נתקלתי במשהו מענין.
הסרט להציל את טוראי ריאן היה אצלי בשתי גירסאות.
אחת DD רגיל ונשמע אחלה
ואז הגיעה גירסת ה DTS MA ונשמע על הפנים.
כאילו ב DTS נעלמת כל ההתרחשות מסביב
כבר ניגשתי לבדוק את ה SETUP של הרמקולים והגדרות ברסיבר.
אבל אז....הגברתי
אלוהים!!! מה שיצא מה DTS היה מדהים.
אבל גם השכנים חוו את הפלישה האמריקאית
עדיין, נראה כאילו הDTS מצריך ווליום גבוה מאוד למצות את מה שהוא מציע.
הגיוני? האם הבעיה בכותר? בהגדרות אחרות?
לא שמתי לכאלו הבדליםבכותרים אחרים. מצד שני, לא ביצעתי ממש השוואות מעמיקות
שאלה על פורמטים ועוצמות
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה כנראה רק עיניין של מיקס שונה כי דווקא כלפי DD נשמעות טענות שהווליום נמוך יותר עקב ה Dialogue Volume Normalisation שמנחית את העוצמה בכמה דציבלים טובים.
לא קשור בכלל לנושא: מדוע האתר מכריח אותי להשתמש באיות אנגלית אמריקאית ומחליט במקומי ש normalisation אינו תקין אבל normalization זה בסדר? תמיד דופקים פה את החתולים
לא קשור בכלל לנושא: מדוע האתר מכריח אותי להשתמש באיות אנגלית אמריקאית ומחליט במקומי ש normalisation אינו תקין אבל normalization זה בסדר? תמיד דופקים פה את החתולים
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני יודע שזה נושא שולי אבל מה לעשות, אני התחנכתי ורגיל לאנגלית בריטית (למרות שגדלתי בארץ רוב חיי) זה פשוט משגע אותי שאני צריך לחשוב כל פעם על האיות הנכון עבור האתר כשאני כותב באנגלית כי אחרת חצי מהמשפטים שלי נצבעים באדום.
מי שיספר לכם שאין הבדלים כמעט בין אנגלית בריטית לאנגלית אמריקאית כנראה שלא נאלץ מעולם להתמודד עם שתי השפות, או כפי שצ'רציל פעם טען: אמריקה ובריטניה הן שתי אומות ששפה משותפת מפרידה ביניהן.
מי שיספר לכם שאין הבדלים כמעט בין אנגלית בריטית לאנגלית אמריקאית כנראה שלא נאלץ מעולם להתמודד עם שתי השפות, או כפי שצ'רציל פעם טען: אמריקה ובריטניה הן שתי אומות ששפה משותפת מפרידה ביניהן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.