מגבר כוח 5 ערוצים של TagMclaren דגם 100x5R

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #1 

צהרים טובים לכל החברים...
"נפלה" לי האופציה לרכוש/להחליף/לשדרג את ההגברה הנוכחית שלי ADA 6150 למגבר כוח 5 ערוצים (בנוי כולו כ-5 מונובלוקים)...
האם למישהו מהחברים היה בעל הגברה שכזו, או היה בעל ניסיון עם הגברה זו...

סה"כ ה-reviews משבחים, מדובר על הגברה שעלתה/עולה בין 5000$-6000$.

האתר הרשמי להתרשמות:

http://www.iaguk.co.uk/tag/

בגדול שמעתי את ההגברה הנ"ל עם ציוד איכותי (למען פרטיות המשתמש לא אחשוף את שמו או ציודו (f) )
התוצאה שהתקבלה בחלל גדול יחסית (כ-35 מ"ר) ובעל אבזור אקוסטי דיי טוב.
בכל אופן הנשמע, סאונד עדין, נעים מאוד לאוזן, הרמוני ומעודן...אך עם זאת היה חסר לי קצת "ביצים"..ז"א דינאמיקה במרחב, כפי שה-ADA נותן אצלי (אמנם הרכיבים הם לא אותם רכיבים, והחלל אצלי רחוק מלהיות אידיאלי)
עם זאת ה-ADA בעל סאונד בשרני ו"מלא", אך מעט אגרסיבי ומצריך "ריכוך וטיפול וכיול מאוד אינטנסיבי כדי שישמע היטב בחלל אצלי.

השאלה האם חוסר הדינמאמיות (יחסי) ב- TagMclaren נובע מההגברה עצמה (100W ב-TagMclaren מול 150W ב-ADA), האם אופי הצליל ז"א המהירות הקיימת ב-ADA מול האופי המוזיקלי העדין של ה-TagMclaren?
האם החלל הגדול יחסית אצל המכר משפיע לא לטובה על ה-TagMclaren ומעמיס עליו, ומכך נובע חוסר הדינאמיות (המירבית אליה אני רגיל).

שאלה נוספת - כמה אמור לעלות ה-TagMclaren דגם 100x5R, ביד 2...??
(המחיר שהמכר דורש ניראה לי קצת בעייתי, בלשון המעטה :wink: )
אמנם לא ראיתי שום מכירה שלו באינטרנט, ולכן אני שואל מה המחיר הכי "נכון" עבורו?
וכמו כן, כמה אני יכול לדרוש עבור ה-ADA שלי ?(הוא נמכר באודיוגון באיזור ה-1500$)

כל אור בנושא, יהיה עבורי מצויין.
תודה מראש לכל העונים (f)

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

אני בטוח שזה ברור לך שעד שלא תאזין לו עם הציוד שלך בסלון שלך זו עדיין תהיה רכישה עיוורת? 8) (לא שאני
נגד רכישה עיוורת). ההפרש בעוצמה בין שני המגברים די חסר משמעות, גם בגלל שזה כולה 50W וגם בגלל שאם
כבר מה שיותר משנה זה "כמה וואט" לכמה עכבה (בפועל, לא מה שהיצרנים אומרים). יכול להיות שאחד מהמגברים
יותר מוצלח מהשני באספקט הזה.
אישית אני חושב שזו תהיה הוצאה מיותרת או במילים אחרות, מגבר ה ADA שלך הוא לא החוליה החלשה (אם יש
בכלל כזו במערכת שלך).

itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #3 

HazooM כתב:אני בטוח שזה ברור לך שעד שלא תאזין לו עם הציוד שלך בסלון שלך זו עדיין תהיה רכישה עיוורת? 8) (לא שאני
נגד רכישה עיוורת). ההפרש בעוצמה בין שני המגברים די חסר משמעות, גם בגלל שזה כולה 50W וגם בגלל שאם
כבר מה שיותר משנה זה "כמה וואט" לכמה עכבה (בפועל, לא מה שהיצרנים אומרים). יכול להיות שאחד מהמגברים
יותר מוצלח מהשני באספקט הזה.
אישית אני חושב שזו תהיה הוצאה מיותרת או במילים אחרות, מגבר ה ADA שלך הוא לא החוליה החלשה (אם יש
בכלל כזו במערכת שלך).
...
כמובן שאאזין למגבר ב"תנאים שלי"...שאלתי אם מישהו התנסה כבר עם ההגברה הזו ויוכל להעיר את עיניי לפני שאארוז אותו ברכב (שוקל לא מעט בכלל, 8O ) ואקח אותו להדגמה אצלי.

לגבי הספיקציות אתה צודק, אחוז וכמות ה-וואטים היא לא אינדיקציה.

מה שכן ישנו פקטור של גודל חלל, שיכול להוות לעיתים מכשול או להבדיל עילוי להגברה מסוג X או Y.

לגבי חוליה חלשה, יכול להיות דבר אחד או 100 דברים, או אם בכלל..תלוי באוזן שלך ומה שאתה מעדיף להאזין באותו הרגע הנתון...
ה-ADA היא הגברה מצויינת, והיא בהחלט יותר ממספקת..אבל מידי פעם אני חש שהגוון מעט בהיר ואגרסיבי-יש מספיק קהל מאזינים שמאוד נמשך לגוון סאונד זה, אני אמנם פחות.
אמנם הדינאמיקה והמהירות הקיימת ב-ADA היא בין מגברי הק"ב מהמשובחים שקולנוע ביתי יכול להישמע דרכו- טוב זה הרי מגבר אמריקאי שמתאפיין במצבים קיצוניים.
אמנם לטעמי לא כל חלל ביתי יהנה מה-ADA באופן גורף כפי שהיצרן תכנן בשל בעיות אקוסטיות רבות שגורמות להגברה להישמע לעיתים קיצוני מידי עבורי.
בכדי להתאים את ההגברה לתנאי החלל אצלי, יש לכייל ולהתאים את ההגברה לתנאים לא קונבנציונאליים - (אגב עם ה-LUXMAN 6000 כמעט ולא היה צורך "להתערב"-מה שאומר לי חד משמעית על יכולות ההגברה הנ"ל)

ה-TagMclaren מתאפיין בסאונד נעים מוזיקלי ומעודן יותר, מאוד איכותי ואלגנטי, והוא היה נשמע לי אצל המכר מעולה ובעל גון סאונד שאני מחפש במיוחד בקולנוע.

תודה בכל אופן hazoom על ההתייחסות (f)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”