רציתי לשתף בדעתי על המגבר, לאחר מספר שעות האזנה וכיול ראשוני. אין לי ספק שאפשר להוציא הרבה הרבה יותר ממנו בכיול עמוק.
המגבר נחת אצלי לאחר שידרוג מפיוניר 920K שהיה אצלי מספר שבועות (עומד למכירה). קודם לכן, ישב על המדף הארמן קרדון 255. בין לבין, למשך יממה אחת, היה אצלי ימאהה 667.
המכשיר מחובר לשנאי סטפ דאון 1000 W, משודך לצמד רמקולים קדמיים של פולק אודיו דגם מוניטור 70 בחיבור בי-אמפ. הסנטר הוא של פוקאל CC700V, כאשר מאחור 2 רמקולים לווינים מחברת שקר כלשהו (למעשה אינפינטי
למרות שהגדרתי מראש את השימוש לקולנוע ביתי בלבד, לא התאפקתי ובחנתי ישר בהתחלה את המכשיר עם 2 הופעות חיות בפורמט MKV, האחת של להקת OPETH ב DTS, השניה של DREAM THEATER בדולבי דיגיטל.
שתי ההופעות הללו נשמעו לא טוב בכל המגברים שפורטו למעלה. מעבר לנטייה טבעית של הפיוניר 920K לצלילים "בהירים" ושל ההארמן לצליל חם עד כדי אנמי, מדובר בכל המגברים על תחושת צלילים "מתים", סאונד חסר דינימיקה וחוסר טבעיות מובהק, וגם חוסר יכולת להקרין את הצלילים במדוייק. הדברים נאמרים במיוחד לגבי הימאהה 667 שהפתיע אותי לרעה בעניין. על אף האמור לעיל, לדעתי עדיין הפיוניר 920K היה הטוב ביותר מבין כל המגברים הקודמים שלי, שכן הסך הכל שהושמע היה בעל מאפיין מיוחד. זוהי כמובן תחושה סוביקטיבית, ואין לי ספק שיש רבים שלא יאהבו את הייחוד הזה.
ואולם, קפיצת המדרגה בביצועים ממגברי האנטרי למיד ריינג' שהיו אצלי כשהפעלתי את הSC35 היא לא פחות מאדירה. לאחר כיול ראשוני אוטומטי, התיישבתי לשפר באופן ידני את המערכת.
ההופעה של DT עמוסה בצלילים, נגינת גיטרה מאד מהירה, אפקטים וסינטי כבד, כשמעל הכל שר זמר בעל יכולות ווקוליות של זמר אופרה (ואכן, הוא הוציא תקליט עם 3 זמרי אופרה:)).
זהו פס קול עמוס תדרים, הדורש דינמיקה ודיוק. המגבר השמיע צליל מאוזן, מפורט ביותר, מדוייק ביותר, טבעי והתמודד עם השמעה מאוזנת של כמות אדירה של צלילים. הכיול הבסיסי ביטל לחלוטין את כל ההד (ריוורב) באופן מרשים ביותר. השמעה של ההופעה במצב THX MUSIC הרשימה עוד יותר, למרות שאין כל קשר בין הרמקולים לסטנדרט הנדרש או למיקומם. עדיין, צלילי התופים מעט אטומים, וההבדל ביניהם הוא מינורי מדיי. יש לי תחושה שכיול נוסף יפתור את הבעיה הזו. בסך הכל התאהבתי ביכולות והתלהבתי.
ההופעה של להקת OPETH מאופיינת בסאונד של גיטרות חשמליות על גבול האקוסטי עם סממנים ג'אזים כאשר מדי פעם מפתיע הזמר בנהימות וצרחות (גרואלינג). שמעתי אותה ב DTS, והפעלתי מצב THX MUSIC. שוב, פשוט כיף לשמוע את האיכות שפשוט נשפכת לחלל החדר. השמעת הנגינה השקטה מעוררת תחושת טבעיות, דיוק, איזון והרגשה של הימצאות במקום, למול הזמר. נולדת במאזין תשומת לב לפרטים זעירים במוזיקה. פשוט נפלא.
זו הפעם הראשונה שאני שומע מערכת קולנוע ביתי שמסוגלת להקרין הופעת רוק בדיוק ואיזון טבעי מוצלח כל כך. מבחינתי זו ממש מהפכה.
כמו כן הקרנתי את הסרט וולסטריט 2 בקובץ 2MTS בלו ריי (בהזרמה מאקסטרימר פרו) ב DTS-MA ועוד 2 סרטים ב DTS בפורמט MKV. חייב לומר, שההבדל בין המגבר החדש לפיוניר 920K מורגש ביותר, אך לא של שמיים וארץ. אפשר לומר שה SC35 מביא לחלל החדר יותר נוכחות פירוט ואיזון, אך גם ה 920K מבצע יפה ביותר את המשימה של השמעת סאונד טראק.
מילה על ה UPSCALING של המגבר. קיים הבדל מהותי ביכולות ההקרנה של אותות SD. בפירוש ניכר שיפור בתמונה לעומת הביצוע של הפיוניר 920K. עם זאת, התמונה המיטבית הושגה בהמרה ל 720P. המרה ל 1080P וכן ל 1080P/24 (קיימת אופציה) גרמה לגירעון חלוש.
לסיכום, במחיר האמריקאי שבו נרכש המגבר, נראה שמדובר בעיסקת המאה. ממליץ בחום.
רן