השערה שעולה לי בנוגע לתסמין מוזר בשעון לחץ החליטה(זהו נגמר- הבעיה טופלה)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

שלום רב

מאז שהתקנתי את השעון החדש, למדידת לחץ החליטה, שמתי לב לתסמין מוזר מאוד בו.
לאחר מספר מועט של חליטות איתו בערך יומיים לאחר ההתקנה שלו שמתי לב שכאשר המכונה חמה ועומדת כ 20 דק
השעון לא מראה לחץ יציב- כאשר אני חולט או עורך בדיקה אם פילטר עיוור, השעון מראה חוסר יציבות- מגיע ל8.5 כפי שמכוון הopv ומתחיל לקפץ בין 7-ל8.5 ולא מצליח להתייצב.
כאשר המכונה קרה זה לא קורה והלחץ מתייצב על 8.5 ולא משתולל( צריך לציין שהחליטות הראשונות שלו לא הראו את הבעיה הזאת)
את הopv פתחתי וניקיתי היטב והוא נראה כמו חדש בלי שום סימן לאבנית.

ההשערה שלי הייתה שאולי הקירבה שלו לדוד- כ1 ס״מ מרחק ביניהם, לא עושה לו טוב והוא מתחמם הרבה יותר ממה שהוא צריך.
לקחתי את ההשערה הזאת משאר דגמי המכונות אם 2 השעונים שניתן
להבחין שתמיד שעון לחץ הראש רחוק יותר מהדוד ובדרך כלל ממוקם מתחת לשעון הדוד במידה והם בטור.

מה דעתכם? יש השערות לתסמין המוזר הזה?
נערך לאחרונה על ידי eliel1010 ב 11/01/2011 17:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

לא יודע, פתח את המכונה ותרחיק אותו קצת כשהמכסה פתוח (יש לך שם ספייר בצינור) ןאז תוודא שההשערה נכונה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בדיקת בוקר הוכיחה שהשערה לא נכונה
ערכתי בדיקה אם פילטר עיוור על מכונה קרה ועדיין נוצרה אותה הבעיה...
עכשיו צריך לגלות מהיכן מקור הבעיה, השעון או ה opv

הopv עבר טיפול וניקוי והוא נראה כמו חדש, היתה לי השערה אולי הקפיץ כבר לא כל כך חזק והוא אשם במה שרואים בשעון- מה שאומר שגם הלחץ בחליטה לא יציב כמו בשעון

עריכה:
כמה שלפעמים מכונות קפה יכולות לשגע אותנו, היום אחרי שעתיים ו3 כוסות שהמכונה הפיקה- בכוס ה 3 התופעה נעלמה ובבדיקה אם פילטר עיוור גם כן הבעיה נעלמה.

מה שכן רגע לפני שהיא נעלמה נגמרו לי המים במיכל, אני מתחיל לחשוב שאולי המים שחוזרים מהopv הם מקור הבעיה( אפילו שמבדיקה שערכתי אין שום בעיה אם הצינור הזה והמים זורמים)
מה שכן החשיבה שלי מגיעה בגלל השיטה לדעתי ההזויה של ecm שכל הצנרת יוצאת מתחת למיכל במאין כוס מיוחדת ששם המים נשאבים וגם חוזרים מהopv
לא יודע למה אבל כמו שאני רואה את זה היכול להיות שopv חלש יתקשה
להחזיר מים לנקודה שיש בה מים בלחץ כבר לפניו?

משיטוט בהום בריסטה גיליתי שרשור על נושא המיכל בדגם שלי ושם לבסוף הבחור הגיע להחלטה לבטל את מיכל המים המיוחד של המכונה שרק עושה צרות ובכל הוצאה שלו החוצה מטפטף בלי הפסקה, והבחור שם פשוט הכניס את
הצנרת מלמעלה כמו ברוב המכונות.
שהייתי אצל אספרסימו גם מהם שמעתי את האופציה הזאת.

נראה לי שאני מתחיל לקחת את האופציה הזאת בחשבון.
נערך לאחרונה על ידי eliel1010 ב 09/01/2011 10:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

יש לך ב OPV פלסטיקה בהברגה? הוא פחות עמיד.
אולי יש חופש אחר או משהו כזה ואז אולי צריך להחליף.

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה מתכוון בחלק שמתנגד למים?
אם כן זה חלק מגומי( ה opv שלי בסופו של דבר מהדגם הישן ממה שרואים בדגמים החדשים החליפו אותו)

אני צריך לבדוק אצל אברהמי אם יש חלק כזה ומה מחירו והכי חשוב אם יתאים לי לגודל הברגה בצנרת אצלי- ממה שאני מתאר לעצמי כל הopv בסופו של דבר עושים את אותה עבודה ואין איזו התאמה מיוחדת למכונה?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

ההתאמה תהיה לדעתי בצנרת כי הקוטר חורי של ה OPV כנראה זהה בכולם.
נראה לי שעשו אצלך משהו כזה: מחזירים את המים לכוס של המיכל ומשם למעשה ישר חזרה לכניסה של המשאבה.
לשנות את זה תצטרך להחליף את הצנרת בכניסה למשאבה ומה שחוזר ולבטל את הכוס (אולי גם להחליף מיכל)

בקיצור - תעשה מה שכל טכנאי עושה כשדברים לא עובדים: תן בעיטה בצד ותבדוק אם זה תיקן משהו...

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ואם לא עובד תמיד אפשר לעבור למקינטה שהיא תמיד עובדת אין דאגה איתה :lol:

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

היכול להיות שנזילה מהידית הפעלה בראש יוצרת בלגאן בלחץ?
הציר של הידית התחיל לטפטף לי בקצב מהיר חשבתי אולי זה שובר את הלחץ?

שמתי לב לקטע מוזר, לוקח ידית אם פילטר עיוור מזרים מים- מחבר את הידית-ואז הלחץ יציב
לעומת זאת
נבצע חליטה עיוורת בלחמים התהליך והכל קופץ ומשתגע

יש רעיונות? אני משתגע מזה

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312

שליחה

OPV זה חלק פשוט מאוד תבדוק אים הקפיץ מרגיש תקין גומיות תושבת אך לא ניראה לי ששם הבעייה.
הדבר הבא הוא המשאבה שבשלבי חיים אחרונים יכולה לתת לחץ לא יציב. נזילה מהציר זה מורה לפעמים על לחץ גבוה מידי יחד עם מכונה חמה וריכוך האטמים (תקף גם למשאבה).
לדעתי משאבה.
בברכה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

אולי בכלל השעון דפוק?

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

חשבתי על זה, אבל האופציה נשללת כשאתה רואה שבזמן שהמכונה עומדת והלחץ עומד על כ 7 באר אין קפיצות ומשחקים

roli_bark
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149

שליחה

יכול להיות שבתהליך כיוונון ווסת הלחץ מישהו כיוונן בטעות את בורג ה Dead Band (שמכוונן ל +- 0.2 בר סביב נקודת מצב יציב !). שים לב שיש 2 ברגיי כיוונון - ב DEAD BAND לא נוגעים ! - [ אם נוגעים בכיוון הזה הסטיות יכולות לנוע בטווחים גדולים סביב המצב היציב ].
ראה כאן טיפים:

http://www.chriscoffee.com/faq#12

למרות שזה טיפ למכונות Quick Mill אני משער שהוא נכון למכונות אחרות.

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה כוונה לDead Band לא הצלחתי להבין למה התכוונתה ?

roli_bark
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149

שליחה

במצב היציב (כשאין חליטה, אין הקצפה, אין הוצאת מיים רותחים) הטמפרטורה מתייצבת וגם הלחץ.
במצב היציב הלחץ נניח עומד סביב 8.5 בר, והוא נע סביב 8.5 בר בטווח של + - 0.2 בר [וזה האחרון מכוונן עוד אצל היצרן], כלומר מ- 8.3 בר עד 8.7 בר.

קיים בורג כיוונון הלחץ הנומינלי במצב היציב [ נניח 8.5 בר ],
וקיים עוד בורג [אחר] - והוא DEAD-BAND - לכיוונון הטווח שבמסביב לו ינוע הלחץ במצב היציב [שוב, בד"כ מכוונן ע"י היצרן ל- +- 0.2 בר ]

אבל אם הוצאת את האחרון מכיוונון, הלחץ במצב ביציב עדיין יהיה סביב 8.5 בר, אבל הוא ינוע למשל בטווח גדול של + - 1 בר [או יותר] סביב 8.5 בר הנומינלי, כלומר מ- 7.5 בר עד 9.5 בר.

מקווה שהובנתי עכשיו.

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

או קי הבנתי
רק לא הבנתי איפה הוא נמצא?
לפי מה שאני מבין זה לא חלק מהopv?

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

לדעתי יש כאן בשרשור קצת סלט בין לחץ חליטה ללחץ דוד. ה-dead band רלוונטי לפרסוסטאט.
לחץ חליטה בשעון מאד תלוי במספר גורמים כמו - היכן מחובר השעון (נק' דגימת הלחץ), אורך הצינור ועוד.
לדוגמה - בוויביאמה שלי לחץ החליטה נמדד בקטע הצינור שבין השסתום האל חוזר לברז הראש. זה אומר שבזמן שהמכונה עומדת ללא חליטה, הלחץ עולה עד לכ-12.5 באר, שזה הלחץ שבו מכוון שסתום ההתפשטות להפתח.
לצינורית שמובילה לשעון יש גם חשיבות רבה. שוב, דוגמה מהוויביאמה שלי: הצינור ארוך מאד ומסובב לסליל. המטרה - "מיצוע" של הלחץ והפחתת ה"ריקוד" של המחוג. מנגנוני ייצוב הלחץ (בין שמדובר ב-OPV במכונות עם משאבת רטט או בחוג השוואת לחץ פנימי במשאבה, כמו שיש במשאבות רציפות) אינם מגיעים למצב סטאטי, אלא "פועמים" או "מתנדנדים" והלחץ למעשה משתנה בפעימות. צינורית דגימה ארוכה "ממצעת" את הפעימות הללו והשעון מראה לחץ יציב.
מהתיאורים שלך לא ממש הצלחתי להבין את הבעיה וכלל לא היכן נדגם הלחץ ומה המבנה של המכונה שלך. אם תתן יותר פרטים אני אנסה להבין ולחשוב על מקור הבעיה שאתה רואה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוקי אז הינה פירוט המצב: שעון חליטה התווסף למכונה על ידי, השעון מחובר בחיבור הדוד(מחליף החום) אל הראש, הצינור ישב על זווית שהוחלפה לT
הצנרת של השעון די ארוכה כ- מטר אורך ולא מסולסלת אלא פתוחה לאורכה בצורה מעוגלת ללא עיוותים או סיבוכים,
הלחץ בשעון אף פעם לא הראה לחץ חליטה יציב תמיד קצת ״רקד״ אבל בתחום ה8.5-8 והבעיה שנוצרה הוא שהלחץ ״רקד״ בין8.5-6
היום ניקיתי את הopv שוב ונראה לכאורה שזה קצת עזר.
בנתיים מהתייעצות אם אספרסימו יש לי אופציה חדשה לבדיקה, הם המליצו לבדוק את החיבור בין המשאבה לצנרת, בעצם בין הצינור גומי לצנרת ברזל שם יש שסתום קפיץ קטן שמחבר ביניהם והוא גם סוג של opv קטן
לא יצא לי לבדוק את זה עדיין אבל נשמע מעניין( אני לא נתקלתי עוד בחלק הזה )
ותמיד תהיה האופציה שאולי המשאבה עושה קצת בעיות

דרך אגב אצלי שהמכונה עומדת הלחץ עומד על כ 7.5

http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... &p=1286594

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תוספת-
החיבור שאספרסימו הציע לי לבדוק נמצא כאן, לפי מה שהבנתי יש לו קשר בבניית הלחץ אבל אין בו יותר מדי צורך ואפשר לוותר עליו ולחבר ישירות.
מישהו מכיר את החלק הנ״ל, אף פעם לא נתקלתי בו, חשבתי זה רק חיבור פשוט

החלק שמחבר בין הצינור פלסטיק לצנרת ברזל

תמונה

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

eliel1010 כתב:דרך אגב אצלי שהמכונה עומדת הלחץ עומד על כ 7.5
...
מוזר מאד, ואני אסביר למה.
כשאתה מזרים מים דרך מחליף החום במצב חליטה, המים יהיו (אם כוונת נכון ועשית קולינג-פלאש נכון) בטמפרטורה של כ-85 עד 90 מעלות. עכשיו אתה מפסיק את הזרימה ו"כוכר" את המים בין ברז הראש לבין שסתום אל-חוזר (או המשאבה עצמה, אינני מכיר את המכונה שלך). עכשיו המים מתחממים כי הם עומדים בתוך מחליף החום. במצב הזה הלחץ חייב לעלות כי המים מתפשטים כשהם מתחממים. מה שפורק את הלחץ הזה (וחייב לפרוק, אחרת הצנרת תתפוצץ) הוא ה-OPV. אם ה-OPV שלך מכוון על לחץ חליטה של 8 באר (או יותר) איך זה שבזמן "עמידה" אתה רואה לחץ נמוך יותר? כנראה שיש לך עוד מקור של פריקת לחץ (יכול להיות נזילה?).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

המכונה ECM Giotto מכונת מחליף חום נשאבת רטט סטנדרטית- זה הסדר שהחלקים מחוברים בה - משאבה-opv-שסתום אל חוזר- עובר בדוד- יציאה מהדוד לשעון מדידה וצינור שרץ לראש.

אני אסתכל בבוקר שוב על הלחץ בזמן שהמכונה עומדת( נראה לי שאני לא זוכר בידיוק והמכונה כן עומדת על 8.5 באר)
בכל מקרה נזילות אין אני די בטוח בזה( המכונה נפתחה המון פעמים בזמן האחרון ועברה הרבה בדיקות במצב ״מכסה מנוע פתוח״ )

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”