masteraudio כתב:אני מיתכוון שסרטי אנימציה ניראים יותר מפורטים ויפים ויזואלית ממש רואים כל פרט או שרק אני חושב כך
...
אני חושב שההסבר הוא שדמויות אמיתיות אתה רואה במציאות וכאשר אתה מסתכל על סרט אתה מצפה לאותה כמות של פרטים.
לעומת זאת אנימציה מורכבת ממודלים ופולינומים שנראים יפה וחלק וכיוון שאין לך את הדמויות האלה במציאות, החלקות הזאת לא מתפרשת כחוסר בפרטים.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #6 

נסה לראות סרטי אנמציה CGI. כמו FINAL FANTASY או פיקסאר ולא כאלה של מיאזאקי שהם "ציורים"

אז תוכל לראות שCGI הם כמו אמיתיים ויש המון פרטים ופה כבר יש הבדל בין SD לHD ופה כבר כן חשובה האיכות.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

masteraudio כתב:אני מיתכוון שסרטי אנימציה ניראים יותר מפורטים ויפים ויזואלית ממש רואים כל פרט או שרק אני חושב כך
...
הסבר פשוט ולא ארוך...

סרטי "רגיל" כפי שאתה אומר מצלמים במצלמה אשר עובדת על ידי רכב הCCD או פילם.
מה שהמצלמה רואה זה מה שהיא מקליטה. לצבע אדום למשל יש הרבה גוונים, מצלמה אנלוגית או דיגיטאלית קולטת את הצבע ומאכסנת אותו בזיכרון, לא בטוח שהיא תקלוט את אותו צבע כפי שהעין שלך רואה.
מה קורה בסרטי אנימציה... בונים את הסרטי עם פי דיאגרמת צבעים, ובכך האדום הוא באמת אדום ולא איזה גוון שהמצלמה קלטה.
אותו רכיבי ההקלטה פועלים בדומה למעבדים של המסכים ולכן המידע הדיגיטאלי עבור צבע אדום הוא למשל 010010 (סתם דוגמה), אז אותו האנימאטור בונה את הסרט לפי המס' הבינארי הזה.
המלצמה האנלוגית יכולה לקלוט צבע אדום שעל החולצה של השחקן ולהמיר אותו למספר אחר למשל 010001.
מה ההשלכות של זה? במסך שני המספרים שייכים לצבע אדום אך אחד שייך לגוון אחר ולכן אתה לא יודע אם אתה רואה את הצבע ה"אמיתי" או לא.

אנימציה היא דיגיטאלית -> הקלטה על בלו ריי דיגיטאלי -> צפייה דיגיטאלית = צבע אמיתי
צילום סרט אנלוגי -> המרה לדיגיטאלי -> צפייה אנלוגית או דיגיטאלית = צבע לא תמיד אמיתי.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #8 

נראה לי שהלכתם מה רחוק...
ההבדל העיקרי הוא שהרבה יותר קל ליצור חדות במשהו מבוסס מחשב, וירידה לפרטים, מאשר בצילום עם מצלמה.
תחשוב למשל שברוב הסרטים אתה מסתכל על אנשים, שבד"כ ובמיוחד בימי הHD מורחים אותם במייקאפ כדי שיהיו חלקים.
בגדים ושאר בדים יכולים להראות מפורטים - אבל שום דבר לא ייראה מפורט כמו פרווה של חיה מרונדרת.
והסיבה הנוספת היא פוקוס. למעשה בסרט אנימציה קל יותר לעשות פוקוס על כל התמונה - ולא רק על האובייקט המרכזי (הגם שאפשר לעשות זאת במצלמה - לפעמים לא רוצים).

ובשתי מילים - באנימציה פשוט מנצלים עד תום את הרזולוציה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #9 

לדעתי הוא מתכוון לאיכות הסרטים של "דיסני פיקסאר"
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #10 

Itay_Pollak כתב:נראה לי שהלכתם מה רחוק...
ההבדל העיקרי הוא שהרבה יותר קל ליצור חדות במשהו מבוסס מחשב, וירידה לפרטים, מאשר בצילום עם מצלמה.
תחשוב למשל שברוב הסרטים אתה מסתכל על אנשים, שבד"כ ובמיוחד בימי הHD מורחים אותם במייקאפ כדי שיהיו חלקים.
בגדים ושאר בדים יכולים להראות מפורטים - אבל שום דבר לא ייראה מפורט כמו פרווה של חיה מרונדרת.
והסיבה הנוספת היא פוקוס. למעשה בסרט אנימציה קל יותר לעשות פוקוס על כל התמונה - ולא רק על האובייקט המרכזי (הגם שאפשר לעשות זאת במצלמה - לפעמים לא רוצים).

ובשתי מילים - באנימציה פשוט מנצלים עד תום את הרזולוציה.
...

(Y)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”