מדובר במקרן HD67
1.אני יודע שזה קצת מאוחר מדי אבל האם 1800 זו עוצמת הארה שניתן להשתמש בה גם לא בחושך מוחלט ועדין לשמור על תמונה טובה?
2.כיול מקרן-למה איך כמה?
3.מפצל HDMI-המקרן והטלויזיה שואבים את השידור מאותו ממיר HD איך ביכולתי להגיע למצב שאפשר לראות את השידור באותו זמן גם בטלויזיה וגם במקרן(כלומר האם יש דבר כזה מפצל קבוע)
4.אפשר בבקשה לדעת מאיפה אני יכול לקנות בד להקרנה?
5.באילו מקרים בן אדם יכול להבדיל אם בכלל בין שידור 720p ו-1080p כשמדובר במקרן
התחדשתי במקרן- כמה שאלות.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
תתחדש
1) שום מקרן לא יתן תמונה טובה בחדר מואר לא משנה עד כמה חזקה עוצמת ההארה שלו. ישנם מסכים מיוחדים למצבי תאורה כאלה אבל הם יקרים מאוד.
2) תתחיל עם כיול של ניגודיות ובהירות. תשים בנגן שבו אתה משתמש תבנית RAMP של גווני אפור עם קפיצות של 5%. הורד את הבהירות עד לערך הנמוך ביותר בו הפס הכהה ביותר לא נבלע. אח"כ תעלה את הניגודיות לערך הגבוה ביותר שבו הפס הלבן לא נבלע.
שתי הפעולות משפיעות גם אחת על השניה, שחק איתן מספר פעמים.
3) חפש ספליטר HDMI , עדיף אחד אקטיבי.
4) AV-OUTLET
5) בעיקר בתבניות לבדיקת רזולוציה ובסרטים עתירי ביט-רייט. אתה מחפש תירוצים לשדרג?!
מקווה שעזרתי.
1) שום מקרן לא יתן תמונה טובה בחדר מואר לא משנה עד כמה חזקה עוצמת ההארה שלו. ישנם מסכים מיוחדים למצבי תאורה כאלה אבל הם יקרים מאוד.
2) תתחיל עם כיול של ניגודיות ובהירות. תשים בנגן שבו אתה משתמש תבנית RAMP של גווני אפור עם קפיצות של 5%. הורד את הבהירות עד לערך הנמוך ביותר בו הפס הכהה ביותר לא נבלע. אח"כ תעלה את הניגודיות לערך הגבוה ביותר שבו הפס הלבן לא נבלע.
שתי הפעולות משפיעות גם אחת על השניה, שחק איתן מספר פעמים.
3) חפש ספליטר HDMI , עדיף אחד אקטיבי.
4) AV-OUTLET
5) בעיקר בתבניות לבדיקת רזולוציה ובסרטים עתירי ביט-רייט. אתה מחפש תירוצים לשדרג?!
מקווה שעזרתי.
תודה על התשובה המהירה.
האם תוכל לחדד לי כמה דברים?
1.מה זאת אומרת "תתחיל עם כיול של ניגודיות ובהירות" יש רמות יותר גבוהות של כיול? מה זה תבנית RAMP איפה אני משיג אותה ובאיזה צורה להכניס אותה? הכוונה לדיסק או משהו כזה?
2.יש מקומות בארץ שבהם אפשר לקנות בד למסך הקרנה?
3. האם הכוונה שבעין בלתי מזוינת לא ניתן להבחין תאכלס בין HD READY ל-FULL?
האם תוכל לחדד לי כמה דברים?
1.מה זאת אומרת "תתחיל עם כיול של ניגודיות ובהירות" יש רמות יותר גבוהות של כיול? מה זה תבנית RAMP איפה אני משיג אותה ובאיזה צורה להכניס אותה? הכוונה לדיסק או משהו כזה?
2.יש מקומות בארץ שבהם אפשר לקנות בד למסך הקרנה?
3. האם הכוונה שבעין בלתי מזוינת לא ניתן להבחין תאכלס בין HD READY ל-FULL?
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
1) בהירות וניגודיות הם רק ההתחלה, ישנו גם כיול צבע כיול גאמא ועוד. כיולים מתקדמים מצריך סנסור ובלתי אפשרי לבצע אותם בעין בלתי מזוינת. תבניות תוכל למצוא כאן:http://www.w6rz.net/
אם אתה מנגן דרך מחשב, חשוב להריץ את התבניות דרך אותה שרשרת שבה תראה סרטים, כלומר אותה תכנת ניגון, אותה רזולוציה, אותן הגדרות.
2) יש מקומות מעטים בארץ, אין מבחר בדים והמחיר יקר יחסית. מה התקציב שלך למסך?
3) התשובה היא כן, בתכנים מסוימים, בגודל מסך מסוים ומתחת למרחק צפיה מסוים. לדעתי יש פרמטרים הרבה יותר חשובים בתמונה מאשר ההבדל בין HDR לFHD אבל כיום, כל המקרנים המובילים בפרמטרים האחרים, הם גם ברזולוצית FHD...
אם אתה מנגן דרך מחשב, חשוב להריץ את התבניות דרך אותה שרשרת שבה תראה סרטים, כלומר אותה תכנת ניגון, אותה רזולוציה, אותן הגדרות.
2) יש מקומות מעטים בארץ, אין מבחר בדים והמחיר יקר יחסית. מה התקציב שלך למסך?
3) התשובה היא כן, בתכנים מסוימים, בגודל מסך מסוים ומתחת למרחק צפיה מסוים. לדעתי יש פרמטרים הרבה יותר חשובים בתמונה מאשר ההבדל בין HDR לFHD אבל כיום, כל המקרנים המובילים בפרמטרים האחרים, הם גם ברזולוצית FHD...