מוניטור בחיבור DVI שלא נדלק עם עליית המחשב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
sathack פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

יש לי כרטיס מסך פשוט יחסית , עם 256 MBויציאת DVI.

כאשר אני מחבר לכניסת VGA במוניטור - המוניטור נדלק עם הדלקת המחשב ומראה BIOS וכד'.

כאשר אני מחבר לכניסת DVI במוניטור - הוא לא נדלק עם עליית המחשב, ולא מראה BIOS, ואני צריך להדליק את המוניטור בכפתור POWER שלו. הוא מסרב להידלק, עד אשר מערכת ההפעלה עולה לגמרי (win7). אז התמונה מצוינת.

מה נראה לכם הבעיה כאן ? לא רוצה להפסיד את האיכות שבכניסת DVI במוניטור.

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #2 

איזה מוניטור? איזה כ. מסך?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

האם שני התמונות בשני החיבורים שונה או דומה?

במרבית המסכים וכרטיס המסך אין הבדל בין החיבורים כך שVGA בהחלט מספק.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

sathack פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

מוניטור של benq.
נדמה לי שב- DVI התמונה מעט יותר טובה :cry:

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

יכול להיות שזו הגדרת BIOS או כרטיס מסך? אתה עם NVIDIA או ATI?

sathack פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

זה ATI.
נראה לי שזו בעיה במוניטור - בכניסת DVI הוא לא מקבל סיגנל POWER ש"מעיר" אותו מ- standby.
בגטר (היבואנים) לא ידעו.

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

הסבר שמצאתי לתופעה ברשת:
בקצרה, נסה לדרג גירסת ביוס ולמצוא את ההגדרה המתאימה או השתמש בכבל DVI עד שתצרך ביוס (אז תחבר כבל VGA).

בהצלחה!

Symptoms: BIOS and powerup screens aren't visible but monitor works fine in Windows
PCs are supposed to start up using the ancient 640 X 480 at 60 Hz video mode which was introduced with VGA. This is a very standarized set of timings which all DVI monitors are required to support. And yet, sometimes you get a blank screen running in DVI digital mode when powering up. The display drivers aren't loaded until later in the boot process so you can rule out any driver problems. The most likely cause is that the video card has decided not to use the standard ancient 640 X 480 mode when it powers up. That's more likely than the DVI monitor not being able to display it. A few techs who work for Sapphire (a manufacturer of video cards) report that their cards start up at 640 X 480 @ 50 Hz. Even though they work for Sapphire, I'm not sure that I believe them. DVI monitors are not required to support that screen mode so it would make much more sense to obey the DVI spec and use the standard 640 X 480 @ 60 Hz. But it certainly would explain the symptoms. Once Windows is loaded then you can set the screen mode to the standard 640 X 480 at 60 Hz mode to prove that the monitor can display it. Something's seriously wrong with the monitor if it can't. Since the Windows display driver can't be causing the BIOS and powerup screens to be invisible, you have limited options to try out. If Windows is visible then it's probably not a hardware problem because the old, slow VGA mode puts way less strain on the DVI transmitter, cable, and receiver than any mode you're actually using in Windows.

Flash the video BIOS - The video BIOS controls all of the BIOS and powerup screens. This is the only place where video card makers can add patches to try to solve compatibility problems before the operating system display driver is loaded.
Go analog when you need to access the BIOS - If your monitor also supports analog mode then you may be able to get away with connecting it in analog mode when you need to access the BIOS and running in digital mode the rest of the time. Lots of monitors are less picky about which display modes are visible in analog mode than in digital mode. This is a dodge rather than a solution but it will allow you to keep using the computer while you try to figure out the problem.

sathack פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

מה שמוזר אצלי, שביציאה מאותו כרטיס מסך - כאשר אני מחבר ל- DVI במוניטור - לא רואים BIOS, וכאשר מחובר ל- VGA- כן רואים BIOS.

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

נכון... זה בדיוק מה שמתואר כאן, זו תופעה מוכרת וההסבר שלה מופיע בגף שהעליתי.

sathack פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

עדכון BIOS לא שינה את המצב.
אם אני מתחבר ל- DVI במוניטור , אני גם צריך להדליק אותו כאשר המחשב עולה. לבד הוא לא נדלק, כאמור.
לכן אני כבר נשאר מחובר ל- VGA במוניטור.

שמתי לב שהחיבורים (בכרטיס מסך ובמוניטור) הם 24+1 פינים , ואילו הכבל DVI שקיבלתי הוא רק 18+1 פינים.
האם ייתכן שכאן הבעיה ?

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

התקלת אותי...
אני מקווה שמישהו יוכל לתת לך תשובה.

אם לא כאן אז תנסה אולי בפורום וידאו.

שלח תגובה