כמה שאלות בנוגע לאפליקציות "פרוצות"
הקטע הזה מאד מוזר באנדרואיד,
ישנם אפליקציות בתשלום, וישנם בחינם (MARKET)
בפועל , לאחר חיפוש מהיר באינטרנט אפשר למצוא את אלו שבכסף - בחינם ,פשוט APK תתקין וסע..
למשתמשים זה מעולה, למפתחים פחות... אני מנסה להבין מה עומד מאחורי זה, גוגל לא מנסה לעצור את זה באופן כלשהו?
המפתחים לא מנסים לעצור את זה איכשהו(נתקלתי בכמה תונות שדרשו התקנה של עוד APK כביכול לפריצה)
והשאלה האחרונה - האם אתה משלמים או מורידים?
ישנם אפליקציות בתשלום, וישנם בחינם (MARKET)
בפועל , לאחר חיפוש מהיר באינטרנט אפשר למצוא את אלו שבכסף - בחינם ,פשוט APK תתקין וסע..
למשתמשים זה מעולה, למפתחים פחות... אני מנסה להבין מה עומד מאחורי זה, גוגל לא מנסה לעצור את זה באופן כלשהו?
המפתחים לא מנסים לעצור את זה איכשהו(נתקלתי בכמה תונות שדרשו התקנה של עוד APK כביכול לפריצה)
והשאלה האחרונה - האם אתה משלמים או מורידים?
תומר
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
מצאתי לא מעט ברשת אבל גרסאות לא מעודכנות,
אני מעדיף להוריד מהמרקט , נראה לי הכי בטוח,
עד היום לא יצא לי לשלם עבור אפליקציות אבל כרגע כמה נמצאות ב trail ונראה לי שאני ארכוש אותם,
אני מעדיף להוריד מהמרקט , נראה לי הכי בטוח,
עד היום לא יצא לי לשלם עבור אפליקציות אבל כרגע כמה נמצאות ב trail ונראה לי שאני ארכוש אותם,
- IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
צריך לקחת בחשבון שרוב המשתמשים בעולם אינם "ישראלים". והצורך לגנוב ו/או לתחמן את המערכת אינו קיים בתרבות שלהם. ולכן, הם פשוט רוכשים את התוכנה.
מעבר לכך, אני באמת מאמין שבשביל 10 ש"ח, לא שווה להתאמץ יותר מידי ולהתחיל לחפש פריצות וכו' - זה פשוט לא שווה את הזמן. ברור שכשמדובר בתוכנה כמו אופיס או windows וכו' שצריך להוציא מאות דולרים עבורה - חושבים פעמיים ומחפשים אולי פריצה מהירה לחסוך. אבל עולם ה- market שינה את פני התמונה לגמרי ולדעתי גם לישראלים.
בכל מקרה, אני מוצא את עצמי יותר ויותר פשוט קונה בכמה דולרים את התוכנה שאני רוצה במקום לנסות לגנוב אותה.
מעבר לכך, אני באמת מאמין שבשביל 10 ש"ח, לא שווה להתאמץ יותר מידי ולהתחיל לחפש פריצות וכו' - זה פשוט לא שווה את הזמן. ברור שכשמדובר בתוכנה כמו אופיס או windows וכו' שצריך להוציא מאות דולרים עבורה - חושבים פעמיים ומחפשים אולי פריצה מהירה לחסוך. אבל עולם ה- market שינה את פני התמונה לגמרי ולדעתי גם לישראלים.
בכל מקרה, אני מוצא את עצמי יותר ויותר פשוט קונה בכמה דולרים את התוכנה שאני רוצה במקום לנסות לגנוב אותה.
- ofer1973
- חבר ותיק

- תגובות: 1339
- שם מלא: ofer1973
- נתן תודות: 507 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
לי יש את ה-HD2 של HTC ,ורק לפני כשבוע התקנתי בו אנדרואיד.
בנתיים אני מוריד מהמארקט רק מה שבחינם .
אם אני מוריד תוכנה בתשלום ,איך מתבצע התשלום ?
האם בעזרת כרטיס אשראי ,או דרך החברה הסלולרית (אורנג') ?
בנתיים אני מוריד מהמארקט רק מה שבחינם .
אם אני מוריד תוכנה בתשלום ,איך מתבצע התשלום ?
האם בעזרת כרטיס אשראי ,או דרך החברה הסלולרית (אורנג') ?
עופר.י
את האמת..אני מוכן לשלם על אפליקציות כחול לבן שאני צריך...מעבר לזה..זה לא הגיוני אני ביום אחד מתקין 30 ומוחק 30..אני לא אתחיל לשלם על כל תוכנה שהורדתי כדי לבדוק איך היא...
תוכנות כמו titanuim backup שהם באמת שימושיות אני אשקול לשלם(זה נטו אידיאולוגיה..כי אני כבר עכשיו יכול להתקין אותה ללא כסף בגרסה מלאה ואני לא עושה את זה)..
או שכולם צדיקים ואני לא ...או שלא יודע מה..
תוכנות כמו titanuim backup שהם באמת שימושיות אני אשקול לשלם(זה נטו אידיאולוגיה..כי אני כבר עכשיו יכול להתקין אותה ללא כסף בגרסה מלאה ואני לא עושה את זה)..
או שכולם צדיקים ואני לא ...או שלא יודע מה..
תומר
לי יש חשבון בגוגל ושאני לוחץ על אפליקציה בתשלום הוא מביא לי מעין חוזה..אז אני מאמין שכן..ofer1973 כתב:אין לך ניסיון עם זה ?k-pax כתב:אני מאמין שצריך להטעין כרטיס אשראי בחשבון גוגל.........
טרם "שילמתי" על משהו
תומר
עד תחילת השנה מנגנון ההגנה על קבצי התקנה באנדרואיד (ה apk שכולנו מכירים) לא היה קיים. כלומר, אם היית מפתח אפליקצייה והיית מעוניין למכור את האפליקצייה דרך המרקט של גוגל, אז גוגל לא היו עוזרים לך להגן על האפליקצייה שלך בפני העתקות לא חוקיות (כלומר, להיכנס בעזרת סייר קבצים במכשיר פתוח להרשאות רוט והעתקת קובץ ה apk למכשיר אחר). הפתרון היה לממש מנגנון הגנה עצמאי ע"י מפתח התוכנה. לדוגמה, ניתן היה לייצר שירות שמחזיר מספר רישיון להרצת האפליקצייה שנרכשה, שירות זה היה דורש את ה IMEI של המכשיר ובתמורה היה מייצר מספר שהוא ייחודי ל IMEI של המכשיר שעליו האפליקצייה תרוץ (כמובן שכל התכתובת הזאת הייתה סתאם יכולה להעשות במייל רגיל ולא דרך שירות יעודי בענן)...יש עוד אין ספור אופציות לייצר פתרונות שימנעו הרצה של apk על מכשירים אחרים אבל רובם לא פשוטים ונוחים למימוש ולשימוש.
גוגל הבינו את הבעייה כאן ובתחילת השנה הוסיפו שירות חדש המאפשר לכל אפליקצייה שנמכרת במרקט, להתחבר עליו בזמן עלייה ולבדוק מול השירות הזה האם המכשיר (המשתמש) שמנסה להריץ את ה apk באמת רכש את האפליקצייה דרך המרקט או לא. במידה ושרת האימות היה מחזיר לך (כותב האפליקצייה) תשובה שלילית, אז היית יכול לסגור את האפליקצייה מייד (ולהציג נניח הודעה למשתמש שהוא מנסה להריץ תוכנה באופן לא חוקי) ולא. שרת האימות של גוגל נקרא market licensing server (ראו תמונה המתארת את מנגנון האימות של האפליקצייה מול השרת)....
מאז ועד היום, מצאו כבר דרכים לעקוף את המנגנון הזה של גוגל וזה עוד לפני שדיברנו על היכולת לפרוץ את קבצי ה apk עצמם, כדי להוריד (או לעקוף) את האזורים שבודקים את האימות מול השרת של גוגל...אבל אבל אבל אני מקווה שאנשים יסכילו ויבינו שבסופו של דבר זה באמת אידיוטי לא לרכוש תוכנות מצוינות שעולות כמה שקלים ובמקום זה ללכת לחפש תוכנות פרוצות ברחבי הרשת (באמת מגיע למפתחי האפליקציות הטובות קצת כסף בגין העבודה שלהם)...אגב, כמעט לכל האפליקציות בתשלום יש גירסאות חינמיות המאפשרות לך לבדוק ולבחון את התוכנה ולהחליט האם אתה מעוניין לרכוש את הגירסה המלאה או לזרוק את האפליקצייה לפח (חבר'ה...זה באמת כסף קטן בשבילנו להוציא)

גוגל הבינו את הבעייה כאן ובתחילת השנה הוסיפו שירות חדש המאפשר לכל אפליקצייה שנמכרת במרקט, להתחבר עליו בזמן עלייה ולבדוק מול השירות הזה האם המכשיר (המשתמש) שמנסה להריץ את ה apk באמת רכש את האפליקצייה דרך המרקט או לא. במידה ושרת האימות היה מחזיר לך (כותב האפליקצייה) תשובה שלילית, אז היית יכול לסגור את האפליקצייה מייד (ולהציג נניח הודעה למשתמש שהוא מנסה להריץ תוכנה באופן לא חוקי) ולא. שרת האימות של גוגל נקרא market licensing server (ראו תמונה המתארת את מנגנון האימות של האפליקצייה מול השרת)....
מאז ועד היום, מצאו כבר דרכים לעקוף את המנגנון הזה של גוגל וזה עוד לפני שדיברנו על היכולת לפרוץ את קבצי ה apk עצמם, כדי להוריד (או לעקוף) את האזורים שבודקים את האימות מול השרת של גוגל...אבל אבל אבל אני מקווה שאנשים יסכילו ויבינו שבסופו של דבר זה באמת אידיוטי לא לרכוש תוכנות מצוינות שעולות כמה שקלים ובמקום זה ללכת לחפש תוכנות פרוצות ברחבי הרשת (באמת מגיע למפתחי האפליקציות הטובות קצת כסף בגין העבודה שלהם)...אגב, כמעט לכל האפליקציות בתשלום יש גירסאות חינמיות המאפשרות לך לבדוק ולבחון את התוכנה ולהחליט האם אתה מעוניין לרכוש את הגירסה המלאה או לזרוק את האפליקצייה לפח (חבר'ה...זה באמת כסף קטן בשבילנו להוציא)

מסכים...חלקית...כמו שאמרתי מקודם...אם זה משהו שמיש..אני מוכן לשלם...
אם התקנתי וראיתי שזה רחוק מהצרכים שלי..אז תודה רבה...אני אתן לזה שם אחר "חוק ההחזר לאחר 14 יום"
אצלי זה פחות מזה..אחרי שעתיים אני כבר מעיף את האפליקציה אם היא לא שמישה..
אם התקנתי וראיתי שזה רחוק מהצרכים שלי..אז תודה רבה...אני אתן לזה שם אחר "חוק ההחזר לאחר 14 יום"
אצלי זה פחות מזה..אחרי שעתיים אני כבר מעיף את האפליקציה אם היא לא שמישה..
תומר
- IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
אני מסכים באופן מלא עם אריה. פשוט טיפשי ולא הוגן לגנוב אפליקציה שעולה 10 ש"ח. זה כמו לא לשלם על שוורמה בפיתה בשוורמיה מתחת לבית - משהו שאף אחד לא מעלה על הדעת לעשות - אין כאן הבדל.
לגבי אי שביעות רצון וקבלת החזר כספי, אני כמעט 99% בטוח שהאופציה הזו קיימת ב- market.
וכאמור, רוב האפליקציות בתשלום מגיעות גם בגירסת ה- lite שלהן ללא פוקנציונליות מלאה או פרסומות וכו'.
לגבי אי שביעות רצון וקבלת החזר כספי, אני כמעט 99% בטוח שהאופציה הזו קיימת ב- market.
וכאמור, רוב האפליקציות בתשלום מגיעות גם בגירסת ה- lite שלהן ללא פוקנציונליות מלאה או פרסומות וכו'.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אני קניתי עד היום 2 אפליקציות .
אחת היא ה SlideIT שזו מקלדת לאנדרוייד נוחה מאוד , אבל המחיר שלה יקר! 5 יורו (מדובר בחברה ישראלית)
והשנייה היא My Backup שעזרה לי מאוד .
הרבה מהאפליקציות הם חינמיות.
ואני לא אוהב משחקים
אחת היא ה SlideIT שזו מקלדת לאנדרוייד נוחה מאוד , אבל המחיר שלה יקר! 5 יורו (מדובר בחברה ישראלית)
והשנייה היא My Backup שעזרה לי מאוד .
הרבה מהאפליקציות הם חינמיות.
ואני לא אוהב משחקים
רק לעדכן,
שכיום ניתן לבטל הזמנה של אפליקצייה עד 15 דקות אחרי ההזמנה. במידה והסרתם את התוכנה בזמן הזה, הכסף יוחזר לכם
שכיום ניתן לבטל הזמנה של אפליקצייה עד 15 דקות אחרי ההזמנה. במידה והסרתם את התוכנה בזמן הזה, הכסף יוחזר לכם
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
אני גם רכשתי שתי אפליקציות:
Titanium Backup Pro
ו- MY Backup Pro
בתור אחד שמחליף רומים כל שני וחמישי אלה תוכנות חובה ונראה לי מחיר הוגן לשלם עליהן 15-20 שקל.
Titanium Backup Pro
ו- MY Backup Pro
בתור אחד שמחליף רומים כל שני וחמישי אלה תוכנות חובה ונראה לי מחיר הוגן לשלם עליהן 15-20 שקל.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
אני רכשתי 25-35 אפליקציות שרובן עלו לי שקלים בודדים.
בין התוכנות בתשלום אצלי:
Set CPU (לא בשימוש)
System Monitor (לא בשימוש)
Fruit Ninja (לא בשימוש..ת'אמת אף פעם לא התחברתי למשחק הזה)
Talking Tom Cat (הילד מת על זה)
Talking Baby Hippo (הילד מת על זה)
Talking Larry.. (הילד מת על זה)
8Pen (לא בשימוש)
Smart Mini Kids (מידי פעם לילד)
Kids Connect the Dots (ילד די אוהד את זה)
Beautiful Widgets (משתמש מידי פעם)
Twidroyd PRO (קליינט הטוויטר הראשי שלי)
LauncherPro (הלאנצ'ר הראשי שלי)
RomManager (הדבר הכי טוב שהתקנתי עד היום)
SettingProfiles Full (משתמש בזה באופן קבוע)
Open Home Full (מידי פעם מתקין את הלאנצ'ר הזה)
Smart Keyboard PRO (מקלדת ראשית אצלי)
ADWLauncher EX (לאנצ'ר משני אצלי)
RootExplorer (נו באמת...זה צריך להגיע כחלק מה OS)
PowerAmp (נגן ראשי שלי)
Phonalyzr PRO (מידי פעם מריץ את זה)
aTilt 3D Labyrinth (משחק מידי פעם)
Sundroid Sunrise (אל תשאלו)
Modern Combat: Sandstorm (משחק ענק, רק שנמאס לי ממנו כבר)
יש עוד כל מיני שטויות שהתקנתי בכמה שקלים פר שטות
בין התוכנות בתשלום אצלי:
Set CPU (לא בשימוש)
System Monitor (לא בשימוש)
Fruit Ninja (לא בשימוש..ת'אמת אף פעם לא התחברתי למשחק הזה)
Talking Tom Cat (הילד מת על זה)
Talking Baby Hippo (הילד מת על זה)
Talking Larry.. (הילד מת על זה)
8Pen (לא בשימוש)
Smart Mini Kids (מידי פעם לילד)
Kids Connect the Dots (ילד די אוהד את זה)
Beautiful Widgets (משתמש מידי פעם)
Twidroyd PRO (קליינט הטוויטר הראשי שלי)
LauncherPro (הלאנצ'ר הראשי שלי)
RomManager (הדבר הכי טוב שהתקנתי עד היום)
SettingProfiles Full (משתמש בזה באופן קבוע)
Open Home Full (מידי פעם מתקין את הלאנצ'ר הזה)
Smart Keyboard PRO (מקלדת ראשית אצלי)
ADWLauncher EX (לאנצ'ר משני אצלי)
RootExplorer (נו באמת...זה צריך להגיע כחלק מה OS)
PowerAmp (נגן ראשי שלי)
Phonalyzr PRO (מידי פעם מריץ את זה)
aTilt 3D Labyrinth (משחק מידי פעם)
Sundroid Sunrise (אל תשאלו)
Modern Combat: Sandstorm (משחק ענק, רק שנמאס לי ממנו כבר)
יש עוד כל מיני שטויות שהתקנתי בכמה שקלים פר שטות
אבי,
-רוב הרומים שעבדתי עליהם הגיעו כשידרוג מרום זהה אחר, לכן לא היה לי צורך בפעולת wipe
-הגיבוי האמיתי שלי נעשה ע"י ה Rom Manager שעושה גיבוי מלא של כל האימג' ולכן אין לי צורך כמעט בתוכנות גיבוי אחרות כגון ה titanium backup
-לפעמים אני אוהב להתקין רום חדש בצורה נקייה וחלקה לגמרי ולהתקין את התוכנות מחדש בעצמי ולא דרך תוכנות הגיבוי (שיחזור כזה מאפס זה פעולה די מהירה)
-לעיתים אני משתמש ב titanium backup ועד היום הגירסה החינמית הספיקה לי לצורך העבודה (את המעבר ל Gingerbread עשיתי בשימוש התוכנה הזאת)
zovirax,
אני מניח שה-Super Manager הופץ מאוחר יותר (אני לא מכיר את התוכנה הזאת) ולכן אני כבר רכשתי את ה Root Explorer וכיום אני עדיין שומר להם אמונים (זה כולה עולה איזה דולר שניים)
-רוב הרומים שעבדתי עליהם הגיעו כשידרוג מרום זהה אחר, לכן לא היה לי צורך בפעולת wipe
-הגיבוי האמיתי שלי נעשה ע"י ה Rom Manager שעושה גיבוי מלא של כל האימג' ולכן אין לי צורך כמעט בתוכנות גיבוי אחרות כגון ה titanium backup
-לפעמים אני אוהב להתקין רום חדש בצורה נקייה וחלקה לגמרי ולהתקין את התוכנות מחדש בעצמי ולא דרך תוכנות הגיבוי (שיחזור כזה מאפס זה פעולה די מהירה)
-לעיתים אני משתמש ב titanium backup ועד היום הגירסה החינמית הספיקה לי לצורך העבודה (את המעבר ל Gingerbread עשיתי בשימוש התוכנה הזאת)
zovirax,
אני מניח שה-Super Manager הופץ מאוחר יותר (אני לא מכיר את התוכנה הזאת) ולכן אני כבר רכשתי את ה Root Explorer וכיום אני עדיין שומר להם אמונים (זה כולה עולה איזה דולר שניים)