חיבור ממיר רגיל ליציאת HDMI
שלום למומחים
יש לי שאלת מתחילים.
אני מעוניין לשפר את איכות התמונה שאני מקבל מהממיר המקליט של הוט. הממיר מחובר ל- LCD של טושיבה.
עלה לי ראיון לנסות לחבר את הממיר לכניסת ה- HDMI בטלוויזיה שלי.
מצאתי ב- ebay שני סוגים של חיבורים אפשריים:
1. HDMI TO 3 RGB RCA AV Adapter Cable
http://cgi.ebay.com/85CM-3FT-HDMI-3-RGB ... 4aa63517d4
2. מעביר בין scart ל- HDMI
http://cgi.ebay.com/1080P-SCART-RGB-CVB ... 230c04accb
השאלה שלי היא האם זה ישפר לי את איכות התמונה בככלל?
ואם לא האם יש דרך לשפר את איכות התמונה היוצאת מהממיר המקליט של הוט?
יש לי שאלת מתחילים.
אני מעוניין לשפר את איכות התמונה שאני מקבל מהממיר המקליט של הוט. הממיר מחובר ל- LCD של טושיבה.
עלה לי ראיון לנסות לחבר את הממיר לכניסת ה- HDMI בטלוויזיה שלי.
מצאתי ב- ebay שני סוגים של חיבורים אפשריים:
1. HDMI TO 3 RGB RCA AV Adapter Cable
http://cgi.ebay.com/85CM-3FT-HDMI-3-RGB ... 4aa63517d4
2. מעביר בין scart ל- HDMI
http://cgi.ebay.com/1080P-SCART-RGB-CVB ... 230c04accb
השאלה שלי היא האם זה ישפר לי את איכות התמונה בככלל?
ואם לא האם יש דרך לשפר את איכות התמונה היוצאת מהממיר המקליט של הוט?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
את האיכות זה לא ישפר כי המקור משודר בפורמט אחר.
מה שאתה תקבל זה המרה באמצעות מכשיר חיצוני ולא דרך המעבד של המסך...
מיותר לדעתי ולא ישפיע.
תחליף לHD, הרבה יותר משתלם וערוצי הHD יראו במיטבם.
מה שאתה תקבל זה המרה באמצעות מכשיר חיצוני ולא דרך המעבד של המסך...
מיותר לדעתי ולא ישפיע.
תחליף לHD, הרבה יותר משתלם וערוצי הHD יראו במיטבם.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אתה לא תקבל שום שיפור איכות מהעברה בין אנלוגי לדיגיטלי באמצעות HDMI כי זה לא תבלין קסמים שאם מבזיקים אותו על הוידיאו הוא הופך לאיכותי יותר.
נתחיל בזה שאיכות מתחילה מהמקור. במקרה שלך זה הממיר והשידורים שהוא קולט. בקשר לשידורים אין לך הרבה מה לעשות אבל אם תסתכל בממיר ייתכן ותגלה שיש לו יותר מיציאת וידיאו אחת. ברוב הממירים הרגילים נוכל למצוא:
1. יציאת וידיאו בתקן Composite שתתן תמונה גרועה בכל מצב
2. יציאת וידיאו בתקן S-Video שתתן תמונה יותר חדה
3. יציאת וידיאו SCART המאפשרת הוצאת Composite, S-Video ולפעמים גם RGB
אם לממיר שלך יש יציאת SCART המסוגלת להוציא RGB אז הצעד המתבקש הוא להגדיר בממיר שאתה שולח RGB, ולחבר את הטלביזיה לממיר באמצעות כבל SCART. בהנחה שתתחבר לכניסת SCART בטלביזיה שמסוגלת לקלוט RGB אז מאותו רגע אתה בעצם משדר אליה באיכות הקרובה ביותר לזו של השידור המקורי שאותו אתה מקבל בממיר.
אם אין לטלביזיה שלך כניסת SCART אז רוב הסיכויים שיש לה כניסת Component (לא להתבלבל עם Composite זה ממש לא אותו הדבר). ניתן לרכוש ממירים פשוטים ב 200-400 שקלים היודעים להמיר מ RGB של SCART ל Component ללא הורדת איכות ובזה מסתיים הסיפור.
עדיין לא רואים טוב? תתרגל או תשלם. כי כדי לשפר איכות וידיאו מעבר למה שקיים בשידור המקורי צריך לשלם כסף והרבה. כל מי שמציע לך כבלים "משפרים" או ממירים מאנלוג ל HDMI בטענה שהם ישפרו לך את איכות התמונה או שלא מבין על מה הוא מדבר או שהוא סתם נוכל. אני יושב בבית עם מעבד וידיאו חיצוני יעודי שעולה כמה אלפי דולרים ועדיין אי אפשר לגרום לו להראות את ערוץ 1 או 2 באיכות נורמלית.
נתחיל בזה שאיכות מתחילה מהמקור. במקרה שלך זה הממיר והשידורים שהוא קולט. בקשר לשידורים אין לך הרבה מה לעשות אבל אם תסתכל בממיר ייתכן ותגלה שיש לו יותר מיציאת וידיאו אחת. ברוב הממירים הרגילים נוכל למצוא:
1. יציאת וידיאו בתקן Composite שתתן תמונה גרועה בכל מצב
2. יציאת וידיאו בתקן S-Video שתתן תמונה יותר חדה
3. יציאת וידיאו SCART המאפשרת הוצאת Composite, S-Video ולפעמים גם RGB
אם לממיר שלך יש יציאת SCART המסוגלת להוציא RGB אז הצעד המתבקש הוא להגדיר בממיר שאתה שולח RGB, ולחבר את הטלביזיה לממיר באמצעות כבל SCART. בהנחה שתתחבר לכניסת SCART בטלביזיה שמסוגלת לקלוט RGB אז מאותו רגע אתה בעצם משדר אליה באיכות הקרובה ביותר לזו של השידור המקורי שאותו אתה מקבל בממיר.
אם אין לטלביזיה שלך כניסת SCART אז רוב הסיכויים שיש לה כניסת Component (לא להתבלבל עם Composite זה ממש לא אותו הדבר). ניתן לרכוש ממירים פשוטים ב 200-400 שקלים היודעים להמיר מ RGB של SCART ל Component ללא הורדת איכות ובזה מסתיים הסיפור.
עדיין לא רואים טוב? תתרגל או תשלם. כי כדי לשפר איכות וידיאו מעבר למה שקיים בשידור המקורי צריך לשלם כסף והרבה. כל מי שמציע לך כבלים "משפרים" או ממירים מאנלוג ל HDMI בטענה שהם ישפרו לך את איכות התמונה או שלא מבין על מה הוא מדבר או שהוא סתם נוכל. אני יושב בבית עם מעבד וידיאו חיצוני יעודי שעולה כמה אלפי דולרים ועדיין אי אפשר לגרום לו להראות את ערוץ 1 או 2 באיכות נורמלית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש אבל לא בהכרח מה שהיית חושב.
בגדול יש שני ממירים שצריך לקחת בחשבון ה Yes Max הרגיל וה Yes Max HD שמשמש אותם גם בתוכנית ה Yes Max Total. ל Yes Max הרגיל יש יציאת ווידאו SCART התומכת ב RGB ואילו ל Yes Max HD יש יציאת HDMI ויציאת Component.
שניהם מכשירים שונים לחלוטין, למרות שיש להם תפריטים דומים, EPG כמעט זהה ושניהם ממירים מקליטים. ההבדל המהותי הוא שעיבוד הוידיאו הפנימי שלהם שונה ומרגישים את זה בשידורי ה SD. מי שעבד קודם עם Yes Max רגיל ועבר ל Yes Max HD יבחין שהתמונה נראית שונה, לא בהכרח גרועה יותר, אבל זה דורש כיול מחודש של המסך.
הבדלים נוספים הם שה Yes Max לא מסוגל לקלוט או להקליט תכני HD ושאין לו VOD ושהוא גם מתחמם רצח. ליס יש כמובן גם ממירים ללא הקלטה (שאיכות הקליטה שלהם זהה לזו של ה Yes Max הרגיל) אבל בשביל מה לקחת ממיר שאין ליכולת הקלטה?
בגדול יש שני ממירים שצריך לקחת בחשבון ה Yes Max הרגיל וה Yes Max HD שמשמש אותם גם בתוכנית ה Yes Max Total. ל Yes Max הרגיל יש יציאת ווידאו SCART התומכת ב RGB ואילו ל Yes Max HD יש יציאת HDMI ויציאת Component.
שניהם מכשירים שונים לחלוטין, למרות שיש להם תפריטים דומים, EPG כמעט זהה ושניהם ממירים מקליטים. ההבדל המהותי הוא שעיבוד הוידיאו הפנימי שלהם שונה ומרגישים את זה בשידורי ה SD. מי שעבד קודם עם Yes Max רגיל ועבר ל Yes Max HD יבחין שהתמונה נראית שונה, לא בהכרח גרועה יותר, אבל זה דורש כיול מחודש של המסך.
הבדלים נוספים הם שה Yes Max לא מסוגל לקלוט או להקליט תכני HD ושאין לו VOD ושהוא גם מתחמם רצח. ליס יש כמובן גם ממירים ללא הקלטה (שאיכות הקליטה שלהם זהה לזו של ה Yes Max הרגיל) אבל בשביל מה לקחת ממיר שאין ליכולת הקלטה?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
הברקה לשונית...אתה לא תקבל שום שיפור איכות מהעברה בין אנלוגי לדיגיטלי באמצעות HDMI כי זה לא תבלין קסמים שאם מבזיקים אותו על הוידיאו הוא הופך לאיכותי יותר....
לגבי ההבדלים בין ממירי YES, זה לא רק שהעיבוד שונה ב YES MAX HD ה UPSCALE שלו אינו איכותי בעליל במקרה זה עדיף להשאיר את יציאות ה HDMI על AUTO ,החסרון הוא שכל מעבר משידור SD ל HD לוקח כמה שניות טובות. איכות התמונה הטובה ביותר של ערוץ 10, 2 ואפילו 1 ,33 והכנסת מתקבל היום בשידורי עידן+ וברגע שמתרגלים לכך קשה מאוד לחזור אחורה.