האם פיסבוק גרם להתאבדות הנער?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
זורו44 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #1 

"מה גרם לו להתאבד.הנער היה קורבן לחרם חברתי שגלש לרשת ולעמוד הפייסבוק שלו, עד שלא עמד בהשפלה יותר"
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=771097
האם רשת וירטואלית אמיתית כמו בחיים היא כלי של החברה לשפוט בני אדם ולגרום להתאבד?
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

לא
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

פייסבוק לא גרם לילד להתאבד. האכזריות הבלתי נתפסת של הנערים איתם למד, הם אלה שגרמו לו להתאבד. גם בלי הפייסבוק הם היו מוצאים דרכים רבות להתעלל בו נפשית ולהביא אותו להתאבדות

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35092
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #4 

ride כתב:פייסבוק לא גרם לילד להתאבד. האכזריות הבלתי נתפסת של הנערים איתם למד, הם אלה שגרמו לו להתאבד. גם בלי הפייסבוק הם היו מוצאים דרכים רבות להתעלל בו נפשית ולהביא אותו להתאבדות
...
נכון.
זה בדיוק כמו אלה שרוצחים "כמו דקסטר" ומרביצים כמו משחקי מכות.
פשוט אכזריות נטו, ומחפשים תירוצים לתלות עליהם את הרוע הזה כדי לשכנע את עצמם שהילדים הם "בני טובים" ומישהו אחרי אחראי למה שיוצא מהם.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #5 

ride כתב:פייסבוק לא גרם לילד להתאבד. האכזריות הבלתי נתפסת של הנערים איתם למד, הם אלה שגרמו לו להתאבד. גם בלי הפייסבוק הם היו מוצאים דרכים רבות להתעלל בו נפשית ולהביא אותו להתאבדות
...
בלי פייסבוק היו צוחקים עליו ילדים מהכיתה ועוד כמה מהשכבה כולה.
עם פייסבוק כל הבית ספר שהיה אצלו בחברים (900 איש) , ראו את ההקנטות.
לדעתי זאת רק סנונית, ובעתיד יהיו עוד מקרים , לאו דווקא התאבדות אבל פגיעות נפשיות קשות.

אנשים עם בעיות חברתיות שפותחים פרופיל ומחליטים בתמימות לצרף לשם את כל העולם ואחותו, רק כדי להחשב "נחשבים" או לא להרגיש "בודדים בעיני החבר'ה" , שיחשבו עליהם לפחות משהו חיובי , ניסיונות לשפר תדמית שבמציאות לא מצליחה להם.
התסכול הזה בסופו של דבר, יחד עם הלעג מהסובבים הביאו את הנער לעשות מה שעשה.

במידה והיו לו חברים אמיתיים או שלפחות היה בוחר לשתף את המשפחה במה שקורה יכלו למנוע את זה.

אצל חלק מסויים מהנוער הרוע משתלט עליהם לתקופת הלימודים ולפעמים זה גולש לצבא. מאוחר יותר הם שוכחים מזה.
הרוע הזה אי אפשר לדעת מאיפה הוא מגיע, ונראה שהם גם לא יודעים לעצור את השטף , ומניחים שככל שיהיו רעים יותר כך יחשבו ל"COOL " יותר בעיני החברים.
בבתי הספר רואים גם את המקרים הרבים ביותר של אלימות מילולית ללא סיבה ממשית.
תגידו שזה נובע מחוסר בטחון
אז עכשיו עם הפייסבוק גם מי שחצי "חנון" יוכל להביע את חוסר הבטחון שלו ולהוציא תסכול על אחרים כשהוא בכלל יושב בבית מאחורי המקלדת ומצטרף לזרם. (טרמפיסטים)

לא יודע אם יש דרך להתמודד עם התופעה ואם ההורים יכולים לעשות עם זה משהו.
ההורים צריכים להיות מעורבים יותר בחיי הילדים, עד גבול מסויים כמובן.
אבל אם הילד תמיד "הכל בסדר", ואתם לא מתעניינים יותר לעומק, התשובה הזאת הופכת להרגל ולפעמים יכולים להסתתר שם דברים שיהיה קשה לגלות.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #6 

אולי עדיף שצחקו עליו 900 ילדים בפייסבוק ולא עשו לו מה שעשו 3 נערים לנער הזה בירושלים.
וכמו שרואים בשני המקרים, המשפחה זה הגורם האחרון שרצים לספר לו משהו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78929
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #7 

על הבת שלי עשו פעם חרם בלי קשר לפייסבוק.

זה יכול לגרום לשגעון במערכת כאשר להקת ילדים פועלת ככה. זה נגמר רע מאוד אם ההורים לא שמים לב ושמים לזה קץ בלווי ותמיכה כל הגורמים בביה"ס.

במקרה שלנו עלינו על זה מהר ועיקר הקושי היה רתימת המערכת הפדגוגית (רוצה לומר הדמגוגית) לפעול. בסוף הם פעלו וזה שם לתופעה קץ.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #8 

כשעשו חרם על הבן שלי אשתי הלכה לכיתה ועצרה את זה.

זורו44 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #9 

זה תקופה קשה בגיל ההיתבגרות ולדעתי הפייסבוק נתן את החשיפה האומללה ששמה קץ לחייו.
כמו כן =למגזר החרדי שם פשקוויל שהוא כרוז אנונימי שמטרתו להשמיץ ולפגוע בזולת מהוה מעין תחליף לחשיפה בפייסבוק.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #10 

אני ממש לא חושב שפייסבוק הוא הגורם הישיר לכך.
מה אתה מציע? לחסום את האתר של פייסבוק?
אני ממש לא ממתלהבי פייסבוק, אבל בסה"כ הוא דווקא כלי נהדר לשמירה על קשר עם אנשים, היכרויות עם אנשים חדשים, פנויים/פנויות, וכו.

אבל אם לנסות להיות יותר מעשיים, אולי מנהלי פייסבוק צריכים לעזור בפיקוח נגד השמצות אישיות, למשל - למחוק קבוצות של "אני שונא את...", "חרם על..." וכו, ולמחוק משתמשים הפותחים כאלה קבוצות של שנאה והשמצה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #11 

הטכנולוגיה מתקדמת כל הזמן ואלה מקרים שחייבים להילמד על ידי הורים ומורים ואנשי מקצוע, וצריך להסביר לילדים על הכח של הכלים האלה.
זה כמו ה"דולה" ההוא שכתב בפורומים ואז לפחות לטענת כמה נשים הוא ניצל אותן. או נערים/ות שניסו לפתות אותם ב ICQ . אז אפשר לומר שבאופן כללי האינטרנט אשם בהכל, אבל זה לא נכון. הרי היו סוטים והתאבדויות גם לפני פייסבוק.

הבעיה היא שנראה שהדור של הנוער היום חי ברובו בפייסבוק ובפורומים (אני לא יודע בוודאות, אולי יש הורים פה שיכולים לאשר) והרשת החברתית האנושית שמאוד זקוקים לה בגילאים האלה כדי לאשר את עצמך, לא ממש קיימת כמו שהיתה למי שגדל לפני עולם האינטרנט. הניתוק הזה אולי עלול לזרז תהליכים שליליים אצל בני נוער שקשה להם חברתית, כי אם המקום שלהם ברשת (איפה שהם מרגישים בטוחים ומקובלים) גם פתוח לכל מיני הצקות אכזריות, לאן הם ילכו?

לדעתי אפשר לעלות על מקרים כאלה, תמיד יש עוד חבר אחד לפחות, ומורים והורים וזה התפקיד שלהם לשים עין.
נערך לאחרונה על ידי mulder ב 08/01/2011 13:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

vladimir71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #12 

פיסבוק = חשיפה פי 1000
ובגלל זה אני חושב שיש לו השפעה ישירה על מה שקרה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”