תאורה אחורית למסך הקרנה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
kawamagi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

במסגרת האילוצים והפשרות, ולאחר שקראתי לא מעט על השיקולים השונים, החלטתי ללכת על מסך נייד, זול יחסית, ביחס 16:9, הנפתח כלפי מעלה, של SplendorPro. גודלו 1.19*2.21.

מטעמים שונים, המקום היחיד בו אני יכול להציב כרגע מסך הוא במרכז החדר, ללא קיר שיתמוך במסך מאחור.

מכיוון שהמסך אכן יוצב רחוק מהקיר (כ60 ס"מ), ומכיוון שעל המחשבון המפורסם של projectorcentral, עבור מקרן 8350 של epson אני זקוק לתאורת חדר כדי לצאת מ"הטווח האדום" (יותר מדי ANSI lumens, למרחק הקצר בו יוצב המקרן) אני חושב להציב תאורה מאחורי המסך (קצת כמו שנעשה בטלויוזיות החדשות, עם התאורה הכחולה מסביב).

שאלותי הן :
1. האם אפשר וכדאי להציב תאורה מאחורי מסך ההקרנה (כמובן, המטרה היא לשפר את איכות הצפיה, לא לפגוע בה).?
2. מהי התאורה הכחולה (והמאוד יפה, לטעמי) בהן משתמשים בטלויזיות ? האם אוכל ליצור אפקט דומה?
3. באופן כללי, ובלי קשר ל"לפני או אחרי המסך", איזו תאורה מתאימה להארת חדר חשוך בו פועל המקרן (מבחינת צבע, טמפרטורה וכו') ?

תודה :)
גיא.

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

אין תאורה שתורמת לאיכות הצפיה במקרן , כמה יותר חשוך יותר טוב,
יש Eco mode , ויש image modes, כדי לצמצם את הלומנס , אבל בטח לא על ידי תאורת החדר

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #3 

dydy כתב:אין תאורה שתורמת לאיכות הצפיה במקרן , כמה יותר חשוך יותר טוב,
יש Eco mode , ויש image modes, כדי לצמצם את הלומנס , אבל בטח לא על ידי תאורת החדר
...
(Y)

ואם גם זה לא מספיק אז אפשר לשים פילטר על העדשה שיוריד עוד את עוצמת ההארה.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”