קיבלתי את הפלזמה (איזה תענוג...) יש לי שתי שאלות.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

מסך LG מדגם PX4.

1. יש ברשותי ממיר של YES 3100 והגדרתי אותו ל RGB וחיברתי אותו באמצעות קבל 21 פינים. מאחורי המסך יש 3 כניסות 21 פינים (AV1/2/3) וראיתי כניסה קטנה שמזכירה חיבור VGA ורשום עליה RGB INPUT. לאן עלי לחבר את את הכבל מהממיר ע"מ לקבל RGB?

2. במפרט של הטלויזיה מצויין שיש לה כניסת VGA ו- DVI, לא ראיתי מאחור שיש כניסות שרשום עליהם את הכניסות הנ"ל, אז איפה הם?

תודה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

SCART ל-SCART זה בסדר, רק וודא שהממיר מכוון להוציא RGB ושהכניסה המתאימה במסך גם יכול לקבל RGB.
VGA הוא וריאציה של RGB שנקרא RGBHV.

מה ז"א שאתה לא רואה את ה-DVI ?
תעלה תמונה של החיבורים ונמצא לך אותה...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #3 

ב LG PX4 רק הסקארט העליון מספר 1 יכול לקבל RGB שני הסקראטים הנוספים לא תומכים ב RGB לתשומת ליבך.
לגבי כניסת DVI אין כניסה כזאת בטלויזיה יש HDMI .

bsomm
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

מוזר שלא מצויין בחוברת שרק AV1 יכול לקבל RGB.

אני חיברתי ל-AV2 וסידרתי בממיר (אותה טלויזיה ואותו ממיר) ורואים תמונה. קשה לי לדעת אם זה RGB או לא (בממיר כשבחרתי ב-RGB, הוא נתן לי רק את האופציה של RGBCV או משהו כזה). לא ראיתי הבדלים בין SCART ב-AV2 לעומת COMPOSITE ב-AV4 - לפחות לעיניים שלי התמונה זהה.

orenhazan כתב:ב LG PX4 רק הסקארט העליון מספר 1 יכול לקבל RGB שני הסקראטים הנוספים לא תומכים ב RGB לתשומת ליבך.
לגבי כניסת DVI אין כניסה כזאת בטלויזיה יש HDMI .
...

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

כשאני לוחץ על הכפתור שבורר את ה INPUT אני לא מקבל תמונה כאשר מגיע לכניסת RGB.
הממיר מחובר ב 21 פינים בממיר ל 21 פינים במסך שנקראת AV1 ורק כשאני קובע מצב INPUT על AV1 אני רואה את התמונה.

הגיוני, אבל אם AVI תומכת ב RGB למה אני לא רואה תמונה כאשר אני קובע את כניסת RGB ?

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

טוב בואו אני יעשה לכם סדר bsomm רק סקארט מספר 1 הראשון מלמעלה תומך ב RGB זה לא מופיע בחוברת ההפעלה וגם הטכנאים לא מכירים את זה אני קיבלתי תשובה מהיצרן בחו"ל אחרי התכתבות ארוכה איתו לכן אתה חייב לחבר לסקארט הראשון.
kfirkb לגבי השאלה שלך כשאתה לוחץ על לחצן ה INPUT ומגיע לRGB מדובר על כניסת מחשב VGA ולא מדובר על כניסה שקשורה לסקארט לכן אתה לא תראה ב INPUT הזה שום דבר שמחובר לסקארט אלא רק את חיבור המחשב דרך כניסת ה VGA שיש במסך.
תחבר את הממיר ל AV1 ותגדיר אותו ל RGB המסך מזהה מקור RGB ואז עושה את הפעולה אוטומטית ואתה מקבל שידור RGB מהממיר.
טוב מקווה שעניתי על השאלות שלכם תזכרו שיש המון דברים שגם טכנאים שעובדים במקצוע הזה לא מבינים יותר מידיי לכן שהם מתקינים את הפלאזמות הם עושים את זה בצורה חובבנית.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #7 

orenhazan

לגבי העניין עם הסקארט זה מופיע במפרטים של הטלוויזיה באתרים בחו"ל , מאכזב שבארץ לא יודעים לתת תשובות בעניין.

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

לגבי כניסת ה VGA במסך (שנקראת גם RGB)

ניסיתי לחבר למחשב באמצעות כבל VGA אבל הצד שאמור להכנס למסך לא מתאים ולא נכנס
כאילו הפינים לא תואמים את הכניסה של המסך, למה זה ככה?

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

lironk זאת הבעיה פה בארץ חוסר מקצועיות אתה לא מאמין ב ח.י שזה היבואן של LG אף אחד לא יודע אבל ממש אף אחד לא ידע באיזה סקארט מהשלושה הפלאזמה יודעת לקבל את אות ה RGB אני פניתי ליצרן בחו"ל וגם שם עברתי תלאות עד שקיבלתי מכתב מסודר מהם עם הבטחה לעדכן את היבואן בארץ מה שבטוח לא נעשה. מזל שיש את הפורום המקצועי הזה שבו אתה מקבל תשובה מקצועית על כל שאלה כמעט.
לגבי השאלה של kfirkb יש לי שני סברות למה הכבל לא נכנס אחד מהם שאתה מנסה להכניס בכניסת ה RS232 שזאת כניסה די דומה אבל יותר קטנה וסברה שניה שאתה מנסה לחבר את כבל ה VGA הפוך ואז הוא לא נכנס בכל מקרה אצלי זה מחובר ואין שום בעיות.

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

orenhazan,
בתור אחד שיש לו את המסך יש לי כמה שאלות אליך ומקווה שתעזור לי.

1. האם יש דרך לדעת במסך שהוא אכן מקבל סינגל של RGB?
2. מה נותן ה XD, יש בתפריט אופציה להפעיל ולכבות את ה XD ויש שינוי בתמונה. אבל מהו בעצם ה XD?
3. איך מלמדים את השלט רחוק לשלוט על מכשירים נוספים?

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

kfirkb
1. אין דרך לדעת בוודאות שאתה ב RGB אבל אם חיברת לסקארט הראשון והגדרת בממיר יציאת סיגנל RGB אז אין שום בעיה תשים לב גם לכתוביות ב RGB אין מריחה של הכתוביות לעומת אפשרויות אחרות.
2. XD זה אופציית עיבוד תמונה שקיימת בפלאזמה ורצוי שהאופציה הזאת תהייה מופעלת כל הזמן כי קיים שיפור ניכר בתמונה כשה XD פועל.
3. יש לך בחוברת ההפעלה של המכשיר קודים ללימוד השלט לשלוט על מכשירים אחרים אצלי אני מפעיל איתו את הממיר,DVD,וידאו,רסיבר ואין שום בעיות זה עובד מצויין לגבי התהליך עצמו זה מפורט לך בבירור בחוברת ההפעלה של המכשיר אם נתקלת בבעיה תפנה אליי אני יסביר לך גם את התהליך עצמו.

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

תודה רבה על התשובה המפורטת :-)

לגבי השלט, הצלחתי ע"פ החוברת להגדיר אותו לפי קודים של הרסיבר של ימהה וה DVD של סוני.
ברסיבר הוא שולט רק בווליום ושום לחצן אחר לא עובד.

1. האם יש דרך ללמד אותו מול שלט אחר לחצן אחר לחצן?
2. האם יש קוד לממיר של YES דגם 3100?

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

kfirkb
1. אין שום דרך ללמד את השלט אלא רק על ידי הכנסת קודים לגבי הרסיבר הפעולות שאתה יכול לעשות הם הדלקה וכיבוי ושליטה על הווליום.
השליטה במכשירים אחרים היא מאוד מוגבלת ומאפשרת לך לעשות פעולות בסיסיות בלבד.
2.לגבי הממיר של YES לי יש את ה YES MAX ואני שולט עלו ללא בעיה אתה צריך לראות במדבקה מתחת לממיר מי היצרן שלו ואז לפי זה למצוא את הקוד של הממיר.
גם בממיר השליטה היא מוגבלת ומה שאתה יכול לעשות זה להעביר ערוצים ושליטה על הווליום וכמובן הדלקה וכיבוי.
בכל מקרה זה יותר נוח לעבוד עם השלט של ה LG אבל זה בהחלט לא בא להחליף את השלטים המקוריים של המכשירים.

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

orenhazan,

תודה רבה לך על העזרה, סגרת לי כמה פינות.

דבר אחד מעצבן במסך הזה, המעבר בין הכניסות הוא איטי ואין כפתור ישיר לכל כניסה.
לפחות אם היה למסך אפשרות לזהות מאיזו כניסה מגיע סיגנל ובאופן אוטומטי לעבור לכניסה הפעילה.
מצחיק שהיה לי את זה בטלויזיה 21" שעולה 600 ש"ח ולפלזמה אין את זה.

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

kfirkb הייתי אומר שפה אתה טועה המסך יודע לזהות ברגע שאתה מחובר בסקארט לסקארט הוא מפעיל את הכניסה בצורה אוטומטית ברגע שאתה מפעיל את אותו מכשיר שמחובר לסקארט לגבי כניסת קומפוננט יש לך לחצן ישיר בשלט שנקרא MULTIMEDIA והוא לוקח אותך ישר לקומפוננט לצפייה ב DVD וכדומה.
לגבי שאר הכניסות אתה משתמש בכפתור ה INPUT כאשר הממיר מחובר ב AV1 שזה ה RGB אתה צריך ללחוץ לחיצה אחת בלבד.
בכל מקרה כשאתה משתמש נכון אין שום בעיה לא יצא לי עד עכשו ללחוץ יותר מלחיצה אחת במעבר בין הכניסות השונות.
יש עוד דבר תשתמש בלחצן ה Q.VIEW הוא מחזיר אותך לכניסה האחרונה שהיית בה.
תאמין לי שהכל מתוכנן נכון הבעיה היא חוסר ידע מצד המשתמשים בפלאזמה ואני לא מאשים אותך החוברות הפעלה שמוצאים היצרנים לא מספיק מפורטות זאת בעיה ידועה.

ofers
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה #16 

קניתי היום את ה PX4 במסגרת הקנייה הקבוצתית (וכל הכבוד ליוסי על היוזמה והביצוע). היא אמורה להגיע בשבוע הבא (תודה, תודה...) ואני רוצה להיות מוכן לקראתה. הורדתי את קובץ ההרצה והדפסתי את הוראות הכיול מהלינק שמצורף באתר.
שתי שאלות:
1. האם יש המלצות לגבי כבלים? אני מבין שיש חשיבות לכבלים מבחינת איכות התמונה, ממש כמו באודיו.
2. הוראות הכיול הם לכלל הטלויזיות. יש הוראות כיול ספציפיות לפלסמה, אולי ספציפיות לפלסמה הזו?
לא מומחה - אבל מתמחה

kokoman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה #17 

יש לי שתי שאלות:
1. האם אני בעצמי צריך לכייל את ה-PX4? (כמו שכתוב בהודעה הקודמת)
2. איך מגדירים את הממיר של YES להוציא RGB?

ofers
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה #18 

kokoman ,
1. כנראה שתתצרך לכייל אותה בעצמך. יש פה באתר מאמר על זה בפורום מאמרים.
2. תיכנס (בממיר) לאתחול מתקדם (סיסמה בטח 0000) ושם תמצא את זה.
לא מומחה - אבל מתמחה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”