שלום לכל האודיופילים..
אני מחפש המלצה חמה לרסיבר וזוג רמקולים בתקציב של 6000 ש"ח.
אני סוג של אודיופיל קטן (לעומתכם..) שבעיקר קורא וחורש את האתר שלכם ומחפש ליהנות גם ממוסיקה (בעיקר רוק ואלקרוני) וגם לסרטים/משחקים בבלו ריי לפלייסטיישן 3.
יש לי נטייה קלה להימשך לסאונד של yamaha בגלל שיש לי מגבר ותיק שלהם וזוג מדפיים של וורפידל שעשו לי טוב אבל אני מוכן לחדש ולנסות דברים אחרים, הבנתי ש- onkyo למשל נחשב מעולה ועם זוג B&W זה יכול להיות כיוון די טוב למה שאני מחפש לקבל, אבל כידוע זה עולם שלם ללא סוף.. וגם עיצוב חיצוני חשוב לי.
לצערי, בגלל לימודים/עבודה אני לא במצב ללכת ולשמוע שילובים בעצמי ולהחליט אז אפשר לומר שהקנייה תסתמך על המלצת המומחים (אתם..!!) יש לי גם בעיה לקנות יד 2 כי אני חייב אבא ואמא למוצר חשמלי ככה חונכתי חחחח
בקיצור.. ממתין להמלצתכם הלבבית.. המזומן עליי בארנק..
קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה, אני כבר מתרגש על כך שבעזרתכם אני הולך להתחשמל פה בקרוב..
אז ככה, בעיקרון אני מחפש רסיבר שיוציא לי סאונד מ-2 רמקולים ברמה שאיכשהו מדמה צליל היקפי.. ברור לי שאני קצת מסבך פה את ההגדרות אבל נראה שתבינו למה אני מתכוון, יש לי בעיה בעין עם סט של 5 זה "חונק" לי את הסלון, אני רוצה ומעדיף רסיבר + 2 רמקולים לא משנה לי אם הרמקול קדמי או מדף.
לגבי ה-yamaha אז מדובר על המגבר הנוכחי שלי שכבר הזדקן, בתקציב של ה-6K אמור להיכלל גם מגבר/רסיבר חדש, הכי חשוב לי לשמוע סרטים ברמה גבוהה עד כמה שאפשר מ-2 רמקולים ומן הסתם גם מוסיקה (אלקטרוני ורוק בעיקר..) לא יודע למה.. אבל משהו בתוכי נעול חזק מאוד על רמקולים של B&W.. כנראה מחלת המותגים המפורסמת.. ד"א גיליתי כרגע שיש לי בסוף 6500 אז שופר לי קלות התקציב..
יש לך מגבר יחסית חלש. יש לו "רק" 50W לצד ואם תוסיף לכך שההגברה של ימאהה לא במיוחד מצטיינת בזרם גבוה וזה שאתה אוהב מוסיקה אלקטרונית הזקוקה לווליום גבוה והרבה באס נמוך אז אתה בבעיה.
B&W מאוד לא יאהבו את המגבר שלך אז רד מזה עד שתשדרג את ההגברה.
אתה צריך למצוא רמקולים נצילים עם הרבה באס או במילים אחרות - סרווין ווגה או קליפש:
אל תבהל מהמחיר שרשום, תוכל להוציא אותם בהרבה פחות.
משניהם אני ממליץ יותר על הקליפש אבל אולי אתה תאהב יותר את הסרווין. שניהם מצוינים למחירם.
כמובן יש לבדוק שהם לטעמך כי לשניהם יש לא רק באס חזק אלא גם גבוהים חזקים וזה לא לטעם כולם אך למוסיקה אלקטרונית הם מתאימים כמו כפפה. הייתי מיעץ לך ללכת לחנות עם המגבר שלך ולבדוק אותם ביחד.
עוד אופציה זה לקנות סאב מוגבר ושני רמקולים מדפיים, במקרה זה אפשר יהיה לחזור ל-B&W
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
אחי תודה רבה על האכפתיות וההשקעה, את המגבר שלי אני נותן במתנה לילד בן 16 שאין לו מושג מהחיים שלו, בתקציב שלי אני צריך גם מגבר/רסיבר, לא רק רמקולים..
תודה אבל בכל זאת
רסיבר אונקיו608 בשילוב עם הוורפידל 10.6 (עם חריגה קלה בתקציב ) יביאו אותך לרמת ביצועים לא רעה בכלל. אם אתה מחפש משהו יותר זול ורמקול מדפי אז הRX1 הוא גם אופציה לא רעה בכלל.
zeev78 כתב:רסיבר אונקיו608 בשילוב עם הוורפידל 10.6 (עם חריגה קלה בתקציב ) יביאו אותך לרמת ביצועים לא רעה בכלל. אם אתה מחפש משהו יותר זול ורמקול מדפי אז הRX1 הוא גם אופציה לא רעה בכלל.
...
למוסיקה אלקטרונית?
zeev78 כתב:רסיבר אונקיו608 בשילוב עם הוורפידל 10.6 (עם חריגה קלה בתקציב ) יביאו אותך לרמת ביצועים לא רעה בכלל. אם אתה מחפש משהו יותר זול ורמקול מדפי אז הRX1 הוא גם אופציה לא רעה בכלל.
...
למוסיקה אלקטרונית?
...
הRX1 טוב לכל סיגנון של מוזיקה שרק תרצה וזו הגדולה שלו, די נדיר לרמקולים בתקציב הזה. הוורפידל 10 יותר עדינים אבל היתרון שלהם הוא בתחום התדרים הנמוכים, 2 הרמקולים האלה קוצרים שבחים ברחבי העולם בקטגורייה BUDGET. אין לי ספק שהם לא ברמה של הרמקולים שלך אבל מה לעשות, הם עולים גם הרבה פחות, שחרר להם חבל (וגם לי ) ותן להם צאנ"ס.
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 05/01/2011 8:54, נערך 2 פעמים בסך הכל.
הוורפדייל האילו מצויינים למחירם ובכלל. העניין הוא שהם בעל צליל אנגלי עגול ושמרני. הם נעימים לאוזן, חמימים - אידיאלים לג'אז, ווקאל, איזי ליסנינג ורוק קל.
אבל לאלקטרונית? ממש לא!
כל היתרונות שמניתי לא באים לידי ביטוי במוסיקה אלקטרונית - שם אתה זקוק לגבוהים מפורטים ובאס חזק. דווקא שם יצטיינו קלפיפש וסרווין ווגה ואילו הצליל העגול של הוורפדייל ישמע עמום ודל.
מה גם שהוורפדייל הספציפים האילו מתאימים פחות לק"ב - שוב הצליל העגול מתאים פחות לק"ב המבקש צליל קר ומפורט.
אני יודע אשאתה מחזיק מהרמקול הזה ובצדק, שוב - מדובר בערך בעלות תועלת מאוד גבוה אך אייעץ לך להפסיק להמליץ אותו באופן גורף בכל פעם שמישהו מבקש רמקול. לטעמי צריך לבדוק קודם את יעודו של הרמקול וטעמו של המבקש.
שוב פעם תודה רבה על התגובות
הנושא של שמיעת מוסיקה אלקטרונית הוא ברמה של 50% יחד עם צפייה בסרטים בבלו ריי (PS3) אז אולי הוורפדייל כן יכול להתאים למרות שאין לי מושג איך יישמעו הסרווין בסרטים, לגבי הרסיבר אני מבין משניכם שכדאי ועדיף לי ללכת על האונקיו 608 אז את הפינה הזו סגרנו, נשאר רק להחליט איזה רמקלים.. ולגביהם יש לי 2 שאלות:
לקנות רצפתיים או מדפיים..?
אין סיכוי שנכנסים לי רמקולים של B&W לסט הזה..??
ציון, קח טיפ. אל תינעל. לא בריא. זה ששמעת על B&W זה טוב יפה ומגניב, אבל אין שום סיבה שבעולם להיות סגור על קניית רמקול מבלי להכיר אותו. הייעוד של הרמקול הוא האלמנט הכי מרכזי שצריך לקחת בחשבון, יחד עם התאמה למגבר שמשודך לו. אתה בנוסף להכל גם רוצה לקנות מבלי להכיר אפילו את גוון הצליל.
אתן לך דוגמא מאצלי. לא הכרתי את החברה CELESTION. שאלתי עליה בפורום, נתנו המלצות - אבל רק אחרי ששמעתי אותם - הבנתי שהם קולעים לטעמי באמת. כשחיברתי אותם בבית לאונקיו 308 שברשותי חוויתי נפילה אדירה ברמת הסאונד. בהמשך, כשקניתי לעצמי רסיבר רוטל 875 וינטאג' וחיברתי אליו את הסליישן לבדיקה - הצליל שלהם נפתח ונהיה הרבה יותר מפורט שוב.
אם חטאת בקניית רסיבר ורמקולים מבלי לשמוע אותם קודם, המינימום בעיני הוא לסמוך על דעות הממליצים ולא לרוץ ולקנות בגלל ששמעת על פירמה סתם ככה.
*כל הדברים הנאמרים מתבססים על כך שאין לך מושג איך ה-685 נשמעים
הוורפדייל האילו מצויינים למחירם ובכלל. העניין הוא שהם בעל צליל אנגלי עגול ושמרני. הם נעימים לאוזן, חמימים - אידיאלים לג'אז, ווקאל, איזי ליסנינג ורוק קל.
אבל לאלקטרונית? ממש לא!
כל היתרונות שמניתי לא באים לידי ביטוי במוסיקה אלקטרונית - שם אתה זקוק לגבוהים מפורטים ובאס חזק. דווקא שם יצטיינו קלפיפש וסרווין ווגה ואילו הצליל העגול של הוורפדייל ישמע עמום ודל.
מה גם שהוורפדייל הספציפים האילו מתאימים פחות לק"ב - שוב הצליל העגול מתאים פחות לק"ב המבקש צליל קר ומפורט.
אני יודע אשאתה מחזיק מהרמקול הזה ובצדק, שוב - מדובר בערך בעלות תועלת מאוד גבוה אך אייעץ לך להפסיק להמליץ אותו באופן גורף בכל פעם שמישהו מבקש רמקול. לטעמי צריך לבדוק קודם את יעודו של הרמקול וטעמו של המבקש.
...
אני חושב שאתה מתכוון ל10.5, הם יותר מעוגלים בתדרים הגבוהים מה10.6 ויש להם פחות נוכחות בתדרים הנמוכים.
האמת רן שכנעת אותי לגמרי, אני טיפוס שיש לו נטייה להינעל על דברים בקנייה לכן כרגע אני יורד מה- B&W לפחות עד שיזדמן לי אולי לשמוע אותם עם מחוברים לאונקיו למרות שהסבלנות ללכת ולשמוע כבר אזלה לי, מפחיד אותי לחשוב שאני הולך לעבור סוג של מפח נפש ברגע שאני יקנה ויחבר אותם והסאונד לא יהיה לטעמי, לפי ההמלצות של שני החברים הקודמים לך נראה לי שהמתכון הבטוח לפחות יהיה לקנות את ה-608 עם זוג רמקולים של וורפידל 10.5 או 10.6 אני חושב גם שראיתי אותם בחשמל נטו.
ran_carney כתב:ציון, קח טיפ. אל תינעל. לא בריא. זה ששמעת על B&W זה טוב יפה ומגניב, אבל אין שום סיבה שבעולם להיות סגור על קניית רמקול מבלי להכיר אותו. הייעוד של הרמקול הוא האלמנט הכי מרכזי שצריך לקחת בחשבון, יחד עם התאמה למגבר שמשודך לו. אתה בנוסף להכל גם רוצה לקנות מבלי להכיר אפילו את גוון הצליל.
אתן לך דוגמא מאצלי. לא הכרתי את החברה CELESTION. שאלתי עליה בפורום, נתנו המלצות - אבל רק אחרי ששמעתי אותם - הבנתי שהם קולעים לטעמי באמת. כשחיברתי אותם בבית לאונקיו 308 שברשותי חוויתי נפילה אדירה ברמת הסאונד. בהמשך, כשקניתי לעצמי רסיבר רוטל 875 וינטאג' וחיברתי אליו את הסליישן לבדיקה - הצליל שלהם נפתח ונהיה הרבה יותר מפורט שוב.
אם חטאת בקניית רסיבר ורמקולים מבלי לשמוע אותם קודם, המינימום בעיני הוא לסמוך על דעות הממליצים ולא לרוץ ולקנות בגלל ששמעת על פירמה סתם ככה.
*כל הדברים הנאמרים מתבססים על כך שאין לך מושג איך ה-685 נשמעים
בגלל שאני מנסה להגיע לאיזון תקציבי בין הרסיבר לרמקולים (ולא שחלילה וחס אני מזלזל בדעותיכם/המלצותיכם) הסתכלתי קצת בזאפ על רסיברים של אונקיו כדי לראות מחירים, ראיתי 2 רסיברים של אונקיו TXSR508 , TXSR577 איך הם בהשוואה ל-608 הן יחסית זולים ממנו משמעותית.. ולהזכירכם עדיין לא סגרתם לי את הפינה של הרמקולים.. 2 מדפיים או קדמיים ושאלת השאלות.. איזה רמקול לקנות....