התלבטות לגבי קניית XBOX או PS3 , או יותרנכון MOVE או קינקט?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Star-Blazer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה לקנות קונסולה לילד בגיל 7 (עד שאני קיבלתי את האטארי... כמה דמעות כמה בכי כמה יגון... פה הוא רק מבקש אנחנו נעמדים לדום.... איזה עולם איזה עולם) כשברור שזה יבוא עם MOVE או קינקט

אני מתלבט בין שתי הקונסולות סוני או XBOX...
מה שחשוב לי זאת חווית המשתמש... אני בעיקר שואל לדעתם של אלו ששחקו עם שניהם...
MOVE או קינקט? מה מהנה יותר?! מבחינה גרפית ומשחקים, בטח לגיל הזה, פחות או יותר זה אותו דבר.

מה שמשמעותי בעיני יותר זה חווית המשתמש, השליטה במשחק, המעורבות של משחק וכו...

תודה

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #2 

שלום Star-Blazer
לפי מה שאתה מתאר, הקינקט עדיף לך.
קראתי מאות ביקורות על שני המוצרים והדבר הבולט ביותר הוא שהמוב מדוייק יותר אבל הקינקט הרבה יותר מהנה ומספק חוויה לכל המשפחה.
כמו כן, נכון להיום המשחקים בקינקט מוצלחים יותר.
אני גם מתכוון לקנות אקסבוקס עם קינקט אחרי שהייתי כמעט נעול על הפלייסטיישן והמוב.
מה שכן, תצטרך שטח פנוי גדול מול הטלויזיה כדי לשחק בזוגות בקינקט (לפחות 3.2 מטר).

בהצלחה

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #3 

מחזק את מה שנאמר - לילדים בגיל הזה קינקט עדיף משמעותית. למי שמחפש משחקים עמוקים - אין מה לחפש עם בקרי תנועה בכלל כרגע.

וכן, קינקט מצריך הרבה מאוד שטח פנוי מול הטלויזה. זה צריך להיות משולש ב"גובה" קצת יותר משלושה מטר (כלומר, המרחק בין הקינקט לקצה השטח שבו משחקים) והבסיס של המשולש (הרוחב שלו בשיא המרחק מהטלויזיה) צריך להיות בגודל דומה. אל תגיד דברים כמו "אני אזיז את השולחן כשיהיה צריך", כי להזיז את השולחן כל פעם זה כאב ראש - אם אין לך את השטח הזה, אל תקנה קינקט.
עוד בעיה היא שהשטח הזה לא באמת מספיק. כשמשחקים בקינקט קופצים מצד לצד, מנופפים בידיים, בועטים ועוד. זה אומר שגם ליד השטח הזה אסור שיהיה שום דבר שיכול לחטוף מכה ולהישבר או לשבור את האיבר שהכה בו.

Star-Blazer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אוקיי... חוויה אתם אומרים קינקט... שטח סוני...

יופי נשארתי תקוע :?:

צריך לחשוב על זה.
יש עוד דעות?!

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אם זה מעודד אותך, גם עם הזוז אפשר לשבור דברים וגם הוא מצריך קצת שטח מול הטלויזיה, אבל פחות מהקינקט, מהסיבה הפשוטה שהוא תוכנן על ידי חברה יפנית שמתחשבת בעובדה שביפן הסלונים קטנים.

Star-Blazer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

:lol:

לפחות לא צריך לשחק את זה עם מדי בית ספר של ילדה... גם בזה הם מומחים.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

לא צריך, אבל מקבלים על זה יותר נקודות :-P

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #8 

המשחקים של המוב שמגיעים עם חבילת הבסיס הם מעולים, אבל לא ממש מיועדים לילדים קטנים. הבקר מדוייק (מאוד!) ורוב המשחקים לא סלחניים במיוחד גם ברמות הקלות.

שיחקתי בקינקט אצל חבר איזה שעה, ולאחריה כבר נמאס לי. מצד שני, המשחקים מאוד ילדותיים, והקונספט של זיהוי כל הגוף מתאים לילדים.

עד שייצאו עוד משחקים, אני הייתי אומר שכרגע הקינקט מתאים לך הרבה יותר כי אתה מחפש את זה לילד. עם זאת, אתה ומבוגרים אחרים תמצו את זה מהר, שלא לומר תתעייפו....

morenoy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

דווקא לקינקט יש את שטח ההתרחבות הגדול לעומת המוב, אם זה במשחקים ואם זה בתקשורת.

אבל לעניין, כבעל קינקט לבעל קינקט בקרוב (:)), אני הייתי ממליץ לך דווקא לקנות את הקינקט,
מעבר לעובדה שיש מגוון די גדול של משחקים כבר עם יציאתו של הסנסור ככה שהעתיד נראה מעולה,
הזיהוי מדויק מאד והתנועה מעולה.
כמובן שהוא מתאים מאד לילדים וגם למבוגרים שביננו.

היתרון המשמעותי שבגללו אני החלטתי לקנות את הקינקט הוא החדשנות לעומת המוב או כמו שאני אוהב לקרוא לו הווי המשופר.

רק שתבין שלקינקט כבר מתוכננים לצאת כבר מספר כותרי גיימרים כמו GEOW3 ועוד.

בקיצור לדעתי, רק קינקט.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

morenoy כתב: רק שתבין שלקינקט כבר מתוכננים לצאת כבר מספר כותרי גיימרים כמו GEOW3 ועוד.
...
מה המקור שלך לזה?
ואיך המקור שלך מסתדר עם ההכרזה של קליף בלזינסקי (יוצר סדרת גירס) שגירס 3 לא ישתמש בקינקט?
http://www.joystiq.com/2010/11/16/no-ki ... i-assures/

MovieBit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #11 

morenoy כתב:דווקא לקינקט יש את שטח ההתרחבות הגדול לעומת המוב, אם זה במשחקים ואם זה בתקשורת.

אבל לעניין, כבעל קינקט לבעל קינקט בקרוב (:)), אני הייתי ממליץ לך דווקא לקנות את הקינקט,
מעבר לעובדה שיש מגוון די גדול של משחקים כבר עם יציאתו של הסנסור ככה שהעתיד נראה מעולה,
הזיהוי מדויק מאד והתנועה מעולה.
כמובן שהוא מתאים מאד לילדים וגם למבוגרים שביננו.

היתרון המשמעותי שבגללו אני החלטתי לקנות את הקינקט הוא החדשנות לעומת המוב או כמו שאני אוהב לקרוא לו הווי המשופר.

רק שתבין שלקינקט כבר מתוכננים לצאת כבר מספר כותרי גיימרים כמו GEOW3 ועוד.

בקיצור לדעתי, רק קינקט.
...
הטענה האחרונה שלך חלשה למדי, כי בנוסף למה שהבחור החד שלפני ציין, לMove מתוכננים כבר מאוד בקרוב Socom 4, Killzone 3, Sorcery ועוד.
Enough said :roll:

עריכה ותוספת: למרות מה שאמרתי, עבור משפחה עם ילדים קטנים, אני חושב שXBOX עם קינקט בהחלט עדיף.

morenoy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

http://xbox360.ign.com/articles/113/1134355p1.html
רק שמועה שלפי דעתי אתה צודק, הופרכה ע"י קליף בלזינסקי ולא ידעתי על זה...

בכל מקרה זה די ברור שיצאו משחקי גיימרים למוב, הרי אין כ"כ מה לחדש שם נכון? בדיוק כמו הווי רק בגרפיקה טובה יותר ויתר דיוק (אני מתאר לעצמי).

בכל מקרה, אם לא גירס אתם מוזמנים להסתכל על התוכניות הקרובות לשנה החדשה של מייקרוסופט בשביל הקינקט, יש שם מספר לא מועט של משחקים המופנים לאו דווקא לשחקן הקז'ואל...

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

morenoy כתב:אתם מוזמנים להסתכל על התוכניות הקרובות לשנה החדשה של מייקרוסופט בשביל הקינקט, יש שם מספר לא מועט של משחקים המופנים לאו דווקא לשחקן הקז'ואל...
...
ושוב - מה המקור שלך? לקינקט אין יכולת להיות בקר למשחקים שאינם קז'ואל. אני לא רואה בזה שום דבר רע, אני כאן רואה משהו רע בזה שאתה מנסה לדחוף לבחור את קינקט בתור בקר לכל סוגי המשחקים, כשבבירור מיקרוסופט הולכת על קו של משחקי קז'ואל.

ואל תגיד שפורזה 4 זה לא משחק קז'ואל - כשכל מה שאתה עושה זה לסובב את ההגה ושולטים בשבילך בגז, ברקס והילוכים - זה ועוד איך קז'ואל.

Star-Blazer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

חברה לא לריב...
אף אחד לא ידחוף לי כלום... הכל בסדר. אני יודע לסנן בין דעות אוביקטיביות לאמוציות אצל אנשים.
מה שמעניין אותי זה לקבל חוות דעת... סובייקטיבית כמובן לגבי השימושיות של כל בקר.

אני מבין שהקינקט יותר חוויתי ונגיש לילדים... אבל אני לא ילד וגם אני אשתמש בזה ואני צריך לעשות את החושבים.
מבחינתי יש בעיה, לדעתי הבקר של ה - XBOX הוא העתיד... אבל הקונסולה של סוני היא העתיד מבחינת כוח עיבוד, כך שקשה לי להחליט.

יש כמובן שיקולים נוספים... בלוריי, אפשרות הזרמת תכנים, כל הקטע של מיקרוסופט של הרחבת שימושיות הקונסולה לקישור בין שלושת המסכים וכו וכו וכו.

אם היה קל להחליט לא הייתי שואל.

morenoy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

Malcontent כתב:
morenoy כתב:אתם מוזמנים להסתכל על התוכניות הקרובות לשנה החדשה של מייקרוסופט בשביל הקינקט, יש שם מספר לא מועט של משחקים המופנים לאו דווקא לשחקן הקז'ואל...
...
ושוב - מה המקור שלך? לקינקט אין יכולת להיות בקר למשחקים שאינם קז'ואל. אני לא רואה בזה שום דבר רע, אני כאן רואה משהו רע בזה שאתה מנסה לדחוף לבחור את קינקט בתור בקר לכל סוגי המשחקים, כשבבירור מיקרוסופט הולכת על קו של משחקי קז'ואל.

ואל תגיד שפורזה 4 זה לא משחק קז'ואל - כשכל מה שאתה עושה זה לסובב את ההגה ושולטים בשבילך בגז, ברקס והילוכים - זה ועוד איך קז'ואל.
...
חבר, אל תנסה להכניס לי לפה דברים שאין בכוונתי למכור.
אתה כמובן לא יכול לבוא ולהכריז שהבקר לא יכול לבוא ולהוות בקר למשחקי גיימרים, כי אם היית יכול לעשות זאת, רוב הסיכויים שהיית מדבר איתי ממעבדות מייקרוסופט.
מייקרוסופט ייעדה את המוצר לראשונה כקז'ואל אך עם כוונות רציניות לעתיד.

משחק הנונ-קז'ואל הראשון שלה יצא בדצמבר 11 ושמו מלחמת הכוכבים והוא מתיימר להיות הרבה יותר מסתם להזיז את הידיים מצד לצד.
http://xbox360.ign.com/articles/113/1133325p1.html

משחק שאמור לצאת גם הוא codname d שאמור להיות משחק אקשן לשחקנים הכבדים יותר אך עדיין אין לו תאריך יציאה רישמי.
http://xbox360.ign.com/objects/086/086593.html

משחק שרק לפי השם תוכל להסכים איתי שהוא ממש לא קז'ואל הוא rise of nightmares, ואם לא נלך ע"פי השם אז הוא בז'אנר המתח אימה.
http://xbox360.ign.com/objects/086/086600.html

ואם תדפדף עוד קצת בIGN או בכל אתר גיימרים אחר תראה שהדיבורים לא באוויר ויש ביסוס למה שאני אומר.

בקשר לפורזה 4, רק להזיז את הידיים? אני לא בטוח, אני לא יודע אם הוא יהיה קז'ואל או יותר מירוצים כמו שצריך אבל כמו שאמרת בעצמך, מקור יש לך? כי אתה לא באמת יודע מה הולך להיות שעד שהמשחק או לפחות הדמו יצא.

וזה נכון אותו דבר תוכל להגיד על כל אחד מהמשחקים שאני הבאתי כדוגמא אבל אלה רק דוגמאות לזה שאני לא מדבר באוויר וכן יש למייקרוסופט תיכנונים קצת אחרים מהחשיבה שלך.

ועכשיו ליוצר האשכול, אני לא מנסה לדחוף אותך לשום כיוון. בסופו של דבר בעל המאה הוא בעל הדעה אבל דע שמה שאתה רואה עכשיו בקשר לקינקט ואני בטוח שגם בקשר למוב זה לא מה שתראה עוד כשנה מהיום.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אני הולך לפי מידע קונקרטי, לא לפי הכרזות מוזרות של אולפנים שידועים במשחקים מוזרים ושבכלל לא בטוח שימצאו את דרכם החוצה מיפן.

למשחק מלחמת הכוכבים היה בינתיים רק סרטון הדגמה, כך שאי אפשר להגיד אם הוא יהיה הרבה פחות או הרבה יותר מניפנופי ידיים, אבל ממה שראו בסרטון, נראה שניפנופי ידיים הם הכיוון. חוץ מזה, דווקא במשחקי מלחמת הכוכבים לזוּז יש יתרון כי אתה מחזיק משהו ביד שמייצג את חרב האור שהדמות מחזיקה, וכי הוא מסוגל לעקוב אחרי תנועות של פרק כף היד, שהן חשובות בלחימה עם חרב, בזמן שקינקט לא מגיע לרמת הדיוק הזאת.

Codename D הוא משחק של Suda51. אני אישית מאוד אוהב את האולפן הזה, אבל לי יש טעם מוזר - רוב האנשים מוצאים את המשחקים שלהם מפגרים וחסרי טעם. בנוסף, כל מה שהיה ממנו זה טריילר שאי אפשר להבין ממנו כלום בתערוכה ביפן.

המשחק היחיד שכנראה אפשר להגיד עליו שהוא לא קז'ואל הוא Rise of Nightmares, אבל כבר היו לא מעט מקרים של משחקי זומבים קז'ואל כמו Dead Nation או House of the Dead. גם Dead Rising, שלא נחשב למשחק קז'ואל, הוא לא באמת הרבה יותר מזה. הדבר היחיד שאנחנו יודעים על RoM הוא שהוא הוכרז ביפן (לא נתון מבטיח בקשר לרצינות שלו) ושהוא של סגה (כאן הסיכויים למשחק רציני הם בערך 50-50, גם לא מי יודע מה טובים). בנוסף, גם בסמוך להשקת הווי היו דיבורים על משחק אימה שנראה מאוד מבטיח - Sadness. עד היום עוד מחכים למשחק הזה.

בקשר לפורזה - המפתחים עשו הדגמה שלו בE3 האחרון. כל מה שהיה שם זה נהיגה עם הידיים ואפשרות להסתכל על מכוניות בעזרת תנועות מאוד לא טבעיות.

יש עוד דבר אחד שקשור במשחקים רציניים עם קינקט, והוא הטענה שישנם משחקים היברידיים (שילוב של קינקט ובקר) בפיתוח. משחקים היברידיים הם חובה בשביל משחק רציני, כי לקינקט פשוט אין יכולת לחקות את כמות הכפתורים שיש על בקר. הבעיה היא שאם לא מדובר בבקר שנועד למשחקי תנועה (כמו הזוּז והווימוט) מדובר בצעד אחורה, ומיקרוסופט מעולם לא טענו שיש להם תכניות להוציא בקר שישתלב עם הקינקט.

לדעתי קינקט הוא מוצר מדהים. היה לי אותו לכמה ימים ונהניתי מאוד, הרבה יותר ממה שנהניתי כשהיה לי את הווי. אין לו משחקים כמו קילזון, או היילו, או גירס, אבל יש לו משחקים אחרים שבתחומם הם הטובים ביותר שיש - כמו דאנס סנטרל למשל. אבל חשוב מאוד לראות מה המוצר, ולא לנסות להלביש עליו דברים שאין בו באמת. כשחושבים האם קינקט מתאים למשחקי יריות מגוף ראשון/שלישי, למשל, צריך לענות על שאלה מאוד פשוטה - האם קינקט מסוגל לתת לי את כמות השליטה שאני זקוק לה כדי לבצע פעולות כמו כיוון, ירי, טעינה, השלכת רימון, שימוש בנשק מיוחד, הליכה, ריצה, תפיסת מחסה, עזרה לחבר, הפעלת מתגים ועוד. עם קינקט בלי בקר נוסף, התשובה היא לא, ואפילו אם התשובה הייתה כן, לשחק במשחק יריות כשאני מציע על המסך במקום לכוון אליו משהו נראה לי מטופש מאוד.

morenoy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

יש שם עוד כמה שמתוכננים לצאת אבל זה לא חשוב כרגע.

דיברת על משחקי גוף שלישי, וזה יפה שאתה חושב שאתה מבין את עומק המוצר של מייקרוסופט בעוד אין לא לך ולא לי מושג איך הם הולכים לשדרג אותו או מה התוכניות האמיתיות לגביו.

זה משהו אחד לא להלביש עליו דברים שאין בו ודבר שני לשלול דברים שכן יכולים להיות איתו, וצר לי אבל אין לך מושג בדיוק כמו לכל אחד אחר.

כשיצא משחק הפעולה הראשון גוף שלישי אז נהיה חכמים יותר לדבר, האם זה אפשרי, האם זה כיף או כל שאלה אחרת בסגנון הזה.

משחקים כמו קילזון וגירס (אם היה לסוני) הרבה יותר קל לכוון אותם למוב מאשר לקינקט וזאת בגלל השלט, אבל אין זה אומר שזה בלתי אפשרי, בטח ובטח כשמייקרוסופט, כשהוציאו את הקינקט אמרו בפירוש שמשחקי הקז'ואל יגיעו ראשונים אבל הסנסור עצמו לא יהיה מיועד בכלל רק לקז'ואל אלא ידבר גם להארדקור וחזק!
ובקשר להצבעה לכיוון המסך, אתה עושה בדיוק את אותו הדבר עם המוב פשוט שם זה יהיה יותר כבד :), אבל בגישה רצינית יותר, לא נראה לי שאמורה להיות בעיה בהצבעה על המסך בעוד מה שעושים גם במוב וגם בווי זה אך ורק להצביע על המסך.

ואם תוכל אני אשמח לראות איזושהי כתבה בנושא המשחקים ההיברידיים, ניסיתי למצוא בעצמי בלא הצלחה.

תודה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73384
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #18 

morenoy - כרגע אין לאף אחד מושג מה יקרה בעתיד, הכדור בדולח של כולנו בתיקון.

אם נתייחס למצב כרגע (כולל מה שאנחנו יודעים בוודאות על העתיד הקרוב כגון משחקים שכבר הוכרזו) הקינקט נועד למי שאוהב משחקי קז'ואל (סיגנון WII) וה MOVE נועד לגיימרים "רציניים" יותר. מספיק להסתכל על רשימת המשחקים הנוכחית (והעתידית, אלו שכבר יש לנו מידע קונקרטי לגביהם) בשביל להבין את זה.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

כרגע אנחנו יודעים שקינקט מצלם ברזולוציה מאוד נמוכה, שלא מאפשרת לו לעקוב אחרי אצבעות, ולכן יכולת העקיבה שלו למעשה מסתיימת בפרק כף היד. זה אומר שאפילו אם להצביע על המסך (שזה לא מה שאתה עושה עם ווי/זוּז) לא היה מטופש, זה עדיין לא היה אפשרי עם קינקט, ומיקרוסופט הכחישו שיש תכניות להעלות את הרזולוציה שבה הוא מצלם, ואנחנו גם יודעים ששידרוג כזה לא באמת אפשרי, כי בקר ה USB של האקסבוקס כבר משתמש בחלקים נרחבים מרוחב הפס שהוא מאפשר, והכפלת הרזולוציה של הקינקט פי 4 - מה שדרוש בשביל עקיבה אחרי אצבעות - תדרוש יותר רוחב פס ממה שפנוי.
אין משהו קונקרטי על משחקים היברידיים, מלבד הטענה שיש כאלה בפיתוח. http://123kinect.com/kinect-hybrid-games-controller/

בקשר להארדקור וקינקט, לא מצאתי משהו קונקרטי מצד מיקרוסופט. יש את הקישור הזה: http://www.guardian.co.uk/technology/ga ... ore-gamers
שבו מדובר על זה שמה שקינקט יתן לשחקני הארדקור הוא שחקני קז'ואל שיתחלקו איתם בקונסולה, אבל כששואלים "איזה משחקי הארדקור יהיו?" התשובה היא רק איזה משחקים לא יהיו.

morenoy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

לא יודע מה איתך Huber אך כשאני קונה קונסולה או מוצר לקונסולה אני אוהב לחשוב גם לטווח של יותר מיומיים הלאה, או בכלל כל מוצר חשמלי אחר, או בכלל כל דבר אחר שאני קונה מלבד אוכל ושתיה.

כשדיברו על הקינקט לפי יציאתו דיברו רבות ולא רק שחקני הקז'ואל, Malcontent הקישור שנתת הוא אחד מיני רבים המתייחסים לאותו הדבר בערך אבל כן, בכלליות על זה מדובר. לפני שמפתחי GEARS דאגו לנפץ לי חלום קטן הייתי בטוח שנותנים לי את זה כבר השנה אך כנראה שאצטרך להתאפק טיפה.
ובכל זאת לדעתי זה כן יגיע, אם זה בעזרת חפצים מסויימים שנוכל לשחק איתם או אם זה בעזרת חידושים טכנולגיים נוספים ו/או שידרוג מאפייני המצלמה שגם את הידיעה הזו מייקרוסופט הכחישה, אבל כולנו יודעים ששמועות לא באות סתם (בדר"כ).

דבר אחד אני יכול להגיד בנוגע לקינקט, המוב והווי, וזה כמובן רק דעה שלי. משחקי FPS או גוף שלישי לדעתי נועדו להיות משוחקים עם שלט (controller) ולא עם בקרי תזוזה. אני אוהב משחקי קז'ואל בשביל להעביר את הזמן עם החברה או עם הילדים והמשפחה ובשביל דברים מהסוג הזה בקרי התנועה מעולים וכיפיים ביותר.
בקיצור גם אם גירס יצא בסופו של דבר בחלקו לקינקט, לא נראה לי שאזרוק את השלט בשבילו.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”