בעיית גושים בקפה ביציאת המטחנה
-
roli_bark
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
הקפה נערם יפה על הסלסילה, אבל הוא מלא גושים (בצורת גללים של מכרסמים - מעין גלילים קטנטנים)
זה כנראה יוצר צ'אנלינג [לאחר הטימפור], ולדעתי זו הסיבה העיקרית לכך שיש לי עדיין השפרצה לצדדים מרשת החליטה.
מה מקור התקלה (המטחנה היא מאזר מיני-B) ?
זה כנראה יוצר צ'אנלינג [לאחר הטימפור], ולדעתי זו הסיבה העיקרית לכך שיש לי עדיין השפרצה לצדדים מרשת החליטה.
מה מקור התקלה (המטחנה היא מאזר מיני-B) ?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
1. האם המטחנה מוארקת?
2. הקפה שומני מאוד?
3. הרם את מכסה הקונוס, והסתכל פנימה תוך כדי טחינה, על הרשת שנמצאת על פתח יציאת הקפה. הקפה מצטבר לך מצד שמאל ונתקע שם, ויוצא רק מצד ימין?
לגבי סע' 3: ככה זה אצלי. אבל באופן משונה, רק כשזה קורה, הקפה יוצא מהר יותר (רק מהפתח הימני) ובלי שום גושים.
אגב, אולי המטחנה צריכה ניקוי?
2. הקפה שומני מאוד?
3. הרם את מכסה הקונוס, והסתכל פנימה תוך כדי טחינה, על הרשת שנמצאת על פתח יציאת הקפה. הקפה מצטבר לך מצד שמאל ונתקע שם, ויוצא רק מצד ימין?
לגבי סע' 3: ככה זה אצלי. אבל באופן משונה, רק כשזה קורה, הקפה יוצא מהר יותר (רק מהפתח הימני) ובלי שום גושים.
אגב, אולי המטחנה צריכה ניקוי?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
roli_bark
- חבר פעיל מאוד

תודה מוטי על התגובה הזריזה, אז ככה:
1. כן המטחנה מאורקת (דרך כבל ההזנה המאורק הרגיל)
2. איך אני מזהה באם הקפה שומני ?
3. נראה לי שכן, מצטבר בשמאל ונוטה לצאת יותר מצד ימין. לא נראה לי שהמטחנה זקוקה לניקוי, השימוש לא מסיבי - 2 כוסות לאטה ביום, כל כוס מנה סינגל, והמטחנה חדשה לגמרי (בת שבועיים).
1. כן המטחנה מאורקת (דרך כבל ההזנה המאורק הרגיל)
2. איך אני מזהה באם הקפה שומני ?
3. נראה לי שכן, מצטבר בשמאל ונוטה לצאת יותר מצד ימין. לא נראה לי שהמטחנה זקוקה לניקוי, השימוש לא מסיבי - 2 כוסות לאטה ביום, כל כוס מנה סינגל, והמטחנה חדשה לגמרי (בת שבועיים).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

הופה, החשמל הסטטי זו הבעיה.
אצלי לא היו גושים (ממש מעט מאוד ויחסית גדולים ופלאפיים) אבל ברגע שפתרתי את נושא ההארקה (ראה שרשור כאן http://www.htcafe.co.il/vt131037) אפילו מעט הגושים שהיו נעלמו לגמרי.
קפה שומני - אפשר לזהות לפי שני פרמטרים: צבע מאוד כהה ואגלי שומן על הקפה (הוא מבריק).
באיזה קפה אתה משתמש?
אצלי לא היו גושים (ממש מעט מאוד ויחסית גדולים ופלאפיים) אבל ברגע שפתרתי את נושא ההארקה (ראה שרשור כאן http://www.htcafe.co.il/vt131037) אפילו מעט הגושים שהיו נעלמו לגמרי.
קפה שומני - אפשר לזהות לפי שני פרמטרים: צבע מאוד כהה ואגלי שומן על הקפה (הוא מבריק).
באיזה קפה אתה משתמש?
-
roli_bark
- חבר פעיל מאוד

קראתי הרגע את השרשור בנושא הארקת מטחנה
אצלי ה' מאזר-אלקטרונית מיני B ' - מצויידת בתקע ישראלי תיקני (עם הארקה - לא גרמנית). המכונה נרכשה מהיבואן - NENI.
אנסה להשתמש ב ESD STRIP (כמו זו ממעבדת האלקטרוניקה אצלי בעבודה) בין בורג-גוף (מוארק) לבין המשפך כדי לפרוק מטענים סטטיים.
אצלי ה' מאזר-אלקטרונית מיני B ' - מצויידת בתקע ישראלי תיקני (עם הארקה - לא גרמנית). המכונה נרכשה מהיבואן - NENI.
אנסה להשתמש ב ESD STRIP (כמו זו ממעבדת האלקטרוניקה אצלי בעבודה) בין בורג-גוף (מוארק) לבין המשפך כדי לפרוק מטענים סטטיים.
איזה מכונה יש לך?
קאסטלו קפה- castello-caffe ייבוא ושיווק מכונות ותערובות קפה.
2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com
2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com
כיוון חדש ?
לי היתה בעיה דומה .
הקפה היוצא מהמטחנה ,היה חוסם לאט לאט את המעבר ומשאיר מעבר צר מאוד.
שאלתי וגיליתי שזה כנראה בגלל שהסטימר נמצא בצד המטחנה, והאדים העודפים+ הלחות גורמים לקפא הטחון בפתח המטחנה להתקשות ולחסום לאט לאט את הפתח.
הפתרון הזזת המטחנה מהסטימר, ומדי פעם העברת מברשת בפתח המטחנה.
שאלתי וגיליתי שזה כנראה בגלל שהסטימר נמצא בצד המטחנה, והאדים העודפים+ הלחות גורמים לקפא הטחון בפתח המטחנה להתקשות ולחסום לאט לאט את הפתח.
הפתרון הזזת המטחנה מהסטימר, ומדי פעם העברת מברשת בפתח המטחנה.
-
roli_bark
- חבר פעיל מאוד

Re: כיוון חדש ?
וואלה ... אצלי אותה קונפיגורציה של מיקום מטחנה בצד פיית הסטימר !אקספרסו כתב:לי היתה בעיה דומה .
הפתרון הזזת המטחנה מהסטימר, ומדי פעם העברת מברשת בפתח המטחנה....
אבל אם אזיז אותה לצד השני של פיית יציאת המיים החמים. גם שם יוצאים אדים ...
בכל אופן - תודה על הטיפ !
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- אצלי המרחק בין המטחנה לסטימר הוא חצי מטר
- הקונוס שומר על כניסה של אדים פנימה
- אני בקושי מקציף חלב בבית
- כשאני טוחן, זה קורה הרבה מאוד שעות אחרי שהסטימר עבד, אם עבד. גם כשהמטחנה נקייה לגמרי (אני מנקה את כל הפתח כשאני מחליף קפה) אני רואה התגבשות של קפה בצד שמאל
כך שמכל הנקודות האלו, אני מסיק שאין קשר לסטימר. זה נראה לי משהו במבנה הפנימי של המטחנה, ואני אפילו מנחש שזה מתוכנן ככה (שימו לב שבצד שמאל הרשת צפופה יותר, ובצד ימין היא "חסרה"). בכל אופן, כאמור אצלי הקפה יוצא פלאפי וללא גושים בכלל.
אני מעלה עכשיו סרטון ותמונות, כבר אשתף.
- הקונוס שומר על כניסה של אדים פנימה
- אני בקושי מקציף חלב בבית
- כשאני טוחן, זה קורה הרבה מאוד שעות אחרי שהסטימר עבד, אם עבד. גם כשהמטחנה נקייה לגמרי (אני מנקה את כל הפתח כשאני מחליף קפה) אני רואה התגבשות של קפה בצד שמאל
כך שמכל הנקודות האלו, אני מסיק שאין קשר לסטימר. זה נראה לי משהו במבנה הפנימי של המטחנה, ואני אפילו מנחש שזה מתוכנן ככה (שימו לב שבצד שמאל הרשת צפופה יותר, ובצד ימין היא "חסרה"). בכל אופן, כאמור אצלי הקפה יוצא פלאפי וללא גושים בכלל.
אני מעלה עכשיו סרטון ותמונות, כבר אשתף.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

הנה וידאו. הוא לא בפוקוס, כי לצערי מצלמת הסטילס שלי לא עושה פוקוס בצילום וידאו.
שימו לב שהמטחנה נקיה לגמרי. הקפה טרי, קליה מהיום בבוקר. קליה FC+ אבל בלי שומן על הפולים.
שימו לב שבהתחלה הקפה יוצא מכל החורים, אבל לאחר פרק זמן מסוים החלק השמאלי נתקע. ברגע הזה הקפה מתחיל לצאת רק מהצד הימני (כמובן שמהר יותר).
לאחר הפסקה (הטיימר הסתיים) המשכתי בכפתור הידני, ואז ממש רואים איך הקפה תקוע מצד שמאל.
אני מצרף גם תמונה של הקפה בסלסלה. שימו לב כמה הוא פלאפי ונקי מגושים.
שימו לב שהמטחנה נקיה לגמרי. הקפה טרי, קליה מהיום בבוקר. קליה FC+ אבל בלי שומן על הפולים.
שימו לב שבהתחלה הקפה יוצא מכל החורים, אבל לאחר פרק זמן מסוים החלק השמאלי נתקע. ברגע הזה הקפה מתחיל לצאת רק מהצד הימני (כמובן שמהר יותר).
לאחר הפסקה (הטיימר הסתיים) המשכתי בכפתור הידני, ואז ממש רואים איך הקפה תקוע מצד שמאל.
אני מצרף גם תמונה של הקפה בסלסלה. שימו לב כמה הוא פלאפי ונקי מגושים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
נראה לי שהדבר היחיד שטוב פה זה הקונוס הזה שנותן לקפה ליפול מגובה רב ואז הגושים נשברים.
אם נשים כזה קונוס ברוקי אולי גם היא לא תוציא גושים.
אם נשים כזה קונוס ברוקי אולי גם היא לא תוציא גושים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

הדבר היחיד שטוב פה זה שמדובר במטחנה ללא מחלק-מנות היחידה שראיתי, במחיר שלה, שמוציאה קפה פלאפי לגמרי בלי טיפונת גושים.
שום WDT ושום כלום.
(למרות שב-value for money על איכות הטחינה ה-K3 לוקחת בהליכה, כי היא עולה כמעט חצי והגושים שלה פלאפיים מאוד ולא מורגשים)
שום WDT ושום כלום.
(למרות שב-value for money על איכות הטחינה ה-K3 לוקחת בהליכה, כי היא עולה כמעט חצי והגושים שלה פלאפיים מאוד ולא מורגשים)
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
הגושים לא בהכרך נוצרים ביגלל ליכלוך , אלה ביגלל הדחיסות שנוצרת ביציאה מהסכינים מול הפתח הקטן , אני חושב כבר הרבה זמן על פיתרון לעניין הזה, אבל קונוס הוא פיתרון קצת בעייתי ברוקי ביגלל שצריך לשנות את מיקום המחזיק של הסלסלה , אני יותר בכיוון של להכניס משהוא בתוך הפלסטיק הכחול ,שירטוט ביפנים בעדינות ויפרק את הגושים מעיין שפיצים קטנים עם וויברטור של פאלפון , זה הכיוון שלי.