יצירת מאריך ל-IR_Blaster של כרטיס Hauppauge 150 - פתרון חלקי

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
GoodGuys פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

רציתי לשתף אתכם בניסיון שלי להשיג כזה מאריך, ע"י קניה או בניה.

בשורה התחתונה - אין אפשרותו לקנות כזה מאריך נכון להיום, ואין אפשרות לקנות קונקטור "נקבה" כזה. יש רק חנות אחת באזור שדרות הר-ציון שיש להם כזה קונקטור "זכר":

אלקטרוניק סטוק בע"מ
רח' רויגו 2 תל-אביב, 03-6881665
הכתובת הזו היא למעשה על שדרות הר-ציון (לא יודע מספר) אבל זה בערך 500 מטר מהצומת עם רח' קיבוץ גלויות.
בעל המקום - אריה שמו - הבטיח שהוא ינסה להשיג קונקטורים מסוג נקבה, והציע שאני אתקשר בעתיד לבדוק.
בחנות יש גם קונקטורים כאלה מסוג "זכר" (בערך 4 דולר לפני מע"מ) וגם כבל שנקרא:
4POLE 2.5mm to 3-RCA
זה עולה 40 ש"ח, והחלטתי לקחת אותו כי זה יחסוך לי הלחמה של 4 נקודות קשות בקונקטור כל כך קטן.

למי שעוד לא יודע, מדובר בקונקטור שנקרא "מיני-פלאג, 2.5 מ"מ - 4 מגעים". בניגוד לאוזניות ששם יש 3 מגעים והקונקטור נקרא "מיני-פלאג 3.5 מ"מ - 3 מגעים".
לרכוש כזה מאריך זה כנראה בלתי אפשרי, אז החלטתי לנסות לבנות מאריך שכזה. למרות שאני סומך על יכולתי להלחים, העדפתי שלא לחתוך את הכבל הקיים אלא לנסות להשיג רכיבים. החלקים הדרושים - שני קונקטורים 2.5מ"מ מיני-פלאג עם 4 מגעים, אחד זכר ואחד נקבה.

בהמשך לעצה של עדי פה בפורום, פניתי לאדר סוכנויות. נמסר לי שאין להם כאלה של 4 מגעים בכלל. אולי יש להם זכר, אבל לא נקבה.

העצה הבאה הייתה לנסוע לשדרות הר-ציון בת"א, ולחפש שם בין עשרות חנויות האלקטרוניקה.

ובכן - זה מה שעשיתי היום, וצר לי לבשר לכם - ישנה חנות אחת שיש לה קונקטור זכר, וזהו. לאף אחד אין קונקטור נקבה. הייתי בבלצר אלקטרוניקה, ואיפה לא. לפחות 14 חנויות של אלקטרוניקה, סלולריים ומוצרי חשמל. גורנישט - פשוט אין לאף אחד. לחלק יש קונקטורים עם 2 מגעים, אבל גם כן רק זכר.

בשלב הזה הלכתי לתוכנית ב' - למצוא דיבורית ישנה של נוקיה. עצרתי ברעננה באיזו חנות לאביזרי רכב, ולמזלי הרב - הייתה לו אחת כזו, ישנה, והוא מכר לי את ה"מוח" שלה בתמורה ל-20 ש"ח.

הפירוק היה די קשה. נאלצתי לנסר את המוח הזה עם משורית למתכת כיוון שלא היה לי מברג מתאים. לבסוף שחררתי את הלוח האלקטרוני, ובעזרת מלחם בזהירות ובעדינות שחררתי את ה"נקבה" שהיתה מולחמת לשם.

חיברתי את הכבל שקניתי, חתכתי אותו באורך שרציתי וחשפתי את החוטים. הכנסתי את הפלאג לנקבה, ובדקתי שיש מגעים עם מולטימטר. לצערי, לא היה מגע להארקה ולא היה מגע לקצה. זה הצריך אותי לחשוב למה. הסיבה היא שהפלאג הזכר של נוקיה יותר ארוך.

נאלצתי לחשוב איך לקצר את ה"שפתיים" של הפתח של הקונקטור "נקבה". למזלי יש לי תחביב נוסף (בניית דגמי מטוסים מפלסטיק) ואחד מהכלים שיש לי הוא משורית סופר-דקה. משורית זו יכולה לנסר מאוד בעדינות ובקו חלק ואחיד, דבר שלא הייתי משוכנע שאצליח לעשות עם סכין חיתוך.

לאחר הקיצור גיליתי שאין מגע למגע מס' 2 (אם סופרים מהקצה כלפי החוט). פירקתי את המגעים, וכופפתי אותם בעדינות שוב ושוב עד שנוצר המגע הנכון.

לאחר ההלחמה ניגשתי וחיברתי את המאריך שלי, ונראה שהוא עובד, לפחות עבור המקלט. עוד לא ניסיתי את המשדר.

מקווה שעזרתי למישהו.

GGF

GoodGuys פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עוד קצת מידע...

שליחה #2 

שלום!

לאחר חיפוש מייגע, מצאתי קונקטורים כאלה באינטרנט, וגם תמונה של הכבל שקניתי וחתכתי:

קונקטור זכר:
http://www.plastics1.com/CCS/Item.php?item=643
וקונקטור נקבה:
http://www.smk.co.jp/whatsnew_e/651kk_e.html
והכבל:
http://www.videk.co.uk/home.asp?page...4&chapterID=30

GGF

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

בוא תראה מה מצאתי

שליחה #3 

כנס ל- http://www.arihav.com/english/index.asp

וחפש "4 POLE"

תמצא 7 רכיבים וביניהם:

Part Number Mfg DC Qty Type Min Price Quantity Max Price Single Description Pic
JR1040 JR 2006 0 $ 0.58 $ 1.65 PLUG 2.5mm 4 POLE WITH SLEEVE
SCJ238POOLGOBO1G TAIWAN 2006 0 Connector $ 0.28 $ 0.98 PHONE JACK 2.5 4 POLE SMD 90DEG PCB

סליחה על הפורמט הזוועתי, אבל זה מועתק מטבלה.
במילים פשוטות, יש כאן פלאג 2.5 מ"מ עם 4 מגעים ב- $1.65 לבודד,
ושקע נקבה 4 מגעים ב- $0.98 לבודד.

הבעיה של השקע היא שזה שקע SMT כלומר נועד להלחמה משטחית ויהיה קצת קשה (אבל לא בלתי אפשרי להלחים לו חוטים. מומלץ לאבטח את החוט לאחר ההלחמה עם טיר-אפ אל גוף הקונקטור כך שלא יווצר לחץ על ההלחמות.

GoodGuys פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה רבה! זה נהדר. חבל שלא ידעתי על זה קודם.

GGF

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

אני בלי רחמים היתי חותך את הכבל באמצע ומשתמש בקונקטור של 4 מגעים כמו זה של AUDIO ישן העגול שהשתמשו בטיפים בזמנו או כל קונקטור רב מגעים אחר יותר חדש. החסרון שיש צורך ב2 זוגות במקום זוג אחד.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #6 

ADILEV - אני איתך! למה לסבך כשאפשר לפשט?
כל קונקטור עם 4 חיבורים (ומעלה...) יכול לשמש לכך...

אורן.

GoodGuys פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אורן - למרות שאתה צודק, אני מעדיף לא לחתוך את הכבל.

אבל כדאי שכולם יידעו שפניתי ל-HAUPPAUGE לגבי זה ואחד מאנשי התמיכה הבטיח לי שאם לא אצליח להלחים אחרי שאחתוך את הכבל, הוא מוכן לשלוח לי אחד חדש. אז אני לא מתכוון לנצל את זה לקבל אחד "ספייר" אבל אולי מישהו שינסה וייכשל יוכל להינות מזה. אז שווה לנסות אם אין ברירה.

בכל מקרה, כבר פניתי אליהם וביקשתי חלקים, וקיבלתי שם וטלפון. אני בחופשת מחלה, אז ייתכן שאקפוץ לשם מחר (זה בנורדיה שזה על הכביש בין צומת בית-ליד לנתניה).

ושוב - תודה לכולם על העזרה, ואני מקווה שלפחות ביחד הצלחנו לחסוך לכמה אנשים חיפושים מיותרים.

GGF

GoodGuys פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

טוב אז שוחחתי עם היבואן הזה היום ואין להם כזה במלאי, ולא מתוכנן להגיע. אם אף אחד לא יזמין דרכם איזה 1000 יחידות אין סיכוי שהם יבצעו הזמנה מהיצרן.

בנימה פסימית זו - גם המאריך שלי לא עובד :?

אז חתכתי, הארכתי והלחמתי. ועכשיו עובד!

GGF

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”