איך לרכוש מכונת קפה - מדריך חדש ב WiseBuy

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
שלח תגובה
uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

בד"כ אני לא אוהב מדריכים "כלליים" אבל למיטב הבנתי, במקרה הזה עשו עבודה לא רעה.

http://www.wisebuy.co.il/ArticlePage.as ... PcatID=525

(אני לא בקיא טכנית כמו בכירי הגולשים כאן, אבל אין פה טעויות צורמות כמו במקרים אחרים שראינו בעבר).

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

האמת, מפתיע לטובה. המדריך הטוב הראשון שראיתי בסגנון המדריכים הזה. ברפרוף עושה רושם שהוא במינון ההעמקה הנכון למתחילים ולא מצאתי שם הטעיות.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

מעניין מי כתב להם - זה בטוח לא איש שיווק אלא מישהו שבאמת יודע מה זה קפה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

אכן מדריך מצוין.

מעבר למס' אי דיוקים קטנים, דבר אחד צרם לי במיוחד והוא שנטען שם שבמכונות עם מחליף חום זמן הכנת כוס הקפה הוא ארוך יותר מאשר במכונות עם שני דוודים, וזה לא נכון בעליל. אין שום הבדל בזמן ההכנה. היתרון היחיד של מכונות עם שני דוודים, אם הוא קיים, הוא באיכות הקפה - וגם על זה יש עוררין (בטח שבמדריך למשתמש המתחיל).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #5 

לא הבנתי איך המחבר כן מציין שנתון ה-BAR לא רלוונטי ללחץ בראש ומציין לחץ משאבה, אך לאחר מכן בסעיף טווח המחירים השגוי מעט הוא מציין:

"טווח המחירים רחב מאוד ותלוי במספר רב של גורמים, בהם... מידת הלחץ המרבי (BAR), מספר הכוסות היומי".
זה כן מדייק מול ההטעיה המכוונת של נספרסו שמנסים להלך קסם על צרכנים עם נתוני לחץ כפרמטר לאיכות, בלי לוותר על הקצפה בלחץ שעולה על 1-1.25 בר פי 10 ויותר.

מהו מס' הכוסות היומי שמשתמש ביתי ירצה להכין והמכונה לא תעמוד בו? אני חושב שזה יכול להיות נתון רלוונטי למכונה אוטומטית מלאה שעומדת במקום הומה אדם, לא לצרכן ביתי.

בנוסף, "ככל שהמכונה מתקדמת וכוללת יותר פונקציות יהיו בה יותר כפתורים וחיוויים", שוב דבר מטעה, מכונה פשוטה מאוד עם צג דיגיטלי אינה מתקדמת יותר, ממכונה עם דוד בעל מחליף חום, לצורך העניין, או מכונה מתקדמת יותר מבחינת איכות הקפה וההקצפה. מדוע לכתוב משהו כזה?

מה עם הציטוט הבא:"מטחנת קפה מובנית מאפשרת ליהנות מקפה טרי וארומטי שהופק מפולים שנטחנו בסמוך להכנתו. מטחנה מובנית קיימת בעיקר במכונות אוטומטיות, אך כיום ניתן למצוא סוגים אחרים של מכונות עם מטחנה כזאת, או שניתן לרכוש אחת בנפרד. חשוב שלמטחנה יהיו כמה דרגות טחינה לצורך הכנת סוגים שונים של קפה"?

בעיניי, מדובר בכותב שאוהב מכונות מסוימות ולא אוהב אחרות ומציין זאת במפורש בתוך הכתבה. לכם ברור שמטחנות הן רכיב חיצוני ששולבו במכונות אוטומטיות, לא להיפך.
ברור גם שלמטחנות ישנן הרבה יותר מ"כמה" דרגות טחינה, למעשה צריך הרבה מאוד דרגות טחינה כדי שהשינוי יהיה מינורי ככל האפשר ויאפשר טחינה מדויקת.

בקיצור, אפשר הרבה יותר אובייקטיבי.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

מוטי, במחליף חום צריך קולינג פלאש שיכול להיות ארוך - מה שלא יהיה בדאבל בוילר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #7 

אלכס, נקודות טובות. אלו ניואנסים שבהחלט נראים מוטים.
מצד שני, כמדריך למשתמש הדיוט - זה נחמד מאוד ומצביע על נקודות חשובות שישמשו את המתעניין במכונה לשאול את השאלות הנכונות בפורום או בחנות.

דבוטאנט - הוא לא מדבר על קולינג פלאש. הרמיזה היא לכך שיש המתנה בין חליטה להקצפה במכונה עם מחליף חום. ראה מה הוא כותב על מכונה עם שני דוודים: "בשיטה זו תהליך הכנת הקפה הוא המהיר ביותר וניתן להכין מספר מנות קפה ברצף במינימום זמן המתנה בין מנה למנה."
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #8 

אני לא אוהב החלטות אבסולוטיות כמו :"הטוב ביותר", "הנוח ביותר" וכו'.

מכיוון שמדובר במדריך שעל פניו אינו מסחרי, נראה נכון יותר לציין דברים כלליים בלי הטיה, שאולי יקשו על החובב המתחיל לבחור מכונה כבר מעצם הקריאה, אך יתנו לו את הכלים להמשך הדרך, להתמודד עם הטעיות ולפעמים פשוט שקרים או הסתרת מידע.

כמו בכל תחום, ידע זה כוח ואני, באופן אישי, בעד הגדלת הידע של כולם לגבי אספרסו וכל העולם של הציוד הקשור אליו.

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #9 

(Y)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #10 

זאת כתבה חביבה, ובכל זאת, הרבה טעויות הקשורות למידע נפוץ ושגוי, אגדות עם הקשורות לקפה ולא מחזיקות במציאות. צג LCD עדיף לכאורה על נורות חיווי, או משפטים כמו "המכונות האוטומטיות יקרות יותר והן מתאימות לאנשים שרוצים קפה טוב, במהירות ועם מינימום טרחה ומאמץ.", כמובן לחץ חליטה כמדד, מכונה עם טמפר מובנה כיתרון, ועוד. זה מדריך שטוב למי שמחפש מכונה בצורה שטחית, שידגישו לו מה שהוא כבר יודע, וחבל, כי זו הזדמנות טובה להסביר מה הטעויות הנפוצות.
what's next?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #11 

לדעתי, מדריך מצויין, אני חושב שאפשר להמליץ לרוב האנשים שמחפשים מכונה לקרוא את זה כהקדמה,לפני שמתחילים לשאול את חברי הפורום, כמובן שמה שאלכס אמר זה נכון, אבל מי שכתב את המדריך עשה עבודה מצויינת, רק אי אפשר לצפות ממנו, שגם יכתוב הכי הכי יפה, גם יבין ממש ממש טוב בקפה, וגם יהיה אובייקטיבי כמו פלס.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #12 

נו , אני חושב שהכותב היה בסך הכול די אוביקטיבי, הוא דווקא הרחיב והסביר על מה צריך להיות בפועל לחץ החליטה האופטימלי של הקפה, 8-9 באר ושללחץ המשאבה המקסימלי יש פחות חשיבות. (למרות שבסוף מישום מה הוא מיחס חשיבות ללחץ הסופי)

דווקא אחת הכתבות הפחות מוטות שראינו בזמן האחרון (האמת שכל כתבה כמעט ליד האתר של נספרסו תראה אורים ותומים. :lol: )

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”