המלצה למסך שמתמודד טוב עם 4:3
שלום לכולם,
מאוד רוצה להחליף CRT ישנה (סוני עם תמונה נהדרת).
כבר פעמיים הגעתי לחנות לקנות וחזרתי בידיים ריקות.
חוץ מזיבולי השכל של המוכרנים, מאוד מפריעה לי מתיחת התמונה הלא מוצלחת של שידורי SD (מפורמט 4:3).
יש המלצה לדגם ספציפי שמסוגל להציג 16:9 מ-4:3 בלי להפוך לביצתי כל ראש בתמונה ?
תודה
חוץ מזיבולי השכל של המוכרנים, מאוד מפריעה לי מתיחת התמונה הלא מוצלחת של שידורי SD (מפורמט 4:3).
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אתה לא חייב למתוח את התמונה על כל המסך
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
henrihenri כתב:שלום לכולם,
תודה...
מה מסגרת התקציב שלך
מרחק צפייה
ומהם המקורות אשר יחוברו למסך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אם ייעוד המסך הוא בעיקר תכני SDhenri כתב:ofercohen - האם יש דגם ספציפי מומלץ ?
Catskinner - אני יודע שלא חייבים למתוח. הבעיה היא שיצרני המסכים (LCD או פלזמה) מזהירים מאפשרות של צריבה (האם זה אמיתי או אגדה ?)...
הייתי ממליץ לך על פנסוניק דגם S10 דגם אירופאי שכולל SCART ישירות לממיר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לגבי פלזמה זה אפשרי בדיוק כפי שזה היה אפשרי עם מסכי CRT כי בסופו של דבר הפקת הצבעים משתמשת באותה שיטה של הפעלת גירוי אלמנטים זרחניים עם אלקטרונים, רק שב CRT משתמשים במנורת ואקום ותותח אלקטרונים ובפלזמה אלו הם תאים קטנים המכילים גז (לא, לא צריך למלא אותם והם גם לא דולפים). כך שבכל מצב שבו מסך CRT היה נצרב כך גם יש סכנה שמסך פלזמה ינזק ובדיוק מאותה סיבה.
לגבי LCD יש בעיה דומה אבל היא לא נגרמת מצריבה. זה נקרא image retention ונובע מהיתקעות טרנזיסטורים עקב השארתם במצב אחד יותר מידי זמן.
שתי התופעות ידועות אבל לא קריטיות כי המסכים היום הרבה יותר עמידיפ ממה שהיו לפני שנתיים וחמש שנים.
הבעיה המרכזית הצפויה לך היא לא להתרגל להרחבת הדמויות אלא לכך שגם אם תראה ב 4:3 ללא מתיחה זה ייראה לך מאוד משונה. הטכנולוגיה של מסכים שטוחים מאפשרת הצגת עצמים ללא שום עיוות ויקח לך די הרבה זמן להתרגל לקווים ישרים ולעיגולים שהם באמת עיגולים. אתה אפילו לא שם לב לזה כי אתה רגיל למסך CRT אבל האופן שבו הם שומרים על גיאומטריה של התמונה הוא פשוט איום ונורא.
לגבי LCD יש בעיה דומה אבל היא לא נגרמת מצריבה. זה נקרא image retention ונובע מהיתקעות טרנזיסטורים עקב השארתם במצב אחד יותר מידי זמן.
שתי התופעות ידועות אבל לא קריטיות כי המסכים היום הרבה יותר עמידיפ ממה שהיו לפני שנתיים וחמש שנים.
הבעיה המרכזית הצפויה לך היא לא להתרגל להרחבת הדמויות אלא לכך שגם אם תראה ב 4:3 ללא מתיחה זה ייראה לך מאוד משונה. הטכנולוגיה של מסכים שטוחים מאפשרת הצגת עצמים ללא שום עיוות ויקח לך די הרבה זמן להתרגל לקווים ישרים ולעיגולים שהם באמת עיגולים. אתה אפילו לא שם לב לזה כי אתה רגיל למסך CRT אבל האופן שבו הם שומרים על גיאומטריה של התמונה הוא פשוט איום ונורא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לא ברור לי למה מסך CRT יכול להיצרב אם התמונה מוצגת על כל המסך בניגוד לפלזמה 16:9 במצב 4:3 (פסים שחורים בצדדים). אשמח להסבר.
לא ברור לי למה אני צריך להתרגל - הרי אם צילמתי תמונה והצגתי על מסך 4:3 ידעתי מה אני אמור לראות. מעולם לא הבחנתי שאני רואה תמונה מעוותת. אני מניח שיצרני ה-CRT ידעו להתמודד עם העניין הזה. אשמח לקבל הפניה לעוד הסבר בנושא.
השימוש בטלויזיה יהיה בעיקר לתכני SD 4:3.
התקציב יכול להגיע ל-8K.
תודה על העזרה.
לא ברור לי למה אני צריך להתרגל - הרי אם צילמתי תמונה והצגתי על מסך 4:3 ידעתי מה אני אמור לראות. מעולם לא הבחנתי שאני רואה תמונה מעוותת. אני מניח שיצרני ה-CRT ידעו להתמודד עם העניין הזה. אשמח לקבל הפניה לעוד הסבר בנושא.
התקציב יכול להגיע ל-8K.
תודה על העזרה.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

henrhenri כתב:לא ברור לי למה מסך CRT יכול להיצרב אם התמונה מוצגת על כל המסך בניגוד לפלזמה 16:9 במצב 4:3 (פסים שחורים בצדדים). אשמח להסבר.
התקציב יכול להגיע ל-8K.
תודה על העזרה....
המלצתי היא מסך פלזמה פנאסוניק דגם v-20 גודל 50 אינצ' . מסגרת התקציב שלך די קרובה לרכישת המסך .
זהו אחד המסכים שיניבו את התוצאה הטובה ביותר בשידורי SD . ובכלל בכל סוגי התכנים .
במידה ואתה גר באזור המרכז הייתי ממליץ לך להיכנס לחנות המתמחה "פיוצ'ר" ולהתרשם מהמסך .
בהצלחה .
ב- LCD המלצתי היא על דגמי טושיבה השונים עם מנגנון המתיחה SUPER LIVE (קיים בדגמי RV\XV 733 ו- 635 בכל הגדלים).
המעבד של טושיבה מותיר את מרכז התמונה כמעט ללא שינוי ומותח בעדינות את הצדדים כך שמתקבלת תוצאה טובה מאוד בשידורי 4:3, במקרה של יס יש בעיה קלה מבחינת העברה אוטומטית בין מצבים כשעובדים עם ממיר HD ב- 1080I אבל יש לזה פתרונות שונים.
תגש לחנות, תבקש לראות ערוץ 1 בזמן של חדשות ואתה תראה מהר מאוד היכן התמונה שמנה והיכן לא, כמובן לאחר שהפעלת את המנגנונים הרלוונטיים במסכים השונים.
בהצלחה.
המעבד של טושיבה מותיר את מרכז התמונה כמעט ללא שינוי ומותח בעדינות את הצדדים כך שמתקבלת תוצאה טובה מאוד בשידורי 4:3, במקרה של יס יש בעיה קלה מבחינת העברה אוטומטית בין מצבים כשעובדים עם ממיר HD ב- 1080I אבל יש לזה פתרונות שונים.
תגש לחנות, תבקש לראות ערוץ 1 בזמן של חדשות ואתה תראה מהר מאוד היכן התמונה שמנה והיכן לא, כמובן לאחר שהפעלת את המנגנונים הרלוונטיים במסכים השונים.
בהצלחה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אם תצפה בתכני 16:9 על מסך CRT שהוא 4:3 כל היום כל יום גם שם תקבל צריבה.henri כתב:לא ברור לי למה מסך CRT יכול להיצרב אם התמונה מוצגת על כל המסך בניגוד לפלזמה 16:9 במצב 4:3 (פסים שחורים בצדדים). אשמח להסבר.
התקציב יכול להגיע ל-8K.
תודה על העזרה....
אם לא שמת לב שבמסכי CRT קוים ישרים אינם ישרים ומעגלים אינם בדיוק עגולים - אשריך
- 9000es
- חבר במועדון 10K

asaf23asaf23 כתב:פנסוניק זה לא טוב בשבילו.
אין SCART, שידורי 16:9 נמתחים גם כן שלא לצורך ומתעוותים.
עדיף סוני (מצב SMART) או טושיבה (מצב SUPER LIVE 1)....
למסך הפלזמה של פנאסוניק יש מצב מתיחה just במיוחד לשידורי SD 4-3 . והוא די איכותי .
כך שהמסך כן יכול להתאים לכל מי שמעוניין לצפות בשידורי SD 4-3 .
נכון מאוד , מצב just די איכותי אך הוא מעוות שידורי 16:9, כיוון שאין למסך זיהוי שידור 16:9 שקיים בסקרט. צריך לעבור ידנית בין המצבים כל פעם. לדוגמא בערוץ יורו ספורט או ערוצי הסרטים השידור יתעוות כשנמצאים במצב Just.9000es כתב:asaf23asaf23 כתב:פנסוניק זה לא טוב בשבילו.
עדיף סוני (מצב SMART) או טושיבה (מצב SUPER LIVE 1)....
למסך הפלזמה של פנאסוניק יש מצב מתיחה just במיוחד לשידורי SD 4-3 . והוא די איכותי .
כך שהמסך כן יכול להתאים לכל מי שמעוניין לצפות בשידורי SD 4-3 ....
ofercohen כתב:תראה מה שכתבתי לו על פנסוניק S10asaf23 כתב:פנסוניק זה לא טוב בשבילו.
עדיף סוני (מצב SMART) או טושיבה (מצב SUPER LIVE 1).......
בדגם אירופאי אין שום בעייה.