חיבור מחשב חדש למסך חדש עם כבל HDMI

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
shoki222 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

שלום ותודה לעונים,
קניתי מחשב חדש משובח, עם כרטיס מסך נחמד gt430, וחיברתי את יציאת כרטיס המסך (HDMI) למסך חדש של סמסונג, המחשבויזיה ms2370. מערכת ההפעלה win7. אני צופה כרגע ברזולוציה במסך של 720p.

לאכזבתי, למרות כל הכיוונונים של הפרמטרים במסך ובכרטיס המסך, אני לא רואה תמונות JPEG, באיכות טובה. התמונות מופיעות עם צבעים חמים מאוד מאוד ולא ראיליסטיות.זה כאילו שהיו לנו פעם תמונות מודפסות נייר, צבעוניות שהתיישנו וכאילו התחילו להצהיב.

הפונטים המופיעים בחלונות של הווינדוס הינם לא מוחלקים ומקוטעים, למרות שהפעלתי את ה clear type וכל מיני החלקות קצה שכרטיס המסך מספק.

הפעלת כל מיני פרוצדורות מובנות, של ווינדוס 7 לכיול הצבעים\חדות\ בהירות\גמא לא עוזרות.

יוסי

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #2 

ניסית לאפס הכל המחשב ולשחק רק עם הגדרות המסך?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

נתקלת כנראה בשתי בעיות.

הראשונה היא שאין התאמה מוחלטת בין שיטות הצבע של מסכי טלביזיה לבין אלו שבשימוש מחשבים. בהעיה השניה היא שאתה כנראה לא עובד ב Native
Resolution

שתי הבעיות פתירות.

בבעיה הראשונה מטפלים בכך שמוודאים שמשתמשים באותו תחום RGB גם במחשב וגם במסך. היות ואתה משתמש בו גם בתור שולחן עבודה הייתי מציע לך לבדוק בתפריטי המסך אם אתה יכול לקבוע אם באותה כניסת HDMI שאליה מחובר המחשב אתה יכול לקבוע את תחום ה RGB. לפעמים מציינים זאת במספרים כש 0-255 הוא התחום עבור מחשבים ו 16-235 הוא התחום עבור וידיאו ולפעמים במושגים כמו PC RGB ו Video RGB.

לאחר שוידאת זאת אתה צריך לכייל את המסך. יש כאן באתר מספר מאמרים ושרשורים הדנים בזה.

הבעיה השניה שאתה מתאר שבה הפונטים לא נראים טוב נובעת כנראה משתי סיבות. ראשית יש לוודא שאתה שולח למסך את הרזולוציה המתאימה למספר הפיקסלים שיש לו. במסכי HD Ready 1080p (מה שכולם קוראים להם FHD) זה 1920x1080. במסכי HD Ready רגילים זה בעייתי יותר כי רובם לא מוכנים לקבל רזולוציות כמו 1366x768.

לאחר מכן תוכל לשחק ב DPI כדי ךהתאים את גודל שולחן העבודה והאייקונים לנוחות צפםיה מרבית
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

shoki222 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #4 

תודה לתשובתך המהירה!

ברשותך אשאל כך:
1.המסך הוא אכן full hd. בכרטיס המסך יש אפשרות לבחור מה הרזולוציה. האם זו חייבת להיות 1080P? האם המסך לא מתאים את עצמו אוטומטית? גם בשידור טלויזיה מממיר יס למשל, ישנם ערוצים ב HD וישנם ערוצים ב SDוהכול משודר למסך ורואים טוב בכל מצב.

2. המקום היחידי שראיתי שאולי אפשר לשלוט על "תקן" ה RGB הוא בחירה בין שתי אופציות בכרטיס המסך האחת נקראת RGB והשניה, אני כותב מהזכרון ואולי טועה, היא עם האותיות האלו של הקומפוננט (YrBp....משהוא כזה אולי YUV). האם זה זה.

קראתי משהוא בקשר ל NATIVE RESOLUTION זה לבחור Just Scan ב size של המסך. לא דרך המחשב אלה באמצעות השלט רחוק של המסך עצמוץ

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

shoki222, המקרה שלך מדגים היטב מדוע חיבור מסך טלביזיה למחשב אינו תמיד רעיון טוב אם לא מבררים תחילה את כל הבעיות האפשריות.

1. אם לא תבחר את הרזולוציה המתאימה 1:1 למספר הפיקסלים של המסך אתה תגרום לכך שהמסך יאלץ להתאים את התמונה, זה מה שגורם לך לחוסר החדות. דין שולחן עבודה של מחשב אינו כדין הצגת וידיאו.

2. חפש בתפריטי המסך. כמעט בכולם יש אפשרות כזו.

3. זה כדי שהמסך ידע שאם הוא מקבל 1920x1080 הוא לא צריך לבצע overscan. זה לא יעביר לך את השידור ל NR אם זו הכוונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”