כונן רשת ומזרימדיה - הישכנו יחד?
-
Eit-123
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 136
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
היי חברים,
אני מנסה להבין משהו לפני שאני רץ לרכוש.
יש לי בבית רשת אלחוטית.
יש לי מחשב נייד שאין לו תקן N.
יש לי גם דיסק רשת חיצוני של IOMEGA. (לא ניתן לחבר אותו עם USB למחשב).
דיסק הרשת מחובר כרגע עם כבל ethrnet לראוטר וכך, אני רואה את הקבצים, למעשה, "דרך הראוטר" או "דרך הרשת".
יש לי טלוויזיה עם חיבור HDMI.
אני מעוניין לחבר אליה מזרימדיה, ככל הנראה אקסטרימר סיידוינדר (טענות, מענות, מישהו?).
עכשיו השאלה היא זו:
מאיפה "ימשוך" המזרימדיה את הסרטים?
אילו חיבורים אני אצטרך לבצע?
האם המחשב בכלל קשור ב"מעגל" הזה?
האם ניתן לחבר את המזרימדיה לראוטר (כמו את כונן הרשת) - וכך, הוא ימשוך את הסרטים מהראוטר ישירות?
חשוב לציין: שקע הרשת נמצא ליד הטלוויזיה (מחובר למודם) שמחובר לראוטר.
גם המזרידמדיה תהיה שם ולכן אני מעדיף, כמובן, חיבור חוטי ולא אל-חוטי, שכן מדובר בסרטי HD כבדים.
אז מה אתם אומרים?
תודה והמשך סופ"ש נעים.
אני מנסה להבין משהו לפני שאני רץ לרכוש.
יש לי בבית רשת אלחוטית.
יש לי מחשב נייד שאין לו תקן N.
יש לי גם דיסק רשת חיצוני של IOMEGA. (לא ניתן לחבר אותו עם USB למחשב).
דיסק הרשת מחובר כרגע עם כבל ethrnet לראוטר וכך, אני רואה את הקבצים, למעשה, "דרך הראוטר" או "דרך הרשת".
יש לי טלוויזיה עם חיבור HDMI.
אני מעוניין לחבר אליה מזרימדיה, ככל הנראה אקסטרימר סיידוינדר (טענות, מענות, מישהו?).
עכשיו השאלה היא זו:
מאיפה "ימשוך" המזרימדיה את הסרטים?
אילו חיבורים אני אצטרך לבצע?
האם המחשב בכלל קשור ב"מעגל" הזה?
האם ניתן לחבר את המזרימדיה לראוטר (כמו את כונן הרשת) - וכך, הוא ימשוך את הסרטים מהראוטר ישירות?
חשוב לציין: שקע הרשת נמצא ליד הטלוויזיה (מחובר למודם) שמחובר לראוטר.
גם המזרידמדיה תהיה שם ולכן אני מעדיף, כמובן, חיבור חוטי ולא אל-חוטי, שכן מדובר בסרטי HD כבדים.
אז מה אתם אומרים?
תודה והמשך סופ"ש נעים.
-
Eit-123
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 136
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
היי,
תודה על התשובות
Kaplaey2 - קודם כל מה זה routing tables?
שנית,
אז להבנתי, (אשר לי), עליי לחבר את המזרימדיה לראוטר (כבל רשת), והוא ימשוך "ממנו" את הסרטים שעל הדיסק רשת (שמחובר אף הוא לראוטר)?
תודה.
תודה על התשובות
שנית,
אז להבנתי, (אשר לי), עליי לחבר את המזרימדיה לראוטר (כבל רשת), והוא ימשוך "ממנו" את הסרטים שעל הדיסק רשת (שמחובר אף הוא לראוטר)?
תודה.
לזה בדיוק הוא התכוון כשאמר:Eit-123 כתב:היי,
תודה על התשובות
תודה....
kaplaey2 כתב: לא נראה לי שהגענו לרמות של ROUTING TABLES עם פותח השירשור......
ולשאלתך: טבלת ניתוב (או routing table) היא טבלה שמוחזקת בראוטר כדי לאפשר תקשורת בין רשתות שונות. דוגמא לכך היא הניתוב שנעשה בין הרשת המקומית שלך בבית (הכוללת את המחשב/ים שלך והראוטר בעצמו - לבין רשת האינטרנט (החיבור שלך ISP ודרכו לאינטרנט...)
באמצעות הטבלה הזו הרוטר יודע לנתב את החבילות ליעד המתאים (בתוך הרשת המקומית או החוצה לרשת אחרת) - קרא בויקפדיה אם זה מעניין אותך, ההסבר שלי היה כדי להעביר את הרעיון.
לגבי אופן החיבור:
תחשוב על הסטרימר שלך כעל עוד מחשב ברשת (הוא באמת כזה)
כנ"ל כונן הרשת שלך.
כל אחד מהם תחבר קווית ישירות לראוטר לכניסת LAN (משתמע שאצלך הראוטר משמש גם כסוויצ' , כך זה ברוב הראוטרים הביתיים)
כאשר כולם מחוברים, עליך לתת לכל אחד מהם כתובת IP (אלא אם מופעל אצלך DHCP בראוטר, שזה לרוב ברירת המחדל - ואז הם יקבלו כתובות אוטמטית מהראוטר.)
לאחר מכן, הסטרימר שלך (וכמובן ה PC) יהיו מסוגלים לראות זה את זה וכמובן את כונן הרשת, ותוכל להזרים ישירות מהכונן.
אם ממש בא לך, תגדיר את סוג השיתוף בין הסטרימר לכונן רשת כשיתוף NFS שדובר עליו פה רבות בפורום לגבי יעילות בקבצים עם ביטרייט גבוה (כתבת שתריץ סרטי HD כבדים)
בהצלחה.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
הרגתם את הבן אדם ..... routeing table dhcp nfs isp
עוד מעט תגידו לו להתקין active directory עם exchange ולהגדיר gpo ....

סתם הכל ברוח טובה....
בפשטות , אין בעיה לרכוש מזרים מדיה לחברו לרשת (לראוטר לצורך הענין...) ואז הוא יראה את הדיסקים (שיתופיים) ברשת ,, כולל הדיסק הרישתי שיש לך....
עוד מעט תגידו לו להתקין active directory עם exchange ולהגדיר gpo ....
סתם הכל ברוח טובה....
בפשטות , אין בעיה לרכוש מזרים מדיה לחברו לרשת (לראוטר לצורך הענין...) ואז הוא יראה את הדיסקים (שיתופיים) ברשת ,, כולל הדיסק הרישתי שיש לך....
אם זה כל כך פשוט אשמח אם תוכלו להדריך אותי.kaplaey2 כתב:אם מזרים המדיה מחובר אלחוטית ואו קוית אל דיסק הרשת שלך הוא יראה את השיתופים שלך (שיצרת ב IOMEGA)
לא צריכה להיות עם זה בעיה מיוחדת כלל וכלל... כמובן דרך ה ROUTER (כולם צריכים להיות על אותה רשת)...
יש לי ראוטר TP-link 1043 שליו מחובר כונן קשיח נייד בחיבור USB.
הגדרתי אותו ככונן רשת (תהליך מהיר שלקח לי שלוש דקות) ואני רואה אותו במחשב הנייד שלי ללא שום בעיה.
הבעיה היא שבסטרימר שלי (Xtreamer PRO) אני לא מצליח לראות אותו בשום אופן.
אם אתם יודעים איך לעזור לי אתם עושים מיצווה גדולה
תודה
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
מחיפוש מהיר במר גוגל...
אולי הפיתרון שלך יהיה כנראה למפות את ההפניה המוזכרת למעלה ככונן רשת לאחד המחשבים שלך, את הכונן לשתף ולתת לאקסטרימר לגשת לשיתוף... האמת שיכול להיות שזה אפשרי ישר מהאקסטרימר (אבל אשתי רואה עכשיו פלפלים צהובים ועוד סדרות מופת ופשע כמו הבורר, אז אני לא יכול לשחק ולבדוק...)
צריך גם לחזור ולבדוק שאכן הפעלת את שירות ה SAMBA כמו שצריך, ושנתת שם לשיתוף...יציאת ה-USB בנתב מאפשרת לחבר דיסק קשיח (או Disk on Key) ולשתף את תוכנו בין המחשבים ברשת. את הגישה אל הדיסק ניתן לקבוע בשתי רמות -- "קריאה/כתיבה" או "כתיבה בלבד" והיא נעשית דרך כתובת ה-IP של הנתב בפורמט router_ip\share_name\\. את ה-share_name של הדיסק קובעים בהגדרות הנתב....
אולי הפיתרון שלך יהיה כנראה למפות את ההפניה המוזכרת למעלה ככונן רשת לאחד המחשבים שלך, את הכונן לשתף ולתת לאקסטרימר לגשת לשיתוף... האמת שיכול להיות שזה אפשרי ישר מהאקסטרימר (אבל אשתי רואה עכשיו פלפלים צהובים ועוד סדרות מופת ופשע כמו הבורר, אז אני לא יכול לשחק ולבדוק...)