תמיכה טכנית - מחשב נייד
שלום רב,
ברשותי מחשב נייד HP בן כמה שנים אשר היה בתיקון מספר פעמים במסגרת האחריות אבל סה"כ "נתן עבודה".
אתמול בלילה הדלקתי את המחשב ולקח לו משום מה הרבה מאוד זמן להעלות את המערכת הפעלה.
נורית החיווי של ההרדיסק עבדה "שעות נוספות" אז הנחתי שמדובר אולי בעדכונים כאלה ואחרים שמוגדרים להתקנה אוטומטית בהפעלה אוטומטית.
לאחר מספר דקות משהבחנתי ששום דבר לא מתקדם (העכבר והמקלדת לא הגיבו) לחצתי על כפתור הכיבוי של המחשב .
לאחר כחצי דקה שהפעלתי אותו שוב , המחשב נדלק אך המסך נשאר כבוי וכן נורית הבקרה של ההרדיסק לא עבדה.
כלומר המצב הוא כזה עכשיו - המחשב נדלק, לא מתחיל בתהליך ההפעלה שלו, אין נורית חיווי של ההרדיסק, אין שום סימן על המסך - נשאר שחור.
דיסקי BOOT הכונן מנסה לקרוא אך לא קורה שום דבר. גם מקש ה CAPS lock לא מגיב (חיווי ON/OFF) מה שמחזק את ההרגשה שהמחשב מקבל מתח חיצוני אך אינו ניגש כלל ל BIOS ואז למערכת ההפעלה.
האם מדובר בהרדיסק או ברכיב אחר הקשור למסך/זכרונות ... ?
תודה לעונים ושבוע טוב.
ברשותי מחשב נייד HP בן כמה שנים אשר היה בתיקון מספר פעמים במסגרת האחריות אבל סה"כ "נתן עבודה".
אתמול בלילה הדלקתי את המחשב ולקח לו משום מה הרבה מאוד זמן להעלות את המערכת הפעלה.
נורית החיווי של ההרדיסק עבדה "שעות נוספות" אז הנחתי שמדובר אולי בעדכונים כאלה ואחרים שמוגדרים להתקנה אוטומטית בהפעלה אוטומטית.
לאחר מספר דקות משהבחנתי ששום דבר לא מתקדם (העכבר והמקלדת לא הגיבו) לחצתי על כפתור הכיבוי של המחשב .
לאחר כחצי דקה שהפעלתי אותו שוב , המחשב נדלק אך המסך נשאר כבוי וכן נורית הבקרה של ההרדיסק לא עבדה.
כלומר המצב הוא כזה עכשיו - המחשב נדלק, לא מתחיל בתהליך ההפעלה שלו, אין נורית חיווי של ההרדיסק, אין שום סימן על המסך - נשאר שחור.
דיסקי BOOT הכונן מנסה לקרוא אך לא קורה שום דבר. גם מקש ה CAPS lock לא מגיב (חיווי ON/OFF) מה שמחזק את ההרגשה שהמחשב מקבל מתח חיצוני אך אינו ניגש כלל ל BIOS ואז למערכת ההפעלה.
האם מדובר בהרדיסק או ברכיב אחר הקשור למסך/זכרונות ... ?
תודה לעונים ושבוע טוב.
תנסה לנטרל סוללה או לטעון אותהכמה שעות...
הרד דיסק זה לא כל כך בטוח כי גם אם יש תקלה היית ניגש לביוס...
לי זה קורה עם LG מדי פעם, כמה שעות מנוחה והכל חוזר לקדמותו...
אם לא עזר קח מחבר או משהו כבל חשמל אחר ונסה איתו, או סוללה אחרת...
הרד דיסק זה לא כל כך בטוח כי גם אם יש תקלה היית ניגש לביוס...
לי זה קורה עם LG מדי פעם, כמה שעות מנוחה והכל חוזר לקדמותו...
אם לא עזר קח מחבר או משהו כבל חשמל אחר ונסה איתו, או סוללה אחרת...
זאת תופעה שחוזרת על עצמה אחת לכמה חודשים במחשב בעבודה.
המחשב נדלק אך הצג לא מציג שום דבר.
כך אני פותר את זה- מוציא מהחשמל ולוחץ לחיצות מהירות על הכפתור הפעלה.
זה לא אני חשבתי על זה, זה הבחור מהחברת מיחשוב שלנו.
בעבודה זה מחשב נייח אבל מסתבר שזה תופס גם לנייד...
המחשב נדלק אך הצג לא מציג שום דבר.
כך אני פותר את זה- מוציא מהחשמל ולוחץ לחיצות מהירות על הכפתור הפעלה.
זה לא אני חשבתי על זה, זה הבחור מהחברת מיחשוב שלנו.
בעבודה זה מחשב נייח אבל מסתבר שזה תופס גם לנייד...
נשמע לי הזוי מאד...
אני חושב שגם אם היית מנתק את המחשב לכמה שניות מהחשמל ומחזיר זה היה מסתדר.
אני לא מבין קשר של חשמל סטטי לנושא, ובטח לא כזה שנפתר בלחיצות מהירות על כפתור הפעלה.
כנראה שאיש המחשוב גם לא יודע מה מקור הבעיה אז הוא זרק לך "חשמל סטטי" (גם אני לא יודע).
אני חושב שגם אם היית מנתק את המחשב לכמה שניות מהחשמל ומחזיר זה היה מסתדר.
אני לא מבין קשר של חשמל סטטי לנושא, ובטח לא כזה שנפתר בלחיצות מהירות על כפתור הפעלה.
כנראה שאיש המחשוב גם לא יודע מה מקור הבעיה אז הוא זרק לך "חשמל סטטי" (גם אני לא יודע).
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
טיפה הבהרה בנושא החשמל הסטאטי... זה נכון מאוד !
מחשב הינו ככלות הכל קומקום חשמלי.. אין חשמל לא עובד, מורכב עשרות מונים אבל עדיין פועל על חשמל ומכיל מיליוני מעגלים ושערים חשמליים. אחרי זמן מה המחשב עם כל קבליו ומעגליו נטענים בחשמל מעבר לתקין וגם כאשר הוא כבוי עדיין אצורים במחשב כמה וולטים בודדים שמונעים מחלק מהשערים והמעגלים להתאפס.
המחשה מאוד פשוטה לבעלי נייח : תנתקו מהחשמל ומהתקנים שמספקים חשמל (רשת, האב USB וכד') תוכלו לשים לב שלוקח כמה זמן לנורות של הלוח לכבות או במקרה היותר טוב תדליקו אותו (כשהוא מנותק) והמאוורר יסתובב לחלקיק שנייה - זהו ! עכשיו המחשב באמת ללא חשמל.
בנייד העיקרון זהה. והתקלה הזו קרתה בשרתים בחווה כלשהיא שמנעה שידרוג ביוס... אם לא הייתי מכיר אותה כבר היו פותחים קריאה לספק)
והדוגמא מלמעלה היא קלאסית למקרה והפתרון שנתנו לו עבד... מזל שעשה אותו
מחשב הינו ככלות הכל קומקום חשמלי.. אין חשמל לא עובד, מורכב עשרות מונים אבל עדיין פועל על חשמל ומכיל מיליוני מעגלים ושערים חשמליים. אחרי זמן מה המחשב עם כל קבליו ומעגליו נטענים בחשמל מעבר לתקין וגם כאשר הוא כבוי עדיין אצורים במחשב כמה וולטים בודדים שמונעים מחלק מהשערים והמעגלים להתאפס.
המחשה מאוד פשוטה לבעלי נייח : תנתקו מהחשמל ומהתקנים שמספקים חשמל (רשת, האב USB וכד') תוכלו לשים לב שלוקח כמה זמן לנורות של הלוח לכבות או במקרה היותר טוב תדליקו אותו (כשהוא מנותק) והמאוורר יסתובב לחלקיק שנייה - זהו ! עכשיו המחשב באמת ללא חשמל.
בנייד העיקרון זהה. והתקלה הזו קרתה בשרתים בחווה כלשהיא שמנעה שידרוג ביוס... אם לא הייתי מכיר אותה כבר היו פותחים קריאה לספק)
והדוגמא מלמעלה היא קלאסית למקרה והפתרון שנתנו לו עבד... מזל שעשה אותו
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
כן לחיצה תגרום למחשב ״להשתמש״ במה שנשאר ואז הוא יהיה ללא שום מתח וכל המעגלים יאופסו. (כשהוא מחוץ לחשמל)
תבדוק בעצמך ניסיון אחד שווה אלף הסברים
עריכה : טכנית אולי זה באמת לא חשמל סטטי, אני לא חשמלאי, שיבוא אחד ויגיד מה המונח המתאים.
עריכה : טכנית אולי זה באמת לא חשמל סטטי, אני לא חשמלאי, שיבוא אחד ויגיד מה המונח המתאים.
mikee8 , בוא נגיד שגם לי בהתחלה זה נשמע סוג של שקר כלשהו. סופו של יום השלמתי עם העובדה שאכן הפריקת חשמל סטטי היא זו שעוזרת במקרה שהמחשב נדלק והמסך שחור. בוא נגיד שאם תתקל בתופעה כזאת אז תדע את הפתרון המהיר הזה (שום דבר אחר לא עזר).
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
אתה בהחלט צודק....agent__smith כתב:כן לחיצה תגרום למחשב ״להשתמש״ במה שנשאר ואז הוא יהיה ללא שום מתח וכל המעגלים יאופסו. (כשהוא מחוץ לחשמל)
עריכה : טכנית אולי זה באמת לא חשמל סטטי, אני לא חשמלאי, שיבוא אחד ויגיד מה המונח המתאים....
אבל לרוב פריקה זה שהמחשב כלל לא נדלק, אצל הבחור זה נדלק אבל לא הציג מסך.
לדעתי סתם צירוף מקרים.