סוף סוף, לאחר תקופת רגיעה מתישה, חזרנו לשיגרת השידרוגים והפעם הוחלט לשדרג את תחום הפרוססינג בקולנוע.
עד היום, עשיתי שימוש ברסיבר של HK AVR 255 ,כפרוססור לקולנוע ביתי שחובר, דרך יציאות הפרה האוט, למגברי בריסטון.
את הHK רכשתי לפני כשנתיים, לאחר שנפרדתי מפרה /פרוססור מעולה של E.A.D דגם OVATION ,שבאמת היה מכשיר ברמה גבוהה אבל לצערי לא כלל HDMI ותמיכה בפורמטים החדשים .הנ"ל נמכר במהירות, במחיר מצחיק (יחסית לעלות הרכישה ) ובמקומו נרכש ה HK גם הוא במחיר סופר מצחיק, בגלל קשרים טובים והרבה מזל.
ההרמן ,ללא ספק ,מכשיר טוב אבל מה לעשות, בסיסי מבחינת מעבדי תמונה, סאונד וה RC,יחסית לחידושים האחרונים בתחום. לפני כשנתיים, כשהוא נרכש, הייתי קצר במזומנים, בגלל המעבר לבית החדש ולכן רכשתי אותו בידיעה ברורה שמדובר ברכישה זמנית בלבד.
ובכן תקופת הזמניות הסתיימה ויצאתי למסע לרכישת פרוססור חדש ומתקדם יותר, מכל הבחינות.
התקציב שהקצבתי לנושא היה כ 10K ₪ ולכן החלטתי להתמקד במרנץ החדש AV 7005
http://us.marantz.com/Products/3255.asp
,שיכולתי להשיג בארץ בקצת פחות מ 10K ₪. (מחיר חו"ל 1500$) הביקורות על המכשיר החלו לצוץ ברשת, כולל שירשור ייעודי בפורם AVS . כולם היו מרוצים אבל שהתחלתי לקרוא לעומק עלו כמה סוגיות שלא אהבתי לקרוא , כמו שאין מיידע מפורט על סוג ה DAC ומעבדי ה DSP שלו. לא סוג וגם לא נתונים. הועלו כל מיני השערות, שכנראה יש לו DAC אחד לכל הערוצים ולא אחד לכל ערוץ, כפי שמקובל ברמות הגבוהות של הפרוססורים. בנוסף הועלו ההערכות, שבתכלס, מרנץ יוציאו בקרוב פרוססור AV8005 , שאמור להיות הבכיר שלהם והמחליף של ה AV8003 , שזכה בתשבוחות רבות בזמנו ויתחרה בתכונותיו בחברות המתחרות ויכלול תמיכה ב THX , XT32 של אודסי, DAC נפרדים וכו. מה שלא קיים ב AV7005 .
בקיצור החלטתי לרדת מהמרנץ למרות שהתאים לי הן מבחינת התקציב, הן מהבחינה שהוא אמור היה להירכש בארץ והן מבחינת הלוק שלו, שמאוד אהבתי.
בתקופה האחרונה החלו לצוץ שירשורי התחדשות בפיוניר 83 החדש,זוכה פרס נבחר האתר, שכללו תאורים מרחיקי לכת על יכולות הפרוססינג וה RC שלו, שטובים מהדגם הקודם ה 82 האגדי. גם פה התחלתי לחפור ברשת ופתאום אני קורא שה RC המהולל שלו לא מטפל בתדרים שמתחת ל 63 HZ . בנוסף הנ"ל לא כולל OSD
נו באמת
השלב הבא היה התמקדות בפרוססור החדש של אונקיו ה 5508
http://www.eu.onkyo.com/products/PR-SC5508.html
נכון לתקופת זמן החיפוש הנ"ל לא היה בארץ ולכן לא יצא לי להתרשם ממנו אבל למזלי חבר טוב שלי וחבר פורום,אריאל, התעניין בשידרוג הרסיבר שלו לאחד מדגמי הרסיברים הבכירים של החברות השונות ושאל אותי האם אני יודע מי יכול להדגים לו את האונקיו 5008 ,שלמעשה הוא שילוב של הפרוססור 5508 בתוספת הגברה.
כמובן, שלאף אחד בארץ לא היה את ה 5008 חוץ מלאחד הרי הוא ידידי וחברי יריב מלייזר סיטי. פניתי אליו בבקשה לאפשר לחבר להאזין לרסיבר הנ"ל. יריב עשה מאמץ(כמו תמיד יש לומר) קפץ לטופ האודיו והביא אותו לחנות .קפצנו, אני ואריאל והאזנו ל 5008 תוך שאנחנו מחברים אליו קטעים מסרטים שונים ומשונים, שאנו מכירים את הניואנסים שלהם בע"פ. ללא ספק המכשיר סיפק סאונד מפורט ואיכותי מבחינת פרוססינג למרות שלא עבר כיוונים והגדרות מיוחדות . רמקולי הסראונד הפיקו צלילים, שלמיטב זכרוני, לא ממש נחשפתי אליהם אצלי בבית.לצערי לא יכולתי לבדוק בבית אחד מול אחד.
לאחר סיום ההדגמה של ה5008 ובחלוף מספר ימים גיסתי גם את אריאל לסיפור הפרוססור והחלטנו למעשה ללכת על ה 5508 אבל בגלל שהוא צפוי להיות מתומחר בארץ בכ 15000 ₪ הגענו למבוי סתום.
מה עושים?
חושבים , מתחרבשים , קוראים ברשת , שואלים ובסוף נזכרים שלאונקיו הזה יש אח בכיר, שידוע בשמו INTEGRA . הבעיה היא שטופ האודיו כבר הפסיקו להביא את האח INTEGRA לארץ וגם אילו היו מביאים היה עולה יותר מהאונקיו.
מחפירה מעמיקה יותר בנתוני ה INTEGRA DHC-80.2
http://integrahometheater.com/model.cfm ... lifier&p=t
התברר לי שהוא שונה מהאונקיו בכמה פרמטרים:
1. הלוק שלו שונה. כל הכפתורים גלויים לעין לעומת האונקיו, ששם הם נמצאים מאחורי דלת.-מבחינתי
מדובר בחסרון של האינטגרה למול האונקיו.
2. הוא תומך באודסי פרו, מה שמאפשר לי בעתיד, במידה וארצה, לרכוש את ערכת הכיול המתקדמת
של אודסי ולבצע כיוונים והגדרות מדוייקות יותר ל RC .(כיום , בעקבות רכישה של האונקיו 5508
ע"י אחד מחברי הפורום, אני יודע שגם הוא תומך באודסי פרו למרות ,שבזמן שאני בדקתי, הוא לא
תמך אבל אולי אונקיו החליטו לשנות משהו או שהמיידע שנמסר בזמנו לא היה מדויק ).
3.קפיצות הגדרת הקרוס שלו קטנות יותר עבור התדרים הנמוכים מה שמאפשר גמישות רבה יותר
בכיוון.
4.קפיצות הגדרת מרחקי הרמקולים קטנות יותר מה, שגם פה, מאפשר גמישות רבה יותר בהגדרות.
5. עוד כל מיני תכונות שקיימות בו ולא קיימות באונקיו אבל לדעתי מדובר בתכונות שוליות.
6. מקריאה ברשת, הבנתי, שהבניה שלו אמורה להיות איכותית יותר, מבחינת הרכיבים השונים
"Yesterday i contacted directly to Integra (Onkyo) to clarify what is the difference between the two. I got a reply that the integra models contains components with better quality (lower tolerance) and power supply is generally bigger. Seems true when looking at drawn current atleast."..
נכון? לא נכון? אין לי מושג אבל נחמד לדעת
תוך כדי קריאה בפורומים עליתי פתאום על ידיעה שיש דבר כזה שנקרא ONKYO PRO (אתם ידעתם על זה?
http://www.onkyopro.com/model.cfm?m=PR- ... lifier&p=i
שההבדל (ככה חשבתי בזמנו לפי הנתונים שקיבלתי מאונקיו) בינו לבין ה 5508 הרגיל הוא, שיש לו משני הצדדים התקנים כאלו שמאפשרים להכניס אותו לארונית מתאימה , בנוסף הוא תומך באודסי פרו, כמו האינטגרה והצלחתי להשיג אותו ב 1800$. נשמע טוב נכון? צודקים אבל ברגע שהחנות הבינה שהמשלוח אמור לצאת לישראל , לאחר שהם אמורים לשלוח אותו למחסן של DHL ב NJ, הם לא הסכימו לרשום ISRAEL על החשבונית ולכן למחיר הזה יש להוסיף מיסים של NJ כלומר + 7%, לאור האמור המחיר יצא גבוה יותר מ 1800$.
לבסוף , כמו שבטח כבר הבנתם,החלטנו לרכוש את ה INTEGRA בארה"ב ולעשות שימוש בשנאי 220 ל 110 . לאחר בדיקות עם חנויות בחו"ל ולאחר משא ומתן עם אחת מהן הצלחנו להוציא אותו
ב 1900$ (מחיר רייטל כ 2300$). את המשלוח בצענו בעזרת חברת F.C תחת תעריפי יבוא מסחרי, בזכות חבר טוב שלי ,מנכ"ל של אחת מחברות ההי טק בארץ, שעובד איתם בשוטף ועזר לי בנושא.
בסופו של תהליך סה"כ העלות עומדת על כ 9800 ₪ אצלי בבית.
לגבי השימוש בשנאי ובכן מבדיקה שבצעתי גם מול אינטגרה וגם מול מהנדס אלקטרוניק לא אמורה להיות בעיה. בנוסף מאחר ואינטגרה משווקים את המכשיר גם באירופה תחת 220-240 וולט אני יותר מבטוח, שבמידה ואפתח את המכסה ניתן בקלות יהיה (ע"י איש מקצוע כמובן) לשנות מתג כזה או אחר ולהפוך אותו ל 220-240 וולט. עדין לא החלטתי האם אכנס לסיפור הזה או שאשתמש בשנאי שרכשתי .
מרגע הרכישה ועד שהמכשיר הגיע נכנסנו לטרוף. בגלל מזל ביש נפלנו גם על החג שלהם ויותר גרוע על סופת השלגים המחורבנת שהייתה שם. המכשיר נאסף מהחנות נכנס למחסן של DHL וזהו, נתקע שם בגלל הבלאגן. משם, במקום לצאת ישירות לארץ, הוא הגיע לפילדלפיה ונתקע גם שם איזה יום. לאחר מכן בארץ החלה סאגה עם המכס. בהתחלה הוא סווג כמעבד אותות ,מה שחייב תשלום של מע"מ בלבד ולאחר ששילמנו ,למזלנו הרע, הוא עלה על מדגם. לקצר את הסיפור נאלצנו בסוף לשלם מיסים מלאים של 34% . נציג F.C בארץ לא ישכח אותי לעולם זה בטוח.את כמות הטלפונים והמיילים, שהוא קיבל ממני, הוא לא קיבל מאדם פרטי בחיים.
האחריות על האינטגרה היא ל 3 שנים אבל אני מאחל לעצמי לא להזדקק לה, כי אצטרך לשנע אותו על חשבוני לחו"ל על כל הכרוך בזאת, אבל הפרשי המחיר בין האונקיו בארץ לבין האינטגרה בחו"ל, הפכו את ההחלטה על רכישה האינטגרה בחו"ל לכדאית עבורי.
עכשיו אני מתכוון למכור את ה HK ובנוסף גם את ה RC של SVS ,שלמעשה מכיל את האודסי XT32 עבור התדרים הנמוכים בלבד. מאחר וה XT 32 ,כבר כלול בתוך האינטגרה, למעשה אין לי צורך יותר ב RC של SVS ולכן גם הוא הולך ללוחת (בארץ או באודיוגון). לאחר מכירה, של שני הפריטים הללו, אני מקבל הוצאה, שהיא לדעתי, סבירה בהחלט עבור פרוססור ברמה גבוהה יחסית למה שהיה קודם לכן.
אתם בטח רוצים לדעת תכלס איך הוא נשמע? ובכן גם אני רוצה אבל זה עדין לא יוצא, כי אני צריך למצוא זמן לחבר, לכוון ולהתקשקש איתו. לאחר שאגיע למסקנות אעלה אותן לפה כמו תמיד.
בהצלחה למנחשים.
להלן קצת תמונות מהתינוק החדש.