כמה שאלות בקשר ל usenet
אני שקול לעשות מנוי לאחד ממפעילי usenet
אבל השאלה העיקרית שלי היא אם זה לא קצת בעייתי, כלומר נרשמים ונותנים את הפרטים לרבות אמצעי תשלום, וזה משמש להורדת תכנים לא חוקיים מן הסתם, אם ה RIAA יוריד את השירות עלולים להיות לו את כל הפרטים של המשתמשים והם עלולים להתבע?
מה אתם אומרים?
ובלי שום קשר מה זה אומר מס' Connections כשעושים מנוי, ראיתי שיש 20 , 30 וגם 50, מה זה אומר?
אבל השאלה העיקרית שלי היא אם זה לא קצת בעייתי, כלומר נרשמים ונותנים את הפרטים לרבות אמצעי תשלום, וזה משמש להורדת תכנים לא חוקיים מן הסתם, אם ה RIAA יוריד את השירות עלולים להיות לו את כל הפרטים של המשתמשים והם עלולים להתבע?
מה אתם אומרים?
ובלי שום קשר מה זה אומר מס' Connections כשעושים מנוי, ראיתי שיש 20 , 30 וגם 50, מה זה אומר?
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
בכל פעם שאתה מוריד משהו לא חוקי מהרשת יש אפשרות לדעת מי אתה גם אם לא נתת שום פרטים. מכאן השיקול הוא שלך.
להבדיל מאיתנו, בני האדם, המכונות עובדות יעיל יותר במקביל מאשר בטור. ככל שיש לך יותר CONNECTIONS להורדה, ככה יש סיכוי שתקבל את המהירות הגבוהה ביותר. אני לא יודע עד כמה אתה מבין בתקשורת מחשבים אז אנ י לא מרחיב בנושא אבל אם זה מעניין אותך, אני אשמח.
להבדיל מאיתנו, בני האדם, המכונות עובדות יעיל יותר במקביל מאשר בטור. ככל שיש לך יותר CONNECTIONS להורדה, ככה יש סיכוי שתקבל את המהירות הגבוהה ביותר. אני לא יודע עד כמה אתה מבין בתקשורת מחשבים אז אנ י לא מרחיב בנושא אבל אם זה מעניין אותך, אני אשמח.
אתה צודק בעיקרון, אבל יש הבדל בין ספק אינטרנט שמחזיק את הפרטים לבין שירות פיראטי, בגלל שספקי האינטרנט לא מוסרים פרטים כ'כ מהר אם בכלל...
בקשר למספר ה Connections אני אשמח להסבר, אבל חשוב לי לדעת האם 20 Connections מספיקים לאינטרנט של 20MBIT, ע''מ שאוכל להוריד במהירות מקסימלית?
שבוע טוב...
בקשר למספר ה Connections אני אשמח להסבר, אבל חשוב לי לדעת האם 20 Connections מספיקים לאינטרנט של 20MBIT, ע''מ שאוכל להוריד במהירות מקסימלית?
שבוע טוב...
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

כיום בארץ, אין חוק שמאפשר למשטרה לקבל שם או כתובת של מישהו פרטי אלא אם כן מדובר בבטחון המדינה.
קשה לי להאמין שאם יפילו את ה USENETים, הם יפילו איתם את הלקוחות אבל בהחלט לא ניתן לדעת.
לי יש 12 מגה ביט וברוב היום אני מקבל את המהירות המקסימלית גם עם 5 CONNECTIONS. לא צריכה להיות שום בעים גם עם 20 מגה ביט.
בקשר להסבר, אני אנסה לקצר כמה שיותר:
תקשורת אינטרנט עובדת ביחידות קטנות של פקטות. בכל פעם שאתה מוריד קובץ, מגיעות אליך הרבה פקטות כאשר על כל פקטה שאתה מקבל אתה שולח לצד השני הודעה שנקראת ACK דבר שמן הסתם מפריע למהירות האינטרנט שלך כי הצד השני לא ישלח לך את הפקטה הבאה עד שהוא יקבל את ה ACK שלך כדי לדעת שהפקטה הקודמת הגיעה אליך בהצלחה. כאן בדיוק נכנס CONNECTION נוסף שמקבל את הפקטה השניה ושולח עליה ACK. ככל שיהיו יותר CONNECTIONS, ככה יתבזבז פחות רוחב פס על ה ACKים.
מקווה שזה היה מספיק ברור
קשה לי להאמין שאם יפילו את ה USENETים, הם יפילו איתם את הלקוחות אבל בהחלט לא ניתן לדעת.
לי יש 12 מגה ביט וברוב היום אני מקבל את המהירות המקסימלית גם עם 5 CONNECTIONS. לא צריכה להיות שום בעים גם עם 20 מגה ביט.
בקשר להסבר, אני אנסה לקצר כמה שיותר:
תקשורת אינטרנט עובדת ביחידות קטנות של פקטות. בכל פעם שאתה מוריד קובץ, מגיעות אליך הרבה פקטות כאשר על כל פקטה שאתה מקבל אתה שולח לצד השני הודעה שנקראת ACK דבר שמן הסתם מפריע למהירות האינטרנט שלך כי הצד השני לא ישלח לך את הפקטה הבאה עד שהוא יקבל את ה ACK שלך כדי לדעת שהפקטה הקודמת הגיעה אליך בהצלחה. כאן בדיוק נכנס CONNECTION נוסף שמקבל את הפקטה השניה ושולח עליה ACK. ככל שיהיו יותר CONNECTIONS, ככה יתבזבז פחות רוחב פס על ה ACKים.
מקווה שזה היה מספיק ברור
ACK יהיה תמיד באותה כמות, אתה לא חוסך ב ACK, והוא גם לא מבזבז כלום, כל עוד אתה לא מתקרב למגבלה שבה ה UPLOAג מתחיל להשפיע על ה DOWNLOAD בקו לא סימטרי כמו ADSL. מה שמרוויחים מריבוי connections זה דווקא מה שהסברת - מיקבול. יש לך הרבה סשנים, כל אחד מחכה ל ACK שלו אבל זה במקביל, ואחד לא תלוי בשני.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

איפה ראית שכתבתי על חיסחון ב ACKים?nir11 כתב:ACK יהיה תמיד באותה כמות, אתה לא חוסך ב ACK, והוא גם לא מבזבז כלום, כל עוד אתה לא מתקרב למגבלה שבה ה UPLOAג מתחיל להשפיע על ה DOWNLOAD בקו לא סימטרי כמו ADSL. מה שמרוויחים מריבוי connections זה דווקא מה שהסברת - מיקבול. יש לך הרבה סשנים, כל אחד מחכה ל ACK שלו אבל זה במקביל, ואחד לא תלוי בשני....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
סופרמן - אתה מוזמן להעלות תכנים אישיים שלך לשרתים ולהוריד אותם.
ברמת העיקרון אין שום בעייה להעלות קבצים חוקיים לשרתים. ואז כמובן גם להוריד אותם.
נראה לי שבמצב הנוכחי - יצטרכו לתבוע מיליוני אנשים - דבר שכנרא לא יקרה.
מקסימום יפילו את השרתים, יתבעו ויקנסו את בעליהם, את ספקי השירות השונים.
להגיע לכל האנשים בבית... בהצלחה.
ברמת העיקרון אין שום בעייה להעלות קבצים חוקיים לשרתים. ואז כמובן גם להוריד אותם.
נראה לי שבמצב הנוכחי - יצטרכו לתבוע מיליוני אנשים - דבר שכנרא לא יקרה.
מקסימום יפילו את השרתים, יתבעו ויקנסו את בעליהם, את ספקי השירות השונים.
להגיע לכל האנשים בבית... בהצלחה.
המשפט הזה הזה לא נכון. כמות ACK לא תשתנה בכלל, ובכל מקרה, זה לא הם שמבזבזים רוחב פס.ככל שיהיו יותר CONNECTIONS, ככה יתבזבז פחות רוחב פס על ה ACKים....
מה שטענת אחר כך (או לפני כן, אני באמת כבר לא זוכר), על כך שריבוי CONNECTIONS ממקבל את העבודה ובכל מייעל אותה- נכון לגמרי.
זה בדיוק מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אשמח לשמוע איך הניסוי שלך עם usenet הולך, עכשיו שעבר איזה חודש...superman1 כתב:טוב שכנעתם אותי, אני אלך על מנוי ל usenet ואתחיל להוריד יותר פקטות בפחות זמן.......