שידור וידאו פרטי למספר תחנות במקביל (יש פתרון + מדריך(?) )

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
barman פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

היי,

הבעיה שלי היא כזו - יש לי אירוע באולם גדול ואני מעוניין לשדר וידאו פרטי למספר מסכים (לבנים וגדולים, לא מסכי מחשב). לצורך העניין, כל מסך יהיה מחובר למקרן וללפטופ. העניין הוא שאני לא רוצה "סתם" להריץ קובץ, אלא לפתוח ערוץ שידור כך שכל המקרנים יקבלו את המידע במקביל (אנחנו לא רוצים לשמוע "הד" באולם ואנחנו לא רוצים שמסך אחד יקדים את השני במספר שניות). תחשבו על שידור בערוץ בטלוויזיה שרואים במספר מסכים במקביל. העקרון דומה.

השאלה היא - האם יש מזרים מדיה שיש לו את הפונקציה הזו? אם כן - איזה מזרים מדיה, איך קוראים לפונקציה ואיך מפעילים אותה? בפרט, האם Xtreamer Pro יתאים למשימה? אם לא, האם יש תוכנה (עדיף חינמית) שיכולה לעשות את זה, נניח באמצעות לפטופ שישדר לרשת (למשל בפרוטוקול MMS או RTSP) וששאר התחנות יתחברו אליו? חיפשתי מידע בנושא ולא ממש מצאתי.

תודה על כל עזרה :)
נערך לאחרונה על ידי barman ב 11/01/2011 13:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אפשר לעשות משהו דומה עם VLC, ראה מדריך פה - http://www.overclock.net/networking-security/378530-how-play-music-video-simultaneously-multiple.html .

בשיטה הזו, תצטרך להגדיר את הסטרים במחשב הראשי, להפעיל את ההזרמה בכל העמדות האחרות ואז בעצם להריץ את הסרט לתחילתו, לעשות pause, ו Play ברגע שתרצה - ה"לקוחות" (המחשבים שמחוברים למקרנים) בעצם יהיו בהמתנה.

כדאי לנסות ולראות שזה עובד לפני האירוע, מבחינת כניסה ל standby של המחשבים וכו'.

barman פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

מעולה, תודה. אני אבדוק את האופציה. אין ספק שאני אבדוק את זה גם במקום עצמו :mrgreen:

barman פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

תודה על העזרה. את האמת, המדריך שנתת לי לא מעודכן לגרסת ה- VideoLan החדשה ביותר, אבל בזכותך מצאתי מידע רלוונטי כאן:
http://tldp.org/REF/VideoLAN-Quickstart/x536.html

ואני אשמח לחלוק אותו עם אחרים. שילבתי קצת בין המדריכים ויצרתי מדריך קצר ופשוט במיוחד.

במילים אחרות, למי שלא מפחד מקצת שורות פקודה:

0) שלב התחלתי: התקינו ראוטר וחברו את כל המחשבים לרשת אחת. בשביל זה יש מיליון מדריכים :)
1) התקינו VLC על המחשב שבו יש את התוכן שאתם רוצים לשדר ברשת (נקרא לו "שרת") והתקינו VLC על התחנות האחרות (אלו שיקבלו את התוכן בזמן אמת)
2) על השרת, הכנסו לשורת הפקודה (ב- DOS או Linux), הגיעו אל ספריית ה- VLC והקליקו את שורת הפקודה הבאה:

קוד: בחירת הכל

vlc -vvv video1.xyz --sout udp:239.255.100.100 --ttl 12
כאשר video1.xyz הוא הקובץ שאתם רוצים לשדר ברשת (כולל path מלא).
3) תנו ל- VLC על השרת להתחיל לרוץ, ובחרו pause כשהקובץ מתחיל לרוץ (אתם תראו את הריבוע מתחיל לזוז בלי תמונה על המסך. זה אומר שהקובץ משודר ברשת).
4) על מחשבי הלקוחות (אלו שיקבלו את התוכן) הפעילו את VLC ואז בחרו את Media, ואז את Open Network Stream והקליקו בתיבה: udp://@239.255.100.100

זהו, התחנות מוכנות. כל מה שנשאר זה ללחוץ על play בשרת ואז כל התחנות יקבלו את אותו השידור בדיוק בו זמנית (המתינו מספר שניות עד שיש סנכרון מלא ומתקבלת תמונה). אפשר (בשרת בלבד) להזיז את הוידאו להתחלה, לאמצע ובכלל לאן שתרצו ואז התחנות יראו בדיוק את מה שתשדרו. בשביל לראות מה משודר בדיוק, אפשר לפתוח VLC נוסף בשרת והוא ישמש כתחנה ועליו תוכלו לראות את מה שאתם משדרים לשאר המחשבים. בהצלחה! :)
נערך לאחרונה על ידי barman ב 11/01/2011 13:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

יפה, תודה על המדריכון.
הערה קטנה (פספסת שתי מילים :P), בשלב 4 - "במחשבי ה"לקוחות" (clients)..."