מדוע ישנם הבדלי איכות תמונה בין סרטי אנימציה לסרטים רגילים בבלו-ריי
-
masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
מדוע ישנם הבדלי איכות תמונה בין סרטי אנימציה לסרטים רגילים בבלו-ריי ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ההבדלים הברורים יותר שאני מכיר זה שבסרטי אנימציה יש בעיה הרבה יותר גדולה של color banding מאשר בסרטים אחרים, אבל זה לא בהכרח מה ש masteraudio מתכוון
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
אני מיתכוון שסרטי אנימציה ניראים יותר מפורטים ויפים ויזואלית ממש רואים כל פרט או שרק אני חושב כך
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אני חושב שההסבר הוא שדמויות אמיתיות אתה רואה במציאות וכאשר אתה מסתכל על סרט אתה מצפה לאותה כמות של פרטים.masteraudio כתב:אני מיתכוון שסרטי אנימציה ניראים יותר מפורטים ויפים ויזואלית ממש רואים כל פרט או שרק אני חושב כך...
לעומת זאת אנימציה מורכבת ממודלים ופולינומים שנראים יפה וחלק וכיוון שאין לך את הדמויות האלה במציאות, החלקות הזאת לא מתפרשת כחוסר בפרטים.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
נסה לראות סרטי אנמציה CGI. כמו FINAL FANTASY או פיקסאר ולא כאלה של מיאזאקי שהם "ציורים"
אז תוכל לראות שCGI הם כמו אמיתיים ויש המון פרטים ופה כבר יש הבדל בין SD לHD ופה כבר כן חשובה האיכות.
אז תוכל לראות שCGI הם כמו אמיתיים ויש המון פרטים ופה כבר יש הבדל בין SD לHD ופה כבר כן חשובה האיכות.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
הסבר פשוט ולא ארוך...masteraudio כתב:אני מיתכוון שסרטי אנימציה ניראים יותר מפורטים ויפים ויזואלית ממש רואים כל פרט או שרק אני חושב כך...
סרטי "רגיל" כפי שאתה אומר מצלמים במצלמה אשר עובדת על ידי רכב הCCD או פילם.
מה שהמצלמה רואה זה מה שהיא מקליטה. לצבע אדום למשל יש הרבה גוונים, מצלמה אנלוגית או דיגיטאלית קולטת את הצבע ומאכסנת אותו בזיכרון, לא בטוח שהיא תקלוט את אותו צבע כפי שהעין שלך רואה.
מה קורה בסרטי אנימציה... בונים את הסרטי עם פי דיאגרמת צבעים, ובכך האדום הוא באמת אדום ולא איזה גוון שהמצלמה קלטה.
אותו רכיבי ההקלטה פועלים בדומה למעבדים של המסכים ולכן המידע הדיגיטאלי עבור צבע אדום הוא למשל 010010 (סתם דוגמה), אז אותו האנימאטור בונה את הסרט לפי המס' הבינארי הזה.
המלצמה האנלוגית יכולה לקלוט צבע אדום שעל החולצה של השחקן ולהמיר אותו למספר אחר למשל 010001.
מה ההשלכות של זה? במסך שני המספרים שייכים לצבע אדום אך אחד שייך לגוון אחר ולכן אתה לא יודע אם אתה רואה את הצבע ה"אמיתי" או לא.
אנימציה היא דיגיטאלית -> הקלטה על בלו ריי דיגיטאלי -> צפייה דיגיטאלית = צבע אמיתי
צילום סרט אנלוגי -> המרה לדיגיטאלי -> צפייה אנלוגית או דיגיטאלית = צבע לא תמיד אמיתי.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
נראה לי שהלכתם מה רחוק...
ההבדל העיקרי הוא שהרבה יותר קל ליצור חדות במשהו מבוסס מחשב, וירידה לפרטים, מאשר בצילום עם מצלמה.
תחשוב למשל שברוב הסרטים אתה מסתכל על אנשים, שבד"כ ובמיוחד בימי הHD מורחים אותם במייקאפ כדי שיהיו חלקים.
בגדים ושאר בדים יכולים להראות מפורטים - אבל שום דבר לא ייראה מפורט כמו פרווה של חיה מרונדרת.
והסיבה הנוספת היא פוקוס. למעשה בסרט אנימציה קל יותר לעשות פוקוס על כל התמונה - ולא רק על האובייקט המרכזי (הגם שאפשר לעשות זאת במצלמה - לפעמים לא רוצים).
ובשתי מילים - באנימציה פשוט מנצלים עד תום את הרזולוציה.
ההבדל העיקרי הוא שהרבה יותר קל ליצור חדות במשהו מבוסס מחשב, וירידה לפרטים, מאשר בצילום עם מצלמה.
תחשוב למשל שברוב הסרטים אתה מסתכל על אנשים, שבד"כ ובמיוחד בימי הHD מורחים אותם במייקאפ כדי שיהיו חלקים.
בגדים ושאר בדים יכולים להראות מפורטים - אבל שום דבר לא ייראה מפורט כמו פרווה של חיה מרונדרת.
והסיבה הנוספת היא פוקוס. למעשה בסרט אנימציה קל יותר לעשות פוקוס על כל התמונה - ולא רק על האובייקט המרכזי (הגם שאפשר לעשות זאת במצלמה - לפעמים לא רוצים).
ובשתי מילים - באנימציה פשוט מנצלים עד תום את הרזולוציה.
Itay_Pollak כתב:נראה לי שהלכתם מה רחוק...
ובשתי מילים - באנימציה פשוט מנצלים עד תום את הרזולוציה....